AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Generale, unde ţi-e onoarea?

In jos

Generale, unde ţi-e onoarea? Empty Generale, unde ţi-e onoarea?

Mesaj Scris de ILUMINATI la data de Vin Oct 23, 2015 10:16 pm

http://www.dw.com/ro/generale-unde-%C5%A3i-e-onoarea/a-18801542
Generale, unde ţi-e onoarea? 12036711_1493857544276312_2734643252263740576_n

Aceasta e o scrisoare deschisă. E deschisă, înainte de orice, pentru că o scriu în memoria celui ce deschidea drumul coloanei tale şi al cărui drum s-a închis pe veci, la 28 de ani. Aş vrea să nu se fi închis degeaba.
Vicepremierul şi ministrul de interne al României, generalul Gabriel Oprea
E deschisă, deşi, în sufletul meu mi-am închis de mult socotelile cu premierii, vicepremierii, potentaţii şi cu tot felul de alţi "doctori" plagiatori. Nu cred că ne putem acorda, ca să fiu sincer, timp excesiv de mult spre a-l pierde spunând evidenţa: că n-ar trebui să existe pentru nimic în lume, într-un guvern, inşi care nu şi-au binemeritat titlurile, gradele şi funcţiile. Că-i detest pe traseişti, pe unii care şi-au câştigat tresele servind ca bodyguarzi unor infractori, extremişti sau criminali politici, ori de duzină.
Îţi par toate acestea un mizilic? Dar te asigur că nu sunt defel, când în cauză e o capitală terorizată de sirenele şi girofarurile unor politicieni care, ca tine, îşi măsoară autoritatea prin înregistrarea obsesivă a intensităţii cu care le tremură genunchii subalternilor. Prin trecerea în revistă aşarnată a manifestărilor de teamă ale slugilor care au nenorocul de a fi în preajma tartorului, a stăpânului cel mare. Unul, a cărui unică îndreptăţire de a se găsi la cârmă rezidă parcă într-o lungă carieră sulfuroasă, în rezistenţa la mirosul de pucioasă al serviciilor prestate în structuri obscure, comuniste, ori postcomuniste.
Nu, nu sunt un mizilic, generale, când în joc este o ţară şi un neam, conduse ca vai de lume într-un timp care, mai mult decât oricând, e doldora de riscuri reale şi nu inventate, cerând lideri cu o competenţă indiscutabilă, cu o autoritate întemeiată pe merite, dotaţi cu un curaj adevărat, iar nu grevaţi de o imensă laşitate!
Dacă n-ai fi fost un general făcut pe puncte, dacă ai fi văzut frontul, dacă, vorba cântecului, ai fi "murit o sută de morţi" văzând cum îţi mor camarazii pe câmpul de luptă, nu ţi-ai fi permis, sunt sigur, să te joci cu viaţa poliţiştilor din subordinea ta! Nu generale, nu ţi-ai fi permis.
Acum ţi se cer precizări. Vlad Petreanu, de pildă, îţi solicită, pe blogul său, să ai bunătatea de a specifica de pildă care este articolul de lege în baza căruia ai revendicat și beneficiat de coloană oficială? În baza cărei legi ai primit dreptul la antemergător şi închizător? Care era urgenţa de marţi seară care a impus folosirea unei coloane oficiale?
Doliul şi tristeţea indicibilă care mă-ncearcă la gândul curmării inutile, absurde, în primul rând din vina ta, dar şi a celor care nu repară străzile bucureştene, a vieţii unui tânăr, văd că nu izbutesc să curme avalanşa de întrebări pe care le-aş avea şi eu de pus. Circuli într-un oraş cu trafic greu cu 100 de kilometri pe oră? Dar pentru numele Cerului, de ce? Doar ca să-ţi manifeşti plenar dispreţul faţă de bucureştenii nevoiţi să se lipească de borduri pentru că treci tu? Doar ca să te dai mare faţă de bucureşteanca de rând, care întorcându-se acasă de la muncă, încărcată cu plase de la târguieli, se târăşte zdrobită către bucătărie, în viteza melcului?
De ce taci de zile în şir în replică la întrebări de ziarişti? De ce nu dai dovadă de un minim respect şi de o elementară transparenţă, lămurind lucrurile fără să te fi întrebat nimeni nimic? Chiar e posibil să nu fi oprit instantaneu coloana, să nu fi ieşit să-i dai primul ajutor puştiului care a murit la o aruncătură de băţ de tine, să nu-i fi ţinut mâna când îşi dădea duhul, murind pentru ca tu să-ţi poţi îngurgita cât mai rapid cartofii-pai, să-i poţi înfuleca mult înainte de a se răci?
De ce a tăcut, minţit şi ascuns adevărul preţ de vreo două zile şi poliţia, tocmai poliţia care cere imperativ, când anchetează, să i se spună adevărul, să nu se depună mărturie mincinoasă şi să nu se escamoteze realitatea? Să fie oare posibil ca poliţiei, jandarmeriei, autorităţilor române din subordinea ministerului tău de interne să le fie atât de frică de tine, generale, încât să tănuiască realitatea?
Dar atunci biata Românie cu ce e oare ea un stat mai bun şi mai de drept decât republicile bananiere?Cu nimic. Căci pare că te-ai folosit de poziţia ta în cabinet, pentru ca, prin ordonanţă, culmea, “de urgenţă”, cabinetul Ponta să mai facă o nefăcută. Să schimbe legea în doi timpi şi trei mişcări. Şi să publice o nouă reglementare în monitorul oficial, spre a-ţi justifica legal intempestiva călătorie, cea de nejustificat, soldată cu tragedia nesfârşită a familiei unui poliţist. Aşa-i?
Ştiu, unii zic că i-ai fost de folos preşedintelui Iohannis, că ţi-ai fi dovedit utilitatea în numirea noului şef al serviciului secret intern, în alte demersuri de consolidare a alianţelor ocidentale ale României. Ei bravo. Să te lăudăm pentru gestul elementar de a nu trăda cu totul "interesul naţional"?
Generale, ştiu că eşti tare. Preşedintele, prost sfătuit, nu înţelege că e politic contraproductiv să se mai bizuie pe tine. Nu pare a pricepe câtă revoltă ai stârnit şi vei stârni când toţi vor înţelege ce-ai făcut, căci, până acum nu a crâcnit, nu ţi-a cerut demisia şi n-a luat, vai, poziţie. Pare a crede că nu se poate atinge nici cu o floare de nesimţirea cu care îţi exerciţi funcţiile, fără a-şi periclita poziţia sa de şef de stat, tot mai precară în sfera popularităţii.
Eşti tare însă nu doar politic. Îţi trebuie poate un copac întreg? E cert că ai nevoie de o enormă cantitate de hârtie că să-ţi poţi întocmi o simplă declaraţie de avere, ce mie mi se pare interminabilă chiar numai la citit. Se întinde, ca să fiu precis, pe nu mai puţin de 17 pagini mari şi late - şaptesprezece pagini ca să fim exacţi. E drept însă că nu este o vină a fi bogat. Ori a ajunge la putere.
La asemenea succes, putere şi avere consideri însă, poate, în conformitate cu tradiţiile unui machism balcanic şi cu obiceiuri bizantine înrădăcinate adânc, că-ţi poţi permite să intimidezi guvernul, preşedinţia, un minister, o presă care se fereşte să transmită înmormântarea unui tânăr poliţist, o ţară care, totuşi, se vrea europeană.
Eu deci nu te mai întreb, timid şi timorat, decât atât: Nu realizezi că desconsiderarea poporului în fruntea căruia te afli, ca vicepremier, a devenit insuportabilă? De ce nu ţi-ai dat oare, încă, demisia de onoare? Poate pentru că nu ai onoare?
ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 387
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

Generale, unde ţi-e onoarea? Empty 5 motive pentru care Oprea trebuie să-şi dea demisia, înainte de finalizarea anchetei în cazul accidentului

Mesaj Scris de ana morosana la data de Vin Oct 23, 2015 11:29 pm

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/5-motive-pentru-care-oprea-trebuie-sa-si-dea-demisia--inainte-de-finalizarea-anchetei-in-cazul-accidentului-397394

După Liviu Dragnea, care a descoperit cu uimire Facebook-ul, la alegerile pierdute din noiembrie 2014, a venit şi rândul lui Gabriel Oprea să înţeleagă faptul că internetul poate răspândi o informaţie cu o viteză infinit mai mare, decât cea cu care se pot şterge urmele.
La ora la care scriu acest text, aproape 4000 de oameni au semnat deja o petiţie pe internet, care solicită demisia vicepremierului Gabriel Oprea pentru “abuzul de funcţie în folosirea ilegală a coloanelor oficiale”, în contextul morţii tragice a poliţistului de doar 28 de ani, Bogdan Cosmin Gigină. Pe Facebook şi aproape pe toate site-urile de ştiri, jurnalişti şi cetăţeni de toate felurile se declară revoltaţi de ceea ce s-a întâmplat în seara de 20 octombrie, când pe o ploaie torenţială şi un trafic infernal în Bucureşti, un poliţist din coloana oficială a ministrului de interne a intrat într-o groapă din carosabil şi s-a accidentat mortal. Există câteva explicaţii ale autorităţilor, una fiind a Poliţiei Capitalei care ne spune că Oprea “beneficia de coloană oficială în condiţiile legii”. Mai important decât atât, avem şi anunţul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cum că s-a deschis un dosar penal în acest caz.
Ok, ne spun autorităţile, staţi liniştiţi acum şi aşteptaţi rezultatele anchetei care vor lămuri dacă vicepremierul era în misiune, deci se justifica coloana oficială sau, dimpotrivă, venea de la cârciumă şi nu ar fi avut nevoie de antemergător şi închizător în trafic.
Cu toate acestea, opinia publică fierbe, iar numărul celor care cer demisia lui Oprea creşte de la o oră la alta. De ce suntem grăbiţi şi nu aşteptăm rezultatele oficiale ale anchetei?
Prima explicaţie este aceea că s-a încercat muşamalizarea cazului. Acesta e un lucru evident, vizibil din lună. Poliţia a recunoscut că agentul mort făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea, abia după ce informaţia a apărut pe câteva site-uri independente. Apoi, cel care beneficia de serviciile poliţistului, vicepremierul, nu a dat nici o explicaţie în legătură cu accidentul, nu a oferit scuze publice, doar a propus, prin intermediari, decorarea acestuia post-mortem. Sunt convins să Oprea a făcut tot ce-i stă în puteri pentru a bloca informaţiile referitoare la acest accident.
În al doilea rând, dincolo de legalitatea sau nu a folosirii echipajelor de poliţie în noaptea de 20 octombrie, vicepremierul a demonstrat că nu are reflexe umane fireşti. Martorii spun că generalul nu a oprit maşina, nu a coborât, nu s-a interesat de soarta agentului căzut, deşi se proclamă un apărător al drepturilor poliţiştilor. Doar pentru comparaţie, punem spune că [url=http://www.curierulnational.ro/Actualitate Companii/2006-10-04/Accident+in+coloana+prezidentiala]Băsescu a procedat exact invers[/url], într-o situaţie mai puţin gravă.
În al treilea rând, folosirea coloanelor oficiale într-un Bucureşti sufocat de trafic este un prilej de scârbă uriaşă pentru orice şofer care trăieşte în Capitală. Or Oprea nu a dovedit până acum că pe data de 20 octombrie era într-o misiune importantă pentru patrie. Dimpotrivă, apar tot mai multe mărturii care arată că vicepremierul venea de la restaurant. În aceste condiţii, Oprea nu ar fi, în ochii oamenilor, decât un alt profitor cu girofar care-şi bate joc de nervii locuitorilor obişnuiţi ai Bucureştiului.
În al patrulea rând, sunt aruncate pe piaţă ipoteze ciudate, de-a dreptul jignitoare, despre nemulţumirea publică din acest caz, ipoteze care au ca singur scop protejarea imaginii generalului. Una dintre acestea ar fi că oamenii care cer demisia sunt de fapt manipulaţi de liberali care se folosesc de această tragedie pentru a-l forţa pe Oprea să treacă, împreună cu partidul, în barca opoziţiei. O manipulare ordinară menită să distragă atenţia publică de la adevăratele semne de întrebare ale morţii poliţistului Gigină.
Revolta publică este legată, indiscutabil, şi de trecutul personajului politic implicat. Gabriel Oprea este omul care a creat partidul traseiştilor din România, care stă mereu la putere, deşi nu-l votează nimeni. Oprea are un trecut dubios şi o avere la fel de dubioasă şi mai este omul acuzat de plagiat, un îndrumător de doctorate, de asemenea, suspecte de plagiat şi, bomboana de pe colivă, politicianul care a încercat să blocheze apariţia în presă a informaţiilor negative despre el. Cum să nu deteşti un astfel de politician?
Din motivele de mai sus, generalul trebuie să-şi dea demisia, înainte de rezultatele anchetei. Orice întârziere nu ar face decât să crească valul de nemulţumire la adresa sa, indiferent câte sfori va trage pentru a-şi curăţa imaginea. Nimic nu-l mai ajută acum. Gabriel Oprea află pe pielea lui- la fel ca Liviu Dragnea şi Victor Ponta în urmă cu aproape un an- că informaţia nu mai poate fi blocată. Cu ajutorul internetului sau a Facebook-ului informaţia circulă liber, cu o viteză infinit mai mare, decât cea cu care pot fi şterse urmele.  
ana morosana
ana morosana

Mesaje : 131
Data de înscriere : 21/05/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum