PSD trăiește. Fără USL | CHIRURGUL POLITIC

In jos

PSD trăiește. Fără USL | CHIRURGUL POLITIC

Mesaj Scris de ILUMINATI la data de Lun Oct 19, 2015 2:00 am

http://www.evz.ro/psd-traieste-fara-usl-chirurgul-politic.html


Ca să mai repare din rușinea de acum o săptămână, când și-au scos la vot poporul pesedist să aleagă între Dragnea și Dragnea, social democrații i-au inventat lui Zgonea un competitor, pe Niță de la Brașov.Cati Andronescu, ademenită să dea tensiune unei competiții cu colegul lui Mihai Viteazu, n-a mușcat momeala. Oprea face un anunț care ar trebui să le dea fiori liberalilor ce mai sperau într-o cădere a guvernului: că nu-și dorește funcția de prim-ministru. După mai multe oscilații induse de jocuri subterane, lucrurile au luat o întorsătură stranie și, PSD, aflat sub asediu în vacanța de vară, acum se vede iar pe cai mari. PNL și-a început sondajele locale pentru desemnarea candidaților. Nu sondajele sunt așa de importante, pentru că deja, în multe locuri, pedeliștii lui Blaga au pierdut partida. Rămâne să vedem ce se întâmplă cu nemulțumiții ieșiți din cărți. Peste Prut, lupta împotriva corupției, cu mascați care intră în Parlament să-l ridice pe fostul premier pro-european Vlad Filat, miroase mai degrabă a spectacol montat pentru teatrul Balșoi din Moscova.

Tandemul Dragnea- Zgonea se pregătește de vremuri interesante
După Năstase-Cozmâncă, Geoană- Dragnea, Ponta-Dragnea, urmează Dragnea-Zgonea. Cum se vede, în ultima decadă, Dragnea a fost părtaș la toate peripețiile socialdemocraților, deci e un bun cunoscător al bucătăriei interne. Zgonea nu e urmărit penal și nici nu are vreo condamnare, iar asta sună neplauzibil pentru un lider PSD. El va fi interfața partidului cu Washington și Bruxelles. Chiar în vremurile tulburi, Zgonea a rămas un interlocutor valabil pentru oficialii străini, rămași perplecși în fața dezlănțuirii revoluționare a stângii românești, în tentativa de a demola statul de drept. Zgonea a văzut pe pielea lui că e greu să induci în eroare o lume întreagă, care are informații de primă mână, cu abureli de la Craiova. Misiunea sa nu e deloc simplă. Prima explicație pe care o va avea de dat va fi chiar referitoare la statutul judiciar al șefului său pe linie de partid. În orice caz, imaculatul Zgonea e variantă de rezervă pentru șefia PSD, în cazul în care neînduplecata soartă îi va aduce lui Dragnea o sentință cu executare la recurs. Pe termen lung, Dragnea și Zgonea au misiunea de a scoate partidul din Evul Mediu și a-l aduce cât mai aproape de secolul XXI. Mazilirea baronilor din forul executiv de conducere reprezintă un prim pas promițător.
Generalul dă semne că semnează
Pentru că planul cu liberalii de astă toamnă n-a ieșit, adică UNPR să-l debarce pe Ponta și Oprea să primească chiar funcția de premier, pentru a putea spera la un parcurs electoral pe propriile picioare anul viitor, partidul interesului național se pregătește să semneze certificatul de căsătorie cu PSD. Negocierea nu e simplă deloc. E drept, Oprea ține actualul guvern și, dacă-l dă jos, rămâne în următorul cabinet în aceeași formulă. Dar, fără funcția de premier, nu are nicio garanție că poate trece pragul electoral, așa că tot PSD rămâne salvarea. Va oferi PSD locuri eligibile pentru cei șaizeci de parlamentari UNPR? Exclus. Ceea ce a reprezentat pentru progresiști o armă de negociere infailibilă, adică zece la sută din Parlament, devine o povară pe măsură ce se apropie alegerile. Va obține o alocare de cinci la sută? Puțin probabil. Pretențiile de partid „balama” nu mai pot fi validate decât de alegători.

Bătălia PNL-PDL, faza pe sondaje
Sondajele sunt un bun pretext pentru declanșarea bătăliei interne între vechii pedeliști și vechii peneliști. Până acum mocnită, lupta se va da la vedere, cu candidații în fața publicului. Unii vor pierde nominalizările, alții le vor obține, dar, numeric, vechii liberali controlează tot jocul. PMP stă la primire, pentru că vor fi cu siguranță cereri de azil politic în partidul lui Băsescu, odată ce jocurile se vor fi închis. Numai că asta nu se va întâmpla decât dacă PMP confirmă în sondaje sau cel mai târziu la alegerile locale. Mulți pedeliști, chiar umiliți și cu coada între picioare, preferă un vehicul care le dă speranțe pentru o viitoare guvernare, decât unul care nu are certitudinea că trece pragul parlamentar.
La Chișinău se sparge buba
După mari manifestații de protest, organizate de cârtițele rusești din politica de peste Prut, urmează mișcări în forță ale instituțiilor statului împotriva unor politicieni pro-europeni. Rușii, mari dramaturgi, au un talent remarcabil în a maimuțări idealurile Occidentului, așa cum chinezii s-au specializat în copierea brandurilor vestice. Vreți pace în Siria? Trimitem noi avioane și trupe să radă tot. Vreți integritate la Chișinău? Păi, să-l arestăm pe coruptul Filat. Și uite așa, înainte să apucăm să-l trimitem pe Daniel Morar într-un schimb de experiență cu DNA-ul moldovenesc, rușii ne-o iau înainte și încep curățenia. Ca și în Siria, unde anti-terorismul lui Putin a început cu rebelii anti-Assad, anti-corupția în Moldova începe cu politicienii pro-europeni.
avatar
ILUMINATI

Mesaje : 387
Data de înscriere : 16/02/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum