Imigrantul, refugiatul și valiza

In jos

Imigrantul, refugiatul și valiza Empty Imigrantul, refugiatul și valiza

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Sept 02, 2015 10:58 pm

Mă numesc Shiao Tzu și sunt cetățian român de șapte ani, cred că se simti și în scris acesta. Am plecat din Canton, care acum numești și Guangzhou, acum doișpe ani când am cunoscut pe Georgiana, cu care am căsătorit și am mutat in Romania, unde am făcut un restaurant chinezesc “free delivery ” la Brăila, in județul Brăila. Foarte mult mi-ai plăcut mie să chemi județ la fel ca oraș. Buzău, județu Buzău, Galați, județ Galați, Bacău, județ Bacău, Suceava, județ Suceava . La noi, la chinezi, lipsa de imaginație este foarte, foarte mult apreciată. In fine, eu faci zilnic la bucătărie mâncari chinezească la wok și Georgiana duci la client acasă cu motoreta pachețele de primavara și fried rice și crevete-shrimp, soy sos și moo-shoo pork și vacuța cu țelină, tot. Numai lobster nu duci, nu cumpără nimeni.
Imigrantul, refugiatul și valiza Delivery

Care-i necaz atunci ? Aproapi de mine, la apartament vecin in bloc ai sosit de curând cu vapor un baiat sirian, Abu Wahib, care cica refugiat de razboi, zici el. Ce refugiat poate sa fie așa gras, nu-mi dau seama, că esti cât doi baiați chinezi bogați di gras. Și nici nu mănâncă porc, că esti musliman. Nici nu ai trecut o săptămână după ce ai agiuns Abu Wahib asta la Braila și ai și început cu shaorma să împrăștii usturoi peste tot oraș. Asta deranjezi pe mine moale, dar alta deranjezi tari.

Imigrantul, refugiatul și valiza Kebap-e1441105026590
Baiat sirian refugiat esti foarte ironic, asta derangiezi. El în fiecare dimineață iese din casa cu doua valize și arată la mine cu zâmbet foarte sarcastic. Poate avem culturi foarte diferite noi popoarele român și chinez și nu toți lumea știe, dar la cultura chinez, când arați valizi la cineva este cumplit. Esti și un proverb chinezesc in Taiwan care spune așa :
” Oricât de mare ajunge un om în viața, dupa moarte încape în doua valize !”

De aceia, orice chinez, chiar Jet Li sau Jackie Chan, când arați valize tot tresare și sperii foarte tare. Bine, am încercat faci pace cu musliman. Am dat bani și am spus “ Mai, sirian gras, vinde la naiba kebap și shaorma di oaie cu cari otrăvești lumea și lași și pe baiat chinez să vinzi caracatiți mici și wonton soup și să faci și el treaba lui ”. Am vrut să faci pace și mai mare, am zis că trimit la el pe Georgiana doo zili, poate liniștește așa. Georgiana s-a jignit și ai supărat foarte tari, dar după aceea s-a liniștit ai cerut 500 de euro pe zi. Am zis bun, tot eu plătește și pe Georgiana, dar el nimic, ironie mai departe. Acum baiat sirian Abu Wahib ai înscris la partidul UNPR a lui unul generalul Oprea . Că le mai trebuiea un membru ca să aibă doi la Brăila și nu vroiai nimeni să înscrii. Este nebun sirianul asta, vă spun.


Imigrantul, refugiatul și valiza Rimowa-topas-titanium-32-multiwheel-8.gif
Când s-ai înscris la partid, i-ai dat șefii de la București lui cadou două valizi, care sunt ca  două bijuterii pe roți. Așa frumoase esti că deși mă cutremur de groaza când ma uit la ele, nu pot sa dezlipesc privirile de acolo. Toata familia mea, care afara de Georgiana mai suntem 18 rude, toți chinez , nu ieși din apartament de frica la valizile lui refugiat sirian. Și noaptea iese pe culoar la bloc și plimba valizile pe roți, iar noi stam la bucătărie și fumăm ca turcii și pierdem astfel și identitatea culturală chineză.
Acum ce facem ? Din cauza la refugiați sirieni, cetățenii români de origine chinez nu mai au loc în țara lor ? După ce ai învățat și cum îl chema pe calul lui Ștefan cel Mare și iapa lui Mihai Viteazul ca să ai cetățenie ? De ce nu ai spus Uniunea Europeana că vrei refugiați, că din China se poți refugia aici un milion de oameni pe luna, nu pe an ? Președintele Iohannis  plimbă, premierul Ponta minte și domnu Dragnea conduce țara cu domnu Blaga și domnu Oprea ?  Vreți să ajungă România prima țară din lume care are diasporă cu cetățeni de origine chineză ?
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5670
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum