Jandarmul mecanic

In jos

Jandarmul mecanic Empty Jandarmul mecanic

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Iun 21, 2018 3:31 am

Jandarmul mecanic
Jandarmul mecanic este cel care își folosește intelectul pentru coordonarea mișcărilor prin care să îndeplinească ordinul primit, ordin preluat la fel de mecanic, din gura comandantului militar ori a șefului politic.
În manualul de tactică al jandarmului amator, escaladarea violențelor asupra unor demonstranți pașnici sau grupuri mici de demonstranți se face cu scopul de a justifica intervenția ulterioară brutală a „forțelor de ordine”, pentru dispersarea întregii mase de demonstranți. Asta, cu condiția ca mai mulți demonstranți să devină agresivi, violenți, la adresa jandarmilor.
Concret, jandarmii se apucă să îi lovească cu bastoanele pe demonstranții la îndemână, să arunce câteva grenade lacrimogene în mulțime, să intre cu dubele în mulțime și să încarce în ele demonstranți luați la întâmplare și alte chestii din acestea, doar pentru a provoca masa de demonstranți să se revolte, să devină violentă, să riposteze cu ce are la îndemână, să lovească la rândul ei jandarmii. În momentul în care se obține efectul acesta, jandarmii au argumente suficiente pentru a interveni în forță, cu tunuri cu apă, cu gloanțe de cauciuc, cu gaze lacrimogene pe zone extinse, cu scuturile și cu bastoanele, astfel încât demonstrația în sine să fie curmată, iar demonstranții împrăștiați.
Această ultimă parte, cea a intervenției în forță a jandarmilor pentru curmarea unei manifestații violente, nu mai este din manualul de tactică al jandarmului amator, ci din manualul jandarmului profesionist.
De ce am zis că acțiunile inițiale ale jandarmilor se regăsesc în manualul de tactică al jandarmului amator? Deoarece nu vom găsi în niciun manual propriuzis tactici de intărâtare a demonstranților pașnici. Asemenea tactici sunt ilegale. În sensul că se referă la manipularea cetățeanului suveran*, ceea ce este neconstituțional. În plus, la fel de ilegal este să îi expui pe unii membri ai forței de jandarmi unor violențe provocate de tine însuți. Tu fiind șeful politic sau militar al jandarmilor, cel care le dă misiunea, ordinele și le aprobă procedurile și regulile de angajare. Este deci exclus ca un manual de tactică perfect legal, aprobat ierarhic, să aibă asemenea prevederi.
Așa că, uitându-se la televizor aseară și azi-noapte, procurorul militar de serviciu, din Capitală, ar fi trebuit să vadă cum jandarmii chiar asta fac: încalcă legea penală, apelând la proceduri și tactici ilegale și imorale de întărâtare a cetățenilor care demonstrează pașnic împotriva abuzurilor de putere ale puterii politice. Fiind de serviciu, procurorul militar ar fi trebuit să se autosesizeze și să se grăbească să conserve toate dovezile materiale privind aceste ilegalități. Să prezerve textul și suportul pe care se află textul misiunii de intervenție a jandarmilor în Piața Victoriei din București. Să conserve înregistrările radio cu cine și cum a dat ordinul de angajare cu gaze lacrimogene a unei mase de cetățeni pașnici, precum și orice documente și mărturii legate de acest fapt. Să vadă care era compunerea dispozitivului de acțiune al jandarmilor. Să constate că cei care au întărâtat cetățenii fie fac parte din subunitatea care a primit în responsabilitate zona aceea, fie au venit din altă parte, peste cei din zonă, cu misiunea evidentă de a provoca violențe. Și cine le-a dat ordin să facă asta. Cine a autorizat intrarea în mijlocul demonstranților cu tehnică de transport neprotejată la incendiere sau la răsturnare, ca momeală pentru eventualele acțiuni violente ale demonstranților întărâtați de jandarmi. Toate astea și altele asemenea, încă de azinoapte și din oficiu, cum ziceam.
Astăzi, ancheta ar trebui să meargă și mai departe. Să se confirme sau să infirme, după caz, că misiunea jandarmilor și procedurile de îndeplinire a ei au fost ordonate politic, de la minister sau chiar de la partid.
Chiar dacă ar rezulta din investigație că acțiunile jandarmilor nu au avut ca obiectiv manipularea demonstranților și transformarea demonstrației de aseară din una pașnică în una violentă, și că tot ce au primit ordin să facă jandarmii a fost să descurajeze afluirea unui număr și mai mare de demonstranți, prin lansarea știrilor că demontrația nu e sigură, că demonstranții pot suferi și loviri cu gaze lacrimogene, dar și loviri fizice, și ridicări abuzive, acțiunile propriuzise tot trebuie investigate penal, măcar acum cât încă se mai poate. Cât timp încă procurorul se sesizează prin suspiciuni rezonabile, ca cele văzute la televizor.
Pentru că, după intrarea în vigoare a noului cod de procedură penală, dacă procurorul militar nu va vedea cu ochii lui cum ministrul Dan dă ordin jandarmului șef să curme în forță demonstrația pașnică de protest împotriva șefului ei de partid și de stat, nu va mai putea face nimic. Va rămâne spectator la televizor.
Ca acum, de altfel.
_______
* La nivel de bun simț, manipularea înseamnă să îl determini pe manipulat să facă ceea ce nu ar vrea să facă, dacă e liber în decizia lui.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5703
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum