AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Proteste masive în toată ţara. 100 de oraşe manifestează contra PSD

In jos

Proteste masive în toată ţara. 100 de oraşe manifestează contra PSD Empty Proteste masive în toată ţara. 100 de oraşe manifestează contra PSD

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Noi 27, 2017 3:25 am

http://www.stareapresei.ro/proteste-masive-toata-tara/#ziuaveche
În București și în țară sunt anunțate proteste masive pentru aceastăduminică. Ele au loc de la Capitala ţării până în Teleorman. În Alexandria, manifestanţii vor să meargă la sediul PSD, unde nemulțumirile vor fi strigate în stradă. Ca şi în restul ţării.


UPDATE 22.04: Realitatea TV O parte dintre manifestanţi nu au plecat la Ministerul Justiţiei. Câteva sute de manifestanţi s-au mutat pe latura dinspre Dâmboviţa a Casei Poporului, unde este itnrarea la Camera Deputaţilor şi Senat. Maniestanţii cer demisia lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi a Guvernului.

UPDATE 21.49: Digi24 Sunt 30.000 de manifestanţi în Bucureşti. Timişoara 400, Galaţi 700, Iaşi 2.500, Sibiu 5.000, Braşov 5.000, Constanţa 1.000, Cluj 4.000, Craiova 1.000.


UPDATE 21.48: Digi24 dă peste 45.000 de oameni în stradă, în acest moment, în toată ţara.

UPDATE 21.43: Realitatea TV Manifestanţii au transformat marşul în miting la Piaţa Constituţiei, iar acum revin la Ministerul Justiţiei. Peste 75.000 de manifestanţi sunt în acest moment, în toată ţara, în stradă.

UPDATE 20.24: Peste 20.000 de manifestanţi se îndreaptă acum spre Piaţa Unirii. La Piaţa Universităţii, aceştia s-au oprit şi au cântat “Deşteaptă-te, române!”. Estimări ale manifestanţilor participanţi spun că sunt cel puţin la fel de mulţi manifestanţi ca acum trei săptămâni. La Piaţa Romană, coloana a trecut neîntrerupt timp de 23 de minute.

UPDATE 20.10: La această oră, sunt zeci de mii de manifestanţi în toată ţara.


Se află în stradă români din oraşe în care nu a existat niciodată nici un protest în istoria României, ca Slatina, Slobozia sau Tecuci. Lista completă a protestelor anunţate poate fi consultată în footerul postării.

UPDATE 20.09: Iar sunt proteste, iar plouă în România. Să fie o simplă coincidenţă, ori e război geoclimatic?

UPDATE 20.06: Realitatea TV dă peste 15.000 de manifestanţi. Jarndarmeria a anunţat că nu mai face estimări ale numărului de manifestanţi.

UPDATE 20.04: Jandarmii au încercat să-i intimideze pe manifestanţii din Bucureşti cu caii.


Întâi, s-au apropiat de manifestanţi în mod excesiv la Piaţa Victoriei. Apoi, au încercat să blocheze un sens de mers de pe Bulevardul Magheru. Caii au devenit foarte agitaţi, poveşteşte Ioana Ciurlea de la Digi24. Apoi, Jandarmeria Călare s-a retras.

UPDATE 19.19: Digi24 Alte proteste au început la Braşov şi la Galaţi. La Braşov, demonstrează 1.200 de oameni.

UPDATE 19.17: Digi24 La Sibiu, peste 3.000 de manifestanţi se află în marş pe străzile oraşului.

UPDATE 19.15: Digi24 La Cluj sunt în jur de 500 de maniestanţi.

UPDATE 19.12: Digi24 dă 5.000 de manifestanţi, la acest moment, la Piaţa Victoriei. Apoi crainicul dă o estimare de 10.000 de manifestanţi în stradă.


UPDATE 19.10: Digi24 Alături de protestatarii #Rezist, se află în stradă şi sindicatele, şi partide ca PNL sau USR, dar şi Platforma România 100 a fostului premier tehnocrat Dacian Cioloş.

UPDATE 19.06: Digi24 Carmen Dan a scos în stradă Jandarmeria Călare. Alţi jandarmi pedeştri sunt echipaţi cu căşti şi echipament de luptă.

UPDATE 19.03: Digi24 La iaşi, sunt cel puţin 1.000 de protestatari, iar la Craiova sunt 350. Un proteste a început de asemenea la Constanţa.

UPDATE 19.01: Digi24 Peste 4.500 de manifestanţi sunt în acest moment la Piaţa Victoriei, unde circulaţia s-a întrerupt.


Proteste masive contra PSD – ALDE se pregătesc pentru duminică

Acum, sunt anunțate proteste în orașe precum București, Medgidia, Brăila, Aiud, Târgoviște, Mangalia, Fetești, Fălticeni, Arad, Pitești sau Târgu Mureș. Nu lipsesc de pe listă orașe ca Aiud, Buzău, Mediaș, Ploiești, Baia Mare, Bacău, Turda, Giurgiu. Huși, Roșiorii de Vede, Călărași, Suceava, Lugoj, Alba Iulia, Sighetu Marmației sau Rădăuți.

Se va ieși în stradă la proteste și în Vaslui, Petroșani, Bistrița, Arad, Sfântu Gheorghe, Borșa, Pașcani, Slatina. Sibiu, Piatra Neamț, Câmpulung, Odorheiu Secuiesc, Roman și Galați.

Proteste masive. Dacian Cioloş şi-a anunţat participarea


Fostul premier Dacian Cioloș susţine că pachetul de modificare a legilor justiţiei trebuie retras complet din Parlament, El anunţă că duminică seara se va afla în stradă alături de protestatari.

Din toate aceste motive, duminică seară voi fi în stradă, împreună cu voi.

, anunţă politicianul. Fostul prim-ministru tehnocrat afirmă că există o legitimitate dată de vot. Însă liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE au început să o piardă, în momentul în care s-au atins de Legile Justiţiei.

Proteste masive, de această dată sindicate – societatea civilă


După premiera că pentru prima dată în 27 de ani sindicatele şi patronatele sunt solidarizate contra Guvernului, recent a avut loc un nou moment inedit. Principalul partid de opoziţie, PNL, a anunţat că formează comitete locale de coordonare şi unul naţional de proteste comune cu sindicatele.

Iar azi se consemnează p ouă premieră: sindicatele vor demonstra alături de societatea civilă. PNL a anunţat deja că va participa la aceste proteste masive, fără însă să şi le asume.

Proteste masive contra capturării statului de către mafiile infractorilor


Duminică, la ora 18, întâlnire Piața Victoriei după care la 19.30 vom pleca în marș către Parlament , acolo le vom spune NU scăpați!!! DEMISIA! PSD-ALDE a intrat cu viteză în ultima fază pentru adoptarea Legilor Justiției: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forțarea procedurilor parlamentare.

Ei vorbesc de stat paralel.  Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat. Anunțați-vă și prietenii, trebuie să fim din nou mulți pentru a-i putea opri să calce, din nou, Justiția în picioare, cu un OUG 13 mascat! SHARE masiv!

Nota. Ce este statul capturat


Statul capturat este o expresie inventată, cu mulţi ani în urmă, de specialiştii de la Banca Mondială. Iar într-un articol ştiinţific scris de Rasma Karklins sunt inventariate cele mai importante caracteristici ale statului capturat, explică Emilia Şercan pe pagina sa de Facebook.

Caracteristicile statului capturat sunt:

– Preluarea de facto a instituţiilor statului de grupări aflate la conducerea instituţiilor.
– Crearea de feude personale în interiorul instituţiilor.
– Exploatarea instituţiilor publice pentru îmbogăţirea de sine sau a reţelei.
– Formarea unor reţele de complicităţi pentru a limita competiţia politică.
– Subminarea alegerilor libere prin finanţări ilegale, publicitate mascată.
– Abuzul de putere legislativă.
– Corupţia procesului judiciar.
– Folosirea abuzivă a instituţiilor de audit, de investigare şi de supraveghere.
– Folosirea de materiale compromiţătoare pentru şantaj politic şi constrângere.
– Coruperea presei şi corupţia în presă.


“Orice asemănare cu România ultimilor 27 de ani nu este deloc întâmplătoare”. COMUNICAT


42 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical (alcătuit din 34 de federații profesionale) și Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federații profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Pericol


România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politică a sistemului de justiție, capturarea statului de către o mafie politică care slăbește legislația anticorupție pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic și instituțional declanșat de Guvern împotriva societății civile, atacurile majorității parlamentare împotriva aliaților din NATO și UE, haosul fiscal și deprecierea accelerată a leului, creșterea prețurilor și a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene și NATO.

Consecințele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunității politicienilor și a sărăciei.

Proteste masive. “România este călcată în picioare”


În aceste momente, România este călcată în picioare, coaliția de guvernare nesocotind sau ignorând fățiș opiniile și interesele legitime ale tuturor actorilor din societate:

Societatea civilă și reprezentanții puterii judecătorești s-au exprimat neechivoc împotriva modificării legilor justiției. Opiniile lor au fost nesocotite;

Singura preocupare permanentă a guvernării sunt „drepturile” infractorilor, și deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furați;

Proteste masive. “Angajaţii sunt tot mai puţin protejaţi”


Numirile în funcții publice ne-au adus persoane de o incompetență flagrantă și cu un nivel de moralitate cel puțin discutabil;România este astăzi în situația în carenu mai pot avea loc nici negocieri, nici contracte colective la nivel național sau de sector.

Ca urmare, angajații sunt din ce în ce mai puțin protejați, iar riscul de inechitate socială ne plasează mai degrabă în zona țărilor de la Estul Uniunii Europene;De la 1 ianuarie, salariații sunt lăsați la voia întâmplării, sunt integral responsabili pentru modul în care angajatorii aplică transferul contribuțiilor, dar și pentru finanțarea sistemului de pensii și cel de sănătate, pentru modul în care sunt colectate contribuțiile, dar și pentru solidaritatea cu persoanele vulnerabile. De la 1 ianuarie, povara responsabilității sociale va fi dusă doar de către salariați;

Proteste masive. Promisiunile de măriri salariale pentru bugetari s-au topit


Promisiunile de măriri salariale pentru bugetari s-au topit în explicații fantasmagorice despre brut și net, în vreme ce creșterile de prețuri sunt evidente pentru oricine, mai puțin pentru decidenții politici;

Pensiile noastre sunt în pericol prin reducerea contribuțiilor personale în depozite private în cadrul Pilonului II de pensii;Bugetul pentru sănătate a scăzut, controlul politic a fost reinstaurat, iar drepturile pacienților sunt abuzate zilnic;Investițiile au scăzut la un nivel critic, în timp ce îndatorarea publică este din ce în ce mai mare.

Pe scurt, actuala coaliție de guvernare susține hoția, ineficiența, haosul și lipsa de transparență, invocând câștigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. Viitorul nostru și al copiilor noștri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanță pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă națională din care ne vom reveni în decenii.

Proteste masive. Chemăm românii în stradă


Pentru toate acestea chemăm românii în stradă pentru o luptă pașnică a României cinstite cu hoția, autoritarismul și sărăcia.

Cerem demisia Guvernului Dragnea-Tudose și a principalilor vinovați pentru actuala stare de fapt – domnii Dragnea și Tăriceanu – din funcțiile de președinți ai celor două Camere ale Parlamentului.

Fără aceste demisii, șansele românilor de a trăi într-o societate așezată și prosperă, bazată pe respectarea drepturilor tuturor, pe cinste și competență vor fi iremediabil distruse.

Share + Invite + Mesaj + Print flayere + Anunta prietenii. #CoruptiaUcide #neamunit #nuscapati


1. Aiud: https://www.facebook.com/events/129015854444409/
2. Alba Iulia: https://www.facebook.com/events/195050337732137/
3. Alexandria: https://www.facebook.com/events/1513096682078255/
4. Arad: https://www.facebook.com/events/133598110635492/
5. Baia Mare: https://www.facebook.com/events/151180488966436/
6. Bacău: https://www.facebook.com/events/153824951894458/
7. Bârlad: https://www.facebook.com/events/554759771527088/
8. Bistriţa: https://www.facebook.com/events/303050253534798/
9. Braşov: https://www.facebook.com/events/634276166962890/
10. Borşa: https://www.facebook.com/events/346813139114759/
11. Botoşani: https://www.facebook.com/events/1998832607041969/
12. Buzău: https://www.facebook.com/events/142497006399729/
13. Brăila: https://www.facebook.com/events/128845351122821/


Călăraşiul şi Câmpina, în stradă


14. Caransebeş: https://www.facebook.com/events/711831889022205/
15. Câmpulung: https://www.facebook.com/events/406168076467897/
16. Călăraşi: https://www.facebook.com/events/186222048622385/
17. Câmpina: https://www.facebook.com/events/749866078544331/
18. Cluj-Napoca: https://www.facebook.com/events/1979310915681591/
19. Constanţa: https://www.facebook.com/events/1912665435716399/
20. Craiova: https://www.facebook.com/events/1317800421700006/
Curtea de Argeş: https://www.facebook.com/events/1376600992467121/
21. Dej: https://www.facebook.com/events/561342974204492/
22. Deva: https://www.facebook.com/events/2003563729948115/
23. Dorohoi: https://www.facebook.com/events/1824819357809040/


Făgăraşiul, Feteştiul şi Focşaniul, în stradă


24. Drobeta_Turnu Severin: https://www.facebook.com/events/1141516045951410/
25. Făgăraş: https://www.facebook.com/events/1481286115257842/
26. Feteşti: https://www.facebook.com/events/133332354040230/
27. Fălticeni: https://www.facebook.com/events/133465924026165/
28. Focşani: https://www.facebook.com/events/949125285238345/
29. Galaţi: https://www.facebook.com/events/512656852453197/
30. Giurgiu: https://www.facebook.com/events/166971710564885/
31. Hunedoara: https://www.facebook.com/events/1923587074348647/
32. Husi: https://www.facebook.com/events/170215553568197/
33. Iaşi: https://www.facebook.com/events/1985752781690354/
34. Lugoj: https://www.facebook.com/events/192486344643743/


Olteniţa, Paşcaniul şi Râmnicu Sărat, în stradă


35. Mangalia: https://www.facebook.com/events/130310480975784/
36. Medgidia: https://www.facebook.com/events/193017547927167/
37. Mediaş: https://www.facebook.com/events/145382582777554/
38. Miercurea Ciuc: https://www.facebook.com/events/670601616661164/
39. Mioveni: https://www.facebook.com/events/1995537387351924/
40. Odorheiu Secuiesc: https://www.facebook.com/events/460652904328740/
41. Olteniţa:http://caes-test.crm.em2.oraclecloud.com/
42. Oneşti: https://www.facebook.com/events/506940683019394/
43. Oradea: https://www.facebook.com/events/910995672382954/
44. Paşcani: https://www.facebook.com/events/365802193873471/
45. Petroşani: https://www.facebook.com/events/302902243547492/
46. Piatra Neamţ: https://www.facebook.com/events/405930963158194/
47. Piteşti: https://www.facebook.com/events/139092283523167/
48. Ploieşti: https://www.facebook.com/events/146906222702387/
49. Râmnicu Sărat: https://www.facebook.com/events/1796433783723586/
50. Râmnicu Vâlcea: https://www.facebook.com/events/409693319444909/


Rădăuţiul, Romanul şi Roşiorii de Vede, în stradă


51. Reghin: https://www.facebook.com/events/784576701742545/
52. Reşiţa: https://www.facebook.com/events/1490017157779627/
53. Rădăuţi: https://www.facebook.com/events/289361828250882/
54. Roman: https://www.facebook.com/events/501772053538316/
55. Rosiorii de Vede: https://www.facebook.com/events/170420823553600/
56. Satu Mare: https://www.facebook.com/events/877248432452343/
57. Sebeş: https://www.facebook.com/events/904980852985174/
58. SIbiu: https://www.facebook.com/events/382010032253007/
59. Sighetu Marmaţiei: https://www.facebook.com/events/214166492457192/
60. Sighişoara: https://www.facebook.com/events/513805632328445/
61. Sfântu Gheorghe: https://www.facebook.com/events/311061859409334/


Slatina, Slobozia şi Vasluiul, în stradă


62. Slatina: https://www.facebook.com/pg/coruptia.ucide/events/
63. Slobozia: https://www.facebook.com/events/1779436775461412/
64. Suceava: https://www.facebook.com/events/191151541460868/
65. Vaslui: https://www.facebook.com/events/297516517403883/
66. Târgovişte: https://www.facebook.com/events/130224410998168/
67. Târgu Jiu: https://www.facebook.com/events/1735301169847644/
68. Târgu Mureş: https://www.facebook.com/events/139492856706654/
69. Tecuci: https://www.facebook.com/events/1605335279562456/
70. Timişoara: https://www.facebook.com/events/1986992931560171/
71. Tulcea: https://www.facebook.com/events/1990903077831647/
72. Turda: https://www.facebook.com/events/160693377870373/
73. Turnu Măgurele: https://www.facebook.com/events/529836530682587/
74. Zalău: https://www.facebook.com/events/1490182007725482/
75. Zărneşti: https://www.facebook.com/events/1449820685139724/


Diaspora în stradă


76. Amsterdam: https://www.facebook.com/events/2049025845380864/
77. Birmingham: https://www.facebook.com/events/141567286606471/
78. Oslo: https://www.facebook.com/events/304666639937534/
79. Munchen: https://www.facebook.com/events/145218736121615/
80. Zurich: https://www.facebook.com/events/1750544328320315/


Coruptia UcideGeeks For DemocracyPlatforma România 100Evoluție În InstituțieInițiativa CraiovaInițiativa RomâniaDeclicInitiativa Timisoara,Institutul pentru Politici PubliceOradea CivicaRădăuțiul civicStafeta Steagului Uniunii EuropeneValea Jiului SocietyVeDem Just – Voci pentru Democraţie şi JustiţieAsociatia Civica ProFestFreedom House România,Umbrela Anticorupție ClujBucurești Fără Ei

#Rezist Milano, #Rezist Zurich, #Rezist Birmingham WMW, #Rezistăm și la Paris
#Cuzavreadreptate Iaşi, #ActivAG Pitești, #Rezist Constanța
Grupul civic #Insistăm


#REZISTENȚA

Organizaţii participante


Aradul Civic (membră a rețelei naționale de grupuri civice Contract România)
Civica Iași (membră a rețelei naționale de grupuri civice Contract România)
Asociația Civică pentru Transparență și Implicare Craiova
Asociația România Vie
Centrul Român pentru Politici Europene
Comunitatea Curățăm Galațiul


Blocul Național Sindical (confederație sindicală reprezentativă la nivel național, care are în componență aprox. 320.000 de membri de sindicat, lucrători din companii private și din sectorul public. BNS este alcătuit din 34 de federații profesionale ce reprezintă drepturile și interesele lucrătorilor din 17 sectoare de activitate)
Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa (confederație sindicală alcătuită din 41 de federații profesionale)
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8634
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Proteste masive în toată ţara. 100 de oraşe manifestează contra PSD Empty STOP JOC !

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Noi 27, 2017 3:28 am

NU vreau niciun pachet de legi pentru ”reforma justiției”! NU mă interesează nicio ”punere în acord” a deciziilor CCR cu Codul Penal. NU accept nicio modificare a legislației penale pentru că ”ne penalizează CEDO”. Nimic, nimic, nimic. Să fie retras tot acest ”pachet” anti-justiție din parlament care scoate lumea în stradă și punct. Nu vom păți nimic rău, ca țară. Așa cum a funcționat justiția până acum poate funcționa și în continuare. Iar eventualele pierderi din neaplicarea acestui ”pachet” sunt infinit mai mici decât dezastrul în care ne-am afunda ca popor dacă acceptăm această mare șopârlă a PSD.
Adevărul e simplu, pentru aceia care vor să-l privească-n față: Dragnea, Tăriceanu&co. se folosesc de diverse pretexte și motive inventate sau supralicitate (deciziile Curții Constituționale, condamnări CEDO, directive UE etc..) pentru a strecura în legislația penală ce le convine. De exemplu, eliminarea abuzului în serviciu de pe lista acuzațiilor care i-ar putea trimite pe mulți la pușcărie. Aici e șmecheria tipic teleormănească!
Nimic din toate celelalte motive serioase nu-i interesează, de fapt. Acum fac un pas înapoi (îl lasă pe președinte să numească procurorii-șefi) ca să păcălească strada, dar planul e să treacă prin parlament la grămadă căruța de modificări legislative în care se ascunde acul de cojocul justiției independente. Odată publicat în Monitorul Oficial ”pachetul” de legi susținut cu mârșăvie de doi trădători ai sistemului judiciar, (Toader-Ciordache), România liberă va fi moartă deja!
Vom deveni o țară în care politicienii vor putea fura cu legea-n mână, primarii vor fi cumpărați de PSD cu bani tip Shaidehh, omul simplu va găsi eventual de muncă doar dacă stă capră în fața baronului și întinde mâna la pomană, dreptatea se va face la partid în funcție de cât de tare e pila unuia sau altuia. Concluzie: strada trebuie să oblige parlamentul să RENUNȚE complet la pachetul de legi al șacalului Tudorel Toader! După care, mai vedem.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8634
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum