În mintea Lupului, ATACUL FINAL – ordonanță sau suspendarea Președintelui

In jos

În mintea Lupului, ATACUL FINAL – ordonanță sau suspendarea Președintelui Empty În mintea Lupului, ATACUL FINAL – ordonanță sau suspendarea Președintelui

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Iun 19, 2018 12:02 am

E momentul. Acum, în aceste zile vor da atacul la Legile Penale, astfel încât să scape toți. Aprobarea pe repede înainte a Codului de Procedură Penală în Parlament este o diversiune, menită să distragă atenția de la guvern. Intrarea rapidă în vigoare a acestuia este critică și probabil va fi folosită legitimitatea dată de votul în Parlament pentru a-l aproba imediat, cu același text, printr-o ordonanță de urgență. Aceasta ocolește mecanismul promulgării de către președinte și produce efecte chiar dacă ulterior se dovedește că ordonanța a fost neconstituțională. Pur și simplu vom afla că a fost publicată în Monitorul Oficial.
În mintea Lupului, ATACUL FINAL – ordonanță sau suspendarea Președintelui Dragnea-catuse-1-1024x595
Pesediștii au tras tare la Codul de Procedură Penală (CPP), lăsând puțin în urmă modificarea Codului Penal, deși abia acela este garanția scăpării celor mai mulți, inclusiv a lui Dragnea. Din nefericire și CPP este lege penală mai favorabilă, iar intrarea lui în vigoare, dacă s-ar produce azi sau mâine, ar forța toate instanțele care au sentințe în pronunțare (da, și Cazul Bombonica, în care Dragnea își așteaptă joi sentința) să amâne și să reconsidere probele.
Modificările ce contează cel mai mult, în acest moment, sunt cele aduse Articolului 103:
În mintea Lupului, ATACUL FINAL – ordonanță sau suspendarea Președintelui CPP-1-1024x430
Observați, au scos un singur cuvânt din acest aliniat. Și tot ar fi suficient pentru instanță pentru a reanaliza probele, căci în lumea noastră nu e nimic dincolo de orice îndoială. Dar pentru a fi siguri pe scăparea lui Dragnea, au mai modificat și următorul aliniat, practic desființând cam toate probele din Cazul Bombonica.
În mintea Lupului, ATACUL FINAL – ordonanță sau suspendarea Președintelui CPP-2-1024x801
Păi, în cazul acesta infracțiunile nu vor mai fi condamnate decât dacă sunt transmise în direct la televizor. Oricum, ce reținem de aici deocamdată este asta – dacă intră în vigoare, instanțele trebuie să pună pe hold toate procesele și să reanalizeze probele.
Din motive ce țin de lupta politică din interiorul PSD, Liviu Dragnea pare că insistă să nu fie condamnat, chiar dacă această a doua condamnare ar fi una în primă instanță și, oricum, noul Cod de Procedură Penală îi permite (prin alte prevederi) să desființeze și prima sentință, cea din Dosarul Referendumul. Dar omul e decis să facă acum ceva! Întrebarea este cum?
Inițial toți am crezut că suspendarea președintelui pentru a-l aduce pe Tăriceanu să le promulge rapid este calea. PNL a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională (probabil o vor face oricum și CSM și Înalta Curte) ceea ce, teoretic, ar bloca intrarea în vigoare. O vreme. Dacă chiar îl suspendă pe Iohannis vor avea 30 de zile la dispoziție să treacă de CCR, dar să remarcăm faptul că asta greu se poate face până joi. Deci, fără a diminua pericolul suspendării, acesta trebuie să fie Planul B.
De unde rezultă că Planul A, singurul posibil și viabil, ÎNAINTE de ziua de joi, 21 iunie, atunci când se pronunță sentința în Dosarul Bombonica, este Ordonanța de Urgență. Dată de guvern. Azi sau mâine. Cu același text cu cel aprobat de Parlament azi-noapte. Dacă nu le iese Planul A, se vor replia pe Planul B – suspendarea președintelui.
PS La momentul adoptării în Parlament a CPP am postat pe Facebook un screenshot din Aplicația Biziday, însoțită de următorul text:
Deși a adunat rapid peste o mie de likeuri și încă 900 de share-uri, acest text a fost probabil raportat de mii de ori, căci facebook l-a șters. Ceea ce înseamnă că târziu în noapte, filialele și membrii PSD, coordonați probabil pe grupuri, lucrau intens. Treaba e serioasă oameni buni. Trebuie să reacționăm imediat și nu pe facebook. Sugestia mea este să ne mutăm în stradă. Nu la Parlament, acolo e diversiunea, ci la Victoria. Și nu numai în București. Timișoara, Cluj, Sibiu, Iași! Hai, frate!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum