AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Conferințe lacrimi și pixeli

In jos

Conferințe lacrimi și pixeli Empty Conferințe lacrimi și pixeli

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Noi 17, 2019 2:25 am

 trecut aproape o săptămână din termenul până la al doilea tur de scrutin și tot ce au produs competitorii până acuma,  a fost nimic.
Fumuri
Din dreapta drumului spre alegeri vin numai fumuri de vedetă rock. Orban se laudă că a reușit să dea jos un consilier al fostului prim ministru și că îl doare mâna semnând demiteri. Bine, dar pentru asta nu ai nevoie de doctorat, e suficient să știi să pui degetul, atâta vreme cât amprenta nu poate fi contrafăcută cu pixeli. Iohannis se laudă că a dat jos un partid de la guvernare, după 3 ani de caznă. Bine, dar nu ar fi exclus ca tocmai această laudă să îl dea jos și pe el, pentru că dacă un președinte în funcție se chinuie 3 ani să dea jos un guvern truda  nu e tocmai constituțională și dacă cineva s-ar ține de capul lui măcar 3 luni, Klauss  ar putea constata că a săpat la propria groapă. Dar la noi nu are cine să constate măcar, că președintele în funcție s-a ținut de ghidușii neconstituționale. Și pentru că nu era de ajuns că a afirmat că timp de trei ani a luptat pentru înlăturarea guvernului PSD, la conferința de presă Iohannis a întărit afirmația, spunând că nici vacanțe nu și-a luat ca să poată supraveghea PSD-ul. Dacă asta e menirea unui președinte, atunci măcar să schimbăm Constituția din 5 în 5 ani  și să o adaptăm pe calapodul fiecărui ”ales”.
Pe partea stângă a drumului, coana Viorica joacă teatru de revistă, din ăla cu lacrimi și gesturi care impresionează gospodinele amatoare de telenovele. După un sex pardon CEx cu familia Vasilescu, doamna ex-primministru apare în fața lumii, flancată, ca să nu spun păzită de proaspeții regenți ai partidului și își reafirmă credința că va câștiga alegerile. Este incredibil cât tupeu poate să aibă să apară după scandalul cu Manda și să afirme că nu a fost nimic, deși toată lumea care era lângă ea știe că minte, că adevărul e altul, și –mai ales- că există înregistrări cu circul și lacrimile de crocodil, imagini care vor ieși cândva la suprafață. Păi numai dacă privești fața doamnei Firea pe timpul spiciului biciclistei și realizezi că așteaptă cu nerăbdare să dea lovitura de presă. Oricum, doamna Viorica s-a dat de gol când a ales să apară  la conferința de presă flancată de soții Vasilescu și nu de  Fifor, Teodorovici, Daia și cei care o flancau până acuma. Ce căuta Manda acolo? Păi ce să caute, fuse plantat TOCMAI CA SĂ INFIRME SCANDALUL CARE AVUSESE LOC despre care se așteptau întrebări. Să infirme ? Nimeni din stafful de campanie nu a realizat că tocmai prezența lui Manda acolo va confirma faptul că ”zvonurile” privind reproșurile ”proastei” și plecatul din ședință au fost reale, așa cum s-a anunțat pe surse? Dacă nu s-ar fi întâmplat nimic din cele scurse pe surse sau erau băieți deștepți, îl plantau pe Manda undeva în spatele grupului, acolo unde îi e locul ca parlamentar european și biet președinte de filială județeană, eventual acolo unde erau și Fifor, Stănescu, Kati, și alți baroni locali. Dar nu, el trebuia să fie acolo, în dreapta doamnei, ca să poată combate cu lașitate tot ceea ce deja se știa că se întâmplase. Prost regizor, prost scenariu, proastă piesă, proști actori, ca să îl citez pe domnul Manda. Flancarea doamnei Viorica de soții Vasilescu   a vrut să arate tuturor  și că s-a schimbat Garda la Palat.
 Cu cască și fără bască

Și pentru că circul candidaților nu era suficient, presa face și ea circul ei. După cele două conferințe de presă ale celor doi candidați românii și-au reamintit importanța pixelilor în Campania electorală, grație echipelor de campanie.  Pentru cei care uitaseră de Băsescu și ”mâna lui Dumnezeu”, a apărut o nouă șopârlă. Pentru a arăta românilor că avem un candidat mai prost ca altul, că niciunul nu e în stare să vorbească singur, neținut de mână, nesupravecheat și fără să i se sufle,  staffurile de campanile i-au dotat pe candidați cu cască de protecție. La Iohannis casca e mică, abia vizibilă, adusă probabil din America, odată cu șapca. Fotografia cu cască a făcut repede turul  internetului și partizanii albi și roșii au început să se învinuiască reciproc.La Conferința de presă, un jurnalist (care probabil a văzut casca din urechea împricinatului, l-a întrebat dacă are cască. Iohannis s-a jurat că nu copiază, dar nu a vrut să și demonstreze, tinând urechile bine lipite de cap.  Un partizan al împricinatului însă vine cu o fotografie făcută din lateral după conferință, pe hol, pentru a proba că ”șefu” nu are bască, sau cască, pardon, dând vina pe pixeli.  Păi ce faci Bobiță? Sacrifici porcu, mergi acasă, te speli pe mâini și vii apoi și ne arăți că nici porc nu ai tăiat nici șoricul nu îți place? Vino frate cu poze de la locul faptei, nu cu povești după 20 de ani, ca Dumas. Oricum cu cască sau fără bască, tot mai bună casca ”Olguța” pe care Dăncilă o folosește la conferințele de presă. Dacă Iohannis poate contesta faptul că i se suflă în cască, Viorica nu poate nega faptul că Olguța i-a suflat temeinic la conferință,de vreme ce  numai eu am constatat de 4 ori că aceasta sufla fără jenă, cu impertinență și uite că nimeni nu i-a luat gâtul. Domne ce rea e lumea asta, să îl învinuiești pe un candidat că  i se suflă în ureche, dar să nu vezi când celuilalt i se suflă în ciorbă. Mânărie pe față!
Alt scandal, aceeași Românie
Pentru că scandalurile din USR și PSD nu erau suficiente, a mai apărut unul și în PMP. Paleologu candidatul susținut de PMP- așa cum a fost susținut și Diaconu de Pro România  și A.L.D.E.- a răbufnit la ”Cafeneaua Nației” , o emisiune de bârfă pe marginea șanțului politicii românești,   spunând că ” ”Turcescu e problema internă a PMP, să se spele cu el pe cap. Slavă Domnului, nu sunt în PMP şi nu am de gestionat asemenea persoane. A fost constant împotriva candidaturii mele”.Imediat, Turcescu, care nu  a fost dus la biserică de multe ori, după cum se exprimă, l-a interpelat, unde altundeva decât pe facebook, acolo unde toți pisicii se dau tigri : ”Ia uite unde era gogoașa înfuriată! Da’ ce, micuțule, îți pute partidul ăsta care te-a scuturat de praful anonimatului? Nu ți-e, mă, rușine? Zeci de mii de membri PMP au tras în campania asta pentru tine de le-au sărit ochii din cap și tu le dai cu flit?Eu nu ți-am facut campanie pentru că acum doua luni, la sediul partidului, cind te-am auzit ca vrei să candidezi INDEPENDENT, doar susținut de PMP, am intuit exact ce loază ești. Dar un pic de respect pentru munca tuturor celorlalți colegi din PMP ai putea sa arati, măi, gogoașă înfuriată!”
Apoi, și Paleologu la contrat pe Descoperitu, dar de data asta și el pe zidul său de pe facebook :  Nu „îmi pute” deloc PMP-ul, așa cum spune Turcescu. În schimb, poate că „îi pute” partidului un asemenea om. Tocmai asta spuneam ieri la Cafeneaua Nației: Turcescu e o problemă internă a PMP-ului și slavă Domnului că nu trebuie să gestionez eu astfel de persoane. Este, mai exact, o problemă de igienă.”
Și uite așa, mai trece o săptămână și în loc să asistăm la o dezbatere prezidențială asistăm la una pestilențială. Asta fac candidații,  vrea presa, asta are românul.
Pastorală
Și la final, o poveste ”pastorală” cu amintiri despre …viitor. Nu neapărat toată lumea, dar o mare parte din români cunosc deja deja celebra butadă sau reacție pusă pe seama pastorului luteran  Martin Niemöller când acesta a fost ridicat de naziști. Pentru puținii care nu cunosc povestea, o redau pe scurt.
Martin  Niemöller a început prin a fi un susținător al naziștilor încă de la începuturi, dar apoi a realizat ce urmăresc aceștia și a devenit un adversar foarte vocal al acestora, cu atât mai vocal cu cât intrase în Biserica Protestantă devenind un cunoscut și apreciat pastor. În 1937 a fost arestat iar în 1938 condamnat fiind închis la Sachsenhausen, apoi la  Dachau, până la încheierea războiului. Spre norocul lui, a prins sfârșitul războiului și a apucat astfel să spună celebrele vorbe care au făcut înconjurul lumii: ” mai întâi i-au luat pe comuniști. Nu am spus nimic, pentru că nu eram comunist. Apoi i-au ridicat pe sindicaliști. Nu am spus nimic, pentru că nu eram sindicalist. Apoi i-au ridicat pe evrei. Nu am spus nimic, pentru că nu eram evreu. Apoi au venit și m-au ridicat pe mine și nu mai avea cine să zică ceva.
Întâmplarea face ca în fruntea țării noastre să se afle tot un lider protestant care a ”asistat” uneori cu indiferență, alteori cu bucurie, cum sunt ridicați diferiți.. dușmani fără a reacționa sau dimpotrivă, a reacționat pe dos, la ”ridicarea” unor politicieni.
”Urmăresc cu interes” evenimentele și activitățile justiției române și parcă văd că într-un viitor, mai mult sau mai puțin îndepărtat, un alt protestant, va spune: ” Când l-au ridicat pe Năstase patru case, nu am cotcodăcit,  eu nu aveam ouă în cuibar. Când au ridicat-o pe Udrea, nu am dat deșteptarea, eu nu aveam cocoșei în coteț. Când l-au ridicat pe Dragnea, nu m-am rățoit,eu nu aveam lacuri.   Acum când mă ridică pe mine, ce să spun ? Ghinion, nu am pe nimeni lângă mine.”
Koneț filma !  
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8602
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum