AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

KOVESI NU este Albă ca Zăpada!

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty KOVESI NU este Albă ca Zăpada!

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Feb 15, 2018 2:05 pm

Rezumarea primului mesaj :

http://www.secundatv.ro/picatura-chinezeasca/romanii-obositi-de-haosul-in-care-traiesc-au-motive-s-o-apere-pe-kovesi-care-nu-este-alba-ca-zapada-98053.html/
Găștile se împușcă “pe sticlă“. Scapă cine poate!
În 28 de ani, peste 1.000 de miliarde de euro au fost comisionate abuziv, iar 450 de miliarde de euro – furate! Cât să mai suporte și românul?!?
KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 1-pag-1-15-kovesi-conferinta-14-feb-2018Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Pentru foarte mulți români, Laura Codruța Kovesi reprezintă ultimul scut împotriva corupților care ne conduc ilegal și imoral!
Kovesi este văzută ca o femeie curajoasă, care a trebuit, uneori, să dea mâna cu Dracu’ pentru a supraviețui într-o junglă deținută și administrată de bărbați cinici, lacomi, corupți și fără scrupul!
Cine să mai aibă răbdare să o judece pe Kovesi în funcție de toate acțiunile ei în fruntea PG și DNA când ticăloșii aflați la PUTERE mușcă din noi, non-stop, cu dinți de varani?!?
KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 9-kovesi-conferinta-de-presa-14-feb-2018-870x485Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Au trecut 28 de ani și nu se întrevede nicio luminiță la capătul tunelului!
De ce foarte mulți români o văd pe Kovesi cu ochi buni și o aplaudă după prestația din seara de 14 februarie 2018 – prima conferință de presă a șefei DNA în cei aproape 5 ani de activitate în această funcție?
Răspunsul este simplu: oamenii au foarte multe motive personale. Să le luăm pe rând, într-o ordine aleatorie:
Au trecut 28 de ani și viața românilor NU s-a schimbat radical în bine;

În 28 de ani, banul public a fost spoliat de câteva găști din care au făcut parte politicieni, magistrați, generali militari și din Servicii, șefi din ANAF și din Poliție;

În 28 de ani, cele câteva milioane de români care lucrează în mediul privat și care sunt MOTORUL economiei și PRODUCĂTORUL direct al banului public au plătit, uneori cu mari sacrificii, toate dările către bugetul de stat: taxe și impozite.

Ce s-a ales din această sumă uriașă – peste 1.000 de miliarde de euro – achitată în 28 de ani de românii care lucrează în privat? Doar câteva sute de kilometri de autostradă, niciun spital de 5 stele, nicio facultate de stat prezentă în TOP 500, nicio industrie dezvoltată pe bani publici, nicio facilitate serioasă pentru tineri, nicio platformă industrială de anvergură, nicio bază navală superdezvoltată pe Dunăre, o rețea feroviară falimentară, o piață de desfacere incoerentă, o Constituție improprie, un hățiși juridic compus din 27.000 de legi, un Cod fiscal violat sistematic…

În schimb, peste 450 de miliarde de euro au fost FURAȚI de persoana grupate în jurul partidelor și a serviciilor. NU există partid care să fi fost la putere liber de escroci, de marii spoliatori ai banilor publici, care s-au bucurat de o protecție perfectă până la primul șoc produs de DNA & Morar: încarcerarea ex-premierului Adrian Năstase – într-un caz minor, o găinărie, NU într-un dosar de anvergură;

Începând cu luna mai 2013, Kovesi împreună cu echipa sa de la DNA au reușit să bage după gratii câteva pesonaje malefice pentru România. Primul “tun” dat de DNA & Kovesi a fost încarcerarea turnătorului Securității metamorfozat în mare om de afaceri, Dan Voiculescu, și câștigarea în instanță a dreptului de recuperare a 60 de milioane de euro. Precizăm că NU este vina DNA că prejudiciile dovedite în Justiție NU au fost recuperate.

Milioane de români  care lucrează în privat, precum și alte milioane de români ce muncesc în străinătate și varsă bani la bugetul de stat – în total, circa 7 milioane de oameni – sunt extrem de frustrați; NU mai vor să accepte în ruptul capului spolierea banilor publici – a taxelor și impozitelor plătite de ei.

Kovesi reprezintă garantul luptei anticorupție.

Kovesi este percepută drept unul dintre puținele personaje din instituțiile statului care luptă împotriva găștilor politice.

Kovesi este văzută ca o femeie curajoasă, care a trebuit, uneori, să dea mâna cu Dracu’ pentru a supraviețui într-o junglă deținută și administrată de bărbați cinici și fără niciun fel de scrupul.


KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 6-kovesi-conferinta-de-presa-14-feb-2018-870x524Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018

Prea mult!
Poate doar câteva dintre aceste motive enumerate mai sus NU au suport în viața reală.
Însă cine mai are răbdare să le verifice, să le analizeze la rece, să dea verdicte în cunoștință de cauză, să tragă concluzii reale în disonanță cu sentimentele de simpatie și încredere față de Kovesi, încredere produsă de ura generată de penali?
Motivul e unul singur, palpabil: au trecut 28 de ani, iar viața românilor a făcut implozie pe toate palierele – social, financiar, economic.
România travesează un CONTEXT sinistru pentru toți cetățenii: sunt prea multe personaje malefice aflate la PUTERE.
Iar pentru mulți români, faptul că Laura Codruța Kovesi a făcut și greșeli, NU este altceva decât dovada că este OM, un om ca milioanele de alți români aflați cu nervii în pioneze din cauza escrocilor care i-au furat de i-au rupt timp de 28 de ani.
Eliminarea lui Kovesi din viața publică, din fruntea DNA, este privită de milioane de oameni ca o mare nenorocire ce va să cadă peste capul lor, plătitorilor de taxe și impozite. Iar în acest moment, o altă năpastă este PREA MULT pentru ca ei să o mai suporte! DESTUL – strigă ei în stradă!
KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 5-kovesi-conferinta-de-presa-14-feb-2018-870x517Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Vina unui șef
De ce există însă și români care o consideră pe Kovesi vinovată de ratarea celor mai mari dosare de fraudă fiscală – Microsoft și EADS, de netrimiterea în judecată a altor personaje de rău augur pentru România și de implicarea într-o țesătură politică poreclită „Binomul SRI-DNA”?
Ei au argumente LEGALE, ușor de demonstrat pentru cei care mai au puterea de a cerne evenimentele prin sita principiilor.
Dar e foarte greu să pui pe tapet, în aceste condiții de jaf total, argumentele pro și contra Kovesi.
În fond, sunt mult prea multe sentimente peste care oamenii NU vor să mai treacă, NU vor să mai înghită chiar și adevărul care le poate pune la îndoială ÎNCREDEREA în KOVESI.
KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 14-kovesi-conferinta-14-feb-2018-e1518712774217-870x487Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Timp de 10 ani, oamenii au avut o SPERANȚĂ în Băsescu. NU mai sunt în stare să treacă peste o nouă deziluzie.
NU putem vorbi aici despre poziția struțului cu capul în nisip, ci pur și simplu despre REFUZUL de a percepe într-o logică a bunului simț acțiunile unor trădători de țară – așa cum s-a dovedit a fi marea majoritatea a celor care s-au aflat sau se află la PUTERE.
Ca procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi avea toate pârghiile necesare să evite dezintegrarea Dosarului Microsoft; așa cum rezultă din legea de funcționare a DNA, din Directivele CSM, din Codurile penale și din Regulamentul de Ordine Interioară al DNA (vezi document).
NU trebuie să fii prea deștept și bine informat ca să înțelegi că Laura Codruța Kovesi a fost implicată în jocuri politice – însăși nominalizarea ei în funcțiile de procuror general și șef DNA au la bază jocurile politice statutate în Constituția României.
În acest context al luptei dintre baronii penali și procurorii DNA, problema de fond rămâne: Kovesi a ieșit din intervalul legal impus de Constituție? Iar răspunsul NU îi este favorabil lui Kovesi!
KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 10-kovesi-conferinta-de-presa-14-feb-2018-870x500Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
Kovesi NU este Alba ca Zăpada!
NU trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. În lunga carieră de șefă peste Parchetul General (6 ani) și DNA (5 ani), Laura Codruța Kovesi a făcut greșeli impardonabile: clasarea dosarului Revoluției este cap de afiș la PG.
Laura Codruța Kovesi NU este Alba ca Zăpada în Dosarul Microsoft. Vă ofer câteva argumente, altele le puteți descoperi singuri – dacă aveți starea necesară!
Art. 7 – Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție îndeplinește următoarele atribuții:

b) urmărește repartizarea cauzelor sau, după caz, repartizează cauze, în raport cu criterii obiective, precum: specializarea și pregătirea procurorului, volumul de activitate, complexitatea și operativitatea soluționării cauzelor, conflictele de interese sau incompatibilitățile în exercitarea funcției;

c) ia măsuri pentru respectarea programului de activitate și folosirea eficientă a timpului afectat acestuia de către întregul personal al Direcției Naționale Anticorupție, pentru îndeplinirea la timp și în condiții de calitate a lucrărilor și pentru stabilirea unor raporturi de serviciu care să asigure realizarea corespunzătoare a atribuțiilor;

q) asigură și verifică modul de respectare a dispozițiilor legale, a ordinelor și a regulamentelor de către întregul personal;

s) exercită controlul asupra activității procurorilor și a întregului personal din subordine, direct sau prin procurori anume desemnați;Art 328 – Noul Cod de procedură penală – Cuprinsul rechizitoriului
1) (…) Rechizitoriul este verificat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel, iar când a fost întocmit de acesta, verificarea se face de procurorul ierarhic superior.
KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 16-kovesi-conferinta-14-feb-2018-870x468Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
În loc de concluzie
Celor care spun că procurorul de caz este independent și că procurorul-șef al DNA NU poate să intervină într-un dosar și, pe cale de consecință, NU are nicio vină în “clasarea” unui dosar penal – vezi Dosarul Microsoft – le răspund printr-o întrebare: În acest caz, de ce mai contează cine este în fruntea DNA, dacă orice procuror DNA face ce vrea el cu un dosar penal, iar șeful lui NU poate să intervină și să stopeze abuzul?

Procurorii ierarhici AU DREPTUL să infirme sau să confirme o rezoluție pusă pe dosarul penal de către procurorul de caz.

Procurorii ierarhicii AU DREPTUL să-i ia dosarul unui procuror subaltern și să-l repartizeze altui procuror.

Procurorii ierarhicii țin evidența cauzelor mai importante, informează operativ conducerea DNA cu privire la stadiul cercetărilor în aceste dosare și întocmește periodic informări privind stadiul cercetărilor…

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 11-kovesi-conferinta-de-presa-14-feb-2018-870x548Kovesi – limbaj nonverbal la Conferința de presă din 14 februarie 2018
P.S. Laura Codruța Kovesi este foarte speriată. Dacă va fi demisă și NU va fi salvată de vreo “funcție” primită “inopinant” cariera ei va fi terminată iar șacalii politici, penalii și dușmanii din parchete și tribunale vor conlucra pentru a o pedepsi prin zăngănit de cătușe și pușcărie fără suspendare!
Regulamentul de Ordine Interioară al DNA


Mai puteți citi…


Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8622
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos


KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty Domnule președinte, nu ne lăsați pe mâna preșurilor!

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 23, 2018 1:44 am


Pentru tot ce s-a întâmplat aseară, doar decalotatul de Codrin e de vină! Păi nu i-a zis el lacheului de drept constituțional ”Tudorele, fă ceva?”, că ăla nu făcea nimic? Ei, uite că după o constipație de trei săptămâni, aseară Slugărel Toader a făcut, în sfârșit, ceva, de ziceam că nu se mai termină! Aproape două ore a ținut diareea verbală a sinistrului Justiției și în tot acest timp distinsul specialist, cum îl numea un clasic în viață, n-a ratat niciun prilej să se facă de râs, cum strălucit anticipase stăpânul lui, Liviu Gură  de Aur.Discursul lui Tudorel nu-l mai reiau, că ni se termină Internetul până apuc eu să-l scriu, iar voi să-l citiți. În mare, ideea este că dacă ar fi fost student și ar fi venit pregătit așa la examen, Tudorel pica examenul cu brio, ba-și mai lua și niște șpițuri în cur de la profesori, pe motiv că-și bate joc de ei. Am încercat să găsesc vreo logică, vreun fir epic în toată polologhia lui, dar în afara amintirilor din facultate n-am priceput nimic. În rest, numai contraziceri: ba că de ce s-a băgat Codruța în treaba procurorilor, ba că de ce nu s-a băgat, ci a lăsat dosarul Microsoft să curgă spre prescriere, ba că în afară de DNA, care a încălcat de trei ori prevederile CCR, nimeni  nu le-a mai încălcat, ba că prevederile astea au mai fost, din 2000, încălcate de vreo 13 ori, dar n-a fost nimeni pedepsit, și tot așa. O iotă nu s-a înțeles din tot ce-a bălmăjit sclavetele penibil al borfașilor. A, pardon, s-a înțeles ceva: că doamna Kovesi e de vină pentru tot ce s-a întâmplat în România, fiindcă a dat interviuri la BBC și a spus că la noi trăiesc borfași și penali, când, se știe, la noi sunt ”dăcât” lupi, urși și râși.Dar asta cu delictul de opinie o puteam asculta zilnic și la Antena 3 și RTV, nu mai trebuia să vină și ministrul să o repete. De altfel, asta a fost impresia generală pe care a lăsat-o discursul lui Slugărel: că orice retardat care s-ar fi uitat măcar o lună la Antena 3 și România TV și și-ar fi însușit manipulările și dezinformările practicate acolo, ar fi putut scrie un raport pe măsura celui scris de Tudorel. Sau mă rog, a raportului despre care credem noi că ar fi fost scris de Tudorel, fiindcă ați văzut cum a sărit de cur în sus gargamelul atunci când ziariștii s-au apropiat prea mult de pupitru – i-o fi fost teamă să nu vadă că acolo nu sunt notițele lui, ci poruncile scrise personal de Dragnea și Tăriceanu. Propun ca unitatea de măsură a slugărniciei să nu mai fie nici grăjdanul, nici ciordachele, ci tudorelul. Și în PSD/ALDE să nu fie primiți decât cei care dau un test să li se verifice slugărnicia și, dacă nu ajung măcar la 0,0003 tudorei pe metru pătrat, să nu fie acceptați, pentru că e clar că mai au neuroni proprii în creier.Dar din fericire pentru noi, nu mor caii când vor câinii și nici Kovesi când vor penalii; pâinea și cuțitul sunt la Iohannis. Care, dacă a cedat atât de ușor când Dragnea i-a trimis-o pe paviana coafată s-o pună premier, nu mai are acum niciun drept să cedeze. Chiar și cu riscul de a fi suspendat, președintele trebuie să se opună până la capăt încercării corupților de a acapara toată puterea. Pentru că el este acum ultima reducă DEMOCRATICĂ în stare să-i oprească pe bandiți. Dacă o revocă pe Kovesi, invocând aceeași nevoie de stabilitate, face o imensă greșeală, căci Dragnea și ai lui nu sunt oameni de înțeles, ci niște fiare care au prins gust de om.Ei nu se vor mulțumi s-o sfâșie pe Codruța, ci vor continua să ceară sânge, iar următoarea victimă va fi procurorul general, Augustin Lazăr, și apoi șefii SIE, SRI, SPP, până vor ajunge la Iohannis, pe care-l vor devora ultimul. Așa că niciun pas înapoi, domnule președinte. Nu lăsați preșurile să ne decidă viitorul, căci nu pentru asta v-au votat șase milioane de oameni. Nu sunteți singur în lupta asta, mai suntem și noi pe aici. Și ar trebui ca acum, cei unsprezece milioane de români care nu s-au sinchisit să vină la vot, dar au văzut ce catastrofe și calamități a provocat insolența lor și acum o regretă, ar trebui să ceară acestor penali și slugilor lor să înceteze odată cu joaca de-a dictatura. Așa că haideți, domnilor absenți, reparați-vă greșeala din decembrie 2016: urnele de vot sunt acum în stradă și nu vă vor ierta copiii voștri dacă veți lipsi iarăși!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8622
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty Enterocolita verbală a sinistrului Slugărel Toader

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 23, 2018 1:49 am

*Enterocolita verbală a sinistrului Slugărel Toader a produs aseară o explozie de entuziasm printre mâncătorii de maro de la Latrina 3 și Ghiță TV, care s-au bucurat de parcă li se dublase porția. Care mai de care gudureii s-au înghesuit să-l ridice în slăvi pe jenibilul Dorel care tocmai dăduse cu ascuțitu în ideea de justiție. Bunăoară, la România TV celebrul sondor Marius Pieleapuțeanu sau ceva de genul ăsta, a declarat, fără să clipească: ”În seara asta înregistrăm nu numai un act de curaj din partea lui Tudorel Toader ci și nașterea unui om politic care poate fi bărbat de stat. Românii au simțit înaintea noastră potențialul din acest om. Acum câteva luni, Tudorel Toader era o opțiune pentru președinție. Nu cred că cineva până azi a putut să facă o analiză atât de analitică și de pertinentă asupra unui sistem despre care tot se vorbește la televizor, mai bine decât Tudorel Toader. Eu pentru asta, poate că sunt subiectiv, îl felicit”, a precizat expertul în sondaje. Am crezut că nu aud bine: un sclavete bâlbâit, desființat, după prestația de aseară, chiar de colegii lui, profesori de drept, să fie, de fapt, ”o opțiune pentru președinție”? Alo, domnu Marusică, înțeleg că-ți place ce au ăia la bufetul România TV, dar vezi că ai dat-o în supradoză și aiurezi. Tudorel nu e nicidecum o opțiune pentru președinție, ci cel mult o opțiune pentru preș – deci dragi cititori, dacă aveți nevoie de ceva de care să vă ștergeți pantofii, el pare opțiunea perfectă, deși, la cât s-a șters Dragnea, după ce-a intrat în tot felul de rahaturi, v-aș sfătui să-l băgați mai întâi în mașina de spălat, că altfel vă-mpute toată casa!
*Excesul de bufet provoacă însă reacții variate: dacă în cazul lui Pieleapuțeanu a determinat o euforie vecină cu beția, în cazul veșnic frustratului Mircea Badea s-a lăsat cu o criză de nervi cu spume la gură. Vuvuzel nu s-a indignat de prostiile debitate de Slugărel, ci de faptul că unii ziariști din sală au avut îndrăzneala să-i spună sclavului penalilor că bate câmpii. În consecință, Mirci s-a dezlănțuit oral la adresa lui Cătălin Tolontan și a unei ziariste de la Realitatea TV: ”Descreierații mitomanei au avut un comportament odios, specific javrelor! Nu am văzut așa ceva în viața mea. Javrele securiste au bruiat cu agresivitate prezentarea unui raport oficial. La ce s-a ajuns în țara asta!!!!!” Păi normal că n-ai văzut așa ceva în viața ta, băi giumbix. Mai scoate și tu capul din revistele alea cu gagici goale și pagini lipite și mai du-te și tu pe la conferințe de presă, să vezi ce se întâmplă. Și în altă ordine de idei, Mircică nu te-am văzut la fel de indignat și când a avut Codruța conferință de presă și Tolontan a întrerupt-o, de asemenea, punându-i întrebări delicate. Atunci păreai chiar bucuros c-o întrerupe cu asemenea întrebări, parcă de Voiculescu însuși dictate, iar acum a devenit Tolo, dintr-o dată, ”javră securistă”? Prietene, în locul tău aș fi mai atent cu apelativele astea: dacă zice Dom Profesor Voiculescu că ai făcut o aluzie  la el și drept pedeapsă nu mai primești bucă tot weekendul?
*Dar dacă vreți cu adevărat să vă distrați cu băieții ăștia care trăiesc într-o realitate paralelă, dar de mâncat mănâncă rahat real, tot din banii noștri, furați de patronii lor din diferite combinații cu statul, luați un Emetiral pentru siguranță, luați-vă și niște cizme de cauciuc în picioare, să nu călcați în vreun articol mai moale, și aventurați-vă pe site-ul luju.ro. Aseară,  aici a fost delir  și toată lumea a sărbătorit. Iată, de pareczampl, mostră de titlu de la băieții ăștia zgubilitici: ”BYE BYE LULU! – Tudorel Toader cere revocarea Laurei Kovesi din fruntea DNA. Excepțional Raport științific al ministrului Justiției despre necesitatea revocării șefei DNA pentru management deficitar cu consecințe nefaste pentru România: record de conflicte constituționale între puterile statului; premisele blocării activității legiuitorului; sfidarea Parlamentului; anchete în afara cadrului legal; implicarea în anchetele altor procurori; încercarea de a obține condamnări cu orice preț (Raport)” Da, ăsta e titlul, iar articolul repetă, în mare, cam același lucru, începând cu o propoziție de sobră deontologie jurnalistică: Kovesi e distrusă! Alo, răspândacii, mai subțire cu veselia asta, că nu-i a bună și după mult râs vine plâns. Așteptați mai bine să vedeți ce spune și nenea președintele, pentru că s-ar putea să vă strice jucăria și o să rămâneți cu buzica așa umflată încât și Gâdea, cu buzele alea de trei ocale bucata o să fie invidios pe voi. Dar ce voiam eu să spun? Nu vă întreb de unde ați tras concluzia că însăilarea aia imbecilă scremută aproape două  ore de Slugărel ar fi ”excepțional raport științific”, dar aș vrea să știu: i-ați cerut și voi ministrului să dea o bere fiindcă v-a plagiat cu nesimțire, căci raportul lui anti-Kovesi juri că e scris de voi, în coproducție cu Antena 3, Ghiță și băbălanul ăla de Cosma Jr?
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8622
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty Războiul pentru Kovesi:ce urmează, va fi suspendat președintele?

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 23, 2018 1:53 am

Războiul între statul de drept și mafia de partid e în plină desfășurare.Klaus Iohannis a invocat “lipsa de claritate” a ministrului Justiției în Raportul prin care a cerut revocarea Codruței Kovesi și a amintit că s-a declarat de mai multe ori mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale. Dacă președintele nu va accepta eliminarea șefei DNA va fi suspendat? Sau ce urmează? Vor avea curajul Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să arunce țara în aer pentru a-și subordona Justiția?Tudorel Toader a făcut un Raport asupra activității manageriale a șefei DNA, amestecând fapte obiective cu impresii subiective. Ministrul a combinat hotărâri ale Curții Constituționale împotriva Codruței Kovesi cu reproșuri față de opiniile procuroarei șefe a DNA transmise prin interviuri acordate în mass media internaționale. A fost o execuție făcută la comanda liderilor PSD&ALDE, prin care Toader și-a cumpărat probabil nu doar fotoliul de ministru, ci și viitorul profesional.Ministrul Justiției a spus că “lucrurile bune nu le justifică pe cele rele”, dar prin Raportul său deformat a eliminat o discuție serioasă și obiectivă asupra greșelilor care s-au făcut în timp la DNA.Ce câștigă, însă, șefii ministrului Tudorel Toader după această mișcare? Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor fi mulțumiți doar cu acest gest care nu duce nicăieri? Președintele a sugerat deja că nu va fi de acord cu revocarea șefei DNA. Așteaptă bineînțeles avizul Consiliului Superior al Justiției. La sfârșitul lunii octombrie, anul trecut, CSM a scos din raportul Inspecției Judiciare asupra DNA, observațiile negative neargumentate, în așa fel încât în final documentul a fost pozitiv. Toate rapoartele MCV din ultimii zece ani au dat note bune procurorilor anticorupției. Iohannis a declarat că va “analiza” documentul primit de la Tudorel Toader. Dar chiar dacă ar fi de acord cu ministrul Justiției, președintele nu poate accepta revocarea Codruței Kovesi fără să-și piardă electoratul.Jocul politic e net câștigător pentru Iohannis. Indiferent de pașii următori pe care îi va face coaliția de guvernământ. Dacă rămâne ferm în susținerea DNA, va avea sprijinul Străzii și va câștiga al doilea mandat cu ușurință.Pentru a scăpa de Kovesi și a pune mâna pe Justiție, Dragnea ar putea însă întreba activul de partid la Congresul extraordinar din martie care sunt soluțiile cele mai bune. E posibil să se vorbească din nou despre suspendarea lui Iohannis cu argumentul că în cele 30 de zile de la suspendarea președintelui până la organizarea referendumului de demitere, șeful Senatului, care va deveni intermiar, să schimbe procurorii șefi și să-și pună în fruntea serviciilor secrete persoane loiale. Scenariul e riscant pentru PSD, dar nu imposibil.Altminteri, Codruța Kovesi își va încheia mandatul, dosarele lui Liviu Dragnea vor merge înainte și activul de partid implicat în afacerile complicate în care pare să fie implicat liderul PSD, vor încerca să-și salveze piela pe cont propriu.Războiul între statul de drept și mafia de partid e în plină desfășurare.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8622
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty Maimuț/ Portocală de Cotroceni ne'aduce Justiția cu Paru'

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 23, 2018 2:26 am

Maimuț/ Portocală de Cotroceni ne'aduce Justiția cu Paru' 
In 2000, în comuna Unirea, fostă Risipiți( sic!) din Dolj, când am organizat ca SG la PD o întâlnire cu simpatizanții PD în sala de Cămin Cultural, mergând eu cu împreună cu Berceanu să ținem discursuri inteligente, conducerii PSD îi vine ideea creață să aducă și ea membri lor în sală. Eram cam 200 la 200, și doar eu și Radu Berceanu nu aveam cuțite sau vreo armă albă la noi, Risipicenii, ca și Moțățăienii, fiind tare aprigi și iuți la bătaie. După ce ne-am "produs" noi pe scenă, adică sus, cu ecranu' de film în spate, și la depărtare de primu' rând să vedem dac'o ia vreunul spre noi, l-am luat pe Berceanu înconjurat de vreo zece de-ai ai noștri ca să nu ne luăm acasă vreun cuțit de rămas bun direct în coaste, și ne-am dus la mașină. Când mi-a zis că vrea să/și ia la revedere, i-am răspuns că "altădată", pentru că intuiam ce va urma. 
S-au dus cele două partide, pentru că în Risipiți/Unirea nu erau decât două partide, PD și PSD( alții nu mai aveau loc), în laterala Căminului, că de-aia era Cultural, și-au încins o bătaie cu pari și lanțuri, că așa făceau ei politică.
Nu a fost nici un mort, doar răniți. Oameni harnici Risipicenii, dar tare aprigi la politică. Aveau legea lor, ideile băgate-n cap direct cu ' Paru', că intrau mai repede...
" DNA nu se identifică cu procurorul sef, ale carei actiuni au demonstrat ca pot pune in pericol chiar institutia, prin exces de autoritate, comportament discretionar, sfidarea autoritatii Parlamentului, contestarea deciziilor CCR"
Aceasta este sinteza sintezei Raportului prezentat de ministrul justiției, Tudorel Toader. 
Deranj Mare, # în stradă, Raluca Stolontan turbează, alte isterice din "opoziție" se dau cu roatele-n sus; e unul pe care-l tot întâlneam la cârciumă cu Blejnar, care-i dădea de-o ciorbă, un fel de ziarist dă'-sta șpăgar# rezistent, cam 100 e tariful lui, invitat permanent al lui pensatu', isterie nene, etc,etc, nu merită, gata! 
Cel mai tare e Maimuț' de Cotroceni!
Se vaită că n-a înțeles raportul care e pe masa lui de două zile. Câta'i prostălăul, frate! Să nu poți să citești 36 de pagini în două zile chiar ești tăntălău. El are încredere în aia de zicea ziare/com că i-a fost iubită. Bă, între animatoarea și animalatoare, eu o prefer pe Carmen. Oricum, era mai bună președintă decât maimuț'. Cică el crede că nu-i iese dosarul cu casele dacă "rămâne" studenta.( nu vă gândiți la prostii, că nu-i plac copiii) 
Dacă mutu' n-o revocă, e de "bine"! 
Adică nu ne mai scapă nima': In maximum trei luni, oamenii vor pune mâna pe par și o să/ și facă singuri dreptate și/n sălile de judecată, dar mai ales pe stradă. O să le dea câte-un par în cap la procurori și judecători, dup'aia o să-și servească între ei. După ce au văzut cât sunt procurorii și judecătorii de mafioți, o să li se rupă de justiția lui Portocală, Koveși și Lazăr, că Tarcea nu se pune, o să ia paru' și o să-i dea-n cap lu' vecinu care i-a luat un metru de gard, că dacă pici pe mâna justiției, te paradește și Portocală de vreo doi metri și Maimuț' îți fură casa când te/ai întors cu spatele. 
Maimuț/ Portocală de Cotroceni va rămâne în istorie ca omul care a-ntors justiția din sală/n stradă, pentru că nici dracu nu va mai avea încredere în Procurori și Judecători corupți și mafioți. 
Legea va fi Parul.


Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8622
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty Ștafeta otrăvită

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 23, 2018 3:24 am

Aproape fără excepție, contestatarii doamnei Laura Codruța Kovesi se întreabă ce l-a apucat pe preedintele Klaus Iohannis. Cum de a reacționat atât de promt un personaj cu reacții în mod obișnuit lente? De ce atât de vehement, încât mai-mai nu și-a lăsat nicio altă cale de ieșire din această situație, cu excepția unei respingeri a solicitării ministrului Justiției? Există un atu pe care îl ține președintele în mânecă? Sau asistăm pur și simplu la debutul unei negocieri în termeni extrem de duri?
Tudorel Toader a făcut ceea ce trebuia să facă. Tehnic vorbind, el a pus pe masa președintelui și a CSM o provocare extrem de greu de respins și sunt și mai greu de identificat argumentele pentru o atare respingere. În cazul CSM, e bine să ne amintim că secția de procurori a avizat negativ propunerea de numire în funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi. Dar verdictul fiind consultativ, în plin scandal Black Cube, Klaus Iohannis a trecut cu nonșalanță peste opinia CSM. Chiar dacă zilele trecute această secție de procurori a fost reclamată de Inspecția Judiciară pentru o faptă extrem de gravă – extragerea  din documentul oficial, cuprinzând rezultatele controlului, a probelor împotriva Laurei Codruța Kovesi – nu este deloc exclus ca opinia în raport cu solicitarea de demitere să constea într-un aviz pozitiv. Acesta însă este un detaliu. Cu valoare mai degrabă simbolică. Ce va face însă președintele?
Cum va juca această carte grea domnul Klaus Iohannis? În urmă cu mai multe zile, când hărmălaia pe această temă nu era încă atât de mare, când numărul perdelelor de fum era redus, iar perdelele nu erau atât de groase, informațiile pe care le-am primit din diverse surse, atât externe cât și interne, m-au condus la o concluzie simplă. Și anume că ministrul Justiției va propune revocarea, Klaus Iohannis va aproba – despre această aprobare vorbesc din toamna anului trecut – iar, în schimb, la conducerea DNA vom avea o Kovesi doi.
Va fi o mișcare de tip Matrioșka. Din păpușa Laura Codruța Kovesi va ieși o altă păpușă cu același profil, cu aceleași obligații asumate față de partenerul nostru de la Washington, cu același tip de atitudine și de comportament. Iar în țară va fi liniște și pace cel puțin un an, pentru că nimeni nu va fi atât de nebun încât să observe la scurt tip de la instalarea în post că, de fapt, nu s-a schimbat nimic. Că ștafeta a fost schimbată pur și simplu dintr-o mână în alta. De la o persoană la alta. Va instala un soi de pace de care au toți nevoie.
Președintele Klaus Iohannis are nevoie de un armistițiu. Anul viitor, timp de șase luni, el va deține în numele României președinția rotativă a Consiliului European și, pentru a face față cu succes acestei obligații onorante, va avea nevoie de sprijinul masiv al Guvernului. Și, după toate aparențele, vom avea tot un Guvern PSD plus ALDE. Și să nu uităm că în decembrie anul viitor expiră cele două mandate ale lui Donald Tusk. Iar România este excelent poziționată pentru a obține viitoarea președinție a Consiliului European. Favoritul numărul unu este Klaus Iohannis. Care ar putea renunța astfel la o nouă candidatură pentru Cotriceni. Lăsând drum liber unui candidat PSD. Sau ALDE.
La rândul său, Liviu Dragnea are nevoie ca de aer, în perioada imediat următoare, de o victorie în plan politic. Revocarea Laurei Codruța Kovesi este o asemenea victorie. Ea îi va consolida poziția în partid, astfel încât, la Congres, va putea să facă toate mutările de piese pe care și le dorește. De altfel, în paranteză fie spus, Dragnea deja are de câștigat prin simpla solicitare de revocare făcută de ministrul Justiției.
O schimbare pe model Matrioșka va da deplină satisfacție și partenerilor noștri euroatlantici. Pentru că va scădea extrem de mult presiunea asupra acestei instituții, fără ca, în esență, să se schimbe nimic. Dar cum se poate ajunge în aceasă situație, în condițiile în care, atenție, nominalizarea viitorului șef DNA va fi făcută tot de către ministrul Justiției? Ce i-ar putea garanta lui Klaus Iohannis, ce le-ar putea garanta partenerilor euroatlantici că Tudorel Toader va face alegerea dorită de către aceștia? În principiu, nimic. Dacă instituția numită DNA nu ar fi transformată într-un obiect al negocierilor politice, dacă desemnarea succesorului doamnei Kovesi s-ar face într-o logică firească a identificării și promovării unui bun profesionist în domeniu și care va lucra, imparțial fiind, în folosul întregii societăți românești, atunci schimbarea de ștafetă nu ar mai fi otrăvită.
Numai că, din nefericire, lucrurile nu stau așa. Interesele în joc sunt prea mari. Din toate direcțiile. De aceea, Klaus Iohannis are nevoie de o bază de negociere netransparentă extrem de solidă. Toată perioada care urmează până când președintele va admite că doamna Laura Codruța Kovesi trebuie demisă, va fi folosită de acesta nu pentru a evalua cu atenție, competență și bună credință raportul ministrului Justiției, ci pentru a negocia și a obține de la PSD asigurarea că, de fapt, succesorul la șefia DNA va fi un produs euroatlantic livrat de către președintele Klaus Iohannis. Iar pentru a face negocierea cât mai ușoară, președintele României a ales ca, în prealabil, să frăgezească puțin majoritatea PSD plus ALDE. De aici, promtitudinea și duritatea cu care a replicat.
Susra: CorectNews
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8622
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty Moise Guran :BĂTĂLIA FINALĂ

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 23, 2018 7:20 am

Dacă în 1936, când nemții au reintrat în Renania, un singur soldat francez ar fi tras, fie și accidental, un cartuș, germanii s-ar fi retras imediat. Istoricii sunt în general de acord cu asta, dar la un moment dat după război, unul dintre generalii lui Hitler a povestit că probabil acesta ar fi pierdut și puterea, iar Al Doilea Război Mondial nu ar mai fi avut loc. Catastrofa Franței din mai 1940 n-a durat o lună, începuse de fapt de patru ani, prin diferite decizii greșite (calcule meschine sau defetiste, uneori) ale celor care n-au înțeles războiul pozițional inițial al lui Hitler, pentru a sfârși, firesc surprinși de blitzkrieg. Marcând războiul dintre Dragnea și Justiție, în faze tactice, decapitarea DNA este echivalentul invadării Poloniei. Poziționările tactice s-au încheiat. Acum începe asaltul final.
KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 KovesiLaura Codruța Kovesi. Popularul procuror-șef al DNA s-a dovedit până acum cea mai dură piatră din calea domnului Dragnea spre subordonarea totală a Justiției. În fapt, pare că a rămas ultima pe câmpul de bătălie. Astfel de oameni apar rar în istoria noastră. Chiar dacă ei există probabil tot timpul, devin vizibili cam unul la câteva decenii, căci societatea noastră, fiind una oligarhică, iar nu meritocratică, nu favorizează urcarea unor astfel de oameni în poziții vizibile, de lider. Atunci când un astfel de om ajunge într-o poziție de conducere, inspirând națiunea și provocând mutații profunde în parcursul acesteia, paradoxal, aproape de fiecare dată, tot națiunea îl devorează. Istoria îi recuperează pe acești oameni, dar prea târziu. Totuși, fiecare dintre ei are șansa lui. Nu e o regulă, nici o fatalitate. Pur și simplu ăsta este stadiul de dezvoltare al nației noastre, dar mă îndoiesc de faptul că doamna Kovesi va renunța cu una cu două la bătălie, acum. Dacă îi trece vreo secundă prin cap să demisioneze sau să accepte un post călduț pe la Cotroceni sau pe la Bruxelles, țin să o avertizez că o renunțare (și) din partea ei ar avea un efect devastator asupra societății. Unul chiar mai mare decât cel produs de capitularea fără luptă a lui Klaus Iohannis la numirea doamnei Dăncilă.
KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 IoghannisKlaus Iohannis. La câteva minute după încheierea conferinței lui Tudorel Toader, Sputnik a redeschis seria amenințărilor cu suspendarea la adresa Președintelui. Imediat după aceea, suspendarea s-a cântat într-un cor. Același. Așadar, domnul Iohannis s-a întors în situația în care era acum nici o lună. Mda! Pentru că așa se întâmplă când arăți că ești slab. Iar Iohannis a arătat slăbiciune, la fel cum Franța a arătat defetism în anii 30, plătind un preț cumplit în 1940. Președintele Iohannis a ratat câteva ocazii foarte bune pentru reformarea clasei politice. Și nu le-a ratat numai pentru el, le-a ratat pentru societate. Are instrumente puternice, am scris despre ele aici, dar nu are strategie, nu are vigoare, nici inițiativă. Nu conduce societatea propunând teme de dezbatere, referendumuri, negociind soluții între politicieni, înțelegeri între partide pentru obiective naționale ce nu pot fi atinse într-un singur mandat și care ne-ar asigura o mai mare coerență națională. Nu. Se mulțumește să pozeze în ultim apărator al democrației, chiar dacă, tot mai des, nu prea mai are ce apăra. Nu am fi ajuns în punctul în care suntem azi, decapitarea DNA, dacă Președintele era ceva mai implicat în a împiedica ticăloșiile pesediștilor decât de a culege profit electoral din ele. 
Dar Domnul Iohannis este reactiv, nederanjabil, are atitudinea unui funcționar parcă prea mulțumit de ceea ce îi scrie pe cartea de vizită, pentru a nu pleca acasă la ora 16 fix. Încurcat cumva, între tupeul de borfaș al domnului Dragnea și îndărătnicia doamnei Kovesi, Președintele României pare cel mai des o victimă slabă de înger.Cel mai util lucru pentru domnia sa ar fi să poată profita de popularitatea doamnei Kovesi. Dacă ar putea-o revoca altcineva, pentru ca apoi Iohannis să o poată prelua în echipa de la Cotroceni, cred că ar fi cel mai fericit. N-are chef nici de suspendări, nici de revocări, a obosit parcă anul trecut, când a descins, pe rând, în Guvern, în Stradă și în Parlament, iar de atunci se odihnește, căci pare că și-a consumat energia pentru tot restul mandatului. Acum, după ce Tudorel Toader a deschis procedura revocării, domnul Iohannis este nevoit să se trezească. Nu sunt sigur că o va face. Foarte probabil Iohannis va fi în continuare reactiv, atent la câți oameni ies în stradă și la ce-i mai suflă unul sau altul în ureche, în legătură cu o eventuală suspendare a sa.  
KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 DragneaLiviu Dragnea. Deși este departe de a fi un Hitler, pare că a înțeles unele elemente de tactică politică, depășindu-și întrucâtva condiția de mardeiaș grăbit să tranșeze rapid cu șișul situația. A obținut multe în acest an în care a abandonat tactica războiului fulger (OUG 13) pentru una pozițională, a cuceririlor treptate. Dar tocmai de aceea nu și-a rezolvat problemele penale. Procesele și anchetele curg în continuare. Să dăm timpul înapoi puțin, foarte puțin… Pe 14 februarie, când Liviu Dragnea a anunțat congres extraordinar la PSD pentru data de 10 martie (nici o lună, deci foarte din scurt) Tudorel Toader era deja în avionul ce-l aducea intempestiv și prtematur înapoi din Japonia. Îl rechemase Dăncilă, omul lui Dragnea, dar să nu uităm că Toader este totuși la mâna lui Tăriceanu. Are vreo legătură congresul anunțat cu Tăriceanu? S-a speculat că acesta ar putea fi nominalizat candidat al coaliției pentru alegerile prezidențiale. Poate fi așa sau nu, e suficient doar ca la acest congres PSD să decidă că va avea un candidat comun cu ALDE. Nu sunt sigur că amânarea cu o săptămână a execuției Laurei Codruța Kovesi de către Tudorel Toader are legătură cu negocierile dintre Dragnea și Tăriceanu, sau cu faptul că, venită a doua zi după conferința maraton a doamnei Kovesi, execuția lui Toader ar fi isterizat pur și simplu lumea. Sigur că o amânare de o săptămână nu a schimbat foarte mult percepțiile, dar este de observat că situația nici nu are cum să nu fie tranșată până pe 10 martie.
Acum, următoarea întrebare este – dacă ai fi Liviu Dragnea, ai prefera să te duci la Congres cu pielea Codruței Kovesi în vrâf de băț, trofeu, sau cu o încercare nereușită de a o demite? Nu cumva domnul Dragnea riscă mult dacă nu reușește să o dea jos pe Kovesi până pe 10 martie? Bun, dar asta depinde de Iohannis… Mda! Deci concentrarea celor doi, Dragnea și Tăriceanu, precum și a gurilor de foc mediatice de care dispun, va fi în perioada următoare mai mult pe Președinte.
Vor merge la suspendare, dacă Iohannis refuză revocarea doamnei Kovesi? E cam scurt timpul până pe 10 martie, căci va fi nevoie și de un aviz al Curții Constituționale. Dar dacă la congres Dragnea cere un mandat pentru suspendarea președintelui? Parcă așa se mai leagă… În treacăt fie spus, Parlamentul tocmai i-a mărit substanțial salariul domnului Dorneanu. (Și domnului Ciorbea, Avocatul Poporului. Acesta din urmă este singurul care poate opri o eventuală ordonanță de urgență.)
Par mișcările finale, înaintea unui șah-mat, așa-i? Am scris până acum trei articole dedicate planificărilor pe care Dragnea părea că le face. Le găsiți aiciaici și aici. De data asta voi lăsa scenariul deschis, căci lucrurile se vor precipita rapid, am impresia. Dacă ați ajuns până aici cu cititul, cred că v-ați dat seama cât de periculoasă este situația. Reacția societății este cheia evoluțiilor pe termen scurt. Tot montajul literar-artistic de până acum, inclusiv cel al domnului Toader, a avut rolul demobilizării acesteia. Văd că mulți cred demersul inutil (pe cale de consecință și reacția societății) devreme ce propunerea lui Toader nu are cum trece de Iohannis. Oare?
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8622
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty DANILEŢ :imixtiune a politicului în magistratură!

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 23, 2018 7:25 am

Anul trecut s-au făcut două controale la PICCJ și DNA. Activitatea a fost considerată de o instituție constituțională - CSM - ca fiind una eficientă. Hotărârile CSM de aprobare a acestor rapoarte sunt publice și neinfirmate de vreo altă autoritate a statului. Cine cere decapitarea acestor unități de parchet trebuie să aibă motive noi, neavute în vedere de aceste rapoarte. Respectivele motive noi trebuie verificate de CSM în momentul acordării avizului la propunerea de revocare. 
Singura autoritate a statului care gestionează cariera magistraților este CSM - acesta e rostul pentru care a fost creat. Orice intruziune a politicului este inacceptabilă. De aceea, implicarea unor instituții politice în numirea sau revocarea magistraților trebuie să țină seama de avizul CSM. Altfel, se numește imixtiune a politicului în magistratură!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8622
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty Ţuţărul

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 23, 2018 7:40 am

Coaliţia de guvernare pare să transmită un mesaj de forţă, folosindu-l drept portavoce pe ţuţărul de la Justiţie.
 Scenariul pare să fie de mult timp stabilit; ceea ce îi interesează pe cei de la vârful PSD-ALDE este îndepărtarea Laurei Codruţa Kovesi de la DNA, pentru a transmite un mesaj de forţă faţă de justiţie, pentru a demonstra că, dacă vor ceva cu adevărat, pot. Se mai lucra la regie asupra căreia, se pare, s-a căzut de acord, recent.
Tăvălugul a pornit după declaraţiile unui membru de partid, fostul deputat PSD Vlad Cosma, care acuză DNA că fabrică dosare, drept dovadă prezentând nişte înregitrări ale unor discuţii pe care susţine că le-ar fi avut cu procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea, de la DNA Ploieşti. Acuzaţiile au fost lansate – cu isonul ţinut, de la distanţă, de un alt fost deputat PSD Sebastian Ghiţă, cu probleme judiciare şi el – după ce, aflăm de la DNA, vreo două luni de zile a făcut, prin apropiaţi de-ai săi, şantaj la unii procurori anticorupţie, cerându-le să-i creeze lui şi tatălui său o situaţie favorabilă în dosarul în care aşteaptă sentinţa definitivă şi în care ambii au fost deja condamnaţi, în primă instanţă, la închisoare.
Sunt câteva indicii care duc spre ipoteza că doar decapitarea DNA a fost ţinta, nicidecum analizarea unor acuzaţii aduse la adresa unor de procurori ai DNA şi îndreptarea unor derapaje făcute în instituţie.
1. Dezvăluirile lui Vlad Cosma – căruia, se pare, i-a fost încredinţat rolul de deschizător al balului – au fost urmate de un cor al indignaţilor de partid. Înainte ca Inspecţia Judiciară să le dovedească vina celor doi procurori şi dnei Kovesi, s-a cerut apăsat, pe diferite voci, demisia acesteia de la DNA şi restructurarea „din temelii” a instituţiei.
2. Premierul Viorica Dăncilă le-a ţinut isonul, chemându-l pe Tudorel Toader de urgenţă din vizita de lucru în Japonia, pentru a lua măsuri privind conducerea DNA. În ce consta urgenţa? În nimic. Nu există argumente care să justifice întreruperea vizitei şi întoarcerea lui rapidă în ţară, atâta vreme cât situaţia nu impunea, din parte-i, nicio măsură imediată. O dovadă în acest sens a fost şi faptul că la conferinţa de presă pe care a convocat-o în ziua întoarcerii în ţară, tot sub auspiciile urgenţei şi ea, nu a avut nimic de declarat în afară de anunţul privind o viitoare conferinţă de presă. Probabil, nu era încă redactat raportul în baza căruia, peste o săptămână, declara ritos că se impune revocarea dnei Kovesi. Sau, poate, aripa ALDE din coaliţia de guvernare mai avea nişte revendicări la aripa PSD. Ceea ce pare cert în acest tablou e faptul că decizia eliminării din joc a Laurei Codruţa Kovesi era, oricum, luată. „Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară. Consider că la acest moment nu mai este necesară sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru că dacă, aş sesiza, s-ar prelungi cu mult”, spunea Tudorel Toader. De altfel, acum nici nu a adus în discuţie acuzaţiile lansate de Vlad Cosma.
3. Raportul în baza căruia cere acum revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi – un fel de sentinţă cu 20 de capete de acuzare, printre care interviurile date prin presa străină, ce pun într-o lumină proastă România (da, în concepţia ministrului Justiţiei, aceste interviuri fac rău imaginii ţării, nu corupţia în sine, nu faptul că Puterea, al cărei expozant este, i-a dat a treia funcţie în Statul român unui politician condamnat definitiv la  închisoare cu suspendare) – pare o însăilare de texte culese din presa ostilă DNA şi, în general, de ani de zile, ostilă anticorupţiei. Nu se ştie cine a redactat acest raport. Se aude doar că ar fi făcut-o „nişte procurori”. În ce calitate şi la ce probe au avut acces sunt aspecte necunoscute. Şi irelevante în concepţia ministrului Justiţiei.
Cu toate acestea, în baza respectivului raport, ministrul Justiţiei cere revocarea procurorului-şef al DNA. Dar o face ignorând cadrul legal. Pentru că Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, prevede că, în privinţa DNA, a DIICOT şi a Parchetului General, pot fi întocmite fie rapoarte proprii de activitate, fie rapoarte redactate în urma unui control făcut de Inspecţia Judiciară. Or, raportul din care a citit Tudorel Toader, la conferinţa de presă, fără a-l înmâna şi jurnaliştilor, nu se încadrează în nicio categorie. Raportul de activitate al DNA pe anul 2017 nu a fost încă făcut public. Iar un raport al Inspecţiei Judiciare nu a scos la iveală măsuri care să impună revocarea din funcţie a procurorului-şef. Secţia de Procurori  s-a pronunţat în privinţa activităţii DNA, în octombrie 2017, şi a decis că a fost eficientă.
Legal, mingea e acum în terenul preşedintelui Klaus Iohannis. Raportându-ne la declaraţiile de până acum, acesta nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi. Ceea ce e posibil să-i atragă o suspendare. Chiar şi printr-o forţare a interpretării Constituţiei; PSD şi ALDE, coechipieri de puci în vara lui 2012, au experienţă în acest sens. E suficientă şi o perioadă scută, până la referendum, în care ţara toată să fie pe mâna lui Dragnea&comp., cu Călin Popescu Tăriceanu la butoanele Cotroceniului, ale serviciilor de informaţii, ale CSAT. În acest timp, ar putea fi trecute legile justiţiei în forma pe care o vor, ar putea fi schimbaţi şefii DNA şi Parchetului General şi, poate, chiar ai serviciilor de informaţii. Pare, deci, că prin această mişcare, coaliţia de guvernare a transmis, de fapt, un mesaj de forţă, folosindu-l drept portavoce pe ţuţărul de la Justiţie.   https://putereaacincea.ro/tutarul/
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8622
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty România după raportul Toader

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 23, 2018 11:40 am

(material în sprijinul consilierilor Cotroceni)
Nu că ar mai fi fost nevoie, sau că românii ar fi fost atât de uniți încât mai era nevoie de ceva pentru a-i dezbina, raportul de Joi seara al ministrului Justiției a căscat și mai mult prăpastia dintre români. Să mai spună cineva acum că nu suntem prăpăstioși. Dacă până acum am fost cum am fost, să vedeți de acum încolo, în anul Marii Uniri. Dacă anul 1918 a fost Anul Marii Uniri, anul 2018 va fi Anul Marii dezbinări și asta cu sprijinul sau larga contribuție a Clasei Politice în totalitatea ei. Frumoasă aniversare, frumoase perspective, viitor de aur (doar suflat cu aur, că aur nu mai avem) ne așteaptă. O să încerc să prezint celor care  ca și domnul Iohannis sau chiar Dragnea, se grăbesc să se pronunțe fără să citească raportul lui Toader Tudorel, conținutul nu al raportului, pe care cei mai mulți l-au auzit în rezumat joi seara, ci a anexelor care au stat la baza concluziilor raportului, pentru că practic, acestea sunt cele care susțin sau nu raportul ministrului justiției, vorbele și chiar concluziile sale fiind interpretate și interpretabile.
Pe ce se bazează Todiraș?
Anexa 1 cuprinde o destul de lungă (501 pagini)  explicație a motivelor și conjuncturii în care a fost desfășurat controlul sau analiza ministrului Toader. Recunosc, am făcut abstracție de această anexă, pentru că oricum reprezintă punctele sale de vedere, pe care oricum le contestă mulți, eu am vrut să văd pe ce se bazează concluziile sale și cât de imparțial a fost el. Așa că am purces la citirea celorlalte anexe, pe care se sprijină raportul său.
Anexa 2,   referitoare la anchetarea de către DNA  modului în care a fost emisă Ordonanța 13/2017, la   pag 35  ne oferă decizia  68 a CCR din data de 17 Februarie 2018, iar aceasta prevede că :
”…doar Curtea Constituțională este abilitată să efectueze controlul asupra ordonanțelor simple sau de urgență ale Guvernului,nici o altă autoritate publică neavând competența materială în acest domeniu.”
” În concluzie, față de stadiul actual al anchetei și în lipsa unei constatări a instanței de judecată, nu se poate reține o încălcare a competenței Guvernului sau Parlamentului, întrucât actele depuse la dosar nu probează verificarea de către Ministerul Public a oportunității și legalității Ordonanței de urgență a Guvernului nr.13/2017 (circumscrisă normelor constituționale de referință care conturează regimul juridic al delegării legislative).”
 
Anexa 3 cuprinde judecarea de către CCR a reclamației privind un posibil conflict constituțional creat de  la neprezentarea doamnei Kovesi la lucrările Comisiei privind investigarea întâlnirii din sufrageria lui Oprea :
La pagina 81 a deciziei CCR, se concluzionează :
” CURTEA CONSTITUȚIONALĂ
În numele legii
DECIDE:
Constată că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, și Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de altă parte, generat de refuzul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție de a se prezenta în fața Comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial.
Constată obligația doamnei Laura Codruța Kövesi de a se prezenta în fața Parlamentului României – Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial și de a furniza informaţiile solicitate sau de a pune la dispoziţie celelalte documente sau mijloace de probă deţinute, utile activităţii comisiei.”
 
Anexa 4 Hotărârea CCR nr757  din 23 /11/2017 cu privire la cercetarea penală, de către DNA  a legalităţii Hotărârii Guvernului nr.858/2013, respectiv a Hotărârii Guvernului nr.943/2013.
La pagina 30  se spune :
”82. Aşadar, Curtea reţine că, de principiu, competenţa cercetării legalităţii actelor administrative aparţine instanţei de contencios administrativ şi numai cu titlu incidental acestea pot fi cercetate de instanţa care judecă în materie penală în măsura în care în cauză este adusă o acuzaţie în materie penală cu privire la acte/ fapte săvârşite în legătură cu emiterea actului respectiv. De aceea, nu poate fi acceptată nici susţinerea potrivit căreia această din urmă instanţă se substituie celei de contencios administrativ, întrucât obiectul principal al judecăţii sale este diferit, acesta având un alt scop/ obiectiv. ”
 
Anexa 5 cuprinde prevederi ale unor dispoziții ale Comisiei de la Veneția.
Anexa 6 cuprinde o decizie a Inspecției Judiciare care a luat în discuții elemente de încălcare a procedurilor deontologiei profesionale de către doamna Kovesi, ca șef al DNA, printre care afirmații și declarații făcute cu diferite ocazii. Toate acestea vin în susținerea celor conținute în raportul ministrului justiției.
Constatările  Direcției pentru Inspecția Judiciară pentru procurori pot fi găsite la paginile 73-78 ale anexei 6 atașată la raport, deci sunt concluziile Inspecției Judiciare, nu ale ministrului Toader.
Anexa 7  reprezintă comunicatul de presă al Inspecției Judiciare față de analizarea acelorași fapte conținute în anexa 5.
Anexa 8 cuprinde alte prevederi ale Comisiei de la Veneția, privind independența justiției.
Anexa 9 prezintă raportul de activitate pe anul 2016 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ. Acest raport, care prezintă o analiză a performanțelor parchetelor  componente sau subordonate /controlate/ sub incidența  ICCJ prezintă performanțele acestora, și aparent nu est prea important pentru raport, dar merită studiat de cei care vor să înțeleagă cum sunt priviți românii de către procurori, pentru că vor afla că ei reprezintă nu doar niște simple cifre și procente ci și o sursă de venituri și laudă, căci modul în care se umplu pătrățelele în rapoarte dau șansele de promovare sau calificative pentru domnii procurori, deci practic românii și cauzele lor reprezintă rampe de lansare pentru carieriștii din parchete.  Așa că să nu mire pe nimeni dacă pierde un proces în care are dreptate, nu e vorba de răutate din partea procurorilor sau judecătorilor ci de un simplu calcul  al unui procuror  sau judecător care, așa cum cere și doamna Kovesi, are și el nevoie de condamnări, ca polițistul de amenzi ca să nu fie certat la bilanțuri și să poată fi promovat.
Anexa 10 ne arată că onor Inspecția judiciară s-a sesizat singură ca urmare a apariției în media a unor informații privind DNA Ploiești supranumită și Secția Portocalelor  și  a început o activitate de verificare a activității acestei secții, verificare care nu se știe când se va termina dar aproape se știe cum se va încheia. Dar nu mai fac pronosticuri că deja am furat-o de la Todiraș.
Anexa 11. Cuprinde Hotărârea 238 a CSM din data de 24 august 2005, care aprobă Codul Deontologic al judecătorilor și Procurorilor. Această anexa cuprinde 23 de articole care dirijează activitatea procurorilor și judecătorilor. Citind această Hotărâre, personal, fără   o pregătire juridică, doar contabilizând cele citite în celelalte anexe, am depistat 14 articole încălcate de doamna Kovesi. Vă las să le depistați, pentru a mă verifica.
Ce ne facem fetelor?
Mai multe nu spun despre acest raport, a spus ministrul Toader în raportul său și contestat  cei din echipa albastră. Toată lumea se întreabă acum ce va urma. Bineînțeles că vor urma reacții ale diferiților susținători ai lui Tudorel sau ai doamnei Kovesi, sau al diferiților oficiali, președinți de partide, camere sau palate. Aceste reacții sunt apă de ploaie, simple bătălii politice pe care românii care au capul pe umăr și chiar cei din afara sferei de interes direct, nu trebuie să le ia în seamă. Ceea ce contează este CE PREVEDE LEGEA ÎN ASTFEL DE SITUAȚII ? Pentru asta nu trebuie să fii nici procuror, nici judecător, nici președinte, nici rezistent, nici penal, nici Belin, nici simpatizant al unuia sau altuia, trebuie să fii doar ABECEDERIZAT adică să știi să citești fie și pe litere și să poți înțelege ce scrie legea. Care lege ? Păi Legea 303 din 2004, articolul 54 punctul 4, care scrie cine ce și cum în problema revocării procurorilor. Pentru cei care nu știu cum să lucreze cu Goagăle, prezint aici cu litere mari de tipar, conținutul legii și articolului citat:
”REVOCAREA  PROCURORILOR DIN FUNCȚIILE DE CONDUCERE PREVĂZUTE LA ALIN 1 ( adică Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Național Anticorupție, adjuncții acestuia, procurorii șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și adjuncții acestora) SE FACE DE CĂTRE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, LA PROPUNEREA MINISTRULUI JUSTIȚIEI, CARE SE POATE SESIZA DIN OFICIU, LA CEREREA ADUNĂRII GENERALE, SAU, DUPĂ CAZ, A PROCURORULUI GENERAL AL PARCHETULUI DE PE LÂNCĂ ÎCCJ, ORI A PROCURORULUI GENERAL AL PARCHETULUI NAȚIONAL ANTICORUPȚIE, CU AVIZUL CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII, PENTRU MOTIVELE PREVĂZUTE LA ART 51, ALIN 2 CARE SE APLICĂ ÎN MOD CORESPUNZĂTOR. ” 
Ei acum să vedem ce conține art 51(2) . Acest articol spune care sunt motivele pentru care sunt schimbați judecătorii. Prin art 54(4) aceleași condiții sunt aplicabile și celor prevăzuți în art 54(1)  și anume:
a) în cazul în care nu mai îndeplinesc una dintre condițiile necesare pentru numirea în funcția de conducere; Jurisprudență (1)
b) în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul și comunicarea, asumarea responsabilităților și aptitudinile manageriale;
c) în cazul aplicării uneia dintre sancțiunile disciplinare.
Nu mai intru acum să văd ce cuprinde punctul a, pentru că din rezultatele controalelor , analizelor și concluziilor (ÎNSUȘITE DE MINISTRUL JUSTIȚIEI) cuprinse în anexe, rezultă că doamna Kovesi deja întrunește condițiile pentru revocare prevăzute de punctul b. Acest lucru a fost constatat de Inspecția Judiciară, conform anexelor, instituție  care se spune că  este independentă, nu de domnul Toader, care este numit politic.
Pentru toți cei care au spus, spun, sau vor spune că ”nici una din concluziile prezentate în raportul ministrului Toader nu este suficientă pentru a cere revocarea șefei DNA”, sau vor spune că ei văd altfel, recomand citirea în întregime a raportului și mai ales anexelor, de cel puțin 10 ori, dacă e nevoie până se schimbă banii, că și așa nu mai e mult.
Nu poți contesta evidența decât dacă  ai primit ordin, ești plătit să spui ce vor alții, ești orb, unidirecționat, îndoctrinat, sau faci parte din partea de popor  pentru care a stat Tuțea 13 ani în pușcărie.
La decapat
Tuturor celor care doar asistă la această bătălie politică, pentru că este una politică și de o parte și de alta, prezența doamnei Kovesi în sufrageria lui Oprea și ante-pronunțarea domnul Iohannis până dar și după citirea raportului Toader, sunt probe clare că de fapt și unii și alții urmăresc controlul asupra justiției, indiferent pe ce se bazează sau ce susțin. Partea proastă este că sunt învrăjbiți românii între ei și ei se vor sfâșia  prin piețe sau facebook făcând jocul unor profitori.Cică domnul Iohanis ar fi dat ordin consilierilor să analizeze raportul lui Toader. Păi de ce să îl mai analizeze, că doar opinia domniei sale a fost deja clar pronunțată. La fel a procedat și domnul procuror șef care a dat ordin ca DNA să își facă un autocontrol și să vină cu concluzii. De fapt și unul și altul au cerut suptordonaților să caute hibe raportului și să  îl demoleze, sau cum spunea doamna Kovesi despre dosare, să ”decapeze”. Ați auzit tovarăși? Treceți la decapat!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8622
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

KOVESI NU este Albă ca Zăpada! - Pagina 2 Empty Re: KOVESI NU este Albă ca Zăpada!

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum