Tabara Sarbu - Ponta a pierdut batalia din PSD. Este pentru prima data din 1989 incoace cand tabara cominternista Iliescu-Nastase-Ponta-Plumb-Andronescu pierde conducerea partidului in favoarea "baronilor locali din teritoriu"

In jos

Tabara Sarbu - Ponta a pierdut batalia din PSD. Este pentru prima data din 1989 incoace cand tabara cominternista Iliescu-Nastase-Ponta-Plumb-Andronescu pierde conducerea partidului in favoarea "baronilor locali din teritoriu"

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Aug 12, 2015 1:48 pm


Situația din PSD a scăpat de sub control. E degringoladă totală. La ședința de luni toată lumea s-a uitat cu încruntare la toată lumea. Și toți pesediștii s-au uitat urât la Gabriel Oprea. Dragnea și Oprea nici nu s-au salutat, s-au evitat.

Valeriu Zgonea - omul lui Coldea

Cel mai nervos a fost în aceste zile de după întoarcerea de la Istanbul, de la fugitul penal, Ilie Sârbu.
El nu s-a sfiit să-și arate colții către tabăra din care fac parte Zgonea și Dragnea, cei doi aliați de conjunctură, pe bază de servicii. Tata-socru a fost auzit amenințând că nu va ajunge Coldea niciodată să pună șef la PSD.
Cel vizat de aceste vorbe este Valeriu Zgonea, ale cărui relații, cu mult peste cele instituționale, cu șeful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, sunt de notorietate.
Și au fost expuse de cei doi ostentativ.
Se pare că starea de nervozitate a lui Sârbu ar fi fost acutizată, după cum au apărut deja pe piață, și de zvonurile despre scurgerea de informații către DNA din discuțiile purtate în biroul de la Camera Deputaților al lui Zgonea.
Tot spectrul politic știe că în biroul lui Zgonea, considerat cel mai sigur loc din țară, s-au pus la cale marile mânării din Parlament! Te pomenești că zvonurile sunt reale!

Tabăra Ponta-Sârbu... Plumb-Nastase-Iliescu

Tabăra Dragnea-Zgonea controlează aproape tot teritoriul și aproape toți parlamentarii. Așteaptă momentul demisiei pentru a anunța ruperea de gașca Ponta.
Ea a reusit sa-l impuna pe Dragnea sef la PSD
Este de vazut daca Zgonea si Dragnea sunt intr-adevar pe-o mana sau e doar o alianta de conjunctura
Se stie oricum ca Zgonea e omul lui Coldea cu care a fost impreuna intr-o vizita in Israel.
Punct și de la capăt. Este clar că Ponta și tabăra lui nu se vor mai înghiți niciodată cu tabăra lui Dragnea și Zgonea.
Dar nici cu tabăra unui alt susținut de servicii pentru preluarea șefiei PSD, Vasile Dâncu. Dragnea, când a făcut turul prin țară, le-a spus tuturor că așa nu se mai poate continua.
Că Ponta, cu Șova și Ghiță, au transformat partidul într-o prăvălie pentru interesele lor.
Că și-au bătut joc destul de munca celor de jos. Că, uite, el s-ar putea să facă pușcărie, și ei sunt bine mersi. Tot pe voturile lor.
Sustinerea lui Iliescu pentru Dragnea a fost doar de ochii lumii. Atunci cand si-a dat seama ca Dragnea va castiga Batrana Sandrama Stalinista s-a repozitionat spunand ca-l sustine pe Dragnea. Asta desi cu o ora ianinte spusese pe coridor ca nu va vota cu nimeni, iar cu doua zile inainte se declara sustinatorul lui Plumb spunand ca e foarte bine ca Partidul se va feminiza
Este pentru prima data din 1989 incoace cand tabara cominternista Iliescu-Nastase-Ponta-Plumb pierde conducerea partidului in favoarea "baronilor locali din teritoriu". Este evident ca acest proces va duce la autohtonizarea structurilor de conducere ale partidului.

Tabăra tabăra Ponta-Sârbu

A doua tabara, cea care a pierdut, este tabăra Ponta-Sârbu. Care, în afară de urmaritii-infricosati puși de Penal prin diverse dregătorii guvernamentale și de prietenii de-o viață ai lui Sârbu, nu are niciun aliat. Sunt cei mai izolați în acest moment. Și vor fi rași în primul moment când Ponta nu va mai fi la butoane.
Asta este starea acum, când Ponta e încă, oficial, prim-ministru.
Dacă Ponta va demisiona, tabara sa va pierde orice influenta.

Tabăra Dâncu-Ivan

Tabăra Dâncu-Ivan este, ca și tabăra Dragnea-Zgonea, sprijinită din umbră de oameni care sunt sau au fost în SRI. Ponderea lor în teritoriu este foarte mică. Și în Parlament la fel. Însă ei așteaptă o eventuală condamnare definitivă a lui Dragnea și o negociere cu Zgonea. Gurile rele spun si ca Ivan ar fi calul troian implantat prin alte parti de Ion Iliescu.
Niciuna dintre tabere n-are încredere în Gabriel Oprea. Însă cei din tabăra Dragnea-Zgonea chiar îl urăsc.

Neafiliatii

Nu toți pesediștii sunt afiliați pe față unei singure tabere. De pildă, Marian Oprișan stă la cotitură și ascultă pe toată lumea. Și Olguța Vasilescu a adoptat aceeași tactică. Dar și parlamentarii care știu că nu vor fi puși pe listă de nicio tabără.
(preluare partiala Comisarul.ro) 
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 5286
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum