AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SRS soarbe bășinile lui Căcărău : Interpretii sunt buni? Melodia e gresita?

In jos

SRS soarbe bășinile lui Căcărău : Interpretii sunt buni? Melodia e gresita? Empty SRS soarbe bășinile lui Căcărău : Interpretii sunt buni? Melodia e gresita?

Mesaj Scris de ion_pribeagu Joi Iun 09, 2016 7:42 am

Interesanta afirmatia lansata, in spatiul public, de domnul Crin Antonescu. Si poate plina de talc. Acesta ii apra pe cei doi copresedinti si face, in schimb, o afirmatie enigmatica. Cum ca interpretii sunt buni, dar melodia e gresita. Se refera, desigur, la politica din ultima vreme a PNL. Si la consecintele acesteia.
Ma hazardez in a incerca o interpretare. Daca domnul Crin Antonescu sustine ca nu este deloc obligatoriu ca cei doi copresedinti sa demisioneze si isi intareste argumentele elogiind-o pe Alina Gorghiu pentru talentul ei de tanar politician si ridicandu-i o veritabila statuie lui Vasile Blaga pentru virtutile sale de bun organizator, asta inseamna, nici mai mult, nici mai putin, ca fostul presedinte al Partidului National Liberal nu crede in necesitatea unui Congres extraordinar, care sa aduca acestui partid, totusi al doilea al tarii, o noua garnitura de conducere. Dar care este smecheria cu interpretii si melodia? Interpretii sunt buni, spune Antonescu, si presupun ca se refera la toti cel care conduc PNL in acest moment. Dar care ar fi melodia gresita? Melodia gresita nu poate fi, in aceste conditii, decat ansamblul de mesaje lansate de PNL in spatiul public. Aceste mesaje se refera la raportul dintre institutiile fundamentale, la statul de drept, la justitie, la modificarile aduse Codului Penal, iar dintr-un punct de vedere strict politic, la modul in care PNL sustine Guvernul Ciolos si se raporteaza la initiativele sau la lipsa de initiativa a presedintelui Klaus Iohannis.
Dar daca aceasta melodie este ceea ce trebuie schimbat, eu unul ma indoiesc ca o atare schimbare se poate face fara o puternica dezbatere interna. La capatul careia PNL trebuie sa se hotarasca ce vrea si ce nu vrea pe termen lug. Unde si in ce circumstante ar putea fi initiata o asemenea dezbatere interna? Cum isi poate clarifica PNL obiectivele pe termen lung si pozitionarea fata de tema exploziva a raportului dintre institutiile statului sau a necesarei distantari fata de guvern si presedinte, in absenta unor conferinte judetene si a unui Congres?
Exista, desigur, si solutia redefinirii PNL sau, ma rog, a rescrierii partiturii PNL de sus in jos. Adica sub bagheta acelorasi conducatori, liderii nationali sa compuna, in cor, o noua melodie. Pe care sa inceapa sa o cante la fel de disciplinat cum au cantat si pana acum.
Ei bine, eu unul nu cred ca un asemenea miracol este posibil. PNL este un partid care a decis sa isi schimbe identitatea atunci cand a initiat procesul de unificare al dreptei si a schimbat tabara ALDE cu cea a popularilor europeni. Formal, aceste proiecte sunt realizate. In realitate, in substanta lor, ele au ramas puse intre paranteze. Nici unificarea nu s-a facut pana la capat, fuziunea ramand intepenita intr-un periculos spagat, si nici obiectivele pe teremen lung ale PNL, cele cu continut doctrinar, nu au fost dezbatute, stabilite, batute in cuie si sustinute de strategii adecvate.
Pana acum, tot ce s-a incercat a fost facut de sus in jos. Anapoda. Iar nu de jos in sus, asa cum trebuie sa se intample in interiorul unui partid care se pretinde a fi campionul democratiei. Si s-a ajuns in situatia in care, practic, intreaga conducere centrala a PNL este provizorie la fel cum provizorii sunt aproape toti liderii locali ai partidului. Aproape nimeni nu este batut in cuie prin votul democratic al organizatiilor PNL. Ca atare, legitimitatea liderilor PNL, a tuturor liderilor, poate fi si trebuie pusa intre paranteze.
Daca legitimitatea este relativa, atunci melodia, indiferent cat de bine o interpreteaza unii si altii, ar putea fi recompusa altfel decat la capatul unei dezbateri profunde si a unor voturi exprimate democratic? Daca nu va fi Congres, si se pare ca nu va fi, la parlamentare, dezastrul de la locale se va amplifica. Si dupa ce va fi evident ca nu poate forma o majoritate si ca a pierdut si viitoarea guvernare, poate abia atunci bunii interpreti vor gasi de cuviinta sa schimbe melodia. Asa cum scrie la carte!
Sursa: CorectNews

ion_pribeagu

Mesaje : 174
Data de înscriere : 15/02/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum