AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Mai duceți-vă în pulă cu Casa Regală cu tot

In jos

Mai duceți-vă în pulă cu Casa Regală cu tot Empty Mai duceți-vă în pulă cu Casa Regală cu tot

Mesaj Scris de Admin la data de Sam Noi 11, 2017 11:57 pm

Cuplul Margareta-Duda dă înapoi. S-au prins că au pierdut totul încercând să-l țină pe Nicolae departe de Regele Mihai. Atacul la nepotul iubit, plângerea penală - erori imense! Abia acum au înțeles și fac pași înapoi. Sunt ei, cei care l-au îmbrobodit pe Majestatea Sa să accepte compromisul cu diavolul. Cu urmașul oficial al celor care i-au distrus viața lui însuși - comuniștii -, iar Ion Iliescu n-a ratat ocazia să-și treacă la butonieră, pe lângă morții de la Revoluție, și o Casă Regală. A infiltrat-o cu fiul unui prieten comunist de la Iași, iar apoi l-a folosit pe acesta pe post de agent de influență în deciziile regelui.
Așa a fost posibil târgul incalificabil Mihai I - Ion Iliescu, taxat de marele istoric monarhist Neagu Djuvara. Înțelegerea prin care regele a primit ce era oricum al lui: castelele Săvârșin și Peleș, plus restul dintr-o avere evaluată acum la 60 de milioane de euro. Presat de toți cei din jur ahtiați după bani și glorie (Margareta, Elena - mama Prințului Nicolae, de ginerele Duda, de comuniștii lui Iliescu), regele cedat. Iată ce declara în revista ”Historia” Neagu Djuvara (https://www.historia.ro/…/neagu-djuvara-istoric-regele-miha…), istoricul care i-a spus de la obraz Majestății Sale că a făcut o greșeală imensă:
„Majestate, daţi-mi voie să vă spun că n-ar trebui să fiţi mereu văzut în prezenţa lui Ion Iliescu, pe care eu îl consider vinovat de crime şi care va trebui, o dată şi o dată, să fie judecat...” Regele mi-a tăiat cuvântul: <>. Carevasăzică, Ion Iliescu a avut dibăcia, prin intermediul lui Duda, să-l „cumpere” pe Rege. I-a restituit Săvârşinul, pe urmă a pregătit restituirea Palatului Peleş. Asta e părerea mea, Regele Mihai ar fi trebuit să rămână sărac şi curat. Ion Iliescu i-a restituit lucruri care, într-adevăr, sunt ale lui, dar trebuia să le accepte mai târziu, şi nu de la acest om.”
Practic, ce ne spune venerabilul istoric regalist e că regele și-a vândut onoarea, în schimbul banilor. Nu pentru el, ci pentru familie. Practic, a semnat sentința de îngropare a demnității care i-a fost lege o viață. Dar e de înțeles. Nu va mai trăi o veșnicie, iar urmașii nu mai au vocație regală. Românii oricum nu mai vor monarhie, așa că banul rămâne ban.
Omenește, e greu să trăiești viața lui. Între ciocan și nicovală. Doar că viața are oricând justețea ei. Nu peste multă vreme, averile acestea nu vor mai conta în raport cu onoarea. Pe care Regele a sacrificat-o întru binele material al familiei. Care familie nici măcar nu e unită; cum simte că e unul mai popular în ochii poporului (Nicolae), cum încearcă să-l radă. Ba de la succesiune, ba de la simpla revedere cu Majestatea Sa.
Asta au făcut Margareta și Duda cu Nicolae. Cel din urmă are însă numai de câștigat din acest scandal. Iar cel mai mare câștig al său este exact ce a sacrificat Mihai: demnitatea. Prințul Nicolae e singurul care duce cu el încrederea în monarhie. De ce? Nici nu mai contează. E ce simte omul de rând, or asta face toți banii. Nu-l va moșteni pe Regele Mihai, dar pare a fi unicul moștenitor al averii care nu se măsoară în bani - încrederea. Ce va face cu ea, nu știm. Dar poate că nu degeaba s-au întâmplat toate aceste nenorociri și combinații împotriva naturii. La scara timpului, ce rezistă sunt încrederea, conștiința, emoțiile și iubirea. Nicolae pare să fie singurul moștenitor al acestui imens capital uman-moral. Deși oficial și material, nu mai moștenește nimic.

Mai duceți-vă în pulă cu Casa Regală cu tot 23376467_1603641369699648_866004446519711166_n

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8699
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum