AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

"EFECTUL IOHANNIS" ASUPRA PNL. Cum a reușit cel mai mare partid de dreapta să devină victima perfectă pentru PSD. ABSENȚA UNUI LIDER REAL, BLATUL CU ANTENA 3, EȘECUL TEHNOCRAȚILOR, AMESTECUL SERVICIIILOR DE INFORMAȚII, cauzele eșecului.

In jos

"EFECTUL IOHANNIS" ASUPRA PNL. Cum a reușit cel mai mare partid de dreapta să devină victima perfectă pentru PSD. ABSENȚA UNUI LIDER REAL, BLATUL CU ANTENA 3, EȘECUL TEHNOCRAȚILOR, AMESTECUL SERVICIIILOR DE INFORMAȚII, cauzele eșecului.  Empty "EFECTUL IOHANNIS" ASUPRA PNL. Cum a reușit cel mai mare partid de dreapta să devină victima perfectă pentru PSD. ABSENȚA UNUI LIDER REAL, BLATUL CU ANTENA 3, EȘECUL TEHNOCRAȚILOR, AMESTECUL SERVICIIILOR DE INFORMAȚII, cauzele eșecului.

Mesaj Scris de MIKUTZA CE KURAI Lun Iun 06, 2016 1:59 am

Klaus Iohannis era așteptat de la ora 7 dimineața la secția de vot din Jean Monet de către zeci de reporteri. Așa se procedează la fiecare tur de scrutin. Redacțiile de știri desemnează cei mai buni oameni pentru a smulge o știre de la șeful statului, indiferent cum îl cheamă. Așa s-a întâmplat și ieri, numai că protagonistul a lipsit. A venit într-un târziu, pe la ora 18.00, spre disperarea reporterilor. Mircea Marian, reporterul EvZ prezent la fața locului povestea că atmosfera era încărcată cu ură. Iar ziariștii au izbucnit în proteste în momentul în care Klaus Iohannis nu a catadicsit să le dea nici măcar o declarație. A plecat, așa cum a venit. Un moment aparent neimportant, dar simbolic. Un simbol al eșecului. Pentru că nu este numai eșecul PNL, ci asistăm la maturizarea unui întreg proces politic marcat de eșec.






În România, în paralel cu alegerile locale, s-a mai desfășurat un test important. Al inundațiilor. Două persoane au murit, zeci de răniți, unii în stare critică, sute de gospodării inundate și persoane evacuate. Cod galben. Cod roșu. Doar pentru oamenii aflați în calea viituri. Guvernarea tehnocrată a tratat în manieră bruxeleză furia apelor. Fenomenul s-a dovedit a fi puțin interesant pentru premierul Dacian Cioloș, care i-a cerut o evaluare ministrului de Interne, Petre Tobă. Deloc interesant pentru președintele Românieicare n-a cerut nimic nimănui, care n-a dat nici o declarație. În schimb amândoi, Cioloș și Iohannis s-au scăldat în simpozioane. Într-o demonstrație perfectă de ceea ce înseamnă să fii paralel cu realitatea, cei doi au demonstrat cum mitul guvernului tehnocrat care se pricepe la toate, deci le rezolvă pe toate, într-o Românie a lucrului bine făcut, va deveni obiect de studiu pentru studenții la științe politice preocupați să nu repete greșelile trecutului. Încă un exemplu că episodul de la Jean Monet nu a fost decât reflexul unui stil de a guverna în paralel cu viața oamenilor. Care a început odată cu prima zi de mandat a noii conduceri a PNL formată din Alina Gorghiu și Vasile Blaga și va continua până când decide cineva să facă schimbări fundamentale în structura celui mai mare partid de dreapta din România.  
Decontul s-a făcut la alegerile locale. Marele eșec al PNL, legat de incapacitatea guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș, este dat de o întreagă strategie și atitudine a liderilor liberali. Blatul evident dintre conducerea partidului și Antena 3, în paralel fiind ignorate programatic mijloace mass-media importante, de exemplu România TV și B1TV, a scos în evidență credința unor liberali de vârf că pot modifica realitatea printr-o prestație telecomandată. Alintați cu subtilități stilistice de echipa lui Mihai Gâdea, Alina Gorghiu și colegii ei, uneori chiar și Dacian Cioloș, au crezut în miraculoasa putere a modificării credinței oamenilor, așa cum dovediseră cei de la Trustul Intact în cazul succesului răsunător al USL. Numai că atunci, nemulțumirea oamenilor era îndreptată, justificat sau nu, către Traian Băsescu și PDL, deci demersul Antenelor avea o largă bază populară. Care s-a văzut la vot. Acum era invers, iar BLATUL PNL - Antena 3 a fost sancționat dur în București, un oraș mult mai conectat la realitate decât restul țării
De fapt, în București s-a văzut cel mai clar implicarea unor forțe externe, nelegitime, în viața politică. S-a plecat de la candidatura lui Cristian Bușoi, unul din clienții permanenți ai lui Mihai Gâdea, numai că acesta a fost eliminat prin clasica amenințare a dosarului de la DNA (ca fapt divers, nu s-a mai auzit nimic de atunci în privința acestei anchete), în ciuda susținerii arătate de președintele României Klaus Iohannis și a directorului SRI, Eduard Hellvig. Cei doi au fost forțați de aceste forțe externe nelegitime să accepte o nouă realitate, care în primul moment s-a numit Ludovic Orban. Îndreptățit să candideze la București prin prisma vechimii în partid și a stăruinței dovedită în asumarea unei lupte electorale la nivelul Capitalei, Orban a fost scos din joc la fel de dur, ca un fault ilegal în hochei. Un om de afaceri denunțător, un flagrant nedus până la capăt sau ratat cu bună știință, o chemare la DNA și s-a pus punct unei cariere politice de 26 de ani.

A venit soluția salvatoare Marian Munteanu. Despre care avem acum confirmarea impunerii din afara PNL. Declarația supărată a lui Cezar Preda, vicepreședinte PNL, din ultimele zile de campanie, a certificat ceea ce EvZ a susținut în repetate rânduri. Marian Munteanu a fost o candidatură clocită în laboratorul unor minți "luminate". "Nicusor Dan este acum, singur, la oamenii care au vrut alt proiect. (n.r. Nicușor Dan se afla la o emisiune la Realitatea TV, în timp ce Cătălin Predoiu participa alături de alți candidați la o dezbatere electorală la România TV). Cei care nu vor unirea dreptei. Cei care sunt total împotriva lui Predoiu, cei care si-au calculat de luni de zile construcția cu Marian Munteanu si care doreau ca vehicul politic PNL. PNL nu a marșat si a devenit indezirabil pentru păpușari". Marian Munteanu trebuia să fie un soi de Nicușor Dan, îmbrăcat în haina românismului, fără tunsoarea stilistului de vedete. OMUL NOU în politică. Numai că n-a fost să fie, majoritatea societății civile semnalând antisemitismul și pro-legionarismul care i-au marcat cariera publică a fostului lider al studenților. Așa că s-a continuat cu sarabanda candidaturilor. 
Cătălin Predoiu a fost pus ca să fie sacrificat. Vasile Blaga s-a interesat de soarta organizațiilor din Transilvania și Banat, fieful tradițional al PDL în care noii liberali au obținut victoriile cele mai importante, iar Alina Gorghiu de soarta ei, în așa fel încât să nu fie legată de eșecul previzibil de la București. Un eșec potențat și de decizia proastă luată de liberali în momentul în care au fost de acord cu alegerile locale într-un singur tur. Numai că așa cum se spune în popor și în manualele de limba română clasele I-IV, "Capul face, capul trage!". 
Nicușor Dan s-a prefigurat din acel moment ca o soluție interesantă pentru unii. Bănuit de legături cu oameni de afaceri apropiați de SRI, Nicușor Dan a răspuns printr-o încercare de transparentizare a modului în care și-a adunat banii de campanie, dar cu toate acestea suspiciunile au rămas. În discuții private cu lideri liberali, aceștia se plângeau că văd cum toate resursele Dreptei din București sunt îndreptate, parcă la un ordin, către susținerea lui Nicușor Dan și a sa "Uniune Salvați Bucureștiul". De aici, teoria complotului a fost înfiptă adânc în mintea unora. Nu fără temei, am spune noi...
Rezultatul a fost previzibil: participare scăzută în București, cea mai scăzută din istoria recentă. Doar 30 la sută din bucureșteni s-au arătat interesați de rezultatul acetor alegeri și de cine va guverna cel mai populat oraș al țării. Pentru cei care fac calcule legate de potențialul electoral în legătură cu numărul de voturi, vestea proastă este că ele se aplică tuturor, nu doar PSD. Iar din acest punct de vedere, PSD s-a dovedit a fi partidul care a dat cea mai completă ofertă. Situație care pare a se repeta și la nivelul țării, unde partidul lui Dragnea și Ponta are cel mai bun scor posibil. Iar liberalii, născuți din mezalianța PNL-PDL, nu ating performanța maximă de 47 la sută din 2008, scor însumat între cele două partide.
De unde se vede că în materie de vot, sprijinul Președintelui și al serviciilor de informații nu este suficient.
Ce va urma: Nicușor Dan va deveni un brand promovat la nivel național, de aceleași forțe conjuncturale, partidul său va avea tot sprijinul pe care-l poate da societatea civilă de dreapta, dezamăgită de PNL. Plus, cum ar spune unii răutăcioși, sprijinul celor mai puțini civili...
MIKUTZA CE KURAI
MIKUTZA CE KURAI

Mesaje : 285
Data de înscriere : 17/03/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum