Statul infracţional şi România prizonieră

In jos

Romania - Statul infracţional şi România prizonieră Empty Statul infracţional şi România prizonieră

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Iul 02, 2018 11:37 pm

https://www.marginaliaetc.ro/statul-infractional-si-romania-prizoniera/
/*/
https://sites.google.com/site/riennevapluslesjeuxsontfaits/statul-infractional-si-romania-prizoniera
Sesiunea extraordinară a Parlamentului consfinţeşte, cu fiecare vot şi cu fiecare modificare legislativă, transformarea României într-un stat infracţional. Raţiunea de a fi a normei penale este eliminată,iar bunul- plac devine reperul în funcţie de care se defineşte întreaga conduită publică. Florin Iordache şi colegii săi din majoritatea parlamentară oferă lui Liviu Dragnea salvarea juridică şi regimului său temelia de fărădelege care îi este necesară.
În fapt, o dată cu regândirea infracţiunii de abuz în serviciu, România intreagă este prizoniera unei elite locale şi centrale înzestrare cu impunitate. Contribuţia ministrului de justiţie Tudorel Toader este şi de această dată una decisivă, în pofida eforturilor sale de a simula, neconvingător, onorabilitatea profesională. Apelul la decizia Curţii Constituţionale de anul trecut în această chestiune este alibiul dincolo de care se ascunde intenţia de a dezincrimina, de facto, infracţiunea în baza căreia domnul Dragnea a fost condamnat în primă instanţă.
Căci noua viziune pe care o propune Comisia Iordache duce mai departe viziunea OUG 13. Gravă nu este doar introducerea unui prag valoric, ci mai cu seamă condiţionarea comiterii infracţiunii de obţinerea unui “ folos material” pentru sine ori familie şi afini. Un fapt este limpede, iar reacţia magistraţilor şi a DNA o dovedeşte, dincolo de orice ambiguitate: o asemenea formulare face ca multe dintre cazurile instrumentate în vederea trimiterii în judecată să fie, de acum înainte, lipsite de obiect. Miza nu este doar Liviu Dragnea. Miza este soarta unei oligarhii cu care partidul- stat se confundă.
În fapt, o dată cu această redefinire juridică,clientelismul pe care se bazează PSD ca ordine teritorială este perfect legal. Cazul Dragnea este unul ce ilustrează logica utilizării, abuzive, a resurselor statului spre a consolida puterea de partid. Elita prădătoare din România capătă, prin noua variantă, un statut de impunitate: transferul de resurse dintre stat către reţeaua de exploatare se poate realiza în linişte, fără ca nimeni să mai poată interveni. Conducătorii de instituţii devin stăpâni ai domeniilor şi ale sufletelor de şerbi de pe moşiile lor.
Statul infracţional este bazat pe ocrotirea reţelei de complicităţi ce susţine ordinea actuală. Mai mult decât îmbogăţirea personală,scopul puterii este acela de a întări dependenţa de autoritatea politică ce deţine controlul asupra statului. De la alocarea de resurse la angajările fictive, exploatarea abuzivă a patrimoniului public este, în România regimului Dragnea, o operaţiune licită. Parazitarea infracţională este, pentru majoritatea PSD ALDE UDMR, perfect acceptabilă etic şi juridic.
Ce înseamnă pentru România codificarea statului infracţional? Înainte de toate, eternizarea marasmului şi a subdezvoltării. Tot ceea ce acest partid- stat poate produce este doar involuţie şi decăderea demagogică. România este prizoniera unui sistem ce are ca unică menire apărarea privilegiilor. Pentru cei care aparţin regimului Dragnea, imunitatea lor este garanţia stabilităţii formulei de înstăpânire peste stat şi peste naţiune. Indiferenţa şi complicităţile sunt materia din care se croieşte un regim a cărui vocaţie este controlul absolut. Putinismul este pe cale de fi etalonul la care ne raportăm spre a înţelege România anului de graţie 2018.
La centenar, fărădelegea este normalitatea cotidiană. Abolirea reperelor etice, în favoarea sprijinirii făţişe a arbitrarului şi a infractorilor, este autenticul program de acţiune al actualului regim. Ceea ce se naşte acum este o autocraţie ce ignoră domnia legii şi egalitatea constituţională. Apatia este temelia sclaviei de mâine.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8329
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum