AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Originile lui Ponta, modificate în funcţie de evenimente

In jos

Originile lui  Ponta, modificate în funcţie de evenimente Empty Originile lui Ponta, modificate în funcţie de evenimente

Mesaj Scris de ana morosana Dum Iul 12, 2015 3:38 pm

Cu ocazia inaugurării punctului de frontieră Nadlac II – Csanadpalota a reiterat pe Facebook că se trage dintr-o familie care a pietruit în sec.19 drumul Pecica-Nădlac.
Neconcordanţe în originile premierului
La Victor Ponta a devenit un obicei. Cu ocazia unor evenimente importante se face legătura între eveniment şi predecesorii săi pe linie familială. În 4 situaţii s-a făcut legătura între Ponta şi predecesorii săi pe linie familială din comuna arădeană Pecica. Există însă o serie de neconcordanţe legate de aceşti predecesori. NU ştim dacă ce a afirmat în 4 rânduri Victor Ponta, reprezintă afirmaţii ale sale, ale echipei VVP (ce apare pe Facebook este opera echipei VVP) sau sunt mesaje pe care le-a preluat de la consilierii săi de imagine sau politici. Se ştie, cel puţin 75% din afirmaţiile publice ale premierului sunt de fapt mesaje sunt concepute de consilieri. Vă prezentăm tot ce a apărut legat de originile ardelene ale lui Victor Ponta
11 iulie 2015 – Victor Ponta (echipa VVP) postare pe Facebook
Am o emotie speciala azi! Am aflat din familie faptul ca inainte de anul 1900 unul din strastrabunicii mei se chema Ponte, era de meserie pietruitor de drumuri si locuia la Trieste (parte atunci a Imperiului Austro-Ungar ca si zona Aradului nostru). A fost mutat cu toata familia la Pecica pentru a munci la pietruirea drumului Pecica-Nadlac. A ramas sa locuiasca aici si romanii i-au schimbat numele in Ponta! Acum, la un secol si jumatate dupa, particip la inaugurarea autostrazii Nadlac-Pecica-Arad (inceputa in 2013 si finalizata acum)!”.
20 septembrie 2014 – Naţional Arena, lansarea candidaturii lui Victor Ponta
Sunt un român ca oricare alt român, sunt un român care sunt mândru de ţara mea. Sunt strănepotul unui român din Ardeal care în 1917 a cerut cetăţenia română şi a luptat alături de români pentru Marea Unire. Sunt nepot de preot de la care am învăţat să cred în Dumnezeu. Nu am nimic de ascuns (…) Vreau să fiu preşedintele romanilor care vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire. (...) Vreau să reuşim împreună Marea Unire”.
20 septembrie 2014 – seara, la Antena3, emisiunea Q&A.
Victor PontaAm primit de la o cunoştinţă, nici măcar un prieten, cadou de ziua mea, un dosar. Mă întreba Daciana dacă e corect să-l am, dosarul. Este dosarul bunicului meu, locotenent-colonelul Ponta Gheorghe, cel care s-a născut în Ardeal, în Ardealul austro-ungar, în acea vreme. A fost ofiţer în armata austro-ungară şi, în 1917, a trecut în România, şi-a luat cetăţenia română şi a luptat alături de Armata Română, fiind ofiţer de carieră, pentru ca, în 1918, să aibă loc Marea Unire. După care s-a stabilit în Bucureşti…”
Realizator (ţinând în mână un document din dosar): Locotenent-colonel Ponta Gheorghe, memoriul original.
Victor PontaExact în momentul în care vorbeam atât de mult despre Marea Unire şi, probabil, că cel care mi-a trimis cadoul şi căruia îi mulţumesc, a vrut să-mi arate că peste 100 de ani, aşa, se închide un cerc de generaţii.
24 iulie 2014 – interviu pentru Adevărul „live”
(interviu acordat după vizitarea şantierului sectorului de autostradă Pecica – Nădlag)
Victor Ponta: Mă întreabă foarte multă lume de unde e numele de Ponta. Şi pot să vă spun că familia mea a venit din Trieste la Pecica şi a construit, a fost adusă de către împăratul austro-ungar pentru a construi şi a pietrui drumul de la Pecica la Nădlac. Şi uite, după o sută şi ceva de ani, m-am dus cu domnul ministru Rus să constatăm cum am făcut în România, de la intrarea din Europa în România, deci de la Nădlac la Pecica, 22 de kilometri de autostradă foarte frumoşi care se termină în câmp (...) Acum, sigur, lucrăm, facem proceduri să-l terminăm pe al doilea; ca, din câmp, să se ducă (...) dacă nu de la Bucureşti, dar de la Timişoara până la Viena, să mergi pe autostradă. Dar vedeţi cum aşază istoria lucrurile, că, după o sută şi ceva de ani, poate reuşesc eu să fac din drumul pietruit de familia, care atunci se numea Ponte să fac autostrada sau s-o inaugurez.
ana morosana
ana morosana

Mesaje : 131
Data de înscriere : 21/05/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum