AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Avem nevoie de naționalism? Pamflet

In jos

Avem nevoie de naționalism? Pamflet Empty Avem nevoie de naționalism? Pamflet

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Oct 31, 2016 7:00 am

Răspunsul este, DA!
         Avem nevoie de acel naționalism al Școlii Ardelene, al pașoptiștilor, al lui Iorga, al lui Țuțea, al lui Noica, al lui Cioran (chiar dacă atât de sever față de acest popor și față de istoria lui), al lui Mircea Eliade, al lui Edgar Papu (chiar dacă la senectute s-a lăsat îmbrobodit de sirenele propagandistice ceaușiste ale protocronismului).
         Altfel spus, avem nevoie de recuperarea sentimentului profund de apartenență la această națiune, la această istorie, la aceste locuri, la această cultură.
         Spunem toate acestea tocmai acum, pentru că tocmai l-am văzut pe      așa-zisul președinte al acestei țări șezând cu al său ”cul” nemțesc (am fi putut spune tot atât de bine în limba română – și nu în franțuzește – folosind cuvântul neaoș ”cur” provenind din limba latină, pentru simplul motiv că vocabula figurează în DEX).
         L-am văzut și nu ne-am mirat, dar ne-am simți atacați ca și cum ne-ar fi fost batjocoriți părinții.
L-am văzut, și am înțeles că aceia care spun că acest domn sas cu origini sociale modeste dar cu uriașe proiecte personale disprețuiește tot ce este românesc, au mare dreptate.
         Să ne explice acum analistul oficios Chirieac Bogdan care trâmbița mai deunezi că ”domne, e neamț!” și noi degeaba ziceam ”și ce dacă e neamț?”, cum se face că neamțul care, nu-i așa, are în sânge ”Ordnung und Disziplin”, vede afișul care îi invită pe vizitatori să nu atingă exponatele – adică MASA TĂCERII A LUI BRÂNCUȘI – și el își face ”selfie” cu fundul lui de sas bine dezvoltat pe unul din scaunele care compun MASA TĂCERII?
         Să nu-i fi explicat prea distinsa și prea inteligenta doamnă Pralong – consilieră de frunte a d-sale așa-zisului președinte, și reprezentata brandului ”Sörös” în această țară, ce înseamnă Brâncuși pentru patrimoniul cultural al acestei națiuni și pentru patrimoniul cultural universal?
         Să nu-i fi explicat ministresa culturii, fie ea și demisionară, care organiza pe vremea Băsescului tot felul de expoziții culturale-pornografice la New York dorind să spună cu asta că iată în ce constă cultura României – să nu-i fi explicat această prea distinsă și emancipată culturalicește vorbind doamnă cine este Brâncuși? Sau i-o fi explicat că Brîncuși este tot una cu niște ponei care au inscripționată spre ”curul” lor o zvastică roz – dacă ne amintim corect?
         Sau să-i fi explicat noua consilieră de comunicare că, domnule președinte, Târgu Jiu este fieful electoral al acelui ignobil Ponta Victor Viorel și prin dispunerea augustului domniei-voatre ”cur” pe scaunul component al ”Mesei Tăcerii”, dați un semnal puternic poporului român și arătați și demonstrați fără putință de tăgadă care ar fi poziția pe scara valorică a acestui ne-numit domn Ponta Victor Viorel? Și, în acest fel, asigurați un surplus de valoare, de credibilitate și de șanse de a învinge premierului dumneavoastră și al PNL-Górghiu-Bușoi – adică unui prea distins domn Cioloș Dacian Julien, precum și tinerilor atât de frumoși și atât de liberi ilustrând visul sörösist al societății deschise și, în acest fel, vă apropiați semnificativ de soluția finală: O NOUĂ PARADIGMĂ POLITICĂ. Adică un al doilea mandat al prea distinsei dumneavoastră domnii de care țărișoara aceasta are atâta nevoie…
         ”Așezați-vă domnia-voastră pe scaunul de piatră – facem pozele repede să nu cumva să răciți la augustul domniei-voastre funduleț votat de români, căci piatra este rece-umedă – și victoria este atât de aproape”!…
         Ei bine, în aceste condiții, avem nevoie de o trezire viguroasă.
(Pentru că ce s-a petrecut acum, depășește cu mult simbolismul batjocoririi repetate a însemnelor naționale românești prin ”Harcov” față de care instituțiile statului au avut de regulă răspunsuri atât de palide, încât acestea au fost, de fapt, non-răspunsuri).
Avem nevoie de o renaștere a naționalismului, adică a patriotismului. Pe scurt, a demnității naționale.
Când afirmăm acest lucru, evident, scoatem din discuție naționalismul de operetă prea vocal, prea ”poetic”, prea găunos, profesat de un Corneliu Vadim Tudor și cohorta lui de generali de toate felurile.
Ne întrebăm numai cine ar putea reînvia filiera naționalist-patriotică-identitară pe care am expus-o la început.
Să fie PRU? Sau să fie exact gruparea animată de Marian Munteanu?
Și dacă o fi o grupare sau alta, ce ar avea ele de făcut pentru a restabili ordinea firească a naționalismului/patriotismului, admițând că vor putea într-un fel sau altul să fie părtașe la marile decizii strategice?
Ar avea de pus urgent la locul care li se cuvine în programele de învățământ, a istoriei românilor, a literaturii românilor, a culturii românilor.
Apoi, lucru esențial.
Ar trebui ca din rândurile lor sau cine știe de unde, să apară în poziția decizională cheie, un Viktor Orban. Adică un român care să facă ce face în aceste perioade pentru țara lui, acest Viktor Orban. (Firește, suntem conștienți în ce măsură îi contrariem pe naționaliștii vadimiști sau de oricare alt fel, care și acum continuă să ingurgiteze pe pâine maghiari și la micul dejun, și la masa de prânz, și la cină).
Această mână forte ar urma să facă ordine în sistemul bancar (la prima vedere, acest personaj, nu poate să fie actualul soț al actualei blonde a politicii românești, un domn Isar. Prea ar răsuna cu surle și trâmbițe a conflict de interese).
Această mână forte ar urma să pună într-o ordine firească ce au de dat bugetului României corporațiile multinaționale care fac bani prea frumoși pe aceste meleaguri.
În fine, această mână forte ar urma să scoată în afara legii fundațiile Sörös preluând modelul Putin. (În defintiv, de ce să preluăm numai găselnițele lui Putin care contravin intereselor acestui popor și să nu le preluăm și pe acelea care servesc interesele acestui popor?).
Firește, această mână forte ar fi bine să nu cadă în paranoia generalizată și, doamne ferește, să îi încarcereze pe toți oengiștii stipendiați de Sörös de ani și ani de zile încoace cu milioane de euro pe an, pe motiv că și-au trădat țara. Firește că, într-un fel sau altul, toți acești oengiști și-au trădat țara. Dar credem că un avertisment sever ar fi suficient.
Apoi, și deloc în ultimul rând.
Această mână forte ar trebui să preia și modelul Poloniei, și să îl aplice.
Polonia și-a negociat și își își negociază la sânge ori de câte ori este nevoie, interesele. Amenință când nu mai are altă soluție și, nicidecum, nu a fost și nu este un pisicuț precum Băsescul odinioară sau partidulețele românești afiliate PPE sau actualul tandem președinte-prim ministru.
Interesele merkeliste sunt interese merkeliste, iar interesele unei națiuni – că o fi ea polonă sau maghiară sau cehă sau slovacă sau română – sunt interesele acelei națiuni.
Or, un Viktor Orban român ar pune în ordine tocmai acest tip de relații. Ar restabili litera documentelor europene. Relații de parteneriat, deci de egalitate, și nicidecum de vasalitate.
Și ar repune la locul care i se cuvine, demnitatea statului România.
Este nevoie – credem – de un Viktor Orban român, pentru că tot ce ne înconjoară devine tot mai învolburat.
Aviație britanică în misiune în România. Rachete ”Patriot” aduse din Germania în România – oficial, pentru exerciții. Anunț oficial al multimiliardarului, congresman american, evreu, maghiar, George Sörös, cum că investește 500 de milioane de dolari pentru a discloca masiv populații din nordul Africii și pentru a le direcționa spre Europa.
Cu actuala noastră conducere pisicos-merkelistă și care pare fidel sörösistă, parcă vedem că noi, românii, ”vom cere” de creștini ce suntem, să preluăm aceste populații cu care de mulți ani Franța nu prea mai știe cum să o scoată la capăt.
Așadar.
Avem nevoie mai mult decât niciodată de o trezire națională. De o solidaritate națională. De o unire preventivă în jurul valorilor naționale.
În acest context, toate celelalte ziceri atlantiste și merkeliste sunt doar palavre, diversiuni, minciuni, praf în ochi…
C.F. POPESCU
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 8619
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum