AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Moţiunea de cenzură a picat. Care este partea bună a evoluţiei

In jos

CARE - Moţiunea de cenzură a picat. Care este partea bună a evoluţiei Empty Moţiunea de cenzură a picat. Care este partea bună a evoluţiei

Mesaj Scris de Admin Joi Iun 28, 2018 7:17 am

Faptul că moţiunea de cenzură a picat la vot nu este neapărat un lucru rău, ci unul care oferă posibilitata unor evoluţii viitoare despre care trebuie să discutăm.

După moţiunea de cenzură. Oportunităţi aparente otrăvite

În primul rând, o cădere a Cabinetului Dăncilă în acest moment, ar fi deschis câteva oportunităţi aparente şi otrăvite.
1. Formarea unui cabinet de uniune naţională al facţiunilor democatice din Parlament şi izolarea grupului PSDragnea.
Defectul versiunii este că aceste facţiuni nu se văd în tabăra ALDE şi PSD. Decontul unei mari coaliţii ar fi fost trecut apoi exact în sarcina PNL şi USR, despre care s-ar fi afirmat că au aceptat să guverneze cu aceia pe care îi criticaseră până recent.

Intoxicare

Este una dintre metodele preferate ale PSD de intoxicare a opiniei publice. Cu regularitate, pentru a afirma că toţi sunt o apă şi-un pământ, cei din PSD aduc ca argument faptul că în 2008 PDL a guvernat cu PSD şi în 2012 – 2016 PSD a guvernat cu PNL.
2. Dacă acest cabinet de uniune nu era posibil, obligarea PSD să guverneze responsabil.
Varianta a) O guvernare mai responsabilă, după recunoaşterea de către PSD a eşecului programului de guvernare; Aceasta ar fi dus la o însănătoşire treptată a mediului politic.

Fără nici o voltă

Imposibil de imaginat că PSD ar putea să reacţioneze politic astfel în acest moment (noi credem că niciodată, un partid care nu şi-a recunoscut aproape 30 de ani culpele istorice nu va face o asemenea voltă în mai puţin de doi ani).
Bonus: Opoziţia ar fi fost apoi tot ea criticată pentru că, după ce a promis că poate guverna şi cel mai mare partid a anunţat şi care va fi premierul, a forţat PSD, vezi, Doamne, să guverneze în continuare, minţindu-şi electoratul propriu.

Drumul spre zid

Varianta b) Continuarea drumului spre zid al PSD, într-o versiune atenuată, fără excesele pe Justiţie ale PSDragnea. Aceasta ar fi dus măcar la o atenuare a atacurilor coaliţiei asupra statului de drept.
Şi versiunea a), şi versiunea b) ar fi dat posibilitatea PSD să spună că PNL a procedat politicianist, punând guvernarea sa performantă în dificultate şi trimiţând România într-o criză profundă. PSD nu ar fi ezitat nici o clipă să afirme că Opoziţia este vinovată pentru criza economică.

Moţiunea de cenzură a picat. Drumul spre zid continuă

După picarea moţiunii de cenzură, se deschid noi oportunităţi. În primul rând, este clar că vara aceasta nu va fi liniştită, nici toamna. În al doilea rând, PSD devine în tot mai mare măsură PSDragnea.
Aceasta înseamnă că în perioada următoare popularitatea acestui partid toxic va continua să scadă, ceea ce este bine. Pe măsură, şi intenţia de vot pentru PSD, ceea ce este la fel bine. Problema este că idealul ar fi ca PSD să rămână la putere până la autoextincţia finală.
Astfel, am scăpa de aceşti infractori de ţară odată pentru totdeauna. Dar, simultan, trebuie să ne întrebăm cum poate fi posibil ca ei să se prăbuşească fără ca noi să ne prăbuşim odată cu ei.
De ce aşa? Autoextincţia finală va veni cert atunci când partidul acesta antidemocratic, aşa cum am mai spus, se va afla la putere şi România va intra în default.

Drumul spre zid, cu noi şi fără noi

Timp de câteva săptămâni sau luni, pensiile şi salariile bugetarilor efectiv nu vor veni, pentru că nu vor mai exista bani. Atunci, ţintit, nucleul dur al electoratului PSD va redescoperi cât de bine este să fie la putere ai tăi, pe care i-ai votat, în speranţa că o vei duce mai bine decât cu ticăloşii de liberali, care sug sângele poporului.
Este singura soluţie. Problema este că, odată cu un default, vom suferi cu toţii. Nu avem azi idee ce înseamnă un asemenea lucru. Ar fi o tragedie şi un dezastru naţional şi să nu ne imaginăm că vom avea soarta blândă a Bulgariei – care acum, după 20 de ani de consiliu monetar, trece în antecamera zonei euro, ori a Greciei – care este în zona euro.
Bulgaria a prins altfel de vremuri din punct de vedere geopolitic. Într-un moment de default, Rusia nu va ezita nici o clipă să se înfigă şi mai tare în România prin metode insidioase.
Dacă Grecia ar fi fost lăsată să se descurce pe cont propriu, pe de altă parte, şi nu s-ar fi format la nivelul UE celebra Troică – pentru că deruta Atenei ar fi dus la căderea zonei euro, ar fi ieşit din default mult mai greu şi cu preţuri sociale, economice şi politice mult mai mari.
Nu, noi vom avea alt tratament. De aceea, atunci când mergem cu bucurie spre zid cu PSD, trebuie să ne gândim cum facem să ne ferim atunci când ei se apropie de el.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10767
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum