AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ioan Talpeș fost șef al SIE: ‘Nu cred că vom fi predați Rusiei.

In jos

Ioan Talpeș fost șef al SIE: ‘Nu cred că vom fi predați Rusiei. Empty Ioan Talpeș fost șef al SIE: ‘Nu cred că vom fi predați Rusiei.

Mesaj Scris de Admin Mier Ian 19, 2022 11:52 am

Pământul românesc e vândut, pe Transilvania și Banat este pe zona Olanda-Austria, iar Muntenia este pe zona Orient’
Ion Motea. 18.01.2022
Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE) în perioada 1992-1997, a precizat că Rusia dorește reîntoarcerea României în sferele sale de influență, dar că marile puteri occidentale nu vor fi de acord, fiindcă o mare parte din pământul românesc este cumpărat de aceștia.
„România a venit pe un traiect în care nu eram doriți și așteptați în Uniunea Europeană. Nimeni nu gândea că noi vom face parte din acest proiect european. Exista ideea că România, Bulgaria și Serbia vor fac parte din acea repolarizare a Estului, pe care nu voia nimeni s-o deranjeze. Adică, eram în sfera de influență a Estului. S-a întâmplat din 1990 până prin anul 2000. Există o nouă repolarizare, nu cred că vom fi predați Rusiei. Suntem prea mici în acest joc. Nu prea mai avem ce ceda. Pământul românesc e vândut, pe Transilvania și Banat este pe zona Olanda-Austria, iar Muntenia este pe zona Orient.
 ”Rușii nu acceptă nici acum prezența NATO pe teritoriul nostru”
Problema ține de cealaltă chestiune – a stabilirii unor limite și a formulelor geopolitice ce vor funcționa pe viitor. Sunt înțelegeri care au fost încălcate din 1990 încoace, iar rușii nu acceptă nici acum prezența NATO pe teritoriul nostru. Categoric, Rusia vrea ca România să se întoarcă la situația sin 1997. Atunci a avut loc înțelegerea de la Kiev prin care NATO să nu ajungă în Ucraina. S-au făcut garanții pe jumătate, în sensul că Ucraina va rămâne în sistemul estic, nu în influența NATOÎn 1997 s-a refuzat accesul la întâlnirea statelor care intrau în primul val NATO. S-au încălcat mai multe înțelegeri, cum au fost reunificarea Germaniei. Eu am participat la întâlnirile care au avut loc pentru accesul României între statele invitate. Mi s-a spus că trebuie să-i conving pe francezi, am discutat cu serviciile și președintele țării. În ianuarie, a venit șeful serviciilor din Franța, am priit și susținerea Poloniei, iar mai apoi ne-a susținut și Germania. Nu s-a aflat în presă, dar nici nu era bine. S-a ajuns ca toate statele să susțină invitarea României la conferința de la Madrid. Bill Clinton a refuzat, iar atunci, președintele Franței a luat cuvântul și a spus și că România trebuie să intre. Atunci, la cina oficială, când a venit președintele Franței să se așeze la masă, nu exista numele lui pe nicio carte de vizită de pe masă. Organizatorii și-au cerut scuze și au venit cu cartea președintelui și au așezat-o. Au fost mișcări dure atunci făcute de americani”, a declarat Ioan Talpeș, la Realitatea PLUS..
Ioan Talpeș, fost șef al SIE: ‘Majoritatea celor din USR sunt selecționați pe filiera Bruxelles. Din 1990 cuvântul de ordine a fost dekaghebizarea țării, până în 1997’
Ion Motea.18.01.2022
Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE) în perioada 1992-1997, a vorbit despre situația politică din România, dar și despre actualul conflict internațional dintre Rusia și Ucraina.
„Vom ajunge să promovăm salvatori ai Cosmosului, uitând de tot ceea ce se întâmplă în România. Dacă aș fi văzut o dezbatere legată de noile salarii și pensii, dar în baza veniturilor, ar fi fost interesant. Trebuie să înțeleagă oamenii că nu are statul de unde să-ți dea bani, dacă nu are. De ce oare nu credem că avem aceleași drepturi ca polonezii sau cehii? Am intrat în acei 30 de ani în care vom putea găsi date de la departamentul de stat despre România, în care reprezentanții noștri spuneau mereu că „La București trebuie schimbat Iliescu, că de aceea nu se face nimic”.Majoritatea celor din USR sunt selecționați pe filiera Bruxelles. Din 1990 cuvântul de ordine a fost dekaghebizarea țării, până în 1997. Din 1971 noi nu mai aveam relații cu Moscova, iar despre cei care se știa că au legături, au fost înlăturați. Moscova cu Washington au fost mereu împreună. Nenorocirea a fost că Securitatea nu a fost cu rușii. Șeful KGB a organizat toate înlocuirile din Europa de Est, numai în România nu s-a putut, atunci s-a ajuns la zdrobire. Atunci s-a aruncat răul pe armată. Și în cazul Ucrainei sunt împreună SUA și Rusia. În prezent, România nu este în pericol față de un eventual război Rusia-Ucraina. Intervenția în Kosovo a încălcat pactul între ruși și americani, iar Putin a spus că dacă se va continua cu acest exemplu se va răspândi și la alte zone. Totul depinde de ce decizie va lua Ucraina. Dacă cineva se gândește că Occidentul va interveni în Ucraina, greșește”, a declarat generalul Ioan Talpeș, la Realitatea PLUS.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum