AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Fost consilier prezidențial al lui Băsescu, atac dur la RussiaToday.ro/ REPLICA ȘEFULUI RUSSIATODAY.RO

In jos

Fost consilier prezidențial al lui Băsescu, atac dur la RussiaToday.ro/ REPLICA ȘEFULUI RUSSIATODAY.RO Empty Fost consilier prezidențial al lui Băsescu, atac dur la RussiaToday.ro/ REPLICA ȘEFULUI RUSSIATODAY.RO

Mesaj Scris de MARTOLOG la data de Sam Apr 25, 2015 12:30 pm

Fostul consilier prezidențial al ex-președintelui Traian Băsescu, Iulian Chifu, atacă dur siteul russiatoday.ro după ce portalul a publicat informații despre existența unor ănchisori tip Guantanomo în Ucraina, dar și în România.
Suntem în plin război informațional, mai spune Chifu, care mai spune că Strategia de securitate a României trebuie să conțină explicit această amenințare iar CSAT va trebui să desemneze un responsabil național coordonator pentru formula inter-instituțională integrată de contracarare a acestui tip de amenințare
Chifu a scris un editorial în Evenimentul Zilei în care afirmă: Iată efectele secundare ale unei declarații pripite, vădit nepotrivite, a Președintelui Ion Iliescu despre o cladire cedată pentru operațiuni CIA la București.
Iulian Chifu scrie:
Russia Today a lansat știrea potrivit căreia “lagăre de concentrare de tipul celebrei închisori de la Guantanamo, dar finanţate de Uniunea Europeană, sar afla în Ucraina, România, Bulgaria, Lituania şi Polonia! Două astfel de lagăre au fost cucerite de miliţiile din Novorossia care au publicat pe internet un material video”, a afirmat Russiatoday.ro. Russiatoday.ro îi citează pe cei din “miliţiile din Novorossia”. O sursă care nu desemnează pe nimeni, prin ambuguitatea sa, dar introduce și vehiculează numele de Novorossia, o regiune din timpul Ecaterinei cea Mare care nu a existat ca atare niciodată, iar azi e sinonimă cu expasiunea neo-imperială a Rusiei și preluarea ieșirii la Marea Neagră a Ucrainei.
Suntem în plin război informațional. Cine nu realizează, riscă să fie subiectul acestei manipulări în masă care se adresează deja publicului din spațiul sovietic, dar și elitelor și formatorilor de opinie din Europa de Est, cei care nu mai au timp să verifice sursa fiecărei idei „consacrate” de propaganda rusă, pro-rusă și afiliată, la nivel global. E cazul ca să revenim la regulile clasice ale jurnalismului de fapte și relatări exacte, la comunicarea directă și fără echivoc a instituțiilor, la explicarea fenomenelor și profesionalizarea mass media. Altfel, oricine ne va induce orice idei și va induce orice percepții va dori în populație. Strategia de securitate a României trebuie să conțină explicit această amenințare iar CSAT va trebui să desemneze un responsabil național coordonator pentru formula inter-instituțională integrată de contracarare a acestui tip de amenințare. Cu tot respectul față de libertatea de exprimare și libera circulație a ideilor și opiniilor, mai spune Chifu.
UPDATE, 20.25:
Dan Mușetoiu, coordonatorul russiatoday.ro, îi dă replica pe facebook fostului consilier preziedențial IulianChifu:
POSTAREA LUI DAN MUȘETOIU PE FACEBOOK:
Iulian Chifu, un fost al lui Tran Basescu, a completat o cerere de angajare inapoi la Cotroceni sub forma unui editorial in Evenimentul Zilei, in care, pe scurt, contrazice Senatul American in chestiunea existentei inchisorilor secrete ale CIA. Bineinteles ca rusii sunt de vina, adica russiatoday.ro, platforma la care, apropos, nu lucreaza niciun rus.
Bineinteles ca omul, daca il intrebi la o bere, e si acum convins ca Irakul a avut arme de distrugere in masa, iar in Siria, Bashar al Assad e inamicul, nu ISIS. Iar Guantanamo-ul de la ORNISS, Romania, nu a existat niciodata (o duda repetata si de George Maior, un alt fost lui Basescu care isi cauta job.
Anyway, ceea ce m-a convins sa-i dedic o postare pe pagina personala de facebook, este propunerea sa de a se infiinta, in cadrul sau sub coordonarea CSAT, a unei comisii de cenzura a presei, aka presei nealiniate. Banuiesc ca vrea sefia comisiei propuse, pentru asta a completat cererea de angajare publicata in EvZ.
L-am vazut o singura data in viata! La defunctul The Money Channel, unde a facut o criza de isterie cand a descoperit ca trebuia sa fie coleg de platou cu Varujan Vosganian, intr-o emisiune moderata de Bogdan Ficeac.
Care emisiune, ati ghicit, se chema Tehnici de Manipulare Smile)) Si la care emisiune, ati ghicit din nou, eram producator
MARTOLOG
MARTOLOG

Mesaje : 132
Data de înscriere : 06/06/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum