În România, brânza nu mai e de vacă, e de țap ispășitor
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: OHA si PNL :: Despre ȚOAPE și ȚOPISME cu nea Ilie de la sculărie
Pagina 1 din 1
În România, brânza nu mai e de vacă, e de țap ispășitor
Printre numeroase alte calități moștenite de la strămoșii noștri daci, romani, gepizi, avari, cumani și de alte naționalități, se numără și aceea a datului la coxxe. Și nu când e omul în picioare, ci când deja e căzut jos și icnește după aer, păi ori suntem curajoși, ori nu mai suntem? Cine mai știe ca noi, în acest spațiu balcanic, în Europa, pe glob și în galaxie, în general, să mai lovească sub centură cu atâta talent? Vedem omul căzut la pământ, dar nu ne lăsăm până nu-i mai tragem și noi una, să fie lucrul – vorba unuia care nu prea vorbește – bine făcut. Cam așa s-au întâmplat lucrurile și în cazul brânzei contaminate cu E. Coli.
Ce avem noi în acest caz? Avem, pe de o parte, niște doctorași depășiți total de situație, care însă n-ar recunoaște pentru nimic în lume asta, ci țin bolnavul la ei până pleacă ori pe picioarele lui, ori cu picioarele înainte. Avem niște băieți de la Direcția Sanitar Veterinară care întâi trag și pe urmă întreabă, avem niște autorități și niște domni din Ministerul Sănătății care nu prea știu ce caută ei pe acolo, dar le place, că-i cald, bine și leafa babană. Și, în sfârșit, avem niște formatori de opinie, pe Facebook și prin presa aia amărâtă, câtă a mai rămas, care, pentru un click și-o accesare în plus ar scoate-o la mezat și pe nevestica lor – în cazul fericit când au nevestică și nu se înmulțesc ca paramecii, prin sporii din palmă.
A fost de-ajuns ca undeva, în Argeș, să se găsească tulpini de E.Coli, ca toată lumea să răsufle ușurată: doctorașii, că bacteria n-a fost de-a lor, din spital, producție proprie, băieții de la DSV că au prins hoțul și-s numa buni de avansare și domnii frecători de mentă din Minister că, după ce au lălăit-o două săptămâni, au și ei, în sfârșit, un vinovat. Care vinovat, la o adică, nu e decât un țap ispășitor, pentru că nu s-a dovedit, negru pe alb, că vina i-ar aparține. Sunt prea multe necunoscute și prea multe lucruri dubioase în toată povestea asta, despre care nimeni nu mai zice acum nimic. Este clar că nu toți bebelușii au mâncat brânză dulce de la Brădet, dar toți au murit. Este la fel de clar că analizele făcute la ieșirea din fabrică au fost curate și doar la probele luate de la magazine s-au semnalat bacterii. Dacă vreți, e ca și cum aș lua un parfum Dior din fabrica lui Dior, aș pune în locul parfumului Farmec 16 sau parfum bulgăresc la 10 leva kilu și pe urmă aș începe să urlu că Dior face parfumuri de rahat. Însă nimeni n-a stat să vadă dacă vânzătorul de la magazin s-a spălat pe lăbuță după ce a făcut doi-doi, dacă avea multe muște prin galantare sau dacă îți tăia brânza cu aceeași mână cu care se scărpina și anume în chiloți. Nu, s-a găsit fabrica producătoare, gata, asta e de vină, opriți ancheta, pușcărie pe viață pentru vinovați, 'tu-le muma-n cur de speculanți!
Dar, cei mai fericiți din toată afacerea asta nu-s nici doctorașii, nici funcționărașii, ci acei domni cu gulere scrobite de prin marile concerne internaționale, care au acaparat deja cam toate firmele mari producătoare de lactate din România – nu le spun, că le știți și voi – și care acum își freacă, probabil, mânuțele, că vor obține profituri și mai uriașe, după scoaterea de pe piață a micilor producători autohtoni. Pentru că românul e sensibilos și dă fandaxia-n el una-două: n-o să mai cumpere acum câte zile o mai avea brânză sau lapte de la magazinul de produse tradiționale din colț, ci o să le ia, frumos ambalate și de vreo două ori mai scumpe de la supermarket. Nu zic că străinezii au conspirat să le distrugă românilor industria de lactate, că nici nu mai e nevoie. Românii și-o distrug singuri, prin heirupismul, alarmismul și prostia fudulă a unora dintre ei. Străinezii doar profită, cum au profitat, de la azteci și incași la negri bantu, de toate neamurile mai sărace cu duhul de pe planetă. Și încă nu-i tacâmul complet. Sunt convins că se poate și mai mult: la urma urmei, doar un bebeluș a murit din brânză contaminată, dar restul? Poate or fi mâncat pui contaminat, de la crescătorii de găini autohtoni, sau poate niște slană de la crescători de porci autohtoni sau poate chiar or fi luat o dușcă de tărie, bineînțeles, de la producători autohtoni, că doar nu era să ia de la Johnnie Walker!
Singura problemă, pentru formatorii de opinie de pe Facebook și pentru presa urechistă e că, în ritmul ăsta, o să rămână rapid fără ținte și n-o să mai aibă țapi ispășitori pe care să dea vina. Și atunci, ei pe cine o să mai mulgă, să mănâncă și gura lor ceva?
Subiecte similare
» ROMÂNIA CA ȚINTA VACĂ :Bilanțul unei săptămâni de foc. Urmează lovitura decisivă
» ȚAP ISPĂȘITOR, PREȘEDINTELE OHA ESTE PUS LA ZID!
» Vaca și boul
» Un „erou” împuns de o vacă!
» Vaca, Dragnea şi găleata cu lapte
» ȚAP ISPĂȘITOR, PREȘEDINTELE OHA ESTE PUS LA ZID!
» Vaca și boul
» Un „erou” împuns de o vacă!
» Vaca, Dragnea şi găleata cu lapte
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: OHA si PNL :: Despre ȚOAPE și ȚOPISME cu nea Ilie de la sculărie
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum