AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cine sunt “criminalii de război”?

In jos

război - Cine sunt “criminalii de război”? Empty Cine sunt “criminalii de război”?

Mesaj Scris de ANTONESCU MARESAL DE OTEL Mier Aug 05, 2015 2:00 am


Modificările aduse odonanţei de urgenţă 31/2002 sunt grave şi nedrepte. Cu toţii aţi aflat despre ele în ultimele săptămâni, dintr-o serie întreagă de articole, scrisori deschise, petiţii – inclusiv din numărul special al revistei noastre. Mă voi referi la un aspect despre care nu s-a scris aproape nimic, deşi este la fel de important ca şi incriminarea în masă a legionarilor. Potrivit acestor noi modificări, legea va interzice şi promovarea cultului persoanelor vinovate de crime de război. Legea spune că: „prin persoană vinovată de săvârşirea unor crime de război se înţelege orice persoană condamnată definitiv de către o instanţă judecătorească română şi străină sau prin orice hotărâre recunoscută în România, potrivit legii”. Mai mult, „criminalii de război” sunt scoşi cu totul din memoria şi spaţiul public de prezenta lege, care prevede următoarele măsuri:
–„se interzice ridicarea sau menţinerea în spaţiul public, cu excepţia muzeelor, a unor statui, grupuri statuare, plăci comemorative referitoare la persoane vinovate de crime de război”.
–„se interzice acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de crime de război unor străzi, bulevarde, scuaruri, pieţe, parcuri sau alte locuri publice”.
–„se interzice deasemenea acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de crime de război unor organizaţii cu sau fără personalitate juridică”.
Aşadar, cine sunt oamenii condamnaţi în ţara noastră pentru crime de război? În primii ani după instaurarea regimului comunist au existat condamnări masive la închisoare pentru delictele de “crime împotriva umanităţii” şi “crime de război”, acestea au vizat în special cadrele Armatei Române care luptaseră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial împotriva Uniunii Sovietice. Pe lângă militari, aceste sentinţe au vizat cadrele fostei conduceri antonesciene şi diverşi legionari consideraţi periculoşi de noul regim.
 
Majoritatea elitei militare a României interbelice a fost condamnată politic de către regimul comunist pentru “crime de război”. Epurarea armatei şi distrugerea elementelor militare de valoare a început în aprilie 1945, odată cu înfiinţarea Tribunalelor Poporului care acţionau în baza legii 312/1945, pentru urmărirea şi sancţionarea celor vinovaţi de dezastrul ţării sau de crime de război. Comuniştii urmăreau, astfel, sancţionarea celor care luptaseră pe front împotriva Uniunii Sovietice, dar şi a celor care erau sau urmau să se implice în lupta cu armata anticomunistă. Actuala lege recunoaşte valabilitatea sentinţelor politice date de regimul comunist şi, practic, îi recunoaşte pe aceşti militari drept infractori. Armata Română a dat un tribut uriaş flămândelor temniţe comuniste. Doar din categoria generalilor au fost 107 întemniţaţi, dintre care 47 au sfârşit în temniţele comuniste. Astăzi cu toţii sunt consideraţi infractori şi criminali! Mai mult decât atât, legea recunoaşte şi sentinţele date de o instanţă de judecată străină. Aşadar legea recunoaşte şi sentinţele politice date pe teritoriul Uniunii Sovietice!
Toţi românii din Basarabia condamnaţi politic, drept „criminali de război”, de către regimul sovietic sunt consideraţi acum infractori de către statul român! Am să dau un singur exemplu. Legea nu face însă referire doar la români. În 1949 URSS a semnat Convenţia de la Geneva prin care s-a angajat să elibereze toţi prizonierii de război. Neavând însă intenţia de a elibera prizonierii din lagăre – întrucât aveau nevoie de mână de lucru gratuită – ruşii le-au schimbat încadrarea din „prizonieri de război”, în „criminali de război”. Acest fapt a constituit unul dintre motivele pentru care 250.000 de prizonieri (de diverse naţionalităţi) din lagărul siberian Vorkuta au intrat în grevă în 1953, grevă înăbuşită dur prin execuţia a 2000 de persoane! După actuala lege putem spune că şi Amiralul Alexander Kolchak, conducătorul luptei antibolşevice şi liderul Rusiei Albe, este considerat de statul român drept infractor, întrucât a fost executat de bolşevici pentru „crime de război”… Tot pentru „crime de război” au fost condamnaţi şi foştii demnitari ai statului din timpul regimului Antonescu. Mircea Vulcănescu a deţinut funcţia de Subsecretar de Stat la Ministerul de Finanţe în guvernul Ion Antonescu, în perioada 27 ianuarie 1941 – 23 august 1944. În baza acestei funcţii a fost condamnat pentru „crime de război”. De aici înainte şi el este un infractor.„Criminalii de război” sunt şi protagoniştii celebrului proces al „ziariştilor naţionalişti” din 1945. Între ei enumerăm pe: Nichifor Crainic, Romulus Dianu, Radu Gyr, Stelian Neagoie etc. Care era „crima lor de război”? Faptul că au scris articole împotriva bolşevicilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial!
Cum este posibil să nu existe o reacţie de opoziţie şi de rezoltă din partea actualilor membri ai Armatei Române? Unde sunt reacţiile Ministerului Apărării, Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Asociaţiei Tradiţia Militară, Muzeului Militar etc? Unde sunt reacţiile istoricilor români? Ce va urma odată cu intrarea în vigoare a legii? Se va dărâma bustul lui Mircea Vulcănescu, amplasat în sectorul 2 al Capitalei? Se vor redenumi liceul şi strada care îi poartă numele? Se va redenumi strada General Gheorghe Avramescu din Botoşani sau i se va dărâma bustul din centrul Clujului? Se va redenumi şcoala General Nicolae Şova din Poduri/ Bacău şi i se va dărâma bustul din curtea Comandamentului Brigada 4 Logistică Dej?
Ce facem cu Mitropolitul Visarion Puiu, şeful misiunii Ortodoxe din Transnistria în timpul celui de-a Doilea Război Mondial? Sfinţia sa este singurul ierarh ortodox condamnat la moarte în contumacie de regimul communist, pentru crimă de dezastrul ţării prin săvârşirea crimei de război. Şi de parcă asta nu i-ar fi fost de ajuns pentru a fi incriminat de noua lege, a făcut parte şi din Guvernul Român de la Viena sub conducerea lui Horia Sima! Cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, o echipă de jurişti caută de ani buni o soluţie juridică care să permită anularea sentinţei date de comunişti. Până în prezent nu au găsit-o, cu atât mai puţin vor avea şanse de reuşită după promulgarea modificărilor la OUG 31/2002. Unde este reacţia Bisericii Ortodoxe Române? Va accepta tacit incriminarea lui, aşa cum a facut-o acum 70 de ani?
Pe tot cuprinsul ţării numele acestor eroi a fost dat străzilor, şcolilor, instituţiilor; în memoria lor s-au ridicat monumente individuale sau colective, întru veşnica lor pomenire se săvârşesc parastase publice şi activităţi comemorative. Ştergem totul cu buretele uitării forţate şi ne vedem în continuare de vieţile noastre, ca şi când aceşti oameni nu au existat, ca şi când nu ar fi eroii neamului nostru?
Cezarina Condurache
 
război - Cine sunt “criminalii de război”? Craciunul-in-inchisorile-comuniste-Sfintii-Inchisorilor

ANTONESCU MARESAL DE OTEL

Mesaje : 9
Data de înscriere : 12/07/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum