AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ciupi- ciupi-gaaanța, unde-i aliaaanța?

In jos

Ciupi- ciupi-gaaanța, unde-i aliaaanța? Empty Ciupi- ciupi-gaaanța, unde-i aliaaanța?

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Feb 07, 2020 1:04 am

După ce alianța perpetuă PSD-UDMR, acest anus contra intereselor românilor a dus, la cererea lui Iohannis, la căderea guvernului instalat tot la cererea președintelui apolitic, iar lumea credea că vom asista la instalarea unui nou guvern majoritar PSD/minorități, uite că la consultări,  UDMR-ul anunță că se re-trage din alianță, pentru că alianța și-a făcut datoria, a executat ordinul politic al președintelui apolitic, acum poate să moară.  Oare să fi crezut Ciolacu că va avea sprijinul UDMR până la capăt, sau Hunor îl avertizase din timp că vor avea o alianță cu scop limitat? Eu cred că i-a spus, dar s-a făcut că nu știe, așa, de dragul suspansului.  Știa, ce credeți că nu știa? Păi dacă nu ar fi știut nu s-ar fi întâlnit cu Ponta și Tări mediați de Mele care deși nu mai e nici ministru de externe, nici membru ALDE, nici șef al Camerei Deputaților,  și-a păstrat funcția de balama și intermediază noi alianțe. Bineînțeles că nu face nimic de pomană, Mele e Mele vânează el ceva pentru el sau copilașul lui fie el și adoptat prin alianță. Deci asistăm din nou, pentru a nu știu câta oară la jocuri de culise, interese de grup care nu au nimic comun cu interesul românilor, ba , chiar, după spusele unora, nici al partidelor pe care cei trei le reprezintă. Bunăoară, domnul Gerea, membru marcant și destul de vocal al ALDE, este foarte supărat pe participarea Tăriceanului la acest conclav, de fapt o încercare de re-formare a unei vechi alianțe, cea care a dus la guvernarea PSD după 2016, sau mai concret, o încercare de a dovedi că ALIANȚA CARE A CÂȘTIGAT ALEGERILE ÎN 2016 ESTE ÎNCĂ ÎN FUNCȚIUNE, DECI IOHANNIS ESTE OBLIGAT SĂ DESEMNEZE, CONFORM CONSTITUȚIEI UN PREMIER din cadrul acestei alianțe. Această .. încercare ar fi mers, dacă ar fi fost și dovedită, nu doar simulată, dar mai ales, dacă am fi avut un președinte apolitic, așa cum cere aceeași constituție. Dar noi nu avem nici alianțe reale, avem doar alianțe care țin până se numără voturile. Vă mai amintiți alegerile din 2012? Nici nu se anunțase rezultatul voturilor, și Ponta, deși avea o majoritate zdrobitoare cu PNL și același Tăriceanu, a și anunțat că .. UDMR a obținut (deși la acea dată încă nu obținuse) pragul electoral și… este luat în discuție la formarea guvernului. Așa se fac alianțele în România. Cred că alianța PSD – UDMR este cea mai scurtă ca termen de valabilitate din toată istoria României și poate chiar a Europei.
Ce vor românii ?
Toate astea erau și sunt însă previzibile și cine mai așteaptă ca în România să mai asistăm la gesturi de bun simț, acte politice responsabile, respectarea interesului cetățenilor, a voinței acestora, este categoric străin de România. Este uimitor cu câtă nesimțire poate veni în fața națiunii fostul premier Orban să spună că a căzut guvernul lui, dar a căzut în picioare, după ce acesta a căzut la toate examenele și cel politic și cel profesional și cel moral. Și mai spune domnul Orban, că ”românii vor alt Parlament”. Doamne, ce repede se schimbă românii ăștia, pas cu pas, Acum  1 an voiau arestarea lui Dragnea, acum 6 luni voiau căderea lui Dăncilă, acum 3 luni voiau un guvern PNL, acum 3 zile voiau alegeri anticipate iar azi vror un alt parlament. Acum m-am dumirit. Nu clasa politică este de vină pentru mocirla- ca să nu spun haznaua- politică  în care înoată partidele reprezentate în Parlament, toate, fără excepție, ci românii ăștia care nu știu ce vor, care își schimbă obiectivele mai des decât își duc vecinii mei gunoiul din fața ușii la ghena de gunoi. Păi cu așa  cetățeni indeciși și schimbători, ce vină au bieții lideri politici? Totuși tare curios sunt să știu care sunt românii ăștia, când, unde și cum au afirmat ei ceea ce spune mandolina asta dezacordată? A fost cumva organizat un referendum și am lipsit eu? S-a făcut un sondaj de opinie la nivel național? A fost cumva făcut un teledon ceva și mie mi-a scăpat? Eu nu am auzit. Și atunci de unde tot scot ei chestia asta cu ”românii vor”? Oare știe careva ce vor românii cu adevărat? Mă îndoiesc, dar nu numai că nu știu, dar NICI NU ÎI INTERESEAZĂ. TOȚI SE FOLOSESC DE ACESTE ȘABLOANE PENTRU A-ȘI JUSTIFICA PORCĂRIILE ȘI BATJOCURA.
Gerea, naiv sau parșiv ?
Și mai vine acest Gerea și spune că nu îi place de întâlnirea lui Tări cu Ponta și Ciolacu, că –vezi Doamne- nu l-a întrebat nimeni. Dar pe mine m-a întrebat cineva când mi-a blocat pensia domnule Gerea? Ce să  spun, este supărat că nu a fost și el  părtaș la stabilirea condițiilor și termenilor conclavului, ca să poată  lua și el  o halcă, în caz de reușită. Dar ce m-a mirat la discursul domnului Gerea este infantilismul politic. Spune domnia sa că faptul că Tăriceanu ar intra iarăși în discuție cu PSD-ul  este un semn de lipsă de seriozitate și partidul ar pierde la credibilitate, pentru că nimeni nu îl va mai … căuta pentru a forma alianțe dacă el se dă așa și în stânga și în dreapta, după cum bate viscolul. Ce spui soro? Domnul Gerea ori face pe prostul, ori a trăit în altă țară și până acum nu a văzut ce se întâmplă în politică, în special cea românească. Dacă ar fi fost membru al UNPR de exemplu,  care a fost.. reevaluat de ”Ț”ori de toate partidele, premierii și președinții ultimilor 15 ani, ce ar fi spus domnul Gerea, că l-ar fi durut și capul și fundul de câte scaune și alianțe ar fi schimbat. Și ce rău i-a mers lui Oprea.  Nenea Gerea, nenea Gerea, și copii de grădiniță știu ÎN ROMÂNIA, CĂ  LA FORMAREA ȘI RĂSTURNAREA GUVERNELOR, BAZA O FORMEAZĂ LIDERII ȘI PARTIDELE CARE AU TRĂDAT ALIANȚELE DE CELE MAI MULTE ORI.  NIMENI NU AR APELA ȘI NU APELEAZĂ LA PARTIDELE SERIOASE, ÎN PRIMUL RÂND PENTRU CĂ ACELEA I-AR REFUZA ȘI ÎN AL DOILEA RÂND, CĂ NU EXISTĂ. Așa că supărarea, dar mai ales, motivarea domnului Gerea este ori naivă ori parșivă.
Medicul Ionhannis
Iohannis și-a schimbat profesia, nu mai este profesor, a devenit medic, dă consultații. Cred că este președintele cu cele mai multe ”consultații” acordate partidelor pentru schimbarea guvernelor. Parcă îl văd cu stetoscopul băgat în urechiușele alea delicate, (după ce a scos casca, bineînțeles, sau și  lângă cască, că are loc) consultându-l pe Mandolină:

  • Bună ziua, luați loc. Ce vă doare domnule Orban?
  • Bună să vă fie inima domnule președinte. Mă doare în –pardon-cur domnule președinte!
  • Ei, dar asta nu e grav, pe toți care au trecut pe aici îi doare, se pare că e o epidemie, o pandemie ceva. Și când vă doare?
  • Păi cam mereu, așa fără motiv, și când fac împrumuturi externe, și când cumpăr tehnică militară second-hand sau refuzată de alții, și când prorog creșterea pensiilor sau alocațiilor copiilor, și când….
  • Opriți-vă m-am lămurit, stați liniștit, este ceva normal în politica românească, toți politicienii suferă de aceeași boală.
  • Bine, dar mai strigă lumea, primim șuturi tot în locul acela…
  • Ei,  asta face parte din riscurile meseriei.
  • Și nu puteți să îmi dați nimic?
  • Ba da, cu plăcere, vă dau și eu un șut în același loc dacă mă mai deranjați cu astfel de probleme și nu faceți ce v-am spus. Și vă garantez că nu o să mai simțiți nimic altceva… am 45 la pantof.
  • Am înțeles, mulțumesc, bună ziua!

Și uite așa, în urma consultărilor,  Ludovic Orban a fost nominalizat premier a doua oară, deși tocmai căzuse … în picioare.  
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8602
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum