AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

România şi ieşirea din statul mafiot

In jos

România şi ieşirea din statul mafiot Empty România şi ieşirea din statul mafiot

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Sept 25, 2019 12:56 am

România şi ieşirea din statul mafiot

  • naiv ar fi să se creadă că UE sau vestul în genere ar putea îndrepta situaţia. Ce-şi face alegătorul român cu mâna lui e lucru sfânt. Sau, după caz, manual. Iar vestul are uriaşe probleme proprii, prea multe şi spinoase ca să aibă mult timp pentru ale altora. Dar toate acestea nu înseamnă că trebuie cotizat la multimilenarul fatalism carpato-danubian. Soluţia pare să rezide în înţelegerea erorii esenţiale a proiectului democratic românesc.

    După 1989, românii, multilateral manipulaţi, dar şi prost sfătuiţi de foşti disidenţi pe cât de oneşti şi generoşi, pe atât de naivi, ca Adam Michnik, au renunţat la a stărui asupra lustraţiei. S-a muncit, dar nu s-a gândit.  În schimb s-a iertat ce nu trebuia iertat, deschizându-se larg poarta cleptocratizării ţării. Inutil de evidenţiat rezultatul cataclismic al acestei îngăduinţe.

    Păcatul originar n–ar trebui repetat. Ar fi nevoie de o lustraţie adecvată contemporaneităţii. Una care să împiedice veşnica reciclare a politicienilor expiraţi şi să-i elimine într-un interval oarecare pe infractori, penali, pe mafioţi, pe membrii partidului-stat şi pe complicii lor de la butoane, desţelenindu-se drumul unei înnoiri autentice.    

    La toate acestea ar trebui adăugate refacerea şi înăsprirea considerabilă a reţelei de legi muiate şi strâmbate de regimul Dragnea, judecarea severă şi deposedarea de averi a mafioţilor condamnaţi, promovarea creativităţii, precum şi contracararea viguroasă a propagandei. Caz în care ar începe să se zărească grabnic o lumină deloc înşelătoare la capătul tunelului.INTEGRAL :
https://www.dw.com/ro/rom%C3%A2nia-%C5%9Fi-ie%C5%9Firea-din-statul-mafiot/a-50546411
Ce-şi face alegătorul român cu mâna lui e lucru sfânt. Sau, după caz, manual. SĂ VINĂ BABA CE FACE LABA Facebook
https://www.facebook.com/mihai.beltechidintinca/posts/501908337308215
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8744
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum