AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

O cercetare absolut impresionantă

In jos

O cercetare absolut impresionantă Empty O cercetare absolut impresionantă

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Oct 30, 2019 11:44 pm

O cercetare absolut impresionantă

• Până în ultimele luni ale anului 2018, numele istoricului, jurnalistului și profesorului francez Thierry Wolton nu era, nu avea cum să fie complet necunoscut publicului educat din România.
În primul rând datorită preocupării constante arătate de cercetător operațiunilor serviciilor secrete sovietice în Franța.
• Cartea chiar așa intitulată, KGB-ul în Franța, apărută la Paris în anul 1986, a fost prezentată la momentul potrivit de regretatul Virgil Ierunca în spațiul de legendă al emisiunii sale Povestea vorbei de la Radio Europa Liberă și a apărut în românește în anul 1992, la editura bucureșteană Humanitas.
• O altă carte (KGB- ul la putere) care analiza felul în care temutul serviciu secret sovietic a supraviețuit dizolvării URSS la finele lunii decembrie a anului 1991, dar și cum a dobândit o nouă viață în Rusia lui Putin (Putin însuși fiind un fost ofițer cu vechi state de servicii în domeniu, adică un produs care s-a dovedit “de succes” al sistemului), apărută în limba franceză în anul 2008, a fost cu maximă promptitudine tradusă și pusă la dispoziția cititorilor români tot în 2008 și tot de Humanitas, buna primire și interesul cititorilor determinându-i reeditarea în anul 2014.
• Marea surpriză avea să vină însă în toamna-iarna anului trecut, atunci când pe piața românească a apărut traducerea unui prim și impresionant tom (peste 1000 de pagini) al impresionantei și, probabil, greu de egalat cercetări, O istorie a comunismului, .....
INTEGRAL :
http://www.contributors.ro/cultura/o-cercetare-absolut-impresionanta/
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8744
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum