Ezitările lui Iohannis întăresc poziția celor care vor organizarea autocratică a României

In jos

CARE - Ezitările lui Iohannis întăresc poziția celor care vor organizarea autocratică a României Empty Ezitările lui Iohannis întăresc poziția celor care vor organizarea autocratică a României

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Iul 09, 2018 8:44 am

„Președintele a contribuit, printr-o serie de decizii ezitante, la crearea situației în care se află acum. Din punct de vedere juridic, era imposibil de evitat revocarea procurorului-șef al DNA, tocmai prin prisma faptului că exista o decizie a Curții Constituționale care decidea, în această materie, împotriva președintelui. Din punct de vedere politic și juridic, președintele ar fi putut să procedeze, înainte de acest moment, la o serie de alte măsuri, să abordeze alte strategii, care ar fi putut să pregătească sau să evite acest moment. Mă refer la procedura de mediere, convocarea unui referendum și, în plan politic, mă refer la o strategie mult mai coerentă și decisivă de comunicare cu națiunea pe care o reprezintă”, explică Ioan Stanomir. 
Profesorul mai arată că, în ceea ce-l privește pe șeful statului, „ziua de astăzi constituie una cu bilanț negativ, în principal din perspectivă simbolică. Președintele ar fi fost obligat să intervină personal în comunicarea cu națiunea și să nu să-i lase unui purtător de cuvânt sarcina de a anunța această decizie. Pe de altă parte, președintele, chiar dacă ar fi ales calea aplicării deciziei CCR, ar fi fost mai înțelept să însoțească această aplicare de o explicație privitoare la context și la rolul pe care DNA trebuie să-l joace în continuare. În al treilea rând, cred că ar fi fost corect ca președintele să mulțumească apăsat fostului titular al postului de procuror-șef al DNA, pentru că doamna Kovesi a realizat un lucru remarcabil. Nu este vorba aici de a ridica statui, ci de a recunoaște niște merite. Aș îndrăzi să spun, ca om care nu sunt nici un admirator orb al președintelui, nici un critic orb al acestuia, că ziua de azi a fost gândită defectuos din perspectiva comunicării nu doar cu electoratul, ci cu întreaga națiune, pentru că de aici până la lectura pe care o dau Antena 3 și RTV, aceea de victorie împotriva unui principiu netranzacționabil al egalității în fața legii, nu mai este decât un pas.” 
Ioan Stanomir mai atrage atenția și asupra momentului în care Klaus Iohannis a anunțat revocarea  din funcție a Codruței Kovesi, care se suprapune cu amenințările tot mai sonore venite dinspre tabăra PSD de suspendare a șefului statului: „Din perspectiva instituției Președintelui, orice semn de slăbiciune în a nu apăra valorile pe care ești chemat constituțional să le aperi, este un semnal cu consecințe dramatice. Președintele României se pare că nu înțelege nici astăzi, la aproape patru ani de la alegerea domniei sale, că nu este nevoie să acționeze ca Traian Băsescu, nu este nevoie să fie Traian Băsescu. Este nevoie să fie Klaus Iohannis, dar ca să fie cu adevărat președinte, este nevoie de o asumare până la capăt a valorilor pe care le reprezintă și în numele cărora a fost ales. Această ezitare constantă a președintelui Iohannis este de natură să întărească poziția celor care, în coaliția majoritară, gândesc în direcția organizării autocratice a României.”
Pe aceeași temă:
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5666
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum