Guvernul PSDragnea lansează programul ”Investește în tine, să ne fie nouă bine”

In jos

Guvernul PSDragnea lansează programul ”Investește în tine, să ne fie nouă bine” Empty Guvernul PSDragnea lansează programul ”Investește în tine, să ne fie nouă bine”

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Mai 31, 2018 5:05 am

În vreme ce țara toată e deja plecată după fentă, așteptând să vadă câți „șobolani trădători” vor mai părăsi PSD și câți „oameni de viitor” (adică „șobolanii trădători” de la alte partide) se alătură „echipei PSD”, guvernul ne face pe furiș la buzunare, cu încă o scamatorie fiscală al cărei pericol puțini îl intuiesc la ora asta. A doua mustață din stat, vicepremierul Viorel Ștefan, a anunțat că guvernul va lansa programul „Investește în tine”, adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani care sunt în sistemul de învățământ sau urmează cursuri de reconversie profesională. Ei vor putea primi credite cu dobândă zero în valoare de 40.000 de lei sau chiar mai mari, dacă sunt merituoși. Cele mai multe cheltuieli eligibile sunt pe educație, plata cărților, rechizitelor, revistelor de specialitate, achiziționarea de calculatoare, laptop-uri, imprimante, softuri și plata chirie, utilități, loc cazare în cămine școlare sau studențești. Pe cultură, sunt eligibile abonamente culturale la cinema, teatru, operă, bibliotecă, muzee, costul publicării cărților sau al studiilor de specialitate, instrumente și echipamente pentru prestațiile culturale. La sănătate intră costul medicamentelor, analizelor medicale, serviciilor dentare sau intervențiilor chirurgicale care nu sunt acoperite de Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate sau de programele naționale de sănătate publică. Mai sunt vizate echipamente sportive de uz personal, abonamente la activități sportive (fitness, înot etc.), o parte din construcția sau achiziția unei locuințe și modernizarea sau renovarea locuinței.
Evident, nu toți tinerii vor putea să primească aceste împrumuturi fără dobândă, căci candidații vor fi triați de guvern. Nici nu mi-e greu să-mi imaginez cum va decurge interviul: „Bună ziua, de ce aveți nevoie de bani?” ”Să-mi fac abonament la bibliotecă, la cinematecă, să-mi cumpăr niște cărți, să-mi iau un laptop și să dezvolt o aplicație gen Uber, știți, o afacere de viitor.” ”A, ești din ăia cu soroșiștii, cu uberiștii, cu rezist? Se respinge! Altul” ”Dumneavoastră, domnișoară?” ”Știți, eu am auzit că dați bani pentru masterate?” ”Da, e adevărat.” ”Aș vrea și eu așa, de vreo două masterate. În cosmetică aveți, nu? Că aș vrea să fac ceva pe cosmetică, am auzit că se câștigă bine. Da, și am înțeles că dați și pentru intervenții chirurgicale. Aș vrea să-mi bag niște silicoane noi și pisi m-a lăsat cu ochii-n soare pentru o panaramă, nu m-ați putea împrumuta cu niște bani?” ”Sigur că da, domnișoară! Iată creditul dumneavoastră și abia aștept să văd rezultatele… Dar nu acum, luna viitoare, că pleacă nevastă-mea în provincie, da? Dumneavoastră?” ”N-am făcut nimic, șăfu, să-mi sară ochii dacă tă mințesc!” ”Lasă asta, domle, de ce vrei creditul?” ”Păi cum de ce? Pentru dezvoltare personală, nu era așa? Uite, io lucrez pe tramvaiul 1, în București, dar ie cam subțire vadul, șăfu, mai ales de când s-a scumpit prețurile astea, nu mai are lumea bani, e portofelele goale. Dacă m-ați putea ajuta cu un credit, să mă mut nițel, la reconversie profesională, într-un autobuz la Londra, că englejii are bani, dă-i dracu…” ”Sigur, aveți creditul semnat deja. Ce nu facem noi pentru tinerii merituoși care vor să studieze în străinătate? Altul la rând… Dumneavoastră?” ”Da, boss luxos, io!” ”De ce aveți nevoie de bani?” ”Cum de ce, frate? Să mă dezvolt personal, nu te-ai prins? Uite, să-mi fac abonament la sală, să sară mușchii de pe mine!” ”Aaa, ia stați puțin, parcă vă recunosc: sunteți unul dintre sportivii aceia cu ceafă lată și rași în cap, care-l însoțesc pe domnul președinte Dragnea la tribunal, de fiecare dată, de spune presa că sunteți interlopi? Perfect, creditul vă este acordat! Și transmiteți-i salutările mele domnului președinte!”
Ceea ce vrea ministerul să facă a încercat și Ceaușescu, pe ultima turnantă, doar că ăla, zgârcit, a plusat doar cu o sută de lei. Micii Ceaușești cocoțați azi la putere sunt mai darnici, că doar nu dau de la ei, în schimb știu că-și asigură un electorat stabil. Pe pensionari i-au păcălit cu niște mărunțiș la pensie, pe bugetari așijderea i-au păcălit, tot cu niște firimituri care nu se văd, de atâtea scumpiri, acum vor să păcălească și tineretul, dar nu ăla foarte studios, ci pe ăla mai puțin studios, dar care și-ar vinde, la o adică, votul, pentru un abonament la sală și o șaoarmă cu de toate, că doar și-n burta personală trebuie să investească, nu? Un singur lucru nu înțeleg eu: ministrul spune că 8 milioane de persoane din cei 19 milioane de locuitori ai României vor putea beneficia de acest program. Numai că aici apare o problemă: dacă în România, potrivit statisticilor, numărul vârstnicilor a depășit cu mult numărul tinerilor, iar la ora asta sunt vreo 5 milioane de pensionari, de unde-i ies mustăciosului „nambăr tu” 8 milioane de juni cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani? Sau o fi luat în considerare și vârsta biologică a Veoricăi și a celorlalți analfabeți funcțional din PSD, care au pe hârtie peste 40 de ani, dar par să fi dat în mintea copiilor, și te pomenești că o să-i dea și Pavianei împrumut, să-și completeze dezvoltarea personală cu manuale gratuite pentru toată școala primară?
Cccc
*După decizia de ieri a pitulaților prin veceuri de la Curtea Constituțională, la Antena 3 a fost mare sărbătoare. Nici când a devenit Căcărău președinte interimar n-au mai fost gudureii atât de fericiți, atât de extaziați și cred că puțin a lipsit să-i vedem pe Gâdea, Badea și ceilalți în supradoză din cauza cantităților generoase de rahat cu care Dom Profesor a cinstit masa, bucuros că în sfârșit sfatul lui (”Nu avem toată puterea până nu luăm și Justiția”) a fost ascultat. Mai întâi, Gâdea l-a avut invitat pe Slugărel Toader, care a explicat că Iohannis nu are încotro și trebuie s-o demită pe Kovesi, fiindcă o decizie a Curții Constituționale n-ai cum să n-o respecți. Sub privirile adulatoare ale Răspopitului, Slugărel a uitat că s-a făcut de cacao ori de câte ori a venit să pledeze cauza penalilor pe la vreo instanță – e drept că nici Gâdea nu l-a întrebat nimic, că doar nu era să-l facă de doi bani tocmai într-o zi așa de glorioasă pentru toți infractorii din România. Pe urmă, la șezătoarea de la Antenă au venit și ceilalți invitați- băiatul ăla exclus din PNL, soțul Oanei Stancu, domnul Ursu și nelipsitul domn Badea, care, la cât rahat a mâncat zilele astea, sigur va trebui să meargă la sală de două ori mai mult, să tragă de fiare, fiindcă se știe – rahatul îngrașă. Mirci. Spre deosebire de toți ceilalți vuvuzei, care erau convinși deja de Slugărel că Iohannis o va demite pe Kovesi, Badea era circumspect: că așa e el mereu, gigi-contra. Și, bătăios cu gura cum îl știm, Șpagatristul a debitat: „Dacă domnul președinte va opta pentru o acțiune complet descreierată, cred că ar trebui să i se răspundă tot cu descreierare. Să nu mai vină ăștia aleși de majoritatea cetățenilor (PSD-ALDE) și să spună: ‘domnul Iohannis vrea să fie scelerat, iar noi suntem triști’. La scelerare nu se răspunde cu tristețe, ci tot cu scelerare, adică cu ieșit în stradă. Nu există altă variantă. Dacă nu există stat de drept în România, iar Klaus Iohannis decide că totuși deciziile CCR sunt opționale și că iubirea pentru Kovesi este statul de drept, atunci trebuie să se ducă niște cetățeni în poartă la el și să-i strige niște chestii nasoale.” Alo, Mirciulică, parcă erai bun la matematică, vere! Păi de când 45% din 39% din 19 milioane de gorobeți înseamnă „majoritatea cetățenilor”? Coaliția agramaților a fost aleasă de nici 20% din populația cu drept de vot, ceea ce nu e mare lucru, giumbixule. Cât despre cetățenii care să se ducă la poartă la Iohannis, pune-ți pofta în cui, băiete, că la câte oferte de tigăi și drujbe vor fi în vara asta prin supermarketuri nu mai vine nici naiba! Și nici Floricica Dansatoarea n-o să vină, fiindcă din câte am auzit vrea să meargă la Curtea Constituțională – a văzut că ăștia pot îndeplini orice dorință – ca să-și ia vizualizările înapoi!
*Ciclul de emisiuni „Am întâlnit lingăi fericiți” nu s-a difuzat doar la Antena 3, ci și la România TV. Acolo, Victoraș Ciutacu a fost în mare vervă, pentru că probabil și lui i se triplase porția de rahat turcesc. El l-a avut invitat, între alții, pe fostul judecător CCR, Toni Greblă – îl știți, domnul acela de la PSD acuzat de procurori că lua șpagă rochii. Domnul fost senator și fost judecător, achitat în primă instanță de colegii de la Înalta Curte de Casație (ăștia casează tot, cred că de-aia îi zice așa) n-a purtat rochie de seară, în schimb a vorbit foarte frumos despre cum va trebui Iohannis să o demită pe Kovesi, pentru că n-are încotro. M-am uitat atent la Ciutacu, era tot numai un zâmbet și-o bală, la gândul că în sfârșit visul fostului lui stăpân, Dan Voiculescu, s-a împlinit, și infractorii domnesc în România, peste un neam de mămăligi. Victoraș, nu mai fi, taică, așa de bucuros, că n-ai motive. Bun, o demite pe Kovesi, de la anul o să-l avem poate pe Dragnea președinte, o să moară și Soroș, că doar n-o fi veșnic, și voi, lătrăii, pe cine o să mai dați vina când se vor scumpi lumina și benzina? Că statul paralel va fi mort și îngropat, deci cum să mai fie vinovat tot el că românii trăiesc prost? Deși, la câte resurse de inventivitate aveți voi, ați putea găsi o soluție și-atunci: o să spuneți că toți banii românilor nu se mai duc pe produse mai scumpe, pe ROBOR mai mare și pe inflație, ci îi absoarbe gaura neagră din Andromeda, dirijată de unul negru, de respira greu, care era tac-so lui Iohannis, mă!
*Iar după ce am vorbit atât de ciordaci de calibru, să ne abatem puțin atenția și asupra unor găinari. Ziarul quality Adevărul bagă un titlu de zile mari, i-auziți aici: „Un bărbat a murit înecat cu o bucată de carne după o beţie cruntă. Partenerul de pahar a fugit în sat, unde a violat o femeie de mai multe ori”. Trecând peste faptul că titlul e lung ca un cearșaf și nici n-ar mai fi fost nevoie și de articol, că pricepeai tot din titlu, să remarcăm descrierea plină de vitalitate a acțiunii, autoarea știrii dovedind certe calități literare. Adevărul e că de la violul lui Petre Petre, comis pe la pagina 119, în Răscoala lui Rebreanu, n-am mai citit rânduri atât de pline de viață. Bravo, fată, ce frumos ai descris scena în care ciobanul o violează „în repetate rânduri pe soacra unui cetățean absent din comună cu soția și cei doi copii la momentul producerii faptei”. Doar să știi că la finalul articolului trebuie să umbli puțin, că mi se pare cam „science-fiction”: cum adică „botoșăneanul violator riscă între 3 și 10 ani de închisoare pentru faptele comise”? Măi, fată, tu ai uitat în ce țară trăim? Cum să primească închisoare un violator? Acușica bagă Slugărel un recurs compensatoriu, iar jupânul Dragnea îl trimite pe cioban pe teren, să mai violeze și alte femei și să crească natalitatea, că de când cu Veorica la putere, a scăzut numărul votanților pesediști ceva de speriat!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5670
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Guvernul PSDragnea lansează programul ”Investește în tine, să ne fie nouă bine” Empty pe site

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Mai 31, 2018 5:07 am

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5670
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Guvernul PSDragnea lansează programul ”Investește în tine, să ne fie nouă bine” Empty memento

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Mai 31, 2018 5:10 am

„Cu vinul dezlegi limba, iar cu banii deschizi inima” .Charles Maurice de Talleyrand-Périgord, 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5670
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Guvernul PSDragnea lansează programul ”Investește în tine, să ne fie nouă bine” Empty Re: Guvernul PSDragnea lansează programul ”Investește în tine, să ne fie nouă bine”

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum