AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Klaun OHA UN AN DE MANDAT IMPOTRIVA ROMANILOR: A incalcat Constitutia acceptand relocarile fortate, a fost lobbistul bancilor si al multinationalelor straine, omul ONG-urilor lui SOROS, dusmanul Zilei Nationale si al Republicii Moldova

In jos

Klaun OHA UN AN DE MANDAT IMPOTRIVA ROMANILOR: A incalcat Constitutia acceptand relocarile fortate, a fost lobbistul bancilor si al multinationalelor straine, omul ONG-urilor lui SOROS, dusmanul Zilei Nationale si al Republicii Moldova Empty Klaun OHA UN AN DE MANDAT IMPOTRIVA ROMANILOR: A incalcat Constitutia acceptand relocarile fortate, a fost lobbistul bancilor si al multinationalelor straine, omul ONG-urilor lui SOROS, dusmanul Zilei Nationale si al Republicii Moldova

Mesaj Scris de Admin la data de Vin Dec 18, 2015 7:16 am


Declarația președintelui Klaus Iohannis potrivit căreia România s-a aflat în izolare pe plan internațional în ultimii ani este o ”prostie”, a susținut liderul MP și fostul șef al statului, Traian Băsescu.A simțit dânsul (Iohannis - n.r) că România a fost izolată până la venirea sa. Nu am auzit prostie mai mare debitată de un șef de stat din Europa decât ce a glăsuit domnul Iohannis de la tribuna Parlamentului. Aș aduce aminte că anul acesta a fost valorifică capacitatea României de a negocia din anii trecuți. De exemplu, de azi siteul de la Deveselu e operațional.

Zilele trecute, Ministrul de Externe a semnat la Bruxelles, la Comanadamentul NATO, condițiile de funcționare a unui comandament de batalion NATO în România și unui comandament de divizie. Acest lucru a fost obținut de România în septembrie 2014, la summit-ul NATO din Țara Galilor. Dacă România era un stat izolat fără capacitate de negocere, am fi avut cel mult doar comandamentul de batalion.Eu am cerut insistent ca România să aibă un comandament de divizie pentru a nu mai fi legată de cel din Polonia, care funcționează de mai mulți ani, și pentru a gestiona activitatea NATO din România, Bulgaria și Turcia. În septembrie 2014, România nu era încă o țară izolată, ci una cu capacitate de negociere și nu orice capacitate de negociere, ci una care i-a permis să găzduiască un comandament de divizie. Suprinzătoare analiza lui domnului Iohannis, dar probabil de la Sibiu nu s-a văzut. De la Cotroceni trebuia să se vadă”, a argumentat fostul președinte.
Traian Băsescu a comentat și relațiile cu Republica Moldova și influența pe care România o mai are în acest stat. Tot în cadrul acestei trăsnăi care arată cât de scurte sunt picioarele minciunii, îi amintesc domnului Iohannis că datorită influenței României în Republica Moldova am reușit să întărim dominația partidului lui Voronin, să proiectăm Republica Moldova pe o traictorie proeuropeană și, cu sprijinul României, să semneze acordul de asociere la UE și cel de liber schimb.

În acest an, de când la București diriguitorul politicii externe e Iohannis, România și-a pierdut masiv din influența legată de Republica Moldova pentru că nu a știut cum să o mai susțină. A pierdut influență și în interiorul UE și în interiorul Republicii Moldova, acolo unde ne băteam cu Moscova și în care am reușit de multe ori să dominăm.Azi, sub înțeleapta conducere externă a domnului Iohannis, România a pierdut masiv din influența în Republica Moldova. Vedem toți ce se întâlmplă în Moldova, care, deși ar putea să instaleze un guvern proeropean, se află într-un balans extraordinar între UE și Moscova”, a susținut Traian Băsescu.

După cum ați văzut, Serbia a început negocierile de aderare la UE. Datorită infleunței sale, România a reușit să blocheze decizia de începere a negocierilor și am lăsat-o de stadiul de stat asociat în anul 2011, când am condiționat poziția sa favorabilă de rezolvarea a problemelor minorităților din Serbia

Atunci, la Consiliul Afaceri Generale din 1 martie 2011, România  a blocat discuțiile cu privire la începerea negocierilor de aderare. Domnul Diaconescu a avut acest mandat. Consiliul a fost suspendat de circa patru ori, dar noi ne-am menținut poziția până când Serbia a semnat un acord cu România cu privire la drepturile minorității române.Iohannis a dormit liniștit, iar Serbia începe negocierile de aderare fără a aplica în totalitate acordul încheiat privind minoritățile. Românilor din Valea Timocului nu le sunt recunoscute drepturile Acesta este un alt mare succes de politică externă. Este un mare pas înapoi făcut sub mandatul domnului Iohannis”, a mai comentat fostul șef al statului.

Acesta s-a referit și la venirea la București a președintelui Dumei de stat, Serghei Nariskin: ”vă asigur că, dacă aș fi fost președinte, Nariskin nu ar fi vorbit de la tribuna de la care a vorbit Iohannis. Asta nu s-ar fi putut întâmpla pentru că el e interzis pe teritoriul UE. Marele făcător al politicii externe a reușit să vadă cu ochii lui cum Nariskin ne dă lecții la București”.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8699
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum