AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Kaufland, te-ai integrat perfect în Jafland!

In jos

  Kaufland, te-ai integrat perfect în Jafland! Empty Kaufland, te-ai integrat perfect în Jafland!

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Noi 10, 2017 2:57 am

két kicsi és mustár, kérem
Friptă deja cu ăia doi mici fără muștar ceruți de un rromânaș verrde cu douăj de minute înainte de ora deschiderii, compania Kaufland s-a gândit ea, așa, că ar fi bine ca de data asta să sufle și-n iaurtul lui Tudose ca s-o n-o frigă și ăsta. Și, deși nimeni nu i-o ceruse, a sărit repede la castană, afirmând, într-un comunicat, că va îndeplini fără crâcnire porunca mardeiașului din Brăila, preluând contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, astfel încât angajaţii Kaufland vor primi la leafa lor de… (aici fiecare e liber să pună ce cuvânt vrea) un spor fabulos de 1,5%. Nu știu cât de frământat de grija angajaților și a familiilor acestora e herr (sau, mai curând, frau) Kaufland, dar mai curând gestul ăsta mi se pare un fel de captatio belevolentiae la modul slugarnic, din genunchi. E un gest pe care Kaufland nu trebuia să-l facă, așa cum nu l-a făcut niciun alt patron din România. Trebuia să mărească, în ianuarie, lefurile, și atât, fără să trâmbițeze în lume că e mai slugă ca Servila. Pentru că, făcând închinăciune guvernului de bandiți,frau Kaufland se dovedește o victimă perfectă a sindromului Stockholm: a da buzna Terente din Brăila peste ea, a violat-o, i-a luat banii, iar acum ea țipă că ar mai vrea o dată.
Nu mi-am făcut decât de o dată sau de două ori cumpărăturile la Kaufland și atunci doar pentru că nu era niciun alt magazin prin preajmă. Părerea mea – vorba lui nea Nicu Vodcăroiu – e că au produse proaste, dar ieftine. De acum, n-ar fi exclus să aibă aceleași produse proaste, dar mai scumpe. Nu de alta, dar domnii ăștia cu retail-ul n-au dat niciodată semne că ar plânge de mila clienților și nici nu-mi fac iluzii că pe viitor vor deveni un fel de Armata Salvării sau Organizația Ajutați Nevoiașii. Toți bănișorii care vor fi predați de Kaufland la stat, ca și sporul de 1,5% (oaaaau, 1,5%, vă dați seama ce sumă imensă?) oferit angajaților nu vor fi luate din profituri, ci tot din banii fraierilor cumpărători. E suficient să se scumpească nițeluș fiecare produs și ăștia-s banii, tanda pe manda. Douăzeci de bani de aici, cincizeci de bani de acolo, uite așa se potolește și lăcomia guvernanților jăpcari, și foamea angajaților.
Evident, frau Kaufland n-o să spună acuma că a scumpit produsele fiindcă vrea să rămână cu profitul intact, că doar n-o fi proastă. O să dea vina pe scumpiri și pe inflație și cine n-ar crede-o? Că doar rata inflației a urcat, luna trecută, la 2,63%, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, euroiul a sărit gardul BNR și urlă ca nebunul că nu se lasă până n-ajunge la 5 lei bucata, benzina s-a scumpit cu 3,47% față de septembrie, păpica s-a scumpit și ea cu 1,3 % în octombrie față de septembrie. Și la atâtea scumpiri, dragă cumpărătorul de la Kaufland, tu te mai uiți că aceeași pâine pe care o luai în august cu 2 lei, din ianuarie o s-o iei cu 3? Păi ce mai e leul în ziua de azi? Un animal jigărit și pe cale de dispariție, care nu se mai înmulțește, săracul, decât în rezervațiile naturale de la Belina, Teleorman, Cornu și alte domenii cinegetice ale baronetului pesedist.
Ce-ai făcut dumneata, frau Kaufland, a fost să dai apă la moară bandiților care ne conduc. Cum te-ai grăbit, ca fata mare la măritat, să scoți banii, deși bandiții nici nu scoseseră încă pistolul, cum a ieșit Tudose pe Facebook, să mai deao flegmă ”bancherilor și unor oameni de afaceri care vor să scoată banii din țară fără să plătească impozite statului român, adică nouă, românilor, pentru sănătate, educație, infrastructură.” E drept că prin ”nouă, românilor”, Tudose nu înțelege toți românii, ci doar reprezentanții lor, trântorii ăia din Parlament, administrație și guvern, care vor avea de acum bani mai mulți să se opereze la Viena, să-și trimită beizadelele la studii la Londra și Paris, și încă și mai mulți  să-și construiască vile nu pe două străzi, ca Dragnea, ci pe patru sau opt – aia da, infrastructură, tăticu’! Urmărind toată scena cu închinarea Kaufland la Înaltă Poarcă, am avut impresia că mă uit la un film de serie B, cu bătăi și borfași, în care un bețiv grobian (Tudose) bate cu pumnul în masă, hangița speriată (Kaufland) se grăbește să-i aducă  băutură, pe urmă bețivul pleacă fără să plătească, iar nota de plată o achită clienții. Adică noi, fraierii care în filmul ăsta n-am comandat nici măcar o apă plată.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8619
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum