Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului

In jos

Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului Empty Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Iul 12, 2018 8:25 am

Cea mai absurdă cruciadă a extremei de neostânga e să abolească insultele. Să construiască o societate în care nu îi mai poți spune vecinului tău un călduros „du-te-n pizda mă-tii” sau cerșetorului de la colț un clasic„marș la muncă, bă borâtule”. Sigur. Nu se întâmplă pe stradă. E doar în media momentan. Ca om de rând încă mai poți insulta alt om fără să fii linșat mediatic și scos din orice sistem prin care cuvintele tale pot ajunge la o masă de oameni. Dar se ajunge și acolo. Toate trendurile de cenzură încep de la ăia care spun chestii în public, ca mine, și se opresc inevitabil la omul de rând. Noi suntem canarii din mină. Picăm primii și dacă ești idiot poți zice „ia uite canarii cum pică lol ”, dar până la urmă respirăm același aer. O să ajungă și la voi.
Și atunci n-o să mai poți să dai o flegmă vecinului tău când parchează pe locul tău de parcare.
Pe bune că nu delirez doar pentru că îmi iau ban constant pe facebook în ultimii doi  ani. Chiar nu e vina lu’ prostu’ ăla care dă report la tot ce fac. Ăla e doar un  turnător fomist jegos. Turnătoria e în natura umană. De vină e mereu un sistem care încurajează turnătoria.
Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului Teodorescu
 
Iar pe orice rețea socială comercială, sistemul a ajuns la un nivel de cenzură de un absurd la care nu s-a ajuns în nici un regim autoritar cunoscut de om. Discriminarea a ajuns dușmanul cel mai mare al omenirii și absolut orice fraza zici  și nu e de bine despre un om care nu e mascul alb hetero, e hate speech tataie. Dacă lu unu îi curg mucii ai voie să îi zici ”bă mucea” doar dacă e mascul alb hetero. Dacă cumva e negru sau gay sau mai rău, gaynegru, e direct hatespeech! CUM SĂ ÎI SPUI UNUI GAYNEGRU CĂ ÎI CURGEMUCU?!?!
Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului 535235
Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului Hatespeech
Alin Teodorescu ăla e doar pielea pulii. Dar doi angajați Facebook au considerat că poza aia de mai sus e hate speech. Deși nu se implică nicăieri că e vreo legătură între rasa omului și abilitatea lui de a lăsa pete și trebuie să fii complet handicapat să vezi vreo legătură între astea două.
Totul pornește de la concepția greșită că „hate speechu” e ceva rău
Argumentul cel mai handicapat al extremei stânga este „panta periculoasă”. Credința defectă și fără bază în realitate că absolut orice comportament individual va degenera într-un trend de masă. Că dacă un prieten de-al meu e zgârcit și îi zic „nu mai fi jidan, coițe”, această afirmație a mea va duce spre un mediu în care glumele cu evrei sunt permise, după care sunt luate în serios ca trăsături reale ale etniei lor după care inevitabil ajungem la un holocaust. Pentru că am zis eu lu un zgârcit „nu mai fi jidan, coițe” , am adus lumea mai aproape de holocaust.
E o gândire cretină din categoria „dacă scuipi pe jos o să ajungă să scuipe toată lumea pe jos și să ne înecăm în scuipat”. Pur și simplu nu funcționează așa omenirea și realitatea.
Să mai analizăm un caz de hate speech. De data asta chiar pe bune hate speech.
Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului Hate
Insultă o minoritate sexuală direct. AȘA, ȘI? Credeți că dacă s-ar întâlni pe stradă pe bune cu Trăistariu s-ar apuca să îi dea șuturi în cur? Credeți că o să vadă un grup de tineri mesajul ăsta și o să se gândească „da, bă, are dreptate ăsta, hai să prindem un gheu și să-l căcăm în palme”? În afară de un plăpând care e rănit oleacă în stima de sine, nimeni nu pățește nimic de la acest masiv hate speech. Și ia mai dă-l în pula mea pe trăistariu, că prea e nejustificat de sigur pe el. Oamenii trebuie înjurați mai mult. Prea e toată lumea cu stima de sine la nivel galactic. Ce pula mea e căcatul ăsta? Ia hai mai înjurați și mai umili toată lumea!
Și de la obsesia luptătorilor justiției sociale cu discriminarea negativă
Toate regimurile autoritare au luat minorități la stors. Au găsit un țap ispășitor pentru problemele țării, ca să vezi, era o minoritate și ca să vezi, soluția e epuratul. E o chestie naturală a unui regim autoritar. Nu ajunge acolo de la discursuri de ură, ci doar le folosește să se justifice. Și dacă nu găsește unul, îl inventează.
Nu glumele răutăcioase cu minorități duc la linșat minorități ci regimurile stricte care caută țapi ispășitori. Și orice regim care se impune prin cenzură ajunge inevitabil acolo.
Din istorie mai vedem o chestie. Nu există grupuri de succes bazate pe discriminare negativă. Pe urât un dușman comun. Cel puțin nu pe termen lung. Naziștii au avut și ei 15 anișori de existență, KKK e doar o glumă, ISIS nu prinde 15 ani lejer.
Grupurile de succes se bazează pe alt tip de discriminare. Aia pozitivă.
Sunt grupuri construite pe acelasi principiu ”noi suntem mai buni decat alții și merităm mai mult” dar nu se concentrează pe călcat pe cap restul oamenilor, ci pe împărțit bani și influență în interiorul grupului. Genul de oameni care când au pe mână 10 banane de împărțit, 9 le dau în interiorul grupului și unul la restul fraierilor. Așa fac partidele, organizațiile religioase, bancare, multinaționalele, trusturile de orice și absolut orice grupare organizată cu morală flexibilă care împarte lumea în două (noi și ei, noi merităm mai mult decât ei), fie ei PSD, Mormoni, evrei, pocăiți sau asociație de notari publici.
E în natura umană ca fiecare generație tânără să aibă o nouă luptă de destructurare a rețelelor de putere deja existente, pentru o împărțire mai echitabilă a resurselor.
Noua stângă nu face asta. E prea concentrată pe interzis să spui unei femei că e curvă (pentru că nu e nimic rușinos în a-ți folosi sexualitatea în secolul 21, da?) ca să facă ce ar trebui să facă stânga reală.
Drept urmare, pe an ce trece din ce în ce mai multe resurse se concentrează în mâinile unor grupuri din ce în ce mai mici și inegalitatea între clase crește. Nu se ocupă nimeni de grupurile care împart beneficiile întregii societăți doar în interiorul grupului.  Sunt toți ocupați cu grupuri mici și irelevante care OFENSEAZĂ FOARTE TARE ȘI NU POT FI IGNORATE.
Poate o să își câștige lupta. Și în 20 de ani oameni superbi ca dennispavel nu o să mai aibă voie să se exprime. Singurul motiv pentru care momentan el poate și eu nu e că el încă e anonim și n-are securiști după el.
Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului Snip
 
O să învingem, ca specie, toți comicii care fac glume ofensatoare, toți haterii care urăsc ca să se descarce și toate grupările mici, firave și neviabile de amețiți care urăsc dar n-au cu ce, nu o să aibă niciodată și au rămas doar la nivelul de teorie. Nici teoria n-o s-o mai aibă, muiștii!
O să fim toți egali în dreptul de a nu ne jigni reciproc și de a fi la fel de săraci în fața unor structuri de putere pe care nu vrea să le deranjeze nimeni că n-au nimic cu gheii, țiganii, curvele, negrii și musulmanii. Pentru că singurul tip de discriminare pe care-l practică e financiar și pe pozitiv. Nu îți iau din farfurie. Doar își dau lor între ei mai mult. Cel mai sinistru mod de discriminare și de a trage în jos o populație și, în mod ciudat singurul tip de discriminare complet acceptat de această nouă lume curajoasă.
Da, superb tineret de stanga. Lupta asta împotriva discriminării negative cu siguranță va aduce globul mai aproape de egalitate. Nu e o diversiune prin care o întreagă generație de stângiști a fost deturnată de la adevăratul rol al stângii. Continuați. E beton ce faceți. Ultralux.
Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului IxSdAMb


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iul 12, 2018 8:34 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8316
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Câteva cuvinte în apărarea „hate speech”-ului Empty sursa

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Iul 12, 2018 8:29 am

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8316
Data de înscriere : 05/11/2012

http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum