Puie Monta, faza internaţională

In jos

Puie Monta, faza internaţională Empty Puie Monta, faza internaţională

Mesaj Scris de MIKUTZA CE KURAI la data de Mar Iul 14, 2015 7:01 am


În campania pentru prezidenţiale din octombrie-noiembrie trecut, internetul se umplea de o glumiţă la îndemână, dar eficientă: ”Puie Monta!”, urla tot Facebook-ul, pentru că (aşa cum a identificat imbecilul de Mircea Badea, nu-i aşa) ”internetul e băsist”. Originea expresiei era ceva mai îndepărtată, îşi trăgea seva de undeva din timpul protestelor împotriva exploatării de la Roşia Montană. Pe cale de consecinţă, expresia s-a viralizat foarte bine şi s-a aşezat la loc de cinste, în primele pagini, pe Google şi alte motoare de căutare sau medii de socializare. La o căutare mai puţin minuţioasă a numelui premierului României, străin fiind, te puteai lăsa înşelat de abundenţa de ”Monta”.
Aşa au făcut şi jurnaliştii de la Euronews. Într-o postare pe Twitter în care anunţau că s-a început urmărirea penală în cazul prim-ministrului român, prestigioasa televiziune i-a spus ”Monta” lui Victor Viorel. Avea să mai treacă aproape o oră până când cineva să sesizeze eroarea, dar, pentru că pe Twitter nu se mai poate edita, Euronews a revenit doar cu nişte scuze, şi ele foarte simpatice, cităm: ”Corecţie: premierul României este Victor Ponta, nu Monta, aşa cum am  tweet-uit anterior. Ne cerem scuze pentru eroare.” Cele două greşeli aparent minore şi scuzabile ale celor de la Euronews au încins însă internetul în România, unde hohotele de râs au continuat până târziu în noapte. Asta înseamnă să fii fraier: să râdă lumea de tine şi cu Mickey Mouse (amintiţi-vă de sacoul deputatei din Caracal), şi cu Monta, şi cu ciocul ăla penibil şi cu toate celelalte. Apropo, că tot veni vorba de montă, să vă dau un pasaj foarte simpatic din ”Fructele mâniei” (John Steinbeck), apoi vă zic cum am făcut legătura:
„[...] Willy ăsta era un flăcău ruşinos, grozav de ruşinos. Ei, şi-ntr-o bună zi îl trimite tat-su cu o viţică la taur la alde Graves. Acasă la Graves nu era însă decît fie-sa, Elsie, ceilalţi plecaseră care încotro, pe la treburi. Da’ Elsie nu era deloc ruşinoasă. Willy a rămas în faţa ei cu viţica de funie, s-a înroşit ca focul şi nu era în stare să scoată o vorbă. Da’ Elsie îi zice: ”Ştiu la ce-ai venit, vezi că taurul e colo în spatele casei, în ocol.” Ei, şi duc ei viţica în ocol, şi pe urmă se urcă amândoi pe gard, să privească. Nu trece mult şi pe Willy încep să-l treacă năduşelile. Elsie aia se uită la el şi, ca şi cum nici n-ar fi bănuit despre ce e vorba, zice: ”Da’ ce-i, Willy, ce-i cu tine?”. Willy se pierduse aşa tare cu firea că nici nu mai ştia pe ce lume se află. ”Fir-aş al dracului, zice Willy uitându-se cu un ochi la taurul care încălecase viţica, tare-aş mai vrea să fac şi eu treaba aia!”. Şi Elsie zice: ”Fă, Willy, de ce să nu faci? Că doar e viţica ta!”
Deşi deloc ruşinos de fel, chiar din contră, Ponta este clovnul de serviciu, întruchiparea penibilului, şi fiecare zi pe care şi-o petrece în spaţiul public este încă un chin. Îl şi văd urmărind pe un ecran mare iminenta demisie a echivalentului său grec, Tsipras, şi şoptindu-i lui Dragnea: ”Tare aş mai face şi eu treaba asta, Liviule!”. Iar Liviu să-i zică: ”Păi, fă, Viorele, de ce să nu faci? Că doar e ţara ta!”.
MIKUTZA CE KURAI
MIKUTZA CE KURAI

Mesaje : 283
Data de înscriere : 17/03/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum