Radu Preda, directorul IICCMER: ”Legea ”anti-legionară” este, de fapt, o lege pro-comunistă!”

In jos

anti - Radu Preda, directorul IICCMER: ”Legea ”anti-legionară” este, de fapt, o lege pro-comunistă!” Empty Radu Preda, directorul IICCMER: ”Legea ”anti-legionară” este, de fapt, o lege pro-comunistă!”

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Aug 12, 2015 12:30 am


La Muzeul Țăranului Român a avut loc marți, 11 august, a doua proiecție de film din cadrul Serilor TVR 2 în Lumina Taborului. Câteva zeci de oameni au umplut Studioul Horia Bernea de la MȚR pentru a urmări documentarul dedicat de regizorul Radu Găină laturii teologice a personalității lui Nae Ionescu.
Invitați au fost filozoful Sorin Lavric, poetul și eseistul Răzvan Codrescu și teologul Radu Preda, directorul IICCMER.
La final, publicul le-a adresat întrebări celor trei, discuția mutându-se repede de la filonul teologic din opera lui Nae Ionescu la controversata lege recentă căreia i-a fost atașată eticheta de ”anti-legionară”.
Într-una din intervențiile sale, Radu Preda a anunțat că pregătește, în numele IICCMER, un memoriu pe care-l va adresa Președintelui Klaus Iohannis și președinților celor două Camere ale Parlamentului pe chestiunea acestui act normativ. Preda susține că documentul promulgat deja de Președinte conține mai multe erori și că poate face mai mult rău decât bine, aruncând nepermis meditația asupra istoriei țării într-o zonă a resentimentelor și dezbinării, închizând posibilitatea oricărui dialog autentic privitor la trecut.
Radu Preda a spus și că, printre principalele reproșuri pe care le aduce respectivei legi – care are și părți bune, susține teologul – se află și ignorarea totală a crimelor comise de regimul comunist și de reprezentanții acestuia.
”Legea aceasta ”anti legionară” este, de fapt, o lege pro-comunistă”, a spus Radu Preda.
Rezultă din aceasta, spune directorul IICCMER, o situație bizară în care, după mulți ani de derută, avem primul torționar comunist condamnat și o condamnare politică, verbală, a Comunismului, dar nu și un cadru legislativ care să permită condamnarea morală a liderilor comuniști și care să facă posibilă, ca în cazul Holocaustului, condamnarea celor care neagă lagărele comuniste, închisorile politice și Gulagul. Mai mult, consideră Radu Preda, noua lege ar fi unică în spațiul european, introducând în Codul Penal – cu consecințe deosebit de grave pentru democrație – ”delictul de opinie”.
Filozoful Sorin Lavric a spus, într-o intervenție, că adevărata măsură a verticalității intelectualilor români ”va putea fi observată, în perioada următoare, în funcție de atitudinile pe care le vor adopta față de această lege”.
Miercuri, 12 august, de la ora 18.00, tot în Studioul Horia Bernea de la MȚR, vor putea fi vizionate două documentare, în regia aceluiași Radu Găină: unul dedicat filozofului Constantin Noica și altul Părintelui Benedict Ghiuș.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5666
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

anti - Radu Preda, directorul IICCMER: ”Legea ”anti-legionară” este, de fapt, o lege pro-comunistă!” Empty o lege ....de porci

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Aug 12, 2015 4:41 pm

............ pentru ca legea nu mentioneaza comunismul ca ideologie criminala inseamna ca aceasta lege nu este pusa in slijba aflarii adevarului. De fapt cine are dreptul de a decide "onestitatea" argumentelor adversarilor? Papa de la Roma in cazul lui Giordano Bruno or Galileo? Hitler in cazul nazistilor ori Stalin la noi? Ori indivizi pretinsi experti in Holocaust precum Elie Wiesel? Chiar nu exista oameni onesti care raspandesc zvonuri false, precum cei pretinsii martori ai gazarilor de Auschwitz demascati din de catre Paul Rassignier? Se mentioneaza sentintele unor tribunale internationale precum cel de Nurenberg ca masura a adevarului. Cine era criminalul? Nazistul din boxa acuzatului ori stalinistul din banca acuzarii? A fost Churchil care a declansat bombardamente infioratoare impotriva populatiei civile in boxa acuzatilor? Au fost sovieticii acuzati de crime de razboi cand au executat 18.000 de ofiteri si soldati polonezi, ori au trimis in gulagurile sovietice zeci de mii de soldati romani care s-au predat pentru a lupta impotriva Germaniei? Dar in cazurile tribunalelor poporului comunist? Au fost ele legitime pentru a proclama sentintele lor un adevar incontestabil? Nu. Atunci de unde vine siguranta ca doar unii vor sa stie adevarul, iar ceilalti sa il copleseasca cu minciuni? Incercarea de a cenzura o dezbatere pe motiv ca unii sunt de rea credinta reflecta incapacitatea de a aduce dovezi in sprijiinul propriilor teorii, si in esenta este germenul oricarei dictaturi.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5666
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum