AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Avocaţii lui Putin

In jos

Avocaţii lui Putin Empty Avocaţii lui Putin

Mesaj Scris de ILUMINATI Mar Oct 13, 2015 11:38 pm

http://www.gandul.info/puterea-gandului/avocatii-lui-putin-14831971


Recentele afirmaţii ale preşedintelui Comisiei Europene, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, nu numai că par neverosimile, în contextul geopolitic actual, dar ele au avut darul de a pune gaz pe focul retoricii, tot mai aprinse şi mereu mai belicoase, a Rusiei, la adresa SUA şi a României.Ieri, Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare şi controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe, a reacţionat, în consecinţă, sporind emisia de „decibeli” a ameninţărilor directe, lansate de Kremlin. Acesta a declarat că decizia de instalare a scutului antirachetă, la Deveselu, riscă să devină „o provocare gravă la adresa securităţii internaţionale”. "Statele Unite şi România trebuie să înţeleagă amploarea reală a responsabilităţii acestui sistem, şi să îşi dea seama că pot renunţa la planul lor cât nu este prea târziu", a transmis Ulianov.
Aceasta avea să fie cea de-a doua „torpilă” lansată de Moscova, către SUA, în ultimele trei zile, replicile fiind generate de declaraţiile lui Juncker - cel puţin hazardate, dacă nu cumva la limita decenţei impuse de funcţia pe care o deţine.
„Trebuie, o spun deschis, să îi tratăm pe ruşi corect! Ştiu din conversaţiile mele cu Putin că nu acceptă fraze ca cea în care Barack Obama a spus că Rusia este o putere regională. Ce vrea să însemna asta?! Nu vorbim aşa de Rusia!”, a afirmat şeful Comisiei Europene, joia trecută, la Passau, în cadrul manifestărilor prilejuite de festivalul tradiţional “Menschen in Europa”.
Acelaşi personaj a mai adăugat că UE nu trebuie să lase SUA să dicteze politica europeană, în ceea ce priveşte relaţiile sale practice cu Rusia, care ar trebui restabilite.
Prima reacţie, dinspre Moscova, a venit prin vocea preşedintelui „Comisiei pentru afaceri externe” a Dumei de Stat, Aleksei Puskov. Acesta a făcut referire la „schimbările din politica europeană faţă de Rusia. „Este important: preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat ca SUA nu trebuie să dicteze UE cum să-şi construiască relaţiile cu Rusia. În UE au început schimbări în bine!”, a scris Puskov pe contul său de Twitter.
Spusele acestui om par să anunţe o schimbare majoră şi abruptă a politicii externe a UE - dacă aceasta ar fi existat, vreodată, în mod coerent -, decisă chiar sub ochii noştri, europenii neîntrebaţi de nimeni, nimic, nicicând.
Şeful acesta al unui extrem de important for european comunitar plânge de mila Rusiei că, vezi Doamne, poziţia acesteia e tratată inadecvat; e luată în uşor; ba, chiar e persiflată, faptă reprobabilă a preşedintelui Obama.
Omul acesta vorbeşte despre Rusia, neschimbata, aceeaşi care, pe fondul slăbiciunii şi a complicităţii occidentale, a hăcuit Europa, rupând-o-n două, pentru aproape 50 de ani, tot în tandem cu iniţial-prietena ei, Germania.
Omul acesta, născut în 1954, pare să nu fi aflat că statele vest-europene au mai dat dovadă de „imensă slăbiciune” în faţa Rusiei, după război, când şi-au asumat „crima de abandon” a statelor din Europa Centrală şi de Est sub cizma lui Stalin, în spatele Cortinei de Fier şi a Zidului Berlinului; tot pentru a nu jigni Kremlinul.
Acest om, care nu a trăit nici ororile Războiului Fierbinte, nici grozăviile Războiului Rece, asumă să ceară „instituirea unei armate a UE, în afara NATO şi fără legătură cu SUA. (Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu ţara domniei sale, dacă prea bătrâna Europă n-ar fi avut parte de debarcarea din Normandia).
Şi, mai ales, creştin-democratul Juncker, devenit peste noapte avocatul lui Putin, pledează pentru respectarea actelor „de politică externă a Moscovei”, aceeaşi care a schimbat frontiera unui stat european, suveran şi independent, în propriul interes, ocupând Crimeea şi devastând estul Ucrainei. Aceeaşi, care e pe cale să devină o ameninţare extremă pentru Republica Moldova prin Transnistria, a Ţărilor Baltice, a Finlandei, Poloniei, Bulgariei şi României.   
Cu siguranţă, luxemburghezul nu a devenit, peste noapte, prorus şi antiamerican în declaraţii, cu de la sine putere. Doar pentru că l-ar fi dat afară din casă preaplinul curajului său debordant şi propria-i experienţă de conducător, stări şi fapte care ne-au convins cât de „puternic” s-a aflat, de exemplu, în relaţia cu serviciile secrete din ţara sa.
Revin şi spun că Jean-Claude Juncker nu poate fi, în aceste condiţii, decât portavocea intereselor – economice şi de securitate naţională, inclusiv pe zona strategiilor energetice – a tandemului Germania-Franţa şi a sateliţilor europeni ai acestuia.
Cu atât mai gravă şi deconcertantă devine, astăzi, poziţia liderilor europeni, care par să caute garanţii de securitate pe „relaţia” est - renunţând, aproape violent, la securitatea oferită, la zi, de o organizaţie transatlantică, puternică şi stabilă -, lăsând impresia că sunt dispuşi, la o adică, pentru recuperarea liniştii lor, să mai împingă, încă o dată, statele Europei de Est – vezi Ucraina - dincolo de o nouă Cortină de Fier.
Iar în toate aceste ore care au trecut de la ameninţările Moscovei proferate la adresa României, niciun oficial român nu a reacţionat în vreun fel.
Ştiu! Nu se cade să răspundem, de la nivelul nostru de ministru sau şef de stat UE, unui directoraş din MAE rus…
Care UE?
ILUMINATI
ILUMINATI

Mesaje : 387
Data de înscriere : 16/02/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum