AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Nu demisionez! Ponta vrea să scape de DNA cum a depăşit cu nonşalanţă plagiatul, demascarea ca agent acoperit şi eşecul la prezidenţiale

In jos

Nu demisionez! Ponta vrea să scape de DNA cum a depăşit cu nonşalanţă plagiatul, demascarea ca agent acoperit şi eşecul la prezidenţiale Empty Nu demisionez! Ponta vrea să scape de DNA cum a depăşit cu nonşalanţă plagiatul, demascarea ca agent acoperit şi eşecul la prezidenţiale

Mesaj Scris de ion_pribeagu Dum Iun 07, 2015 4:43 am


Victor Ponta a anunțat astăzi, după ședința liderilor coaliției de guvernare (PSD-PC-UNPR-UDMR), că nu va demisiona din funcţia de premier şi că va contesta ordonanța procurorului DNA care a pus în mişcare urmărirea penală faţă de el, sub acuzaţiile de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri, spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală în dosarul Turceni-Rovinari deschis anul trecut lui Dan Şova.
Avalanşa de cereri de demisie, începând cu preşedintele Klaus Iohannis, fostul preşedinte Traian Băsescu, liderii PNL, PNŢCD, PMP şi terminând cu analişti politici pare să-l neclintească pe premier din funcţia în care a fost învestit în 8 mai 2012, când Guvernul Ungureanu a căzut în urma moţiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.
Ponta rezistă de 3 ani mai multor scandaluri care, într-o ţară cu o democraţie adevărată, l-ar fi eliminat automat de la putere. Prima faptă reprobabilă peste care premierul a trecut cu nonşalanţă a fost plagiatul din teza sa de doctorat, dezvăluit public în luna iunie 2012, la o lună şi jumătate de la preluarea puterii. Anul trecut înainte de Anul Nou,Ponta şi-a aprobat o Ordonanţă de urgenţă prin care a renunţat la titlui de doctor, ca să scape de tinichea.
Al doilea scandal a fost dezvăluirea preşedintelui Traian Băsescu că Victor Ponta a fost agent acoperit al SIE pe vremea când era procuror, lucru interzis de lege.
Al treilea hop a fost răsunătorul eşec de la prezidenţialele din noiembrie 2014, când a pierdut alegerile la diferenţă de 10% faţă de Klaus Iohannis. În mod normal, Ponta ar fi trebuit să dispară de la conducerea Guvernului, dar a trecut cu brio, renunţând pentru câteva luni la aroganţă şi păcălind pe toată lumea că şi-a schimbat comportamentul.
Riscă 10 ani de închisoare 
Astăzi, România are ca şef al Executivului un urmărit penal, care în ultimii 3 ani a avut 12 miniştri penali, unii (Fenechiu şi Dragnea) deja condamnaţi în instanţă.
Premierul Victor Ponta se apără degajat: „Marți, miercuri, când mă cheamă procurorul (la audieri la DNA – n.r.), voi contesta ordonanța (de munere în mişcare a acţiunii penale – n.r.)”.
PSD are o majoritate lejeră în Parlament, care a făcut scut pentru zecile de penali care votează în continuare legi. Iar încercările disperate de a modifica legile ANI, DNA, Codul Penal, sunt făcute fără ruşine de toţi parlamentarii puterii, în speranţa unei minuni care să-i salveze de gratii pe colegii penali şi să le asigure liniştea celor aflaţi cu musca pe căciulă.
Acum, lupta lor cu Justiţia va fi şi mai mare, deoarece înşuşi şeful Victor Ponta riscă 10 ani de închisoare numai pentru spălare de bani – precum susţinătorul Voiculescu.
„Sunt nevinovat ca Rarinca”
În tot acest timp, Ponta se apără jalnic, invocând cazul Rarinca. Se consideră nevinovat dar refuză să meargă în faţa judecătorilor pentru a dovedi aceasta. Preferă să o facă la televizor, fără probe: „Nu am avut legătură cu activitatea contabilă a cabinetului fostului ministru. ANAF, condus de Blejnar, a anunţat că nu e vorba de evaziune”.
Pe de altă parte, Ponta se autodenunţă: „Am primit bani de la Dan Şova, am două contracte din 2006 iar apartamentele (pe care le-a cumpărat – n.r.) au costat peste 100.000 de euro fiecare”.
Avocaţii lui Şova l-au demascat
Numai că avocaţii angajaţi ai SCA „Şova şi Asociaţii” le-au declarat procurorilor că Ponta nici n-a călcat pe acolo. Aşadar, Ponta a primit bani în mod mascat. Ironic, anchetatorii îl acuză că şi-a întocmit în fals, prin metoda „copy-paste” care l-a consacrat la plagiat, cele 16 rapoarte de activitate juridică pentru lunile în care nu a lucrat „nici măcar în parte”.
Colac peste pupăză, procurorii l-au plasat acum pe Dan Şova sub control judiciar pentru 60 de zile, astfel că Ponta nu poate să-l tragă de urechi. Şova şi-a văzut sacii-n căruţă, salvat de la arestul preventiv de către senatorii majoritari PSD din Senat.
Criza proprie
Ponta mai susţine că „aducerea acuzaţiilor în acest moment are ca scop dărâmarea Guvernului şi schimbarea majorităţii”. El invocă stabilitatea, „uitând” că USL a venit la putere prin dărâmarea Guvernului Ungureanu instalat la putere abia două luni în primăvara lui 2012.
Criza politică despre care vorbea preşedintele Iohannis când i-a cerut lui Ponta demisia nu va urma, ci ne aflăm chiar în apogeul ei, însă Ponta vede altfel lucrurile.
„Nu suntem într-o criză politică. O țară fără guvern și fără majoritate parlamentară care înțeleg că ar trebui să meargă la alegeri anticipate, aceea este o țară în criză politică, fără niciun plan național de asigurare a stabilității noastre, fără nicio perspectivă de a adopta în următoarele două săptămâni așa cum aveam prevăzut: Codul Fiscal, Legea alegerilor parlamentare, încheierea acordului cu FMI și Comisia Europeană, Masterplanul de transport. Toate aceste lucruri le aruncăm în aer. Aceasta este o criză politică, nu cea prin care o majoritate care funcționează și un guvern care își face datoria față de cetățeni și care n-a greșit. Ca prim ministru, nu am făcut și nu m-a acuzat nimeni de nimic rău”, a afirmat Ponta.
Frica de conflictul de interese
Victor Ponta ţine însă cu dinţii de funcţie pentru că, în afară de acuzaţiile ce i se aduc în dosarul Şova, Ponta mai are o „belea”, cum ar spune Băsescu: 3 infracţiuni de conflict de interese, pentru că l-a numit ministru de 3 ori pe prietenul Şova, de la care tocmai s-a autodenunţat că a luat bani ca avocat partener.
Numai că, pentru a continua cercetările, DNA are nevoie de avizul Camerei Deputaţilor, iar scutul penalilor funcţionează perfect.
Culmea ar fi ca DNA să-l pună pe Ponta sub control judiciar în dosarul lui Şova, ca să nu facă presiuni asupra avocaţilor din SCA „Şova şi Asociaţii”. Am avea unicul premier sub control judiciar din istoria civilizată.
Magda SEVERIN

ion_pribeagu

Mesaje : 174
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum