AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards”

In jos

Dragnea - Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards” Empty Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards”

Mesaj Scris de Admin Mier Ian 17, 2018 3:11 am

În timp ce luam prânzul duminică, zapam de la un post de știri la altul. Nimic interesant pe nicăieri, aceleași știri la fiecare post de televiziune. Cu o excepție: la Antena 3, într-un montaj de umplutură, ni se prezentau cadre scurte, probabil filmate în vară după vestimentația protagoniștilor, cu filmele preferate de politicieni. Deputatului Rădulescu îi plac filmele de acțiune. Are chiar o colecție impresionantă! Nimic surprinzător aici, cunoscută fiind istoria publică a domnului deputat. La un moment dat, apare și Liviu Dragnea. Declară relaxat că i-a plăcut House of Cards. În mod inexplicabil, detaliul acesta mi-a rămas puternic întipărit în minte de atunci, deși uit cancanurile de acest gen pe loc. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele câteva zile explică poate de ce subconștientul meu a păstrat acest detaliu și, nu doar că l-a păstrat, m-a și făcut să mi-l reamintesc în fiecare zi, de câteva ori pe zi, de duminică încoace.
Evenimentele care s-au succedat rapid sunt simple. În primul rând, premierul Mihai Tudose are un conflict cu ministrul de Interne Carmen Dan. În loc să se folosească de prerogativele clare care dau autoritatea unui prim-ministru să își revoce un ministru (și pentru care există precedent, situația Shhaideh/Plumb), premierul amână discuția pentru faimosul CEx. O mișcare proastă: dacă ar fi vrut să se afirme ca mascul-alfa, premierul ar fi revocat-o pe doamna Dan pe nesimțite. În al doilea rând, în urma CEx-ului, premierul rămâne în mod inexplicabil fără susținerea partidului, cu un vot de neîncredere uriaș. O mișcare din nou dubioasă, cu consecințe de această dată. Dubioasă pentru că nu înțelegem exact de ce premierul Tudose a devenit brusc necalificat pentru această funcție; motivele retragerii susținerii partidului sunt de-a dreptul puerile („Lipsa de comunicare naște monștri”, Marian Oprișan). Consecință: președintele PSD Liviu Dragnea are, în ciuda vocilor care îl văd deja detronat, autoritate supremă în partid. Ba chiar, e mai puternic decât a fost vreodată: nici măcar nu și-a mai mazilit premierul prin moțiune. Dovada clară că Liviu Dragnea are puterea supremă e dovedită și de al treilea eveniment: prin vocea lui Niculae Bădălău, dizident până mai ieri, impune din nou, scurt și cuprinzător, un personaj din cercul său cel mai intim, pe doamna Viorica Dăncilă.
Ce rezultă? Să ne amintim detaliul de la care am pornit. Domnului Dragnea i-a plăcut House of Cards (presupun că foarte tare, din moment ce a început lista de filme preferate cu el). Se crede președintele Frank Underwood. Pentru cine nu știe, Frank Underwood este un personaj prototipic din romanul realist clasic: un tip de individ care violează orice promisiune, principiu și lege pentru a-și atinge scopul. Violarea pleacă de la șantaj și ajunge la crimă. Faptul că Liviu Dragnea este un astfel de personaj este cât se poate de clar prin tot ce a întreprins de la câștigarea alegerilor încoace: calcă fără să respire bunul-simț, toate promisiunile și orice lege a țării ori de câte ori i se ivește ocazia pentru a-și atinge un obiectiv. Nu e cazul să le reiau aici: de la Ordonanța 13, până la vizita premierului Japoniei de ieri l-a „durut în papuci” de tot și de toate: de milionul de oameni din stradă, de Comisia și Parlamentul European, de opinia publică, de „programul de guvernare” ș.a.m.d.
Probabil că Liviu Dragnea va juca o carte à la Underwood: joacă în continuare. Cel puțin de devotamentul nelimitat al partidului său și al partenerilor din coaliție este sigur. Dacă îi iese mișcarea pe care intuiesc că vrea să o facă, nu are nimic de pierdut, are doar de câștigat. Dacă nu joacă însă, este sigur că va pierde și va pierde rău.
Vă propun un mic scenariu de realitate contrafactuală, de inspirație underwoodiană: o lovitură de stat parlamentară. 
Pasul 1. Prin nume din ce în ce mai absurde, îl va forța pe președintele Iohannis să respingă propunerile de premier venite dinspre majoritatea PSD-ALDE. Nu am prejudecăți, așa că am primit doar cu uimire nominalizarea doamnei Viorica Dăncilă. CV-ul doamnei pare cât de cât respectabil la o primă vedere (nici mai bun, nici mai rău decât al domnului Mihai Tudose). Am ascutat însă câteva fragmente din luările de poziție oficiale și din interviurile doamnei Dăncilă și mi-e clar că ar putea cu greu să conducă o organizație județeană de partid. Ce să mai vorbim de Guvernul României. Așadar, pe scurt, președintele Iohannis respinge această propunere. O respinge și pe următoarea. Și așa mai departe.
Pasul 2. Președintele nu respectă propunerea majorității parlamentare. Încalcă deci Constituția Românei și va fi, cu lejeritate, suspendat.
Pasul 3. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se instalează la Cotroceni. Semnează legile justiției de cum le primește. Avem vreun dubiu? Nu! ALDE este unul dintre artizani! Mai mult: a devenit președinte, intră în istorie (președinte interimar, ce-i drept, dar când te uiți pe lista președinților României de pe Wikipedia, îi vezi acolo și pe Nicolae Văcăroiu, și pe Crin Antonescu), dar, mai important, scapă de problemele penale. Liviu Dragnea trebuie răsplătit cumva, nu? Cadoul cel mai frumos care i se poate face este abrogarea legii 90/2001 care precizează clar că o persoană condamnată penal nu poate fi membru al Guvernului.
Pasul 4. Liviu Dragnea: Prim-ministru!
Pasul 5. Klaus Iohannis e reconfirmat și revine la Cotroceni. Cui prodest când tot răul se va fi înfăptuit deja?
Corolar: Liviu Dragnea are (1) autoritate supremă în partid; (2) majoritate lejeră în Parlament; (3) o Curte Constituțională perfect subordonată și servilă.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards” Empty Mulțimea Videle. Cum a călătorit premierul Japoniei 8700 de kilometri pentru o vizită istorică în România, ca să găsească țara „închisă pentru renovare” după cheful cu strigături de la PSD

Mesaj Scris de Admin Mier Ian 17, 2018 3:25 am

Dragnea - Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards” Ff6593d2e0cb24037df8db2fffca75f535a9084e
În matematică, mulțimea vidă nu conține niciun element. În politică, mulțimea videle este mulțimea fără niciun element responsabil. O demonstrație stupefiantă de iresponsabilitate ne oferă în aceste zile Partidul Social Democrat. Partidul lui Liviu Dragnea trăiește sindromul Scornicești: contează originea sănătoasă de Teleorman sau buletinul de Roșiori sau de Videle. Leagănul noii civilizații politice orbitează în jurul Farului din Alexandria, a cărui statură politică nu este cu nimic mai prejos decât cea a Stejarului din Scornicești. Nu e de mirare că prima calitate pe care Liviu Dragnea i-a găsit-o doamnei Vasilica Viorica Dăncilă este aceea că „e civilizată”. Pe lângă asta, este „neconflictuală”, adică nu-i va ieși din cuvânt, și este „deosebit de comunicativă”, adică poate vorbi mult fără să spună nimic. Am urmărit-o pe doamna Dăncilă mestecând în diverse interviuri rumegușul punctajelor de partid: într-adevăr, doamna nu are autonomie de gândire și asta este o garanție că nu va ieși vreodată din gândirea oficială impusă de Liviu Dragnea. Crede în legile justiției, în existența statului paralel, în nocivitatea protestelor de stradă, în pericolul Soros. Nu știm ce crede despre economie, despre educație, despre sănătate, despre infrastructură, despre investiții, despre ROBOR, despre formularul 600. Nimic nu o recomandă pentru funcția de premier al României, în afară de originea sănătoasă și fidelitatea față de Liviu Dragnea.
PSD a ajuns un circ ambulant condus de un mare dresor de purici. Este treaba lor să creadă în extratereștii de la Târgoviște, în tunelurile de sub Bucegi, în dracul care-și bagă coada, în deochi, în flacăra violetă, în bubuli sau în statul paralel, dar de ce o fac pe timpul și pe banii noștri? Oamenii sănătoși la minte se uită la acești oameni gândindu-se cu ce au greșit de au parte de asemenea inresponsabili la conducerea țării. Repet o idee mai veche: avem ce n-am votat.
Premierul Japoniei a călătorit 8700 de kilometri să facă o vizită istorică în România, doar că nu era nimeni acasă, transmite Euronews. Dl. Shinzo Abe, care venise cu 30 de reprezentanți ai companiilor japoneze, a decis să nu se mai ducă la palatul Victoria, după ce a aflat că omologul său plecase. Știrea are un aer de stupefacție, cum, de altfel, au toate articolele din presa internațională care au transmis azi-noapte că partidul aflat la putere în România și-a dat jos al doilea guvern în doar 1 an de zile, din cauza conflictului dintre Liviu Dragnea și premier. În timp ce lumea întreagă, de la americani, la britanici și nemți, se luptă pentru investiții japoneze, noi rămânem cu barză, varză, viezure! La noi discuția este dacă îl punem premier pe Daea (nu-i nicio glumă, l-au propus premier și pe ministrul cu oaia) sau pe Dăncilă. Dacă rămâne sau nu Carmen Dan la ministerul de Interne. Dacă mai are sau nu Tudose viitor politic. Dacă a pierdut Ciolacu. Dacă a câștigat Olguța sau Firea. De ce nu doarme noaptea Oprișan. Acesta e nivelul guverării PSD: din șase în șase luni închidem pentru renovare după ce acești domni și doamne dau câte un chef monstru în care își pun poalele în cap.
Și apoi cu cine să fi vorbit premierul Japoniei? În ce limbă? Despre ce? Îmi povestea la un moment dat reprezentantul unui fond de investiții americano-german, venit în România „for business”, că această țară ar putea fi un El Dorado pentru afaceri, deoarece se pot încă scoate profituri mari din investiții. Îmi descria însă întâlniri oficiale, la cel mai înalt nivel, de la premier, la miniștri și secretari de stat. Era uluit de habarnismul cronic pe care îl manifestau aceștia, de lipsa oricărei gândiri strategice, de incapacitatea lor de a-și asuma o decizie, de faptul că nu știu cum să prezinte proiectele prioritare de investiții pentru România și, bomboana pe colivă, de faptul că nu vorbesc engleza. În concluzie, era contrariat de cât de multă „prostie” este în administrația publică a țării, dublată de un soi de „viclenie” pe care a simțit-o în momentul în care a fost întrebat „cam câți bani” poate fondul investi.
Turneul premierului Japoniei include și țările din jur. Politicienii români sunt cei mai buni agenți de vânzări pentru țările din jur. Nesimțirea lor cronică alungă investiții, anulează proiectele de dezvoltare, condamnă România la subdezvoltare. Azi leul a ajuns la cel mai slab nivel din istorie.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards” Empty PSD l-a plasat pe Iohannis într-o situație de win-win: poate aduce românii la vot împotriva PSD

Mesaj Scris de Admin Mier Ian 17, 2018 3:28 am

Spectacolul tragi-comic prin care PSD și-a autodevorat al doilea premier într-un an are totuși un efect optimist-curativ: dă scenariului alegerilor anticipate cele mai multe șanse pe care le-a avut până acum. Prima premisă pornește de la declarația de intenție a lui Iohannis, când l-a pus pe Tudose premier, că data viitoare se mai gândește dacă PSD merită guvernarea. Dacă ar fi consecvent, ar putea respinge o nouă propunere a PSD, deschizând astfel calea dizolvării Parlamentului. Ar fi îndreptățit și, probabil, susținut de o mare parte a românilor (asta ar fi a doua premisă), să nu mai lase PSD să se joace de-a guvernarea.
Dragnea - Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards” Ff2301ec997374cbe4246bb4c8a4323edf70980f
Foto: Presidency.ro
Scenariul ar continua cu desemnarea a doi premieri ”artificiali”, neacceptabili de majoritatea parlamentară și care să aducă legislativul în fața procedurii de dizolvare. Așa arată scenariul ideal, greu de realizat. Și asta pentru că reflexul natural al PSD va fi întreruperea parcursului dizolvării printr-o suspendare a președintelui. Ușor de pus în operă. Ar urma instalarea lui Tăriceanu la Cotroceni și rezolvarea desemnării unui premier PSD.
Teoretic, PSD câștigă. În fapt, trebuie organizat referendumul pentru demiterea președintelui. Adică, un vot popular Johannis vs. PSD. Și aici nu mai câștigă PSD. Opoziția latentă, #rezist, și poate chiar simpatizanții PSD dezmăgiți (au apărut astfel de germeni deja) ar putea face o demonstrație de forță la urne. Mulți au înțeles finalmente că atmosfera socială irespirabilă vine de la un partid cu 18% susținere a românilor și ar vrea să schimbe ceva. Acesta ar fi un prilej: reinstalarea prin vot a lui Iohannis la Cotroceni și dobândirea legitimității protestelor la adresa PSD până la următoarele alegeri la termen. Guvernarea PSD nu s-ar mai simți deloc sigură pe sine și arogantă atât timp cât ultimul scrutin va fi validat opoziția străzii. Așadar, ori alegerile parlamentare anticipate, ori referendumul de susținere a președintelui ar aduce un vot anti-PSD evident, acum, când partidul lui Dragnea e debusolat și destabilizat. E groggy, mai pe șleau, de la propriile lupte interne.
Sigur că pentru dezvoltarea politică de mai sus e nevoie ca președintele Iohannis să-și pună pielea în băț. Și ar trebui să-și schimbe mănușile de schi cu cele de box. Ceea ce nu e clar dacă-și dorește.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards” Empty România, între Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Mesaj Scris de Admin Mier Ian 17, 2018 3:32 am

PSD nu are mamă, nu are tată. Îl are doar pe Liviu Dragnea, care e adevărat că se auto-alintă cu apelativul “Daddy”, însă importanța lui în partid este net superioară celei deținute îndeobște de un pater familias. Cum altfel s-ar putea explica oare că marea majoritate din cei ce fac parte din conducere îi îndeplinesc d-lui Dragnea toate dorințele, chiar și atunci când El Lider Maximo nici măcar nu le exprimă cu glas tare?
Iată, nu mai departe decât luni, deși în cursul îndelungii ședințe a CEX-ului dl. Dragnea nu a spus că dorește demisia premierului Mihai Tudose, voința secretă a președintelui partidului a fost rapid îndeplinită. Dl. Dragnea a promis luni seara că, în cursul ședinței de marți a aceluiași for conducător al partidului, se va abține de a mai face vreo propunere de prim-ministru pentru simplul motiv că s-a dovedit deja că ar avea mână proastă. Cunoscând cinstea examplară, conduita ireproșabilă a fostului președinte al Consiliului județean Teleorman, nu am nici cel mai mic dubiu că acesta a fost mai ceva decât Marea Mută. Că a tăcut și a dormit ca o marmotă. Și cu toate acestea- ce să vezi?, propunerea conducerii partidului pentru funcția de premier al României este nimeni alta decât d-na Viorica Dăncilă. Care, pe lângă faptul că are certificat de calitate dat de locul domniei-sale de origine- ce ciudat, ce bizar și ce coincidență!, vorba lui Eugen Ionescu, fiindcă provine din Teleormanul d-lui Dragnea (sindromul Scornicești!), un județ care, în trecutul guvern Tudose, a furnizat vreo șaptezeci de secretari de Stat-, este o apropiată a d-lui Dragnea, o inamică a mișcării #rezist și o susținătoare a siluirii legilor justiției. Doamna Dăncilă mai are și atuuul de a mai fi fost vizată pentru a ocupa această funcție. Îndată după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat candidatura d-nei Sevil Shhaideh și înainte ca dl. Dragnea să îl propună pe dl. Sorin Grindeanu. Doamna Dăncilă a așteptat, a fost cuminte, l-a ascultat pe Daddy și e pe punctul de a fi recompensată pentru toate acestea.
Nu sunt chiar foarte sigur că Șeful Statului va accepta, cum se zice, “din prima” propunerea social-democraților români. Însă cred că, finalmente, dl. Iohannis își va călca pe suflet, își va încălca chiar și promisiunea contrarie făcută în iunie 2017 (e drept că ploua cu verbe la condițional în spusele sale din acea vreme), și va nominaliza tot un premier de la PSD. Dincolo de furiile deja înregistrate pe pagina sa de facebook și în pofida faptului că decizia aceasta poate să îl coste destul de mult în cazul în care va lua decizia de a se înscrie în viitoarea cursă prezidențială.
O analiză cât de cât lucidă arată că dl. Iohannis nici nu prea are de ales. Iar dacă despre alegere ar putea fi totuși vorba, aceasta se va face, fatalmente, între două rele. Pentru moment, PSD stă în sondaje încă destul de bine și deține majoritatea în Parlament . Spre deosebire de situația din iunie 2017, atunci când demiterea d-lui Sorin Grindeanu a determinat niște demisii, de data aceasta nu avem nici măcar cel mai mic indiciu că plecarea lui Mihai Tudose va produce reacții asemănătoare. Iar mai presus de toate, este evident că PSD nu are nici un scrupul, că nu dă doi bani nici pe democrație, nici pe viitorul țării, nici pe NATO și nici pe UE și își va pune în aplicare amenințarea că va declanșa procedurile în vederea suspendării președintelui. Chiar dacă la un eventual referendum se poate crede că președintele va ieși câștigător, costurile repetării, chiar și în mare, a evenimentelor din vara anului 2012, când cu încercarea neizbutită de demitere a președintelui Băsescu, sunt extrem de mari și cum nu se poate mai inutile.
Opoziția ca și o parte a opiniei publice s-au grăbit să ceară alegeri anticipate. În condițiile actuale, dacă luăm în calcul atât starea Opoziției cât și sondajele electorale din decembrie 2017 (chiar și acelea făcute de altcineva decât de dl. Marius Pieleanu, sociologul care are conexiune directă cu PSD și cu Liviu Dragnea), dacă mai punem la socoteala incapacitatea ei de a veni cu o ofertă electorală cu adevărat credibilă, plus muntele de haos și de orgolii care nu o lasă să se coaguleze, alegerile anticipate nu vor aduce nici o schimbare esențială în privința configurației voturilor. Se prea poate ca, în cazul în care anticipatele ar avea loc după un eventual referendum vizând demiterea președintelui, lucrurile să stea cu totul diferit. Riscurile sunt prea mari, totuși.
Pentru moment, singura soluție rezonabilă se limitează la așteptarea erodării mai accentuate a PSD. Și la creșterea voinței de schimbare a celor care în decembrie 2016 au stat acasă.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards” Empty Cu rugăciuni și temenele la Cotroceni

Mesaj Scris de Admin Mier Ian 17, 2018 4:06 am

Opoziția a decis. Va merge la președintele Klaus Iohannis nu pentru a propune vreun premier. Nu pentru a-l asigura pe acesta că în jurul PNL s-ar putea constitui peste noapte o majoritate parlamentară. Nici pentru a-și da cu presupusul legat de nominalizarea decisă de PSD. Liderii opoziței se prezintă în fața lui Klaus Iohannis pentru a-i solicita, nici mai mult nici mai puțin decât alegeri anticipate. Nici dacă ar fi oracolul din Delphi, el, președintele, nu ar putea decide așa ceva. Și nici măcar nu ar putea prognoza anticipatele. Asta dacă este de bună credință. Dar dacă nu este de bună credință?
Constituția României nu-i permite lui Iohannis să decreteze alegeri anticipate. Cu o singură excepție. Dacă nominalizează un premier de două ori la rând, iar acesta nu întrunește în Parlament voturile necesare în vederea instalării Guvernului. Atunci și numai atunci Iohannis poate dizolva Parlamentul și, în consecință, urmează să fie inițiate alegeri anticipate.
Cu alte cuvinte, liderii opoziției, în frunte cu Ludovic Orban, se duc la Cotroceni pentru a-i solicita președintelui să nominalizeze pentru formarea noului Guvern o persoană inacceptabiă pentru majoritatea PSD plus ALDE. Să ignore propunerea PSD plus ALDE și, la capătul consultărilor, să scoată din mânecă un Jolly Joker. Poate chiar să-l propună pe Mihai Tudose. În această eventualitate, se poate aștepta într-adevăr ca majoritatea să nu omologheze oferta prezidențială. Și urmează pasul doi. Pentru că dizolvarea Parlamentului este în doi timpi. După ce premierul desemnat cade în Legislativ, Iohannis ar urma să mai facă o propunere. Tot o persoană inacceptabilă. Eventual din nou Mihai Tudose. Și asfel, într-adevăr, se poate ajunge la anticipate.
Concluzia este că opoziția îi solicită lui Klaus Iohannis să transforme o procedură până la urmă obișnuită de schimbare a unui Guvern într-o criză politică, economică și socială de durată. Pentru că întreaga procedură, până la dizolvarea Parlamentului și apoi până la organizarea alegerilor, formarea unei noi majorități și instalarea unui nou Guvern va dura luni de zile. În toată această perioadă, sub aspect economic cel puțin, România va fi paralizată. Și guvernată de un Executiv cu puteri amputate. În timp ce oamenii politici se vor răfui unii cu alții, se vor acuza reciproc, încercând să-și ostilizeze unii altora electoratele, românilor nu le rămâne altceva de făcut decât să fluiere a pagubă și să constate că buzunarele lor au rămas goale sau sunt chiar găurite. Evident, dacă ar proceda astfel, președintele Klaus Iohannis și absolut toți liderii opoziției vor încerca în mod insistent să explice că vinovat de criză este PSD. În timp ce liderii PSD vor afirma contrariul.
Speranțele Opoziției și ale lui Klaus Iohannis într-un asemenea scenariu ar fi că, la capătul crizei, Dreapta va obține suficient de multe voturi la alegerile anticipate încât să poată forma o majoritate care să-i permită președintelui să defileze către un al doilea mandat, iar actualei opoziții să vină la butoanele Executivului.
Am văzut așadar care este prețul unui asemenea proiect și care este miza. Ceea ce nu știm în acest moment este ce decizie urmează să ia Klaus Iohannis. Nu cred însă că liderii opoziției au înnebunit toți deodată și merg la Cotroceni solicitând anticipate fără să fi primit în acest sens unele asigurări prealabile.
Sursa: CorectNews
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards” Empty Suspendarea lui Iohannis nu ar produce nici un dezastru, Dăncilă trebuie refuzată

Mesaj Scris de Admin Mier Ian 17, 2018 5:38 am

Tot aud spunându-se că, dacă președintele Klaus Iohannis nu desemnează drept candidat de premier acea persoană cerută de Liviu Dragnea prin intermediul PSD, va fi suspendat și, astfel, România va fi subjugată pe vecie de forțele răului (în luna până la referendumul de demitere a președintelui Iohannis prin promulgarea de către președintele Tăriceanu a tuturor legilor anti-justiție, apoi prin efectele acelor legi).
Așa e, nimeni nu poate infirma acest scenariu. Care este posibil. Sigur, fără nici un argument valid constituțional, dar știm deja de la precedentele suspendări prezidențiale (ambele ale lui Traian Băsescu) că CCR nu are decât un aviz consultativ în chestiune.
Totuși, există un motiv pentru care varianta suspendării lui Iohannis nu ar produce efectele dezastruoase anticipate acum de către unii: “cele mai multe dintre modificările legislative votate în draci de câteva săptămâni de către troica PSD – ALDE – UDMR nu vor intra niciodată în vigoare, de fapt, pentru că vor fi stopate la Curtea Constituțională (indiferent de toate scenariile care circulă mai mult sau mai puțin public, CCR nu va lăsa să treacă acele aberații).” (sursa)
Mai mult, chiar cu Iohannis președinte, modificarea legislației penale, dacă nu depășește cadrul constituțional, nu poate fi stopată. Reducerea unor pedepse, de exemple, prin lege, nu încalcă în nici un fel Constituția și, dacă o majoritate parlamentară decide astfel, nimic nu i se poate opune. Poate doar, desigur, societatea. Poporul. Prin răscoală, revoluție, război civil, cu vorba bună, cu rugăciuni etc.
Fără un premier care să i se opună lui Dragnea, Iohannis va fi decorativ cât de curând, ca și cum ar fi suspendat în fiecare zi, dar și-ar petrece “concediul” în dealul Cotrocenilor.
Și încă un argument în favoarea respingerii Vioricăi Dăncilă: nicăieri nu spune Constituția că președintele trebuie să-i facă pe plac lui Dragnea. Iată articolul 103 al legii fundamentale:
“(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.”
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards” Empty Re: Ce ar putea urma: scenariul cel mai negru al crizei politice în 5 episoade desprinse din „House of Cards”

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum