AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

O „ciorbă reîncălzită“ Guvernul cu ciolaci în coadă

In jos

O „ciorbă reîncălzită“ Guvernul cu ciolaci în coadă Empty O „ciorbă reîncălzită“ Guvernul cu ciolaci în coadă

Mesaj Scris de Admin Joi Iul 06, 2017 3:32 am


După anvergura politică, pregătirea și experiența profesională a membrilor, „lanterna roșie“ din etapa postdecembristă era disputată între guvernele conduse de foștii premieri Mihai Răzvan Ungureanu și Sorin Grindeanu, care au avut și existența cea mai scurtă, mai pasageră. Cvasi-noul guvern condus formal de premierul Mihai Tudose, denumit pe bună dreptate guvernul Dragnea II (Dragnea I fiind guvernul condus formal de Sorin Grindeanu), pare a fi cel mai slab executiv de după 1989.
Foștii premieri Ungureanu și Grindeanu aveau cel puțin studii superioare la zi și o carieră bazată pe merite personale, spre deosebire de actualul șef al Guvernului, care a crescut la umbra baronului PSD de Brăila, Gheorghe Bunea-Stanciu, a absolvit o facultate privată obscură, la fără frecvență, în jurul vârstei de 30 de ani, și s-a remarcat printr-un doctorat plagiat fabricat la Academia SRI și elogiat de foștii directori George Maior și Florian Coldea.
Așa-zisul guvern Tudose este de fapt o ciorbă reîncălzită, neputându-se vorbi în nici un caz despre un guvern nou, în condițiile în care 17 din cei 27 de miniștri, adică 2/3, au făcut parte din cabinetul Grindeanu, iar 14 dintre cei rămași, inclusiv noul premier, au căzut la examenul „profesorului“ Darius Vâlcov.
„Corpul de balet“ a rămas intact
Este de observat în primul rând că președintele PSD, Liviu Dragnea, a păstrat integral în acest guvern corpul său de balet: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Olguța Vasilescu și Rovana Plumb. Cu toate că Sevil Shhaideh n-a arătat nicio sclipire până în prezent la Ministerul Dezvoltării Regionale, în afara sclipiciului din unele ținute pe care le poartă. Produs al școlii pontice a lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, care au ajuns în pușcărie sub supervizarea sa economico-financiară, Shhaideh joacă doar un rol de sclavă a capriciilor financiare ale stăpânului Dragnea. Cu toată inteligența cuibărită în fruntea sa, Carmen Dan s-a dovedit un Traian Igaș în fustă, absolvind, ca și acesta, o facultate obscură de drept, de la distanță și cu o medie submediocră (sub 7), în jurul vârstei de 40 de ani. În Ministerul de Interne se vorbește deja că Traian Igaș și Carmen Dan au fost cei mai habarniști și caricaturali miniștri din istoria acestui minister. Olguța Vasilescu nu s-a remarcat decât prin alambicarea, îmbrobodirea și bulversarea salarizării unitare.
Rovana Plumb rămâne pe poziții, deși a accesat 0 fonduri europene în cele șase luni de mandat în guvernul Grindeanu. Dar a dovedit că are orientare și lipici, abandonându-l pe Ponta și lipindu-se de Dragnea ca timbrul de scrisoare, după ce în ultimele trei decenii s-a remarcat, rând pe rând, ca om de casă al familiilor Nicu Ceaușescu, Adrian Năstase și Victor Ponta.
Un criteriu de „competență“: zero realizări
Plumb nu este însă singurul membru al guvernului Grindeanu cu 0 realizări care este menținut în funcție. Răzvan Cuc este menținut ministru al Transporturilor doar pentru faptul că este omul de casă al baronului penal de Giurgiu, Niculae Bădălău, devenit, prin voia lui Dragnea, numărul doi în PSD, în calitate de președinte executiv. Florian Bodog, medic cu două doctorate, dar căruia i-a fost retras anul trecut titlul de conducător de doctorate pentru că s-a descoperit că opera sa științifică se reducea la două articole de specialitate, a fost menținut ministru al Sănătății, deși a eșuat în probleme esențiale, ca asigurarea vaccinurilor și a ambulanțelor. Ca ministru al românilor de pretutindeni continuă să vegeteze Andreea Păstârnac, o anonimă de care liderii românilor din jurul granițelor (600.000 în Ucraina, 400.000 în Serbia) se plâng că nu a catadicsit măcar să le dea un telefon, darămite să le facă o vizită, în calitate de membru al guvernului Grindeanu, acuzând-o că a acordat prioritate unor vizite în Israel și în Europa Occidentală. A rămas să ne descânte cu pastoralele sale și ministrul Agriculturii, Petre Daea, specialist format înainte de Revoluție, când a deținut funcția de șef al Direcției Agricole Mehedinți.
„Perfuziile“ guvernamentale, adevărat carnaval
Să vedem și ce sânge proaspăt, ce specialiști noi a adus Dragnea în noul său guvern. Absolventul de filologie Mihai Fifor a preluat portofoliul Economiei, singurele sale experiențe manageriale fiind cele de director al Centrului de Creație Populară Dolj și de director al Muzeului Regional al Olteniei. Ministru al IMM-urilor și pentru Mediul de Afaceri a fost numit playboy-ul (după unii, „pițiponcul“) Ilan Laufer, absolventul unei facultăți de educație fizică și sport. Ministru al Culturii și Identității Naționale a fost învestit Lucian Romașcanu, specialist în presă bulevardieră gen Can-Can și WOWBiz sau „manager de țâțe“, cum l-a etichetat mai plastic cineva. Profesoara de electrotehnică Doina Pană, cunoscută drept pupila baronului PSD de Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a redevenit ministresă a Apelor și Pădurilor după ce în guvernul Ponta s-a remarcat doar prin eticheta de „fă Doina!“. Ministru al Educației Naționale a fost numit Liviu Pop, profesor de școală generală și apoi de liceu, afirmat mai mult ca lider sindical vocal, care a deținut interimar acest portofoliu în primul guvern Ponta, când s-a remarcat doar prin operațiunea de salvare a șefului său de acuzele de plagiat. Au fost menținuți în funcții și toți miniștrii insipizi de la ALDE, în frunte cu Teodor Meleșcanu, căruia calificarea dobândită nu-i mai este de folos, din păcate, la vârsta senectuții.
Ciolacu Superman
Cireașa de pe tort a Guvernului Tudose este Ion Marcel Ciolacu, desemnat vicepremier fără portofoliu, cu sarcina expresă de a fi coordonatorul, supervizorul și supraveghetorul tuturor ministerelor și miniștrilor. Ciolacu a devenit în ultima vreme omul cel mai de încredere al liderului PSD, Liviu Dragnea, care l-a promovat secretar al Camerei Deputaților și lider al Grupului deputaților social-democrați, după ce în legislatura trecută (2012-2016) a avut doar 6 declarații politice și 4 interpelări. Partener de vânătoare, pescuit și intrigăraie al lui Dragnea, lui Ciolacu i s-a creat imaginea unui geniu organizatoric al PSD, așa cum Darius Vâlcov a fost considerat un geniu economic și financiar de către unii lideri ai poporului pesedist.
„Geniul PSD“ a împrumutat bani de la Omar Hayssam
Să vedem ce se află în spatele noului geniu subcarpatin din PSD. Potrivit propriului CV, Ciolacu a absolvit Facultatea de Drept a contestatei Universități Ecologice din București, în jurul vârstei de 30 de ani, dar n-a profesat în branșă decât vreo doi ani (cu intermitențe, între 2004 şi 2006), ca jurist la un SRL, Alcom Buzău (care a constituit obiectul unei anchete a DIICOT). Cariera sa politică s-a datorat foștilor baroni PSD de Buzău Ion Vasile (fost prefect și senator) și Constantin Boșcodeală (fost primar al municipiului Buzău timp de 20 de ani), care au deținut amândoi funcția de președinte al organizației social-democrate județene. Vasile i-a fost și naș de căsătorie și lui i se datorează apropierea lui Ciolacu de Omar Hayssam, cu care a fost partener de vânătoare și de la care a împrumutat sume de bani. Boșcodeală l-a promovat director al firmei de servicii și lucrări publice (Urbis Serv) a Consiliului Local Buzău (care a constituit obiectul unei anchete a DNA) în perioada 2006-2007 și viceprimar în perioada 2008-2012. Interesant este că în noiembrie-decembrie 2005 Ciolacu a fost prefect interimar al județului Buzău, fapt care înseamnă că în perioada respectivă a cochetat cu partidele aflate la guvernare, PDL și PNL. În 2012 Ciolacu a devenit deputat PSD, iar din 2015 a preluat, cu sprijinul lui Dragnea, funcția de președinte al PSD Buzău, după retragerea lui Boșcodeală, care a fost condamnat pentru fapte de corupție.
O „ciorbă reîncălzită“ Guvernul cu ciolaci în coadă Img_8784_marcel_ciolacu
Vicepremier „cu probleme speciale“
Un lider PSD a scăpat zilele trecute porumbelul că Ion Marcel Ciolacu va fi vicepremier „cu probleme speciale“. Să aibă legătură sintagma „cu probleme speciale“ cu fostele secții cu probleme speciale care au funcționat în cadrul Comitetului Central al PCR și în cazul comitetelor județene de partid și care controlau Securitatea, Miliția, Procuratura și Justiția în timpul regimului comunist? Foarte probabil, având în vedere că și Ciolacu a fost pregătit de SRI, precum premierul Tudose, absolvind Colegiul Național de Informații, cu specialitatea „securitatea și buna guvernare“, și devenind doctorand la Academia SRI (postură sau impostură pe care și-a șters-o zilele trecute din CV).
Două vulnerabilități la siguranța națională
Cum se împacă conexiunile sale cu teroristul Omar Hayssam cu siguranța națională este o altă poveste. De altfel, Ciolacu nu este singurul membru al guvernului Dragnea II care prezintă astfel de vulnerabilități pentru securitatea națională. Un alt ministru important, Adrian Țuțuianu de la Apărare Națională, a fost asociat în afaceri în anii 2000, la Parcul Industrial Mija SA, cu foștii parteneri ai lui Hayssam, Mohamed Yassin și Fathi Taher, și a fost avocatul concernului rus Mechel.
Încurcate sunt nu numai ideile și promisiunile, ci și căile domnului Dragnea, care se crede un Ceaușescu reloaded și prin prisma relaționării cu Occidentul, succesoarea URSS, Federația Rusă, şi Israel.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10767
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum