AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Spionul, învins de spioni? Statele Unite ar putea avea o "cârtiţă" infiltrată la Kremlin

In jos

Spionul, învins de spioni? Statele Unite ar putea avea o "cârtiţă" infiltrată la Kremlin Empty Spionul, învins de spioni? Statele Unite ar putea avea o "cârtiţă" infiltrată la Kremlin

Mesaj Scris de Admin Joi Mar 31, 2022 6:09 am

https://epochtimes-romania.com/news/spionul-invins-de-spioni-statele-unite-ar-putea-avea-o-cartita-infiltrata-la-kremlin---326902
Spionul, învins de spioni? Statele Unite ar putea avea o "cârtiţă" infiltrată la Kremlin 2020_01_31_ptn_rsz_crp
Statele Unite au anticipat aproape fiecare mişcare a lui Putin. Potrivit unui expert de la Harvard, Kennedy School, este posibil ca Washington-u să aibă un spion "cârtiţă" infiltrat chiar la Kremlin.
SUA au anticipat aproape fiecare mişcare a lui Vladimir Putin în Ucraina. Deşi Statele Unite nu au oprit invazia rusă în Ucraina, administraţia Biden părea să o prevadă în cele mai mici detalii. Astfel, în săptămânile care au precedat invazia din 24 februarie, în timp ce Rusia acumula trupe şi echipamente la graniţele vecinului său, înalt oficiali americani au avertizat că un atac era iminent, în ciuda negărilor repetate ale Kremlinului.
În timp ce Rusia ameninţa Ucraina de la distanţă, chiar şi guvernul ucrainean a respins uneori această acumulare ca fiind mai degrabă o fanfaronadă decât un precursor al războiului.
Reporterii l-au întrebat pe preşedintele american Joe Biden de ce era atât de convins că omologul său rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina."Avem o capacitate semnificativă de informaţii", a răspuns el scurt.De asemenea, Biden a susţinut că ştie exact ce avea în pregătire Putin - până la date precise.
A fost ca şi cum serviciile de informaţii americane ar fi intrat în mintea unui lider străin, cunoscut pentru faptul că îşi păstrează secretele. Aşadar, a fost o cacealma sau SUA au ştiut cu adevărat ce a plănuit Rusia? Potrivit unui expert de la Harvard Kennedy School, este posibil ca Washington-ul să aibă un spion "cârtiţă" infiltrat chiar la Kremlin, relatează abc.net.au.
Posibilitatea existenţei unei cârtiţe la Kremlin
În calitate de fost spion, Putin cunoaşte importanţa serviciilor de informaţii şi a reducerii la minimum a capacităţii duşmanilor de a-ţi cunoaşte planurile.
Se pare că încă se bazează pe tacticile pe care le-a învăţat în calitate de agent KGB.
Până în prezent, nu are încredere în tehnologie, ştiind că Statele Unite menţin o capacitate extraordinară de hacking în cadrul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) şi al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA).
"Se spune că foloseşte foarte, foarte rar e-mailul şi că foloseşte telefonul doar în anumite situaţii", a declarat Calder Walton, istoric şi expert în informaţii la Harvard Kennedy School.
"Viziunea sa asupra lumii este dominată de cariera sa anterioară de ofiţer KGB, iar sinonim cu aceasta este paranoia. Aşadar, este un adevărat teoretician al conspiraţiei şi paranoic".
Fotografiile care circulă pe scară largă cu el stând în fruntea unor mese de o lungime comică pentru a se întâlni cu liderii mondiali şi cu propria sa echipă reprezintă metafora perfectă pentru un om care încearcă să ţină ameninţările la distanţă.
Cu toate acestea, în ciuda acestor măsuri de protecţie, se pare că Statele Unite cunoşteau planurile sale de invazie cu mult timp înainte şi erau suficient de încrezătoare pentru a-şi face publică evaluarea.
Potrivit lui Walton, SUA ar fi exploatat o serie de surse.
"Aş fi încrezător să spun că nu este vorba de o singură sursă, ci probabil de o combinaţie: surse umane, potenţial, oameni apropiaţi de Putin... tehnica veche de comerţ, de spionaj, de recrutare de spioni", a spus el.
Dar există şi alte trucuri mai moderne în trusa de instrumente a serviciilor de informaţii actuale, potrivit lui Walton.
Acestea includ "colectarea de informaţii tehnice", care se bazează adesea pe imagini din satelit şi pe "informaţii din surse deschise".
Tehnica se bazează pe cantitatea mare de date disponibile în prezent de la sateliţii comerciali şi chiar de la reţelele de socializare pentru a stabili următorii paşi ai inamicului.
SUA au mai penetrat sanctuarul interior al Rusiei şi înainte. Există o lungă istorie de spionaj între Statele Unite şi Rusia şi strămoşul acesteia, Uniunea Sovietică.
În cea mai mare parte a Războiului Rece, agenţi dubli şi spioni sub acoperire au operat în ambele naţiuni. Încercarea de a seduce persoane din Moscova ar putea fi dificilă, a declarat Walton, astfel încât este probabil că SUA să fi încercat să aibă acces la oficiali guvernamentali ruşi plasaţi în capitale străine.
Dar cei care lucrează pentru Kremlin în străinătate în posturi precum cele diplomatice ar putea, de asemenea, să spioneze pentru patria lor.
SUA au expulzat recent un grup de ruşi care lucrau la New York pentru misiunea rusă a Naţiunilor Unite.
"Există o tradiţie de lungă durată ca Rusia să folosească acoperirea diplomatică, în special la Naţiunile Unite, pentru spionaj în vederea recrutării de agenţi străini", a declarat Walton.
"Trebuie spus că aproape sigur guvernele occidentale fac acelaşi lucru".
Epurări şi paranoia la Kremlin
În timp ce SUA cunoştea multe detalii despre planul Rusiei de a începe războiul, mulţi au fost surprinşi de cât de rău a decurs această invazie.
În ciuda investiţiilor masive în armata sa de-a lungul unui deceniu, reputaţia armatei ruse, cândva temută, a fost lovită.
În locul victoriei rapide pe care mulţi o prevăzuseră, aceasta a fost blocată de rezistenţa feroce a unei ţări mult mai mici. Acest lucru a făcut ca strângerea de informaţii în timpul războiului să fie mult mai uşoară.
Unităţile ruseşti par să opereze folosind comunicaţii nesecurizate, permiţând ucrainenilor să le intercepteze mesajele şi apoi să localizeze atât unităţile, cât şi ţintele de mare valoare.
Ucraina a reuşit să ţintească şi, potrivit rapoartelor, să ucidă şapte generali ruşi în conflictul care durează de o lună, o rată de uzură care nu a mai fost văzută de la cel de-al Doilea Război Mondial.
Cu trupele sale în dificultate, cu cei mai bogaţi aliaţi ai săi sancţionaţi şi cu informaţii care se scurg către duşmanii săi, Vladimir Putin ar putea deveni nervos.
Liderul rus ar fi efectuat o epurare internă a ofiţerilor şi a personalului de informaţii, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.
"Dacă eşuează şi pare slab, este dezastruos acasă, nu doar în străinătate", a declarat Fiona Hill, fostă directoare pentru afaceri ruseşti în cadrul Consiliului de Securitate Naţională al SUA, pentru Meet the Press.
"Este extrem de paranoic în legătură cu acest lucru".
Vladimir Putin, care şi-a umplut cercul intim cu oameni conectaţi la serviciile de informaţii ruseşti, s-ar putea să îi vadă acum ca pe o potenţială ameninţare la adresa conducerii sale.
"Există cu siguranţă o istorie a loviturilor de stat şi, mai important, loviturile de stat eşuate au implicat întotdeauna serviciile de informaţii sovietice ale Rusiei", a declarat Walton.
"KGB-ul a avut un rol esenţial în lovitura de stat eşuată din 1991, când au încercat să-l înlăture pe Gorbaciov, iar KGB-ul a avut un rol esenţial în căderea lui Hruşciov în timpul Războiului Rece anterior".
Cu toate acestea, Walton a declarat că stăpânirea cu mână de fier a lui Putin asupra serviciilor de informaţii ruseşti face ca o lovitură de stat împotriva sa să fie dificilă.
"El le controlează într-un mod în care, chiar şi în perioada sovietică, liderii sovietici nu o făceau. Acestea sunt fiefurile sale personale", a spus el.
"Mă tem că istoria loviturilor de stat şi a Rusiei arată că este puţin probabil să reuşească"
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum