AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

REVISTA PRESEI 11august 2019

In jos

REVISTA PRESEI 11august 2019 Empty REVISTA PRESEI 11august 2019

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Aug 18, 2019 4:01 am

REVISTA PRESEI 11august 2019 ZONA%20CREPUSCULARA%20VREM%20O%20TARA%20CA%20AFARA
AM ÎNFRÎNT 
REVISTA PRESEI -11august 2019
VasiliCA COnsensuala RĂMÎNE (merită şi IA o pâine)

https://www.facebook.com/groups/1414229612173477/permalink/2425712251025203/


REVISTA PRESEI 11august 2019 Coada%20de%20TOPOR
TANTE MOTO de la LOTO (membră în fanclub TOPÎRCEANU)


Peste fagi cu varfuri sure

A cazut amurgul rece.

Inserarea muta trece

Furisata prin padure.

Spre apus abia s-arata

Printre crengi, intunecata,

O vapaie de rubin...

Din frunzisurile grele

De-nnoptate tot mai vin 

Glasuri mici de pasarele...


Reci si palide-n senin

Se ivesc deasupra stele.


*

Si deodata, dintre dealuri

Se desprinde larg un zvon

Departat si monoton,

Ca un murmur lung de ape

Revarsate peste maluri...

Creste-n lunca, mai aproape,

Umple vaile vecine

De rasunet mare...

Vine!...


Fulger negru... trasnet lung 

Dus pe aripi de furtuna,

Zguduind pamantultuna,

Zarile de-abia-i ajung...

Parca zboara,

Parca-noata,-

Scuipa foc, inghite drum,

Si-ntr-un valvartej de fum 

Taie-n lung padurea toata...


A trecut...

Dinspre campie,

Vuiet greu de fierarie

Se destrama in tacere...

Scade-n departare...

Piere...


*

Iar in urma-i, din tufisuri,

De prin tainice-ascunzisuri,

Se ivesc pe jumatate,

Pasarele ciufulite,

Alarmate

Si-ngrozite:

-Cine-i?...Ce-i?...Ce-a fost pe-aici?...

Ciripesc cu glasuri mici

Cinteze si pitulici.

Doar un pui de pitigoi,

Int-un varf de fag pitic

Sta cu penele vulvoi

Si, facand pe suparatul:

-Ce sa fie? Nu-i nimic.

A trecut Acceleratul...
Martoaga chioara
De fiecare data cand o vad, tuguindu-si buzele la interviuri aranjate sau foarte complezente, cand o aud gafand ridicol chiar si in cele mai banale situatii posibile, imi vine in minte un banc. Nimic mai mult. Un banc stupid, dar care-i vine manusa. Un taran avea o martoaga chioara. Intr-o buna zi, o scoate la targ. De vanzare iapa? De vanzare. Aude? N-aude, ca-i surda. Vede bine? Nu vede, ca-i chioara. Dar de tras, trage? Nu trage, ca-i obosita si cazuta. Pai, de ce-ai mai adus-o la targ? Sa-mi bat joc de ea, de aia. 

A doua zi, taranul isi scoate iarasi martoaga la targ. Schimba foaia. De vanzare iapa? De vanzare. Aude? Mai ceva ca o iepuroaica. Urla in urechea rapciugii. Nici o tresarire. Da', de vazut, vede cu ochii astia umflati? Ca vulturul pe stanca. Omul ii trece mana prin dreptul ochilor. Nici o clipire. Da de tras, trage? Ca-mi pare costeliva rau. Ca bivolul in jug! Scutura zdravan de capastru, martoaga cade lata. Mai face o incercare: macar calare, tine? Jar mananca! Cand se suie omul in sa, ce sa vezi? Aratarea se ridica pe picioarele dinapoi si o ia la galop. Se izbeste cu capatana in primul copac, cal si calaret se fac praf. 

Aproape fericit, taranul ii striga din urma: Nu vede, n-aude si nici nu trage! Da', vezi ce curajoasa e?
https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-5758912-martoaga-chioara.htm
VasiliCA COnsensuala- Martoaga chioara
https://www.facebook.com/groups/1414229612173477/permalink/2425842554345506/Efectul pervers al lui 10 august 
în plan imagistic frontul anti-PSD ar fi arătat astăzi mult mai puternic dacă nu ar fi avut loc nicio demonstrație. Cu atât mai mult cu cât, existând în fine o asumare, deci o legitimitate și o legalitate a manifestației, nu au existat nici provocări, care să bulverseze forțele de ordine și să le oblige să recurgă la măsuri prea ferme, cu riscul de a deveni excesive.
INTEGRAL : 
http://www.sroscas.ro/site/2019/08/11/efectul-pervers-al-lui-10-august/

Gelu Visan - Manipulare, Ură și Teatru. 

INTEGRAL : 
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1071813506541327&id=100011380636787

Sfidarea memoriei românilor
Se dorește și s-a plănuit să se ascundă, să se extirpe din memorie ceea ce s-a întâmplat la 10 august 2018, la fel cu tragedia de la Caracal ori cu nemernicia de la Galați. Toate netrebniciile comise de guvernarea PSD-ALDE din ianuarie 2017 încoace de când a preluat puterea.
Atacul acesta împotriva memoriei românilor, tentativa de înșelare a bunei lor credințe, păcălirea electoratului din perspectiva alegerilor prezidențiale, dar și din aceea a anului electoral 2020 trebuie să eșueze. 
PSD trebuie gonit de pe scena politicii românești. Însă amintirea ticăloșiilor sale se cuvine să rămână. Istoria nu poate fi pusă sub obroc. Falsificată. Minciunită.Iar vinovații vor trebui să plătească obligatoriu pentru ticăloșiile comise. Manifestarea exemplară de civism de ieri le taie orice speranță că ar putea să scape.
INTEGRAL : 
http://www.contributors.ro/editorial/sfidarea-memoriei-romanilor/

Victoria din Piata Victoriei

INTEGRAL : 
https://www.dw.com/ro/victoria-din-piata-victoriei/a-49985213


Gelu Visan• - Masele, Supraliderul și Obișnuința 
• Acum, Iohannis și SRI, cu Helvigh cu tot, nu mai au nici un interes să provoace Ură și Violențe, pentru că au Guvernul lor, Dăncilă stă cum o pun ei, capră să fie.
Mai mult, Iohannis și-a numit un alt șef la Jandarmi, deci și aici e liniște.
Actualul PSD a devenit o umbră a ceea ce era PSD acum un an, a devenit un partid de moluște aflate în ultimele luni de viață, tocmai bun de mânjit cu rahat din când în când, nu prea mult ca să nu se prăbușească sub greutatea lui.
• Iohannis este disperat să țină PSD la guvernare până în Decembrie 2019, când, după ce va fi reales președinte, îl va scoate de la guvernare și îl va duce la Stadiul de vierme, până la localele din 2020, când îl va desființa de tot.
• Masele de proști care urlau ca apucații acum un an, s-au potolit deodată, cu toate că, teoretic, nu s-a schimbat nimic, dar în realitate s-a schimbat totul. Iohannis nu mai are nevoie de proști care să urască, să urle și să atace Guvernul, să dea foc, să incendieze, pentru că și-a atins scopul. 
• Îl mai deranjează un pic USR și Coldea, care tocmai ce l-a băgat pe prietenul lui de la Oracle în control judiciar, dar cu ei o să o rezolve altfel.
• Nici SRI nu mai e implicat în doborârea guvernului prin Lovituri de Stat și terorism. Practic, Statul Paralel în frunte cu Helvigh și cu Generalii și-au luat țara înapoi, prea li se urcase ăstora democrația la cap. 
• Masele de Proști folosite de Iohannis, acum vor fi folosite doar la vot, pentru că trebuie să reconfirme Supraliderul.
• Iar dumneavoastră, cititorilor acestei pagini, vă recomand să vă faceți orice program lejer de duminică, pentru că azi nici măcar un fâs nu va fi, pentru un fâs ar trebui să se screamă un pic Iohannis, iar el nu are chef.
• O să ne reumple de miros imediat din toamnă și din nou din iarnă, dar românilor a început să le placă și gustul....
INTEGRAL : 
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1071249059931105&id=100011380636787


MITINGUL, TERASA ȘI ZĂPUȘEALA. Nu e o glumă, poporul nostru, altfel simțitor, suportă orice, numai căldura, nu. Credeți că degeaba am făcut noi treaba aia în decembrie? 
Mi-e dor de un miting care să fie în stare să doboare un țoapă fricoasă ca Veorica Dăncilă, o  glastră din fereastră, o floare şi doi secretari de stat. Cititorule scump şi drag, apoi când ar începe demonstranții ăștia, uniți în cuget şi simțiri să strige „jos”, să zboare de acolo de unde au fost puși toți aceia care sunt lipiți de scaun cu clei de partid.
INTEGRAL : 
https://expresssud-est.ro/2019/08/11/miting-terasa-si-zapuseala-nu-e-o-gluma-poporul-nostru-altfel-simtitor-suporta-orice-numai-caldura-nu-credeti-ca-degeaba-am-facut-noi-treaba-aia-in-decembrie/
pe site 
https://sites.google.com/site/cevaabsurd/mitingul-terasa-si-zapuseala-nu-e-o-gluma-poporul-nostru-altfel-simtitor-suporta-orice-numai-caldura-nu-credeti-ca-degeaba-am-facut-noi-treaba-aia-in-decembrie

MITINGUL „DIASPORA PENTRU ROMÂNIA”, RĂPUS DE UN SOARE HAIN. Doar 24.000 de persoane au protestat, sâmbătă, în Piața Victoriei din Capitală 

INTEGRAL : 
https://expresssud-est.ro/2019/08/11/mitingul-diaspora-pentru-romania-rapus-de-un-soare-hain-doar-24-000-de-persoane-au-protestat-sambata-in-piata-victoriei-din-capitala/
pe site 
https://sites.google.com/site/cevaabsurd/mitingul-diaspora-pentru-romania-rapus-de-un-soare-hain-doar-24-000-de-persoane-au-protestat-sambata-in-piata-victoriei-din-capitala

" Ce nu au reusit imperii au reusit o mana de dobitoci scoliti la Moscova "
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8619
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum