POZE...............
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: IN ZBOR PESTE UN CUIB DE CUCI PLANEAZA LACOMI POLITRUCI :: Memento Porcius Politicus , ubi bene ibi patria :: ANTIILUZII : Unde e iluziile mele , care le-am avut? :: DOAMNA TIA
Pagina 1 din 1
POZE...............
Taci că s-au despărțit PSD și UNPR! Nu prea mult și nici definitiv. Și-au luat o pauză în relație – dar numai la locale urmând să se reîntâlnească la parlamentare. UNPR și-a separat și grupurile parlamentare: acum au grupuri sanitare separate. E o despărțire din interes. Mult mai radicală este decizia votată de PSD de a nu participa la alegerile locale dacă se ajunge la două tururi. S-o vedem și pe-asta! PSD lipsind de la alegeri. Cam dubioasă această decizie a PSD dacă te gândești că în 2014 guvernul Ponta a suspendat o lege înainte de prezidențiale pentru a racola cât mai mulți primari. Atunci s-a putut. Pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, dna Gorghiu le-a numit „pesedism”. Pesimism, mai exact. Partidele mari se bat în tururi, partidele mici și mijlocii fac galerie: „Iohannis și PNL cred că au o baghetă magică cu care pot optimiza șansele la alegeri” a zis Tăriceanu care vrea două tururi ca PNL dar face un tur cu PSD. Oprea nu vrea nici el schimbarea legii. A preferat întotdeauna încălcarea ei – de preferință cu girofar. Și cu imagini: un senator UNPR a propus ca buletinele de vot să aibă și pozele candidaților pentru ca alegătorii să-l vadă măcar o dată-n viață pe cel pe care-l votează. S-ar putea însă ca pozele unor candidați să apară chiar înainte de alegeri căci există o întreagă arhivă foto plus filmulețe care așteaptă vernisajul. E vorba tot de câte două tururi. În living. „Riscurile meseriei”, vorba procurorului general Nițu care nu demisionează din pricina coloanelor oficiale ilegale și nici nu va fi revocat. Premierul Cioloș a reacționat dându-se ca exemplu: „nu merg cu polițiști niciodată, prefer să mă scol cu 10-15 min mai devreme decât să zăpăcesc toată lumea la cap”. Corect. În fond, poți s-o zăpăcești de cap și fără coloană oficială: ministrul Sănătății, Achimaș Cadariu e convins că „dacă raportez sistemul de sănătate la ansamblul societății, aș spune că este peste medie”. Rezultă că deși am plătit CASS, raportat la ansamblul societății nu merităm decât o aspirină. Raportat la dr. Pleșa din Oradea care lua 235 de șpăgi într-o lună, contra acte pentru pensionare, lucrurile se prezintă și mai dramatic. Supărat pe cei care-i aduceau pălincă, ouă și brânză în loc de bani, Pleșa a izbucnit: „de-aia nu mai avansează țara asta!”. Așa e, domnule, cum să avanseze când nici după decenii de șpagă unii nu știu ce trebuie să dea? Iar alții (întrebați de TVR) nu știu nici „care este jumătatea lui zero?”. Răspunsul e simplu: un ministru tehnocrat. Cealaltă jumătate e un ministru politic. Întâlnire de gradul zero. Cioloș și partidele: ce-i facem, domnule? mai facem alte alegeri sau le păstrăm pe cele vechi, modificăm data și schimbăm comisioanele?
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: IN ZBOR PESTE UN CUIB DE CUCI PLANEAZA LACOMI POLITRUCI :: Memento Porcius Politicus , ubi bene ibi patria :: ANTIILUZII : Unde e iluziile mele , care le-am avut? :: DOAMNA TIA
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum