OHA, MARIAN MUNTEANU ? Puricele PNL. Rareș Bogdan și Hellvig FAC LEGEA în partid?

In jos

OHA, MARIAN MUNTEANU ? Puricele PNL. Rareș Bogdan și Hellvig FAC LEGEA în partid? Empty OHA, MARIAN MUNTEANU ? Puricele PNL. Rareș Bogdan și Hellvig FAC LEGEA în partid?

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Apr 12, 2016 6:59 pm

"Noi nu mai suntem in criza, suntem in haos", a rezumat un liberal situatia din partid dupa ce Marian Munteanu a ajuns candidatul PNL la primaria Capitalei. Cum a aterizat propunerea pe masa partidului este un mister in sine, scrieDan Tăpălagă în HotNews. Anuntul formal l-a facut marti, in fata partidului Catalin Predoiu, in calitate de sef al filialei Bucuresti. Dar in mintea cui s-a nascut oare grandiosul proiect de a-l vinde pe candidatul lui Magureanu la presedintie drept un "produs civic" bun pentru Bucuresti? Cine l-a gasit pe acest Dan Puric neterminat si l-a varat pe gatul liberalilor?
Cum de l-au inghitit toti fara sa regurgiteze in secunda doi? Ce o fi fost in capul lor? A treia propunere a liberalilor, dupa Busoi si Orban, este un delir mistico-nationalist, cu substrat antioccidental, de inspiratie legionara, nascut in spuma tulbure a anilor 90.
Adoptat in tinerete de adeptii nationalismului primiv si neolegionar, de Ion Coja si alti etnocentristi feroce, de defunctul PUNR iar mai tarziu de securistii din vechea generatie, Marian Munteanu a renascut la inceputul anului in studioul lui Rares Bogdan de la Realitatea TV, cu o noua margica tricolora de vanzare in talciocul ideilor second-hand: Grupul pentru Romania.
Inca din ziua lansarii, Munteanu a dezgropat securea de care a scapat in timpul mineriadelor din iunie 90: "Este limpede că este nevoie de altceva. Asta este concluzia mea. Convingerea mea este că este nevoie de o mobilizare de dimensiuni insurecţionale. Nu este nevoie doar de o intervenţie civică, ci şi de o insurecţie civică. Altfel acest sistem nu poate fi dislocat. Este un sistem profund corupt care nu poate fi învins".
Apologia "insurectiei civice" (ce-o fi insemnand ea) au determinat toate site-urile neo-legionare sa-i aplaude frenetic intrarea in scena, mai ales ca Munteanu vorbeste pe limba lor: "Romanii sunt victimele unui razboi psihologic. Mai bine mergeti la biserica si aprindeti o lumanare". Nu-i de mirare ca lui Dan Puric i-au sticlit ochii, exprimandu-si dorinta de a adera si el la Grupul pentru Romania. Cine citeste proclamatia Aliantei Noastre - Romania, poate jura ca e mana lui Puric.
De-a dreptul ingrijorator ar fi ca presedintele Iohannis sa fi girat dezgroparea acestor demoni din trecutul tenebros al Romaniei. Am crezut intr-o vreme ca am scapat totusi de toxinele fostei Securitati si de influenta lor nociva in societatea romaneasca. A defila astazi cu un personaj atat de prafuit si dubios anunta dorinta liberalilor de a tine Romania in bezna ignorantei si exprima infinit dispret fata de ideea de evolutie. Marian Munteanu a fost in anii 90 un simbol al liberatii, dar s-a transformat in cativa ani intr-un simbol al tradarii tuturor valorilor pentru care era sa-si piarda viata.
Liberalii au facut luni seara o vizita la Cotroceni, au mers si azi la consultarile oficiale. Greu de crezut ca presedintele n-a avut nici un cuvant de spus. Dar presedintelui ii vin cuvintele ceva mai greu, asa ca s-ar putea ca ele sa fi fost inspirate de altcineva. Cine iubeste Romania la fel de tare ca Marian Munteanu si Dan Puric, altfel pacienti permanenti in saloanele tricolore de la Realitatea TV? Ati ghicit, ei sunt, Rares Bogdan si Cosmin Gusa. Patriotul de serviciu are o buna relatie cu Cotroceniul, dar si cu seful SRI, Eduard Helvig.
Printre aceste nume cred ca trebuie cautati autorii loviturii de gratie pe care PNL si-a administrat-o singur, in ziua de marti, 12 februarie. Acest tip de candidat merge cel mult in comunitatile traditionaliste si ultra-conservatoare, dar in nici un caz intr-o Capitala ceva mai liberala in atitudine, intr-o Romanie orientata spre Vest, nu inchisa in ea insasi.
Marian Munteanu - candidat la primaria Bucurestiului reprezinta o rusine pentru un partid care se pretinde liberal, mai ales ca vine dupa alte doua rateuri istorice. Busoi a fost impus artificial de amicul sau de la SRI, Eduard Helvig si s-a retras, Orban s-a predat dupa ce procurorii l-au acuzat ca cerut bani in campanie ca sa plateasca doua televiziuni. Cam asa s-a scris, la alegerile locale din 2016, falimentul unui partid. Aceste erori flagrante sunt ori semnele unui odios blat cu PSD, dorit atat de mult de Petrache si Atanasiu, ori asistam la spectacolul prostiei politice in stare pura.
Atat mai are de ofierit un partid ramas fara cap, fara oameni, fara directie si fara strategie:copia nereusita a lui Dan Puric.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5683
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

OHA, MARIAN MUNTEANU ? Puricele PNL. Rareș Bogdan și Hellvig FAC LEGEA în partid? Empty “SCHELEȚII“ DIN DULAPUL LUI MARIAN MUNTEANU: Securitatea, PCR, legionarii, Horia Sima și Șarpele cu ochelari

Mesaj Scris de Admin la data de Mar Apr 12, 2016 7:01 pm

Marian Munteanu, noul candidat al PNL la Primăria Capitalei, are un trecut tumultos. În prima parte a lui 1990 a fost unul din simbolurile Pieții Universității, Liga Studenților condusă de el fiind unul din principalii organizatori. Trecutul său dinainte de 1990 și unele din evenimente de după 1990 pun serioase semne de întrebare în privința acestui personaj care o vreme a fost teleghidat pe scena publică de Virgil Măgureanu, fost director al SRI.
LIDERUL STUDENȚILOR COMUNIȘTI
21 decembrie 1989. Marian Munteanu era  lider al Asociației Studenților Comuniști (ASC) pe an în cadrul Facultății de Litere a Universității din București, unde acesta era student la secția de română- portugheză, dar potrivit declarațiilor sale publice era, de fapt, un opozant al regimului comunist.
“La prima şedinţă A.S.C. Marian a fost propus ca secretar de an şi ales cu o mare majoritate. A fost reales pînă în anul III. Era foarte potrivit pentru această funcţie […] După Revoluţie mi s-a părut ciudat că a fost din nou reales – de astă dată ca lider al studenţilor în Ligă. Consideram că oamenii care au avut înainte funcţii politice nu ar trebui să conducă şi acum. Marian a fost membru P.C.R. şi de aceea mulţi sau împotrivit la realegerea lui. Marian a răspuns însă că funcţia pe care a avut-o îi permitea să lupte dinăuntru împotriva sistemului. În rîndul celor care s-au opus alegerii lui Marian ca lider al Ligii m-am numărat şi eu.“, mărturisea fosta sa colegă Pupeza Codrina într-un articol publicat acum câțiva ani de Traian Călin Uba în România Liberă.
DUS LA ȚUȚEA DE AGENTUL SECURITĂȚII
Înainte de 1989 a fost unul din studenții care îl vizitau pe Petre Tuțea. Cel care i-a mijlocit acest lucru a fost Ioan Coja, profesor la Universitate și colaborator al Securității, care selecta studenții care îl vizitau pe Țuțea.

Coja a fost senator între 1992 și 1996 pe listele Partidului Democrat Agrar din România (care apoi a fuzionat cu Partidul Noua Românie în 1998, condus de Virgil Măgureanu), ca fondator al Asociației Culturale Vatra Românească, dar și ca și candidat la Primăria București în anul 2004 din partea Partidului Național Democrat Creștin (PNDC), aflat în acea perioadă sub conducerea directă a Noii Drepte.
Pe vremea când era profesorul lui Marian Munteanu și organiza grupuri de studenți pentru a-l îngriji pe Țutea, Ion Coja era și secretar PCR la Universitate.
Munteanu a dorit să candideze la președinție în 2000 din partea partidului lui Virgil Măgureanu și a PUNR, un partid naționalist din Ardeal susținut de foști ofițeri de Securitate.
A SEMNAT UN ANGAJAMENT CU SECURITATEA
În 1999, cotidianul Atac la Personă publică pe prima pagină în facsimil acordul de colaborare semnat de Munteanu cu Securitatea în septembrie 1988.
Munteanu nu a comentat niciodată acuzația privind colaborarea cu Securitatea.
L-A ADUS PE HORIA SIMA ÎN ROMÂNIA SĂ SE ÎNTÂLNEASCĂ CU MĂGUREANU
O informație bombă despre Marian Munteanu este confirmată din două surse.
Doi jurnaliști: Ion Itu de la revista Tinerama și Șerban Orăscu de la Radio Europa liberă au scris despre venirea în România a liderului Mișcării Legionare, Horia Sima, în 1991, pentru o întâlnire cu directorul SRI, Virgil Măgureanu.
Întâlnirea ar fi avut loc în Delta Dunării pe o ambarcațiune fiind mediată de Marian Munteanu. La aceea vreme, Măgureanu dorea să păstreze grupările legionare din exil în continuare sub influența SRI, așa cum reușise în trecut Securitatea, iar Marian Munteanu era folosit pentru legăturile sale bune cu bătrânii legionari.
Marian Munteanu...(Evenimentul Zilei, 1993):

OHA, MARIAN MUNTEANU ? Puricele PNL. Rareș Bogdan și Hellvig FAC LEGEA în partid? Munteanulegionari-245x300
BANII LEGIONARILOR
În perioada 1991-1993, Marian Munteanu a făcut mai multe vizite legionarilor din exil convingându-i să sponsorizeze o mișcare politică naționalistă și creștină, precum și editarea unui ziar. Munteanu a contactat în special codreniștii din exil, sar și simiștii din Spania și Franța.

OHA, MARIAN MUNTEANU ? Puricele PNL. Rareș Bogdan și Hellvig FAC LEGEA în partid? Mm00-233x300
În acest sens a mers de mai multe ori în Canada, unde s-a întâlnit cu Nicolae Pora, un milionar român din Ottawa. Acesta mărturisea acum câțiva ani la o întâlnire cu câțiva jurnaliști români că i-ar fi dat mai multe sute de mii de dolari lui Munteanu pentru a scoate un ziar destinat satelor românești, dar că acel ziar nu a apărut niciodată.
De asemeni, Munteanu a mai colectat sume de bani de la Paul Morcov din Germania, omul codreniștilor în Europa, care l-a ajutat să cumpere mai multe microbuze.
CU BANII LEGIONARILOR A INFIINȚAT UN PARTID AL SECURIȘTILOR
După ce a strâns banii legionarilor, Munteanu a inființat Mișcarea pentru România, care grupa oameni apropiați fostei Securități, printre care frații George și Victor Roncea al căror tată fusese securistul TVR.
Un fost șef de contrainformații al Armatei, generalul Dumitru I Dumitru, făcea parte din conducere MPR.
La alegerile generale din 1992 MPR a obţinut 12.936 de voturi, adică 0,12% din totalul voturilor valabil exprimate.
PAȚURCĂ DESPRE MARIAN MUNTEANU
Răposatul Cristian Pațurcă, autorul imnului golanilor, scria despre el: “Marian Munteanu a luat-o cu afacerile, n-a mai băgat în seamă pe nimeni. Da, a ajuns şi ăsta mare şi tare. A ajuns pe dracu’. Vali Sterian a fost singurul care l-a înfruntat şi l-a făcut trădător nenorocit”.
MILITARIZAREA SECTORIALĂ A ROMÂNIEI
Sunt deosebit de interesante soluţiile pe care Marian Munteanu le propunea, în 1994, în paginile  revistei „Mişcarea” .Astfel, Munteanu vorbea de „militarizarea sectorială” , adică, „să se instituie măcar un dram de ordine în aparatul administrativ al Statului Român„.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 5683
Data de înscriere : 05/11/2012

Vezi profilul utilizatorului http://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

OHA, MARIAN MUNTEANU ? Puricele PNL. Rareș Bogdan și Hellvig FAC LEGEA în partid? Empty Efectul Munteanu asupra partidului-moluscă

Mesaj Scris de enigmatica LORELEY la data de Vin Apr 15, 2016 1:19 am


Oricât ar încerca tot mai penibila conducere a PNL să ne convingă de „perfecțiunea“ alegerii lui Marian Munteanu, adevărul este că între liderul studenților din 1990 și personajul anului 2016, de un naționalism misticoid umflat cu pompa propagandistică a lui Cosmin Gușă și Rareș Bogdan, este o prăpastie.În adâncurile ei s-a aruncat cu capul înainte un întreg partid, cu decizia „din plic“ în dinți, fără să aibă curajul să ridice vocea, să pună întrebări și, eventual, să voteze împotrivă. Dar la ce te poți aștepta de la un partid aflat în disoluție ideologică și derivă existențială, încăput pe mâna uneia că Gorghiu - o biata marionetă și analfabetă politic, care confundă „naționalismul“ cu „naționalul“ - partid format dintr-o masă de indivizi aneantizați, cu gândul doar la poziția pe listele parlamentare și viitoare sinecuri. Nici nu-i de mirare că Munteanu, pregătit probabil de mai mult timp în laboratoarele băieților cu mâna lungă, a putut fi impus cu atâta ușurință. Informațiile care circulă pe piață spun că în spatele „candidatului providențial“ se află șeful SRI, Eduard Hellvig, și nașul lui de cununie, fostul țărănist și PC-ist Dudu Ionescu, ajuns consilier la Cotroceni, ambii convingându-l pe locatarul de acolo, și care au pus în mișcare vechea gardă liberală, Atanasiu l-a sunat pe Munteanu și l-a prezentat adunării peneliste supefiate. Indiferent dacă pierde sau câștigă pe mâna lui Marian Munteanu, PNL a făcut una dintre cele mai importante cotituri din istoria sa recentă. Șocul nu e Marian Munteanu, ci decizia PNL.

 


Marian Munteanu nu e de luat în râs, nu poate fi tratat cu superficialitate, bagatelizat și minimalizat. Omul e un pericol real. E un lider autentic - mă uitam la conferința de presă de marți cum îi domina pe cei doi papagali de lângă el - are charisma cât tot PNL la un loc, are studii serioase, e universitar făcut pe bune, e citit, inteligent și cuvintele îi vin natural. Dar mult mai important: are convingeri puternice, lucru rar în zilele noastre, și din cauza asta e autentic, ceea ce întotdeauna prinde la mase, și, esențial, e autoritar, respiră forță. Toate la un loc vin să umple vidul de lidership din PNL și de pe scena politică. În plus, convingerile lui Munteanu sunt mănușă pe momentul politic actual, nu doar românesc. Altfel spus, artizanii acestei candidaturi au pus la cap două mari condiții pentru o candidatură (cred ei) de succes: calitățile de lider și conjunctura favorabilă.
 


Observăm că Marian Munteanu nu vorbește decât puțin despre vreun proiect pentru București, ci despre un „proiect național“, care se bazează pe câteva linii de forță: ortodoxism, românism și antioccidentalism. Toate, străine până acum PNL. Omul crede sincer și de mult timp în valorile tradiționale și fondatoare ale civilizației românești: familie, biserică, sat, armată, școală, limbă, crede în „reperele spirituale, culturale și istorice“. Nu doar în Proclamația Aliantei Noastre, ci și în toate talk-show-urile de până acum, Munteanu vorbește de capitalul românesc, „singurul cu adevărat interesat să pună în centrul oricăror strategii de dezvoltare spațiul național“, de „oprirea înstrăinării proprietăților agricole, a resurselor solului și subsolului“. Altfel spus, o repunere în discuție a celebrului „nu ne vindem țara“, plus o mitizare a românismului, care duce nu doar la Zelea Codreanu, ci și la ceaușism. Sunt concepte dragi multor români, în general săraci, nostalgici, anticapitaliști, dar nu numai. Sunt însă aceștia electoratul PNL? Nu, dar ar putea deveni dacă un astfel de discurs este propagat de un lider charismatic, autentic și convingător. Pe fondul problemelor generate de valul de refugiați și de atentatele teroriste, al dezbaterilor legate de viitorul Uniunii Europene - acuzată tot mai apăsat de impotență în apărarea valorilor creștine și europene - al islamofobiei și rejectării „străinului“, naționalismul, de multe ori cu accente extreme, este în creștere constantă. E un filon pe care inclusiv mulți autohtoni caută să-l exploateze acum, de la Băsescu la Bogdan Diaconu și politicieni din PSD sau PMP. Dar Marian Munteanu le dă fără discuție clasă tuturor, din simplul motiv că toate astea nu sunt simple oportunisme electorale, ci idealuri.
 


Fostul lider al studenților pare ancorat în trecut, dar cred că nu e decât o aparență și o strategie - probabil pentru redeșteptarea memoriei și a nostalgiilor unei generații -, dar el atinge și lucrurile dureroase ale prezentului: nedreptate, inechitate, corupție, România furată de politicieni și străini. Iarăși, cărui electorat se adresează? Nu celui preponderent liberal, în tot cazul. De pildă, la Antena 3, miercuri seara, a pledat pentru Catedrala Mântuirii Neamului, spunând că, așa cum microbiștii au dreptul la o Arenă Națională, iubitorii de teatru la un Teatru Național modernizat, tot așa au și creștinii ortodocși dreptul la un „lăcaș închinat eroilor naționali“. Abil, nu? Chiar și când se referă (tangențial) la problemele Bucureștiului, o face dintr-o perspectivă de forță: stârpirea corupției, un corp de control și, atenție mare! înființarea unor „consilii civice“, un soi de gardieni ai poporului, care vor urmări activitatea consilierilor generali. Iar dacă aceștia nu vor da curs proiectelor lui, atunci va scoate „500 de mii de oameni în stradă cu primarul în frunte și să-i vedem atunci“. Avertismentul apăsat (și repetat) al lui Munteanu e „cu mine nu le merge“. Am mai auzit asta și la celălalt lider autoritar de succes: Traian Băsescu. Să adăugăm creionarea insistentă a profilului omului care nu minte și nu fură, căci, nu-i așa, cine și-ar putea imagina una ca asta la un bun creștin!, nu își trădează prietenii, profesorii (Țuțea) și, mai cu seamă, țara, poporul și crezuile. Mai observăm că Munteanu se prezintă drept reprezentant al societății civile, fără a intra însă în detalii, normal, din moment ce în realitate nu a avut vreodată un ONG, vreo acțiune civică și nici nu s-a implicat de pe această poziție în problemele acute ale societății. Nu-mi amintesc să-l fi văzut/auzit pe revoltatul împotriva jafului țărișoarei la vreun miting de susținere a DNA sau măcar dând publicității vreun protest. Nici măcar devalizarea patrimoniului, Roșia Montana sau gazele de șist nu i-au stârnit vreun interes special. Civismul lui Marian Munteanu e pură propagandă, cam ieftină, dar cu priza la necuoscători și naivi.
 


Munteanu face slalom sau aruncă în derizoriu acuzele de legionarism, ultranaționalism, homofobie, antisemitism, colaborare cu Securitatea și cu serviciile secrete (care „m-au căutat de multe ori în acești ani“), cu Virgil Măgureanu, al cărui partid l-a propus cadidat la prezidențiale în 2000. Zonele întunecate din biografia sa sunt însă importante pentru electoratul PNL, de aceea cred că ținta e alt electorat, mai insensibil la aceste chestiuni. Dincolo de toate astea, important mi se pare că Munteanu vorbește aproape exclusiv de „proiectul național“, care este unul pe termen lung și nu are legătură cu o simplă candidatură la Primăria Capitalei. Aici văd marele pericol.
 


Nu mi-e limpede dacă liberalii realizează ce li se întâmplă (probabil că destul de mulți o fac) și dacă vor avea curajul să ia poziție și să impună o schimbare de candidat pe ultima sută de metri (99%, nu). Marian Munteanu va produce un transfer de electorat - cel liberal tradițional - clasa de mijloc, valori europene, prooccidentalism (nu mă refer aici la activul de partid, care are și el toate motivele să fie nemulțumit de impunerea unui outsider) – are multe motive să dea bir cu fugiții. În locul lui va fi atras un electorat pesedist, vadimist, otevist, naționalist, legionaroid, antisemit etc., care se poate regăsi destul de mult în valorile și miturile puse în circulație de Munteanu. Plus unul de tip Pavel Coruț, convins că dacii au întemeiat Imperiul Roman, că Bucegii sunt polul energetic al lumii, iar românii salvarea Europei. Chiar și cei tineri, care n-au auzit în viața lor de Marian Munteanu și Piața Universității, pot cădea în capcana unui lider charismatic care folosește acest arsenal. Nu va trece mult și alături de Munteanu îl vom vedea evoluând pe talentatul domn Puric (membru al Asociației), iar acest cuplu de naționaliști de cavernă, dar charismatici și mustind de idealuri, poate face ravagii. Fără discuție că un astfel de transfer de electorat va avea loc, nu e clar în ce proporții, s-ar putea ca rezultatul să fie de sumă nulă.
 


Dacă PNL și PDL urmăresc doar interesul de moment, ar putea da o lovitura, dar pe termen lung își vor pierde și electoratul, și identitatea, atâta câtă a rămas. Se vor despărți oficial de o generație care le-a fost mereu alături (în pofida multor greșeli) pentru că privea spre viitor și spre cu totul alte valori decât cele reprezentate acum de Marian Munteanu. În situația în care Munteanu câștigă, va acapara fără discuție PNL (unde e vid), care o va apuca pe un cu totul alt drum, care nu știm unde va duce. Dacă va pierde, actuala conducere va fi pusă pe făraș, așa cum merită, iar partidul mai are o șansă. Ce-i mai bine?
 


Dar nu situația PNL e cea mai puțin importantă în peisaj. Grav din toată aventura numită Marian Munteanu este că, indiferent de rezultat, va crea un curent, va coagula în jur un electorat care nu are ca repere democrația, toleranța, deschiderea spre lume și valorile europene. Un curent care va supraviețui localelor, va prinde consistență tot mai mare și va reseta complet scena politică. Artizanii experimentului probabil că asta și urmăresc.
enigmatica LORELEY
enigmatica LORELEY

Mesaje : 103
Data de înscriere : 15/02/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

OHA, MARIAN MUNTEANU ? Puricele PNL. Rareș Bogdan și Hellvig FAC LEGEA în partid? Empty Re: OHA, MARIAN MUNTEANU ? Puricele PNL. Rareș Bogdan și Hellvig FAC LEGEA în partid?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum