Divorț în stil tăricean

In jos

Divorț în stil tăricean  Empty Divorț în stil tăricean

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Iul 09, 2018 12:57 am

Dornic să fie și cu sufletul în Raiul liberal, și cu fundul pe scaunul de la Cotroceni, Tăriceanu face ce-a făcut și toată viața până acum: joacă la două capete. Pe de-o parte se dă tovarăș de nădejde al PSD, apărător viguros al democrației, al libertății justiției, al drepturilor omului de a sta în două luntrii și mielului blând de a suge la două oi. Pe de alta, se vrea a fi un liberal sadea, pentru care, la o adică, statul paralel parcă nu mai e așa de paralel de când l-a achitat în primă instanță și nici Dragnea atât de indispensabil pe cât era, pe vremuri, generalul Izmană.
Și dacă până acum spălații pe creier care mai așteaptă încă implementarea programului de guvernare și pentru oamenii cinstiți mai puteau trage nădejdea că Tăriceanu e de-ai lor, trup și suflet pentru culori, cum s-ar zice, comportamentul președintelui ALDE din ultimele zile cred că i-a vindecat de iluzii. Nici măcar curvetul de la UDMR nu s-a sucit așa de brusc ca Tăricenu, de vineri și până azi. De unde suspendarea lui Iohannis era ca și bătută în cuie, azi o vedem și nu e, vorba poetului. Și nu e pentru că Tăriceanu, consecvent crezului său de trădător fruntaș, a întinat iar nobilele idealuri ale aldism-pesedismului, îmbrățișându-le pe cele ale fripturismului de cumetrie, ca de atâtea ori până acum. Cum l-a trădat pe Câmpeanu, cum l-a trădat pe Crin, cum l-a trădat pe Băsescu, uite că-l trădează acum și pe tovarășul de drum Liviu Dragnea. Dacă Crin ar fi achiesat la suspendarea președintelui, Dragnea ar fi fost salvat în trei zile de pușcărie, cu toate riscurile implicate de asta. Însă, cum sătulul Călin nu-l crede pe flămândul de libertate Liviu, de ce să-l fi salvat? Pentru că Tăriceanu nu e doar alunecos, inimă zburdalnică și cruel în amor, uitând jurămintele de iubire în secunda doi după ce le-a rostit, ci mai e și răzbunător. Oare nu Dragnea s-a opus candidaturii sale unice la funcția de președinte? S-a opus! Ei, păi dacă s-a opus, atunci chiar n-o să-l vadă președinte, nici măcar interimar, pe Tăriceanu, cum n-o să vadă nici semnătura lui interimară pusă pe legile care i-ar putea aduce liberarea.
În condițiile date, am putea spune că pe Dragnea îl va băga în pușcărie nu Kovesi, nici Iohannis, nici Soroș cu toți cățeii lui plătiți la lătrătură, ci însuși camaradul său Tăriceanu. Că așa sunt divorțurile în stil tăricean: cu năbădăi. Poate acum și-o da seama și Dragnea că el e doar un țărănuș de Teleorman, fără pic de cultură politică, făcut la buzunare în foi de viță de mult mai vicleanul Călin, copil de casă aristocratică. Singurul lucru care îl mai poate salva pe Dragnea, după ce Tăriceanu s-a dat rănit pe plajă, este o ordonanță de urgență semnată de proasta lui favorită, Veorica. Dar, dacă Veorica face greșeala de a da ordonanța asta, ar fi bine să închirieze imediat după aceea și un elicopter, pentru ea și pentru Daddy, dar să se catapulteze înainte de a ajunge la Târgoviște, că orașul ăsta aduce ghinion tiranilor. Cum cu ce să se catapulteze? Cu parașutele, normal, doar au atâtea la îndemână în Partid și Guvern!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5703
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum