Decese ciudate, decese suspecte : Toți oamenii mor. Unii însă, în mod ciudat
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: „Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit" :: Adventavit asinus, pulcher et fortissimus!
Pagina 1 din 1
Decese ciudate, decese suspecte : Toți oamenii mor. Unii însă, în mod ciudat
Toți oamenii mor. Unii însă, în mod ciudat
Începînd cu a doua zi a revoluției, în România s-au înmulțit treptat tot mai mult morțile unor persoane notorii, morți care ridică semne de întrebare.
Au existat astfel de situații și înainte de 1989. De pildă moartea lui Chivu Stoica, în anul 1975, declarată sinucidere, accidentul de circulație produs în Turcia în anul 1984 în urma căruia a murit Vasile Patilineț (și despre care se colportează că ar fi fost mîna securității), moartea bizară în același an a lui Virgil Trofin.
După acel Crăciun, însă s-au înmulțit și tot înmulțit crimele, sinuciderile foarte multe dintre ele bizare, cazurile de morți în străinătate sosiți în țară în sicrie sigilate (care nu au fost deschise, astfel că nu se știe cine ar putea să se fi aflat înăuntru), accidentele de zbor, de circulație, de vînătoare sau alt fel de accidente.
O să fac o trecere în revistă a acestor morți celebri, fără să fie completă, și în care sînt trecute și cazuri în care nu există suspiciuni.
1.Chiar a doua zi după “victoria revoluției”, pe 23 dec. 1989, generalii de miliție Constantin Nuță (șeful IGM) și Velicu Mihalea (adjunctul său) sînt urcați în elicopter pentru a fi aduși la București. Aceasta, în condițiile în care era interdicție de zbor și exista ordinul de a se trage în orice aparat care survolează teritoriul țării. A fost o crimă premeditată, pentru a nu spune ce știu.
2. Voi continua cu Crăciunul 1989, cînd a avut loc execuția soților Ceaușescu. Aceasta nu a constituit punerea în executare a unei hotărîri legale, ci o crimă. Soții Ceaușescu au fost uciși în condițiile în care:
-dosarul în baza căruia au fost condamnați, conținea doar un rechizitoriu scris de mînă pe o coală de hîrtie, două ordonanțe de reținere, două mandate de arestare și două delegații de avocat din oficiu (Nicolae Teodorescu și Constantin Lucescu – poate că altă dată o să vă povestesc cum au ajuns ei avocații familiei prezidențiale);
-au fost condamnați fără nici o probă în sprijinul acuzațiilor aduse, dovedite ulterior mincinoase, dar au fost condamnați și pentru fapte care nu erau prevăzute de codul penal;
- au fost condamnați fiind lipsiți de apărare, în condițiile în care președintele completului de judecată – Gică Popa, și cei doi avocați au fost acuzatori chiar mai acerbi decît acuzatorul oficial, Dan Voinea;
-au fost uciși pe loc, în condițiile în care legea le permitea un termen de recurs de 10 zile cît și dreptul la grațiere.
Au fost uciși fiindcă Silviu Brucan l-a convins pe Ion Iliescu să dispună uciderea lor, ca să nu vorbească. Apoi, Ion Iliescu, deși nu avea dreptul de a aboli pedeapsa cu moartea ci doar acela de a o comuta, pentru liniștea sa, a procedat la abolirea ilegală.
La zecile de morți produse în cursul unor vînători, nu mă refer fiindcă nu am date elocvente – dacă le are cineva, este invitat să completeze acest material.
Dar nu au murit în accidente de circulație doar românii de aici. Au murit mai ales patrioții moldoveni.
Ion Aldea Teodorovici și Doina Teodorovici, militanți pentru unirea cu Țara, au murit într-un accident de mașină petrecut în noaptea de 29/30 oct. 1992, chiar pe teritoriul României.
Grigore Grigoriu, actorul care a interpretat celebrul rol al țiganului Zobar din la fel de celebrul film Șatra, membru al mișcării Plai Natal, a murit la data de 20 dec. 2003 în urma unui accident de circulație.
Episcopul Dorimedont Cecan a suferit un grav accident de circulație în ziua de 5 dec. 2006 în Moldova, și a murit în spital la 31 dec. 2006 în Viena.
Grigore Vieru, poetul noii Uniri, a suferit un grav accident de circulație în noaptea de 15/16 ian. 2009, în urma căruia a murit.
Se spune că pe vremea DIE (actuala SIE), instituția avea asasini profesioniști. Este notoriu un singur caz. Este vorba de Matei Pavel Haiducu (pe numele adevărat Matei Pavel Hirsch), care în anul 1981 s-a predat autorităților franceze susținînd că a primit ordin să-i ucidă pe Virgil Tănase și pe Paul Goma. Eu unul, nu prea cred asta.
În schimb, încep să cred că noile sevicii secrete, preluînd obiceiurile serviciilor secrete americane, au mult mai mulți criminali profesioniști decît erau pe timpul lui Ceaușescu.
Dan Cristian IONESCU
ion_pribeagu- Mesaje : 174
Data de înscriere : 15/02/2013
Subiecte similare
» Cumpănaşu cere ca toţi parlamentarii de Olt să fie audiaţi de către anchetatori: „Există o complicitate majoră şi toţi oamenii ăştia trebuie să răspundă“
» Frica de Dan Barna | Ciudat, toți candidații se tem de candidatul USR! Iată adevăratul motiv
» Buzaianu, Udrea si reteaua Monaco. Cine sunt toti oamenii astia?
» Statul bolnav și toți oamenii de bronz ai lui Klaus Iohannis. Ce am văzut aseară la Romexpo
» Ponta este cel mai periculos dintre toți oamenii politici din România după 1989 deoarece este un om disperat
» Frica de Dan Barna | Ciudat, toți candidații se tem de candidatul USR! Iată adevăratul motiv
» Buzaianu, Udrea si reteaua Monaco. Cine sunt toti oamenii astia?
» Statul bolnav și toți oamenii de bronz ai lui Klaus Iohannis. Ce am văzut aseară la Romexpo
» Ponta este cel mai periculos dintre toți oamenii politici din România după 1989 deoarece este un om disperat
AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA :: „Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit" :: Adventavit asinus, pulcher et fortissimus!
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|