AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SOCIALIZEZI?! ATUNCI, ȚINE-ȚI GURA!

In jos

SOCIALIZEZI?! ATUNCI, ȚINE-ȚI GURA! Empty SOCIALIZEZI?! ATUNCI, ȚINE-ȚI GURA!

Mesaj Scris de MIKUTZA CE KURAI Mier Ian 27, 2016 11:16 pm

Să fie clar, rețelele de socializare n-au fost create cu scopul de a constitui o “media alternativă”, care să facă concurență mass-mediei oficiale, prezentând și transmițând mesaje diferite de cele vaccinate corect politic, guvernamental și trans-național. Nu! Au fost create cu intenția pragmatică de a face bani mulți, foarte mulți, stimulând comunicarea între grupuri mari de indivizi. Cu acest obiectiv, conversația ușoară, gargara și bârfa s-au văzut mutate în spațiul on-line, unde s-au transformat în fenomen de masă cu dimensiune globală și efect de supapă socială. În câțiva ani, circul logoreic a devenit planetar. Numai că, de la: “m-am îndrăgostit”, “mi-am scos un dinte”, “ai văzut-o ce bună este?” “la mulți ani!”, “mi-am luat pisică, o cheamă Bella”, “nașpa tipu’ “, “ ce tare e-n Ibiza”, “hai la pub”, “hai la concert” etc. s-a ajuns la “hai în stradă”, “hai în piața” și “jos dictatura”. Așa că, dictaturile – din Iran, ori China, ori… nu mai contează – s-au grăbit să pună sub control “șueta” cu ajutorul echipamentelor furnizate, contracost, de… democrații. Democrațiile însă n-au făcut-o. Pentru că, așa cum spunea un desen umoristic în Franța lui ‘89: “Dictatura înseamnă să-ți ții gura. Democrație înseamnă că n-ai decât să vorbești.”
Marele Pavlov Media – de la CNN și New York Times, la BBC, Le Monde, France 2, ZDF și Bild –  a vorbit, culmea, la superlativ, de “revoluția  Twitter”, “mișcarea Facebook” și “revoluționarii on-line”. Mainstream media a alintat protector, cu sintagme, militantismul libertății de exprimare, deși prin alte părți “șueta” umplea piețele și străzile, iar “gargara” îi ridica pe oameni pe baricade. “Primăvara on-line” i-a convenit atât mediei, cât și establishmentului politic cu care aceasta trăiește în concubinaj.
Asta pâna când, în Europa, logoreea fără limite și reguli a rețelelor de socializare a început să se transforme, treptat, pusă în fața Islamului totalitar și a invaziei imigraționale, în militantism organizat și rezistență acerbă. Până când libertatea de opinie din rețele a început să-și transforme elocvența gratuită în idei ce influențează mentalitatea colectivă și modul de acțiune.
Primul lider al sistemului politico-mediatic corect politic care a reacționat pe față, simțind pericolul, fără să-i pese de normele elementare ale democrației, a fost Angela Merkel. Vigilența celei care s-a născut și s-a format într-o dictatură și al șaptelea simț al tinerei responsabile cu propaganda în cadrul Uniunii tinerilor comuniști, au arătat că nu s-au tocit de frecușul catifelat al anilor petrecuți în democrație. Așa că, Merkel i-a cerut lui Mark să cenzureze și să șteargă, în Germania, toate comentariile deviaționiste și să blocheze conturile disidenților – a celor care se opun politicii imigraționiste a guvernului. Asta cu luni înainte ca Taharrush-ul din Koln să devină realitate. O vizionară care a realizat imediat că libertatea de exprimare a masei de “socializatori” nesocialiști îi poate sugruma, în scurt timp, libertatea de acțiune.
Că rețelele de socializare – în special Facebook – s-au transformat, fără voia creatorilor și propietarilor, într-o “media alternativă” s-a observat imediat după agresiunile sexuale în masă organizate de “refugiații” musulmani sub ochii – acoperiți de albeața corectitudini politice – autorităților și forțelor de ordine. Epicentrul devastatorului cutremur sexual a fost înregistrat la Koln, dar unda sa  de șoc a atins Austria, Suedia și Finlanda. Sute și sute de femei au fost violate, bătute sau “doar” tâlhărite într-o singură noapte, fără ca marele “Pavlov Media” să spună ceva timp de patru zile! Citadela “libertății de exprimare” s-a închis, “deontologic”, întrând în renovare. Părea că cenzura impusă de establishmentul politico-mediatic european își va atinge scopul. Dar a intervenit “media alternativă”, totul s-a aflat, și “Pavlov Media” s-a deschis spășit, cerându-și scuze.
S-ar putea spune că democrația lui “n-ai decât să vorbești”  a fost pusă la colț! Cine mai crede în “valorile” unei societăți cangrenate ideologic, în care “buna gândire” a corectitudinii politice dictează, poate crede și asta. Dar nu o crede Merkel, care a decretat: “Nu este numai datoria Statului să intervină când comentatorii cheamă la revoltă pe rețelele sociale, dar și compania trebuie să facă ceva împotriva unor astfel de manifestări.” Așa că, în Germania, Sheryl Sandberg – directorul operațional Facebook –  a lansat proiectul OnLine Civil Courage Initiative, menit să combată “rasismul” pe Internet, iar Facebook și-a oferit serviciile editorului Bertelsmann pentru a suprima mesajele “rasiste” de pe platforma sa germană.
Și proiectul îsi arată primele roade. “Rasista” de doar 16 ani, Bibi Wilhailm a întrebat pe Facebook: “Nu vedeți cum ni s-au schimbat viețile? Deschideți-vă ochii, asta e normal? Trebuie ca eu, o fată de aproape 17 ani, să mă tem să ies pe stradă?… Bărbați, va rog ajutați-vă copiii și femeile. Și prietenii mei au aceleași temeri, suntem șocați de ceea ce se întamplă. Sper ca acest video să vă convingă și teroarea să ia sfârșit”.
Postarea a fost ștearsă, iar ceea ce a luat sfârșit a fost profilul ei de pe Facebook. Șuetă, gargară, chat, da! Dar democrația lui “n-ai decât să vorbești” se transformă. Și în noul ei avatar orice altceva este… verboten!
Și în Olanda n-ai decât să vorbești, cu condiția, recentă, să spui numai ce trebuie. Și de asta are grijă poliția! Zeci și zeci de comentatori pe Twitter au fost vizitați de polițiști, acasă sau la seviciu, pentru a li se atrage atenția să schimbe tonul! Motivul? Comentariile despre centrele de azilanți și imigrație pot duce la răzvrătire! Ca și în Germania, în Olanda “șueta” incorectă politic nu are voie să iasa în public și nici “gargara” reacționară să se arate pe baricadele on-line. Și este, deși mulți nu cred încă, doar începutul. Pentru că rețele de socializare n-au fost gândite să dărâme monopolul mediatic al “democrațiilor”  corecte politic, ci să producă bani. Doar bani. Și cine n-a înțeles asta, se trezește, mai devreme sau mai târziu, că “democrația” îl lămurește, vorbind în numele “valorilor” pe care le apără: “Ține-ți gura!”
 
MIKUTZA CE KURAI
MIKUTZA CE KURAI

Mesaje : 285
Data de înscriere : 17/03/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum