AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sport FM Cum a furat ginerele lui Blaga milioane de la stat în timp ce voi erați ocupați să nu rămâneți datori la întreținere

In jos

       Sport FM Cum a furat ginerele lui Blaga milioane de la stat în timp ce voi erați ocupați să nu rămâneți datori la întreținere Empty Sport FM Cum a furat ginerele lui Blaga milioane de la stat în timp ce voi erați ocupați să nu rămâneți datori la întreținere

Mesaj Scris de dya la data de Joi Mai 21, 2015 11:50 pm

Acum câțiva ani, după o anchetă publicată de revistaKamikaze și de Hotnews.ro, Vasile Blaga a declarat că i-a interzis ginerelui său să mai participe la licitații publice cît timp el va deține o funcție publică. Din ce-am constatat noi, domnu’ Blaga pare să fie adept al relativismului, căci nu este foarte clar ce înțelege el prin “funcție publică”, dar e sigur că ginerică nu s-a oprit din luat contracte de la stat.
Rudeanu păzește civilizația daco-romană la Deva
Câteva luni mai târziu, Axis Corporate Security SRL, firma lui Ionuț Rudeanu, ginerele fostului ministru de Interne, a cîștigat un contract de 183.415 RON de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva, pentru servicii de pază. La acea licitație din 2011 au mai participat alte trei firme, iar criteriul de atribuire al contractului a fost “oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”. Oricum, banii pe care îi lua firma lui Rudeanu de la MCDR arată că în țară USL și PDL nu se ceartau chiar atît de tare cum se vedea la București. Astfel, ginerele unui pedelist a cîștigat un contract de la o instituție condusă de o pesedistă, Liliana Țolaș. Numită în funcție de un penelist, Mircea Ioan Moloț, președintele Consiliului Județean Hunedoara, în subordinea căruia se află muzeul. De asemenea, Țolaș a fost pentru cîțiva ani și colegă de organizație de partid cu Mihai Rudeanu, unchiul lui Ionuț Rudeanu.
Zece milioane euro prin tripleta BVB
În 2010, în numai cîteva luni, firma lui Ionuț Rudeanu, soțul Agathei Rudeanu, fiica lui Blaga, a cîștigat contracte de zece milioane de euro pentru servicii de pază de la instituții aflate în subordinea lui Adriean Videanu, ministrul Economiei pe-atunci, și Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Cei trei formau tripleta BVB, care și-a cam rupt roțile după ce componenții ei au ieșit din guvern. După apariția articolului care dezvăluia circuitul banilor publici către familia sa, Vasile Blaga a acordat un interviu Evenimentului zilei în care promitea că ginerele nu va mai participa la licitații pentru contracte pe bani publici cît timp el va deține o funcție publică. Ulterior, Axis Security a renunțat la banii acordați de Videanu și Berceanu. Pe 27 septembrie 2010, Blaga a demisionat de la ministerul de Interne, dar a rămas în continuare senator. Potrivit unei anchete publicată de România liberă în primăvara în 2011, Axis a primit 250.000 de RON de la Direcția Finanțelor Publice Hunedoara, condusă de un membru PDL. Revista Kamikaze a mai dezvăluit că Agathe Rudeanu este angajată la “Remarul 16 Februarie”, firmă controlată de Călin Mitică, unul dintre prietenii lui Blaga, care a încheiat contracte de 885 de milioane de RON cu CFR Călători între 2006 și 2010.
Afacerile lui ginerică au duduit și în anii următori la același nivel: milioane de euro contractate cu statul, până când, în mai 2015, s-au trezit și procurorii. Na, mai bine câteva zeci de milioane de euro mai târziu decât niciodată.

dya

Mesaje : 13
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum