AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

DONALD TRUMP DEZVALUIE ABERATIILE ACORDULUI DE LA PARIS

In jos

DONALD TRUMP DEZVALUIE ABERATIILE ACORDULUI DE LA PARIS Empty DONALD TRUMP DEZVALUIE ABERATIILE ACORDULUI DE LA PARIS

Mesaj Scris de Admin Sam Iun 03, 2017 1:34 am

Donald Trump spunea inainte de a fi ales: “Make America great again”. Donald Trump spunea imediat dupa ce a fost ales: “Cooperarea la nivel mondial, a intretine relatii cu alte natiuni, a te intelege bine cu ele, este un lucru foarte bun. Este un lucru foarte important. Dar nu exista niciun imn international, sau o moneda mondiala, ori un drapel mondial. De aia eu nu reprezint globalizarea. Eu imi reprezint tara.”
Si pentru ca isi reprezinta tara, adica se comporta cu totul altfel decat marea majoritate a liderilor politici occidentali, care gandesc numai in termeni globali si considera ca suveranitatea propriilor tari inseamna declin, daca nu este subordonata acordurilor si institutiilor internationale, Donald Trump a scos Statele Unite din Acordul de la Paris asupra climatului. Acest lucru a declansat un urias val politico-mediatic de condamnare si infierare a celui care a comis o “greseala istorica fata de tara sa” si, mai mult, care “pune in pericol viitorul planetei”. A profitat Emmanuel Macron, tipizatul globalist ajuns presedintele Frantei, care nu a scapat ocazia sa se evidentieze global, gandind planetar: “Make our planet great again.”
Donald Trump a tinut-o insa pe a lui, vorbind in ultimul sau discurs despre ceea ce niciun alt mare lider politic nu a avut curaj sa vorbeasca – despre aberatiile Acordului de la Paris, care, spune el, “nu protejeaza climatul , ci redistribuie bogatia noastra catre alte tari.”
In articolul publicat pe siteul dreuz.info, Jean – Patrick Grumberg scrie: “A fost discursul unui lider adevarat, care are impotriva lui ansamblul conducatorilor politici europeni si mass-media, a fost in realitate discursul unui om mare si curajos, patruns de misiunea sa in serviciul poporului.”
 
<
“Asadar, noi nu putem sa construim mine noi, ei da.” – a spus Trump.
India este autorizata sa-si dubleze productia de carbune pana in 2020, iar Statele Unite obligate sa si-o reduca! Cu ce ajuta asta la reducerea CO2?
“Reflectati la asta – a spus Trump – India poate sa-si dubleze productia de carbine, iar noi ar trebui sa o eliminam pe a noastra! Chiar si Europa este autorizata sa construiasca in continuare mine de carbune noi.
China este autorizata sa-si mareasca emisiile de CO2 timp de 13 ani! “Ei pot sa faca tot ce vor timp de 13 ani, noi nu!” – a spus Trump – “Si atunci cu ce contribuie asta la lupta impotriva incalzirii globale?”
Pentru a-si respecta angajamentele, Statele Unite trebuie sa-si reduca productia de gaze naturale cu 13%, cea de hartie cu 12%, cea de ciment cu 23%, cea de fier si otel cu 38%. Dar de aceste materii prime Statele Unite are nevoie. Trebuie, asadar, sa le importe. Deci sa lase alte tari sa le produca. Unde este logica? Unde este reducerea gazului cu efect de sera?
“In rezumat, acordurile nu elimina locurile de munca, ci se multumesc sa le transfere in afara Statelor Unite, trimitandu-le in alte tari”, a remarcat Trump, care a adaugat “aceste acorduri sunt mai putin despre climat, si mai mult despre avantajele financiare pe care le dobandesc alte tari in dauna Statelor Unite.”
Prostia Acordului de la Paris
Donald Trump: “Chiar daca Acordul de la Paris ar fi pus in practica in totalitate, chiar daca toate tarile l-ar respecta ad-litteram, el estimeaza ca va reduce temperatura globala cu doua zecimi de grad Celsius de acum si pana in 2100!”
Donald Trump; “…in realitate, 14 zile de emisii de CO2 in China anuleaza toate castigurile datorate Statelor Unite – este vorba de o statistica incredibila -, anuleaza total reducerile obtinute de Statele Unite pana in 2030, asta dupa ce noi am cheltuit miliarde si miliarde de dolari, am inchis uzine, am pierdut locuri de munca si am avut de platit un cost mai ridicat al energiei, atat de intreprinderi cat si de cetatenii obisnuiti.”
In afara prevederilor draconice impuse Statelor Unite, acordurile prevad un alt instrument de distribuire a bogatiilor catre alte tari. Este vorba de asa numitul “Fond verde pentru climat” al ONU, care cere tarilor industrializate sa verse 100 miliarde dolari/an altor tari (printre care India si China) !
Fara a mai spune ca directorul executiv al Fondului a indicat ca aceasta suma trebuie sa fie reevaluata la 450 miliarde dolari pana in 2020! Si fara a mai spune ca tarile care polueaza cel mai mult nu contribuie deloc la acest fond! Si nimeni nu e in stare sa spuna la ce servesc acesti bani si cine beneficiaza de ei.
Presedintele Donald Trump a promis in timpul campaniei sale sa nu mai risipeasca banii pe discutabila incalzire globala, ci sa creeze locuri de munca si bogatie pentru clasa de mijloc americana. El a fost ales democratic pe baza acestui program, pe care acum il pune in aplicare; aceasta se numeste democratie, un concept care nu mai prezinta niciun interes pentru stanga, care crede ca elitele trebuie sa decida ce este mai bun pentru popor.
Potrivit studiului facut de National Economic Research Associates, parasirea acordurilor de la Paris va permite salvarea a 2,7 milioane de locuri de munca pana in 2025.
Wall Street Journal scria ieri: “Realitatea este ca aceasta retragere este in interesul economic al Americii, si nu va avea nicio influenta asupra climatului.”
Donald Trump: “In calitate de presedinte am o obligatie si aceasta obligatie este catre poporul american. Acordurile de la Paris submineaza economia economia noastra, ne afecteaza muncitorii, ne slabesc suveranitatea, impugn riscuri legale inacceptabile si ne plaseaza intr-o pozitie dezavantajoasa fata de celelalte tari ale lumii. A venit momentul sa parasim Accordurile de la Paris (aplauze) si este timpul sa le inlocuim cu un nou acord care sa protejeze mediul, intreprinderile noastre, cetatenii si tara noastra.” >>
© Jean-Patrick Grumberg pour Dreuz.info.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10767
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum