Condamnarea lui Dragnea și sfidarea pesedistă

In jos

Dragnea - Condamnarea lui Dragnea și sfidarea pesedistă Empty Condamnarea lui Dragnea și sfidarea pesedistă

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Iun 23, 2018 2:50 am


Să ne reamintim că, în preajma anului electoral 2016, toate marile partide politice din România au adoptat Coduri de etică și deontologie.Electoratul primea astfel toate asigurările din lume că nici măcar o singură persoană asupra căreia ar plana vreo suspciune că ar avea ori ar putea să aibă în viitor probleme cu justiția nu va prinde nici măcar ultimul loc pe listă oricât de multe servicii ar fi adus anterior partidului. Indiferent că era vorba despre alegerile locale sau despre cele legislative.
Sigur, nu a fost vorba decât despre o păcăleală. O simplă și ordinară manevră politicianistă. Inventată fie pentru a pune la adăpost partidul de întrebări incomode care, într-o campanie electorală, s-ar fi putut dovedi fatale, fie spre a pune înzestra șefii, cei în pixul cărora se afla puterea de a întocmi listele de candidaturi, o pârghie. Menită a le fi utilă în operațiunea de înlăturare de pe liste, mimându-se rigoarea și invocându-se sfinte și nenegociabile principii de morală, a celor deveniți indezirabili. Așa par să se fi petrecut lucrurile în cazul compromiterii candidaturii la Primăria Capitalei a actualului șef al PNL, dl. Ludovic Orban.
PSD care a adoptat și el un astfel de Cod pe care nici până astăzi nu l-a denunțat nimeni a făcut abstracție de toate principiile lui ferme atunci când s-a pus problema debarcării din funcție, după condamnarea din Dosarul Referendumul, a președintelui Liviu Nicolae Dragnea.
Fostul președinte al Camerei Deputaților, un oarecare domn pe nume Valeriu Zgonea, de care astăzi nu își mai amintește nimeni, s-a înșelat atunci când a crezut că va putea obține un profit maxim de pe urma năpastei care a dat peste insul care joi, 21 iunie, s-a mai ales cu o condamnare în primă instanță de 3 ani și șase luni. Cu executare. După ziua cu pricina, dl. Zgonea a devenit un simplu particular fără însemnătate, în schimb dl. Liviu Dragnea a continuat să facă mari jocuri politice. Preț de mai bine de un an și jumătate, dl. Dragnea și-a îngăduit orice în România. Doar din dorința de a aranja în așa fel lucrurile, de a schimonosi legile justiției spre a se pune la adăpost de consecințele fărădelegilor domniei-sale care i-au adus, în timp, consistente, amenințătoare dosare penale.
Nimeni, nici o persoană din conducerea PSD nu și-a amintit de joi seara încoace de mai-sus invocatul Cod. Premierul României, d-na Viorica Vasilica Dăncilă, și-a mai dovedit o dată impresionantul ei I.Q. spunând că toți cei care solicită acum demisia d-lui Dragnea ar încălca grav Constituția României, adică prezumția de nevinovăție. Ministrul Muncii, d-na Lia Olguța Vasilescu, și-a amintit că a terminat o Facultate de Litere (e drept, la Universitatea din Craiova) și a devenit brusc metaforică, edictând că, odată condamnarea pronunțată, ar sângera nu doar dl. Dragnea, ci întreg partidul. Ministrul Fondurilor Europene. Doamna Rovana Plumb, s-a grăbit să le adreseze pe facebook câteva vorbe bine simțite celor care și-au exprimat în piețe bucuria zpunând că nu te poți bucura de răul unui om (ei bine, eu mă bucur fiindcă justiția a dovedit că încă este independentă și nu a fost încălecată de mai-marii PSD!), vicepremierul Paul Stănescu și președinte PSD Vaslui, un pitoresc domn Dumitru Buzatu s-au grăbit să denunțe amestecul politicului în justiție.
Ținând cont de toate acestea, nu mi-am pus nici o nădejde în CEX-ul de vineri. Eram mai mult ca sigur că totul se va petrece după formula patentată de Nicolae Ceaușescu la CePex-ul din data de 17 decembrie 1989. Că PSD își va reafirma încă o dată natura comunistoidă.
Condamnatul Dragnea nu doar că l-a citat pe Ceaușescu, ci chiar s-a autocitat. S-a comportat ca în scena dezgustătoare, de fals dialog cu sala, scenă consumată la Congresul Extraordinar al PSD din martie. De altminteri, Statutul PSD nu îi dă dreptul CEX-ului să îl demită pe președintele partidului. O pot face doar toți membrii PSD. În cadrul unui congres, desigur. Pentru moment, nu se pune însă problema convocării acestui forum. Sunt lucruri pe care le știa foarte bine șiretul domn Dragnea care a mai mimat o dată jocul democratic.
Din martie încoace, îndată după vizita la București a d-lui Frans Timmermans, PSD face ce face și le arată partidelor din familia lui politică crunta realitate că pune preț mic pe apartenența la Partidul Socialiștilor Europeni.
Avertismentul la adresa PSD formulat vineri dimineața de europarlamentarul socialist Ana Gomes care nu a ezitat să îl califice pe dl. Dragnea drept „fals socialist condamnat pentru corupție”. Un ins care își pune partidul împotriva justiției a trecut neobservat de membrii CEX. Un indiciu că celor care conduc azi România le pasă din ce în ce mai puțin de semnalele Bruxelles-ului. O veste proastă pentru România. Și nu e singura. Declarațiile de vineri seara ale d-lui Dragnea sunt mai mult decât îngrijorătoare. Nu sunt doar un biet delir verbal al unui om care și-a pierdut uzul rațiunii. Ci vorbele amenințătoare, demente, ale cuiva hotărât să transforme România într-o dictatură.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5683
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum