Concediu plăcut , vită teutonică-OHA E MAI VINOVAT CA DRAGNEA -Dragnea le-a furat ieri copiilor săraci banii, Iohannis le-a furat azi românilor cinstiți speranța.

In jos

Dragnea - Concediu plăcut , vită teutonică-OHA E MAI VINOVAT CA DRAGNEA -Dragnea le-a furat ieri copiilor săraci banii, Iohannis le-a furat azi românilor cinstiți speranța. Empty Concediu plăcut , vită teutonică-OHA E MAI VINOVAT CA DRAGNEA -Dragnea le-a furat ieri copiilor săraci banii, Iohannis le-a furat azi românilor cinstiți speranța.

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Iul 10, 2018 10:04 pm

Concediu plăcut , vită teutonică-OHA E MAI VINOVAT CA DRAGNEA -Dragnea le-a furat ieri copiilor săraci banii, Iohannis le-a furat azi românilor cinstiți speranța.
http://www.reportervirtual.ro/concediu-placut-pe-urmatorii-sase-ani-domnule-presedinte/
X*X
https://www.facebook.com/groups/1414229612173477/permalink/2142384529357978/
Ne-am bucurat noi că Iohannis îi întrece pe smardoii lui Dragnea la șmecherie, când a cerut timp să citească decizia Curții Constituționale, am râs noi când l-am auzit că încă o mai citește, că încă n-a avut timp s-o înțeleagă și chiar ne miram „Moaamă, ce tare e Iohannis, ce-i face pe fraieri de caterincă”, dar, fraților, cred că omul vorbea serios! Chiar i-a luat atâta timp să o citească și să o înțeleagă! Și acum, când a înțeles-o, în sfârșit – ajutat probabil și de pisica arătată de Fisc, care i-a mai înviorat neuronii la aritmetică – n-a mai zis nici pâs, ci a demis-o pe Kovesi cât ai zice „Palma de Mallorca”, „Ibiza” sau ”Florida”.
Zic unii că ar fi făcut bine, căci altminteri îl suspendau jigodiile și venea Tăriceanu președinte interimar, care semna repede Codurile, semna și demiterea Codruței și s-alegea praful de statul de drept. Ba s-avem pardon: care suspendare? Că UDMR nu voia, ALDE nu voia nici ea și nici minoritățile nu se simțeau prea bine să suspende tot un minoritar. Și apoi, cum să vină Tăriceanu interimar, când el e în concediu? Poate că de-aia a și acționat președintele, deodată, așa de rapid: de invidie că Tăriceanu e deja la plajă, în vreme ce el stă la birou, cu problema Kovesi pe cap. Acum, s-a rezolvat: Kovesi e demisă și domnul președinte Iohannis poate să plece, în sfârșit, în concediu. De altfel, cred că la ora când era dat comunicatul, el deja împacheta crema solară, rățușca gonflabilă și găletușa cu lopățică – altfel nu-mi explic de ce a trimis pe purtătoarea de cuvânt să facă anunțul.
Ai greșit, domnule președinte. Ai greșit când ai crezut că, dacă le cedezi o dată derbedeilor din ultima bancă a clasei politice ei te vor lăsa în pace să-ți mănânci sendvișelul în recreație. Ai greșit considerându-i niște oameni, când ei de fapt sunt niște fiare care au prins gustul nostru, al oamenilor cinstiți, și nu se vor lăsa până n-o să ne sfâșie pe toți. Ai greșit dând șansă după șansă unui Partid de tâlhari, care nu și-a propus niciodată să facă spitale, școli sau autostrăzi, ci doar să fure, să fure cât mai mult și apoi să fugă de la guvernare, fără să poată fi pedepsiți. Ai greșit renunțând la Codruța după ce până acum ai promis de atâtea ori că n-ai s-o demiți. Când ai fost sincer, domnule Iohannis, atunci când ne spuneai că DNA și-a făcut treaba sau acum, când, printr-un interpus, nici măcar prin gura ta, cum ar fi făcut Băsescu, o dai afară? Că veni vorba de Băsescu, domnule Iohannis, o fi fost el ticălos, curvar, bețiv sau cum l-or mai fi numit unii și alții, dar într-o asemenea situație sunt convins că el ar fi murit cu ei de gât.
Dumneata, domnule președinte, ai trimis o fătucă să anunțe țara că gata, Kovesi nu mai e, pot sta liniștiți hoții din țara asta. Dacă ai avut măcar o sutime din curajul nebun al lui Băsescu, ai fi venit acum cu noi în stradă, știind la fel de bine ca și noi că CCR nu mai e decât o adunătură de pesediști care execută, obedienți, ordinele tâlharului-șef. Nu te mai ascunde în spatele frazei găunoase „e o decizie a Curții Constituționale și aceste decizii se respectă obligatoriu”. Nu te mai ascunde, că ai minți: și Parlamentul unicameral de 300 de oameni a fost tot o decizie a Curții și nu te-am auzit strigând pentru implementarea ei. Ai devenit un purtător de cuvânt al lui Dragnea, domnule președinte și e suficient să vrea banditul mustăcios ceva ca dumneata să achiesezi. Dar dacă mâine va spune Dragnea că oamenii sași, blonzi, cu ochi albaștri, dar fără copii, nu mai au voie să candideze la președinție, iar lătrăii de la CCR vor decide că o asemenea propunere e perfect constituțională, ce vei face? Te vei da la o parte ca să-i faci loc lui Dragnea?
De acum, ai scăpat de stres, domnule președinte. Poți pleca unde vrei, fără griji. Poți sta în concediu încă șase ani de acum înainte, dacă mai iei un mandat, fiindcă altceva nu vei mai putea face: îți vor îngrădi ciordacii atribuțiile atât de mult încât o să-i faci cerere scrisă și semnată lui Dragnea și ca să mergi la toaletă. Dar nu-i nimic! Bucură-te de concediu, sorește-te, scaldă-te și simte-te bine și pentru milioanele de români care anul ăsta și în anii viitori n-o să mai aibă parte de așa ceva, fiindcă ei vor avea mult de muncă, pentru ca să aibă Dragnea și borfașii lui de unde fura. Poate că unii mă vor critica, dar e strict părerea mea: după decizia pe care a luat-o, Iohannis e la fel de vinovat ca și Dragnea de halul în care o să ajungă România. Și poate chiar mai vinovat. Căci, dacă Dragnea le-a furat ieri copiilor săraci banii, Iohannis le-a furat azi românilor cinstiți speranța.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5666
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - Concediu plăcut , vită teutonică-OHA E MAI VINOVAT CA DRAGNEA -Dragnea le-a furat ieri copiilor săraci banii, Iohannis le-a furat azi românilor cinstiți speranța. Empty După revocare: câteva reflecţii despre misiunea unui preşedinte

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Iul 11, 2018 2:47 am

După revocare: câteva reflecţii despre misiunea unui preşedinte
evocarea de către şeful de stat a Laurei Codruţa Kövesi, explicabilă în logică constituţională, este, în ordine politică, semnul eşecului prezidenţial. O dată cu acest gest, Preşedintele Iohannis acceptă, implicit, poziţia de inferioritate simbolică la care este condamnat de regimul Dragnea. Absenţa unui discurs care să acompanieze comunicarea deciziei de revocare este, poate, indiciul cel mai puternic al acestei asumări a pasivităţii prezidenţiale. Căci, fie şi lipsit de pârghii efective, şeful de stat poate apela, oricând, la dialogul direct cu naţiunea pe care o reprezintă.
În cele din urmă, decizia de luni este simptomul impasului instituţional care a afectat, dramatic, întregul mandat al lui Klaus Iohannis. Ceea ce domnia – sa nu a părut să înţeleagă decât în puţine momente este miza autentică a confruntării care îl opune şi ne opune regimului Dragnea. Această miză nu mai este una de termen imediat, ci una de durată medie şi lungă. Ţinta lui Liviu Dragnea nu mai este doar salvarea propriei sale persoane, ci instituirea unui regim politic care să se apropie de modelul admirat al autocraţiilor estice şi orientale. Criticile, furibunde, la adresa justiţiei sunt parte din acest dispozitiv de atac: ofensiva de acum este una fără precedent în istoria României de după aderarea la Uniunea Europeană. Organizarea unui stat infracţional şi cleptocratic este scopul pe care îl urmăreşte întreaga operă de legiferare şi de guvernare a PSD.
În acest context, coabitarea nu mai este doar un simplu exerciţiu de partajare a puterii, ci impune obligaţia unei lupte de ariergardă permanente şi tenace. În plan constituţional, şeful de stat era chemat sa procedeze asemeni celor care, în întreagă ţară, au ales să reziste. Rolul preşedintelui ar fi trebuit să fie unul de monitorizare , de semnalare constantă a derapajelor şi de identificare, creatoare, a instrumentelor prin care regimul Dragnea poate fi dislocat. Această misiunea impunea un tip de activism prezidenţial care să fie în acord cu valorile pe care şeful de stat le apară, ales fiind de naţiune.
Ori ceea ce a lipsit mandatului său a fost exact această dimensiune de implicare fermă şi combativă. Preşedintele Iohannis a părut că acceptă, indiferent, izolarea şi mutilarea funcţiei sale. Decizia Curţii Constituţionale ce a condus la revocarea procurorului- şef al DNA este cel mai recent element din această operă de rescriere a constituţiei. Obligaţia de a respecta hotărârea CCR nu excludea apelul la alte căi de manifestare , de la mediere până la adresarea unui mesaj în Parlament ori convocarea unui referendum.
Căci aplicarea, fără critici, a punctului de vedere al CCR înseamnă şi acceptarea, tacită, a reducerii rolului şefului de stat la cel de executant al voinţei Ministrului Justiţiei. În egală masură,laconismul comunicării de luni nu a permis atacarea unei chestiuni centrale, anume afectarea independenţei magistraţilor, prin subordonarea lor aceluiaşi Ministru al Justiţiei.
Ziua de luni marchează o victorie a regimului Dragnea .Simbolistica momentului a reconfirmat ascendentul politic al PSD în raport de şeful de stat. Evocarea, insistentă, a suspendării ţine de aceeaşi logică a şantajului permanent. Datoria unui Preşedinte este, însă, aceea de a fi un garant şi un apărător al valorilor. Abdicarea de la această misiune sacră echivalează cu abandonarea funcţiei înseşi.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5666
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum