AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

CRIZA REFUGIAȚILOR este o invazie organizată care se bucură de un imens sprijin logistic

In jos

CRIZA REFUGIAȚILOR este o invazie organizată care se bucură de un imens sprijin logistic Empty CRIZA REFUGIAȚILOR este o invazie organizată care se bucură de un imens sprijin logistic

Mesaj Scris de MIKUTZA CE KURAI Dum Sept 06, 2015 7:34 am

Al Jazeera: „Numarul refugiatilor din Siria va ajunge la 5 MILIOANE la sfarsitul acestui an”.


CRIZA REFUGIAȚILOR este o invazie organizată care se bucură de un imens sprijin logistic Vapor-600x300


Postul de stiri Al Jazeera a publicat recent, pe pagina sa de internet, o analiza a unui bun cunoscator a situatiei din Siria si Irak, care sustine ca pana la sfarsitul acestui an vor pleca din Siria peste cinci milioane de oameni.


Hamish de Bretton-Gordon este specialist in armele chimice, a fost deseori in Orientul Mijlociu, fiind in acest moment consultant pentru mai multe organizatii care lucreaza in Siria si Irak.


In textul publicat de Al Jazeera, intitulat „Pierdem din din vedere ce este mai important in criza refugiatilor din Siria”, el spune ca pana la sfarsitul acestui an este de asteptat sa plece inca cinci milioane de oameni din Siria.


 

„Ascultand stirile prin care se cere guvernului britanic sa primeasca mii de refugiati imi dau seama ca este o abordare complet gresita si arata ca nu am invatat nimic din lectiile trecutului, din ce s-a intamplat in Irak si Afghanistan.


Noi am creat in Europa  problema refugiatilor din Siria. Este consecinta directa a inactivitatii noastre din Siria.


(…) Trebuie ca acum sa cream ‘zone sigure’ si zone interzise survolului pentru ca refugiatii sa se poata intoarce in Siria. Asa va fi mai bine pentru sirieni.


Este cea mai buna solutie pentru Siria, iar nu sa permitem plecarea a inca cinci milioane de oameni spre Europa si Orientul Mijlociu.


Marea Britanie, impreuna cu aliatii, trebuie sa faca un pas inainte in lupta cu Statul Islamic si sa forteze indepartarea de la putere a lui Bashar al-Assad, pentru a crea un climat in care cetatenii sirieni sa poata trai.


Trebuie de acum sa cream conditiile pentru ca refugiatii sa aiba unde se intoarce si pentru ca altii sa nu plece, altfel pana la sfarsitul acestui an vor fi cinci milioane de oameni care isi vor cauta adapost in Marea Birtanie si Europa”, a scris specialistul pe site-ul Al Jazeera.


Angela Merkel a declarat deja, vineri, ca Germania poate primi in acest an 800.000 de imigranti, confirmand ca se asteapta la un val masiv de refugiati.


Potrivit presei britanice, in conditiile in care UE trebuie sa distribuie 160.000 de refugiati in statele membre, Romania ar urma sa primeasca aproximativ 7.000.


In conditiile in care s-ar ajunge la un aflux de cinci milioane de refugiati, Romania ar trebui sa gazduiasca, conform cotei alocate, nu mai putin de 220.000 de imigranti sirieni.


O parere  avizata in legatura cu CRIZA REFUGIAȚILOR.


Ovidiu Hurduzeu: ”Este o invazie organizată care se bucură de un imens sprijin logistic”


 
CRIZA REFUGIAȚILOR este o invazie organizată care se bucură de un imens sprijin logistic Ovidiu-hurduzeu
 


Refugiați? Imigranți? Azilanți politici? Foarte mulți necunoscători își dau cu părerea pe subiectul crizei refugiaților (sau al azilanților? sau imigranților?).


Din fericire mai există și opinii avizate.


Ovidiu Hurduzeu, unul din autorii lucrării ”A Treia Forţă. România profundă”, doctor al Universității Stanford din SUA, și-a împărtășit experiența sa la momentul plecării din România, în 1989, prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare. 


Iata  mai jos mesajul postat de domnul Hurduzeu:


„Cu siguranţă nu putem să-i verificăm pe toţi aceşti oameni care sosesc, să le stabilim identitatea sau chiar să-i arestăm — nu putem face asta şi nici nu intenţionăm s-o facem“, a declarat jurnaliştilor Gerhard Puerstl, seful politiei din Viena


Cum se poate asa ceva? Un sirian sosit cu barca in Grecia, ca sa primeasca statut de refugiat trebuie sa fie luat in evidenta de politie si agentiile de emigrare. Altfel risca puscarie.


Romania nu are nici o obligatie fata de acesti oameni.


Azilul se cere in PRIMA TARA IN CARE AI SOSIT, nu te plimbi prin toata Europa si ceri sa te primeasca tara care-ti place.


Pe vremea comunismului, multi romani nu au primit viza de emigrare in SUA, fiindca, mai intai, s-au plimbat prin toata Europa si abia dupa ce au terminat turul turistic, au cerut in Italia sau Austria azil politic si emigrare in SUA.


Daca romanii treceau ilegal granita in Italia pe la Trieste, venind din Iugoslavia, si erau prinsi de granicerii italieni, acestia ii trimeteau inapoi in Iugoslavia (era un abuz fiindca nu puteai cere azil in Iugoslavia, fiindca erai trimis pachet in Romania)


Eu am ajuns cu avionul in Italia in 1989, la Roma, deci, pentru mine Italia era PRIMA tara unde se putea cere azil.


Regimul refugiatilor este strict reglementat juridic prin Conventia de la Geneva din 1949.


Nu merge sa invoci motive sentimentale.


Cand i-am spus unei functionare de la o agentie de emigrare de la Roma:


“Eu unde dorm?”, mi-a ras in nas: “Noi nu te-am chemat aici.”


Nici eu nu-i chemasem pe sovietici sa aduca comunismul in Romania si nici sirienii nu i-au invitat pe occidentali sa le faca praf tara, dar asta nu conteaza.


Odata ajuns in situatia de refugiat, nu ai nici un drept, esti la cheremul celor pe a caror teritoriu te afli.


Nimeni nu este obligat sa te hraneasca, sa te cazeze sau sa-ti dea de munca.


Cat am stat in Italia (un an si patru luni), asteptand viza ptr SUA, nu mi s-a oferit nici cazare, nici drept de munca legal.


Doar masa de pranz prin organizatia catolica Caritas si asta era un mare privilegiu fiindca eram refugiat legal.


Ce se intampla astazi nu are nimic in comun cu procesul normal de emigrare.


Este o invazie organizata care se bucura de un imens sprijin logistic.


Ovidiu Hurduzeu s-a născut în Bucureşti la 12 iunie 1957,  din tată bănăţean şi mamă moldoveancă, ambii părinţi de profesie geologi. După absolvirea în 1981 a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, secţia engleză-franceză a lucrat ca profesor la ţară, în satul Vintileanca de lângă Mizil.


În 1983 a devenit redactor la Editura Politică (actuala editură Humanitas) unde s-a ocupat cu traduceri din/în limba engleză. În 1989 părăseşte definitiv România şi se stabileşte în SUA.


În 1997 îşi obţine doctoratul în French and Humanities la Stanford University.


Volume:


Sclavii fericiţi. Lumea văzută din Silicon Valley, Iaşi, Timpul, 2005. Unabomber, profetul ucigaş, Bucureşti, Logos, 2007


A Treia Forţă. România profundă, Bucureşti, Logos, 2008 (coautor: Mircea Platon)


A Treia Forţă. Economia libertăţii. Renaşterea României profunde, Bucureşti, Logos, 2009 (editor, împreună cu John Crysostom Médaille)


FOTO: cuvantul-ortodox.ro

2 comentarii »

REFUGIÁ, refugiez, vb. I. Refl. A se retrage dintr-un teritoriu ocupat, a fugi din fața unui pericol sau de o urmărire, căutând sprijin sau ocrotire la cineva sau undeva; a se pune la adăpost. ♦ Fig. A se retrage într-un loc liniștit, ferit de zgomote și puțin frecventat. [Pr.: -gi-a] – Din fr. réfugier.
REFUGIÁT, -Ă, refugiați, -te, adj., s. m. și f. (Persoană) care s-a retras undeva sau la cineva spre a se adăposti, spre a găsi sprijin sau ocrotire în fața unei primejdii, a unei neplăceri etc. ◊ Refugiat politic = persoană care cere azil politic. [Pr.: -gi-at] – V. refugia. Cf. fr. réfugié.
MIGRÁ, migrez, vb. I. Intranz. 1. (Despre populații) A se deplasa în masă dintr-o regiune în alta, dintr-o țară în alta. ♦ (Despre animale, mai ales despre păsări și pești) A se muta în masă din unele ținuturi în altele, în anumite epoci ale anului, în vederea reproducerii, în căutarea unor condiții mai bune de trai etc. 2. P. anal. (Despre particule) A se deplasa într-o anumită direcție, sub acțiunea unei diferențe de concentrație sau a altor factori. – Din migrație (derivat regresiv).
IMIGRÁ, imigrez, vb. I. Intranz. A veni într-o țară străină pentru a se stabili aici. – Din fr. immigrer, lat. immigrare.
EMIGRÁ, emigrez, vb. I. Intranz. A-și părăsi patria pentru a se stabili (definitiv sau temporar) în altă țară; a se expatria. – Din fr. émigrer, lat. emigrare.
AZILÁNT, -Ă, azilanți, -te, s. m. și f. Persoană care a cerut azil, fiind luată în evidența unui stat înainte de a obține statutul de refugiat. – Din germ. Azilant. Cf. fr. asilé.
Ditre toţi termenii pomeniţi pentru cei ce asistă/observă/suportă la acest eveminet rezultă că este o MIGRAŢIE!
Prin urmare este necesar a nu se mai folosi în mass-media terminologii neadecvate! Dar se pare că interesul pentru păstrarea valorilor lingvistice, semantologice şi gnoseologice este ceva caduc în „lumea modernă”.
CRIZA REFUGIAȚILOR este o invazie organizată care se bucură de un imens sprijin logistic Picture?q=type%3Dlarge%26_md5%3Ddb71a29e1bc148efd7ec43a31329738b&resize=16%2C16 Comentariu de Mys Saly | 06/09/2015 | Răspunde

Din cate vedem,avem de-a face atat cu refugiati, asa cum ii defineste DEX, cat si cu emigranti, care si-au parasit tara din motive economice.
Marea problema este ca ceea ce se petrece in prezent, este rezultatul actiunii unor servicii secrete interesate sa foloseasca masa aceasta de disperati, pentru a destabiliza Occidentul, in speta UE.
Eu as reflecta in locul dv.in primul rand asupra acestui aspect major si m-as lasa mai putin fascinat de presupusele valori „lingvistice semantologice si gnoseologice”, devenite dupa parerea dv”caduce,in lumea moderna.
CRIZA REFUGIAȚILOR este o invazie organizată care se bucură de un imens sprijin logistic A029cafa8406c071176d231d45edd4fe?s=16&d=https%3A%2F%2F1.gravatar Comentariu de cersipamantromanesc | 06/09/2015 | Răspunde
MIKUTZA CE KURAI
MIKUTZA CE KURAI

Mesaje : 285
Data de înscriere : 17/03/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum