OHA E ISTORIE .....într-o ţară de căcat ----Colduţa va fi noul catindat la Cotroceni

In jos

ŢARA - OHA E ISTORIE .....într-o ţară de căcat ----Colduţa va fi noul catindat la Cotroceni Empty OHA E ISTORIE .....într-o ţară de căcat ----Colduţa va fi noul catindat la Cotroceni

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Iul 09, 2018 9:24 pm


Iese Iohannis, intră Kovesi
M-a fascinat întotdeauna PR-ul doamnei Laura Codruţa Kovesi, i-am privit întodeauna cu mare interes pe remarcabilii săi consilieri de imagine. La bilanţuri, în comunicate, în declaraţii şi în interviuri - un management al percepţiei aproape fără cusur.
Finis coronat opus: astăzi, la nici două ore după ce preşedintele României s-a ascuns în spatele purtătorului său de cuvânt, ca să poată anunţa că va semna decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi a convocat presa ca să-şi facă ieşirea din scenă, într-un cadru de un puternic impact vizual şi emoţional: în spatele său, pe trepte în sus, procurorii care vor rămâne pe baricadele anticorupţiei, mai decişi după impietatea de a se fi înlăturat din instituţie icoana Şefei. (Poate că nu erau toţi procurori, poate erau mai mulţi poliţişti judiciarişti şi grefierii, nu contrează. Poza de grup inexpugnabil rămâne).
Discursul Procurorului Şef revocat a fost unul politic, de viitor prezidenţiabil, strângând toată nemulţumirea celor care, cu două ore înainte, asistaseră la spectacolul de la Cotroceni, al laşităţii Preşedintelui. Cu fiecare cuvânt, nucleul dur al susţinătorilor lui Iohannis se simţea cum se mută spre Kovesi.
În imaginarul electoratului, Laura Codruţa Kovesi a întrupat şi va continua să întrupeze Anticorupţia însăşi. Ditirambii lui Gabriel Liiceanu i-au ridicat un soclu pe care s-a aşezat şi va rămâne până când simpatizanţii o vor purta pe braţe, în procesiune, spre Palatul Cotroceni.
”Nu este o înfrângere!”, a spus. E, fără îndoială, o victorie, una politică.
”Nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie”, a spus. ”Voi rămâne procuror”, a mai spus. Rămân un simbol - a fost mesajul.
În final, s-a adresat explicit ”cetăţenilor din România şi societăţii româneşti”, rostind şase cuvinte bune de pus pe pancardele protestelor de stradă: ”Corupţia poate fi învinsă! Nu abandonaţi!”.
Un procuror n-ar declara niciodată ”corupţia poate fi învinsă”. E sloganul unui candidat la preşedinţie.
Întreg discursul Laurei Codruţa Kovesi a avut ca ţintă electoratul (dacă ar fi dorit să-şi ia rămas bun de la subordonaţi, ar fi făcut-o într-o şedinţă cu uşile închise). 
Mutarea de astăzi a preşedintelui Klaus Iohannis îl scoate, cred, din jocul electoral pentru 2019.
Iese Iohannis - chiar dacă şi-a anunţat candidatura şi va încerca, folosind bruma de argumente pe care o are la îndemână, plus un partid (PNL) fără cap, care mai mult îl încurcă – şi intră Kovesi, cu PR-ul său imbatabil, care ar fi păcat să fie trimis în şomaj. Iese Iohannis şi intră Kovesi, aşa arată, cel puţin acum, meciul politic pe viaţă şi pe puşcărie care se desfăşoară în România.  
Încercările patetice ale propagandiştilor pro-Iohannis de a-i spăla imaginea, argumentând că Preşedintele a vrut să... schimbe mentalitatea românilor, să reformeze România, sună jalnic în hăul celor 33 zile, câte i-au trebuit primului om în stat să priceapă că legea trebuie respectată. 
 
 
Îşi va juca Kovesi şansa?
http://www.gandul.info/puterea-gandului/vartan-arachelian-editorial-isi-va-juca-kovesi-sansa-17349447
Ceea ce era normal, pentru cineva care are respectul nedezminţit al Legii, s-a făcut. Ce ne-a băgat pe toţi în ceaţă e însă maniera comunicării. Până azi dimineaţă, uitasem că la Cotroceni există şi instituţia purtătorului de cuvânt. Probabil că doamna cu pricina se plictisise aşteptând să-şi intre în rol. Şi a venit ziua când a terminat dl Iohannis de citit stufosul document al CCR privind destituirea şefei DNA. Concomitent, poate, cu răbdarea Cotrocenilor de a afla că în interesul naţional, dna Kovesi se oferă jertfă pe altarul statului de drept. Dacă am fi fost mai atenţi, am fi observat şi ieşirea din tăcere şefei DNA, ca şi când nimic nu se întâmplase cu postul ei. Inamicul public al PSD-ALDE ne-a zis că nimeni nu i-a cerut să-şi predea gestiunea funcţiei. Ceea ce i-a băgat în draci pe duşmanii preşedintelui şi, prin asociere, şi ai ei. Aceştia au sunat mobilizarea pentru punerea pe făraş a Preşedintelui, deşi nu e nici o pricină de trădare naţională, Că nu respectă Constituţia. Sau Curtea Constituţională. La numărătoare, s-a văzut că Tăriceanu o dăduse cotită. Da, e de acord, dar altădată. Mai întâi vacanţa. Altfel spus, luptăm până la unu şi apoi mergem la masă. Dându-şi seama că nu-i nici o şansă de concediu forţat, dl Iohannis a dat curs cererii CCR, şi-a scos purtătoarea de cuvânt din adormire şi a destituit-o pe dna Kovesi. Dacă dl Iohannis are cugetul împăcat privind respectarea Legii, nu ştim încă preţul politic pe care-l va plăti pentru felul orgolios în care a soluţionat dilema.Modestă sau în lipsă de vreo ofertă prezidenţială convenabilă, doamna Codruţa Laura Kovesi a declarat că va rămâne simplu procuror. Miercuri, CSM va lua în discuţie dorinţa ei. Greu de crezut că inamicul numărul unu al corupţiilor autohtoni, preţuit de toate forurile internaţionale, între care ambasadele prietene, Bruxelles-ul sau ONU, scoasă abuziv din post, va fi lăsată de izbelişte într-o funcţie de stagiar. Exclus! Probabil, în seara asta, în pieţele publice din marile oraşe ale ţării, în alternanţă cu “PSD/Ciuma roşie e!”, se va scanda şi numele destituitei. Ca viitor preşedinte? Ar fi cam devreme. Sau o alternativă la dl Iohannis? Nu e nevoie de mai mult decât de un partid care să preia ideea. El chiar s-a şi anunţat cu jumătate de gură. USR, la puţină vreme după anunţul făcut la Cotroceni, a declarat că vrea să aibă un candidat propriu la viitoarele prezidenţiale. Ştire rea pentru dl Iohannis, ca şi pentru perspectiva unirii Opoziţiei. La alde Tăriceanu, Firea, chiar Iohannis, după gafa de azi şi placiditatea repetată de care a dat dovadă în diferite alte momente politice fierbinţi, nu vedem un alt candidat mai redutabil decât doamna Kovesi. Ştie tot despre toţi şi ceva în plus: c-o vrea lumea cinstită şi conştientă, lume care s-a săturat de parlamentarii necinstiţi, care ştirbesc legile în folos propriu. Dar şi aliaţii noştrii care s-au convins cine luptă în România pentru un stat de drept. 
 
 
 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5666
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum