AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cine ne sunt deontologii?

In jos

Cine ne sunt deontologii? Empty Cine ne sunt deontologii?

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Apr 26, 2019 11:00 pm

/*/
Era de așteptat ca după ce a pierdut, fie și numai în primă instanță, procesul intentat istoricului și cercetătorului CNSAS Mădălin Hodor care l-a acuzat că a fost colaborator/sursă al Securității și a fost legendat sub numele de “Coroiu”, cancerul presei românești post-decembriste, dl. Ion Cristoiu, să se retragă definitiv din viața publică.
Mă gândeam că va alege să își petreacă restul zilelor în Găgesți-Sat sau Găgesți-Vale ori în sălile de lectură ale Bibliotecii Academiei. Că doar tot e ilustra lui persoană un fel de academician cu răspundere limitată. Dl. Cristoiu a fost făcut ori s-a făcut membru al unei așa-zise Academii a Oamenilor de Știință. Pentru ce merite științifice oare, pentru editorialele agramate de pe cristoiublog sau din Evenimentul zilei, pentru bâlbăielile de la felurite posturi de televiziune sau pentru notele livrate, fie și prin intermdiari, poliției politice comuniste? Sigur e doar că ia și de acolo o indemnizație.
Dar nu, putea oare el, dl. Ion Cristoiu, zis Coroiu, să piardă bănuții pe care PSD i-i achită fie prin intermediul agenției Mediafax a d-lui Adrian Sârbu, fie cu ajutorul agenției de plăți numită Societatea Română de Televiziune, acolo unde casieră principală încă mai este d-na Doina Gradea? Nu putea, așa că cel puțin o dată pe săptămână pelticul domn Coroiu apare în compania lui Ionuț Cristache pe tot mai întunecatul, mai stingherul, mai lipsit de credibilitate, mai părăsit de telespectatori ecran al TVR 1.
Tot din vechea presă comunistă și tot din vechea Securitate provine alt deontolog. Fostul pușcăriaș și senator liberal Sorin Roșca- Stănescu. Pare-se că el are o cotă de piață mai mică drept pentru care este mai răruț invitat să ne intoxice la TVR. În schimb se manifestă ca un sconcs la Antenele voiculesciene sau la România tv a fugitului Ghiță.
Alături de el se produce zilnic odrasla de fost general securist Bogdan Chirieac, cel care pe vremea în care era mare jurnalist la Adevărul când nu scria un editorial de politică externă, era implicat până în gât în afacerea Motorola ori îi exaspera pe șefii săi Dumitru Tinu și Cristian Tudor Popescu mergând la câte un Crăciun în compania unui prim-ministru. Astăzi, atât el cât și companionul lui de la dcnews, Val Vâlcu, fac propagandă contra cost și nu pe bani puțini în beneficiul PSD și combat Opoziția, manifestanții, pe cei din mișcarea # rezist, presa liberă și nesubvenționată de partidul d-lui Liviu Nicolae Dragnea.
Aș putea să continui enumerarea. Căci nu trebuie omiși nici Cornel Nistorescu, nici deghizații de la luju.ro, Savaliuc și Anghelescu, nici Bușcu și toată sleahta lui mizeră de la Cațavencii, nici greu suportabilul Ioșca și Nu Mai Știu Cum de la Știri pe surse.
Mă opresc aici fiindcă nu pot să nu îi rezerv spațiul cuvenit erinicei doamne Lucia Hossu-Longin. Care zilele trecute iar a ieșit în spațiul public, crezându-se îndreptățită să îi urecheze pe tinerii ziariști. Care nu ar fi arătat respectul cuvenit foștilor deținuți politici care au acceptat să semneze, în momentul eliberării din închisoare, Pactul cu Securitatea (bine, asta înțeleg), dar au acceptat și să se pună acum în slujba PSD. Nu vreau să vorbesc astăzi, în Sâmbăta Mare, despre felul în care i-a respectat pe foștii deținuți politici autoarea Memorialului durerii. Vreau doar să spun că nu e îndreptățită defel să dea sfaturi nimănui o cetățeană care nu a fost capabilă să își educe propriii copii.
Iată. Din 2016, unul dintre fiii d-nei Longin își îngăduie să îmi adreseze vorbe injurioase utilizând serviciul de mesaje de la contul meu de pe facebook. Aceasta fiindcă uzez de libertatea să îi critic și să spun adevărul despre ilustra-i mamă. Despre care nu cred deloc că ar fi o personalitate a României. Pentru simplul motiv că, înainte de a-i plânge pe foștii deținuți politici, aceeași doamnă Lucia Hossu-Longin l-a elogiat pe Nicolae Ceaușescu în emisiunile Cântarea României de la TVR al cărei redactor a fost.
Zilele trecute dl. Emil Hossu -Longin, astăzi redactor, într-o vreme chiar director al Departamentului Sport din TVR, nu doar că m-a injuriat, ci a și trecut la amenințări cu recursul la violență fizică. Îl anunț pe această cale pe respectivul domn că am depus o reclamație la Comisia de Etică și Arbitraj din SRTV. Comisie din partea căreia aștept un răspuns și analizez serios posibilitatea de a depune pe numele lui o plângere penală. Iar pe d-na Hossu-Longin, cu tot respectul pe care îl datorez vârstei domniei sale, o rog să încerce să fie un pic mai rezervată. Măcar în Săptămâna Mare. Și poate că își găsește timp și să își educe odrasla. Când trebuia nu a făcut-o fiind ocupată cu munca de partid laScânteia tineretului.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8602
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum