AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Legea salarizării a PSD - bomboana de pe coliva parastasului bugetului ţării

In jos

Legea salarizării a PSD - bomboana de pe coliva parastasului bugetului ţării Empty Legea salarizării a PSD - bomboana de pe coliva parastasului bugetului ţării

Mesaj Scris de Admin Sam Iun 03, 2017 1:50 am

PNL trebuie să voteze împotriva Legii salarizării şi să facă tot ce îi este în putinţă să oprească această formă populistă a actului normativ. Cea mai păguboasă strategie ar fi cea de a-i lăsa pe PSD-işti să-şi "rupă gâtul", pentru că de fapt România îşi rupe gâtul, a avertizat liberalul Florin Cîţu.



Aşa cum vrea PSD să aprobe noua Lege a salarizării unitare, şi în viteza cu care o face, reprezintă bomboana de pe coliva parastasului bugetului ţării, a tras un semnal de alarmă sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, senatorul PSD Florin Cîţu.
"Asistăm de câteva zile la o adevărată defilare în forţă a PSD-ului prin Parlamentul României pentru a promova vedeta, după Dragnea, programului de guvernare - legea salarizării unitare. Parlamentul nu mai este ca pe vremea lui Ponta, o anexă a Guvernului. Pare că nu mai există. Ore în şir de dezbateri, cu sute de oameni, cu sute de amendamente doar pentru a fi respinse în final. Totul în zadar. Strategia iniţială a lui Liviu Dragnea, ca această lege să nu fie prezentată de Guvern ci doar de parlamentarii PSD, se transformă dintr-o victorie dezirabilă într-un eşec politic răsunător", a declarat Florin Cîţu.
Fostul economist şef ING Bank şi-a argumentat punctual acuzaţia:
- parlamentarii PSD, ori nu au habar de lege ori vin cu amendamente care nu au legătură cu această lege;
- ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, este depăşită de domeniu. Singurul lucru la care excelează este să se răţoiască superior la toţi cei care nu sunt de acord cu ea, la asta se pricepe;
- membrii Guvernului, cumva defazaţi de caracterul politic al legii, sunt surprinşi prin declaraţii politice sau emisiuni la televizor chiar şi de modificările care se fac cu ei de faţă (vezi declaraţiile ministrului Finanţelor);
- poziţia sindicatelor, una ilară şi de neînţeles şi pentru mine. Cu sindicatele de casă ale PSD-ului se discută separat, în timp ce sindicatele care se opun sunt ameninţate. Pelerinajul pe găşti separate la cabinetul lui Liviu Dragnea stă mărturie. Asta este explicaţia faptului că în comisii ministrul Muncii iese mereu să ceară aprobare pentru anumite amendamente (v-am zis mai sus că e depăşită de domeniu).
"Toate astea în pofida luărilor de poziţie ale multor economişti (nu doar a mea), analişti şi instituţii internaţionale care semnalează pericolul unor derapaje viitoare. Poziţia mea o ştiţi. Mă opun categoric acestei forme populiste a legii salarizării unitare. Consider că aşa cum vrea PSD să aprobe această lege, şi în viteza cu care o face, reprezintă bomboana pe coliva parastasului bugetului ţării", a subliniat Florin Cîţu.
Care ar trebui să fie poziţia PNL
"Şi totuşi, nu acesta este cel mai important lucru despre care vreau să va vorbesc azi. Întrebarea care mă frământă este următoarea. Care ar trebui să fie poziţia PNL faţă de această lege? Este oare bine să ne abţinem de la votul acestei legi în Parlament şi să facilităm astfel trecerea ei? Nu cumva devenim astfel părtaşi la tot ce se va întâmpla cu România în anii următori? Eu sunt sigur că da. Nu ar trebui să facem tot ce ne stă în putere să oprim această formă a legii? Eu sunt sigur că da.
De aceea cred că PNL ar trebui să voteze împotriva legii şi să facă tot ce îi este în putinţă să oprească această formă a legii. Şi asta vă mărturisesc, în condiţiile în care propunerile PSD-iştilor presupun în prima etapă chiar şi mărirea salariilor parlamentarilor, din care fac şi eu parte! Din punctul meu de vedere, cea mai păguboasă strategie ar fi cea acceptată chiar şi de unii colegi din PNL de a-i lăsa pe PSD-işti să-şi "rupă gâtul". Ce trebuie să înţelegeţi cu toţii este că nu doar PSD-iştii îşi rup gâtul. România îşi rupe gâtul! Se aude? Eu nu vreau să fiu părtaş la asta!
Să mă explic:
- argumentele mele tehnice legate de construcţia bugetului şi aşa cum este construit nu poate să susţină şi această lege (vedeţi opiniile mele de până acum)
- din punct de vedere politic mi se pare o mare nenorocire şi ticăloşie să laşi la nivelul fiecărui preşedinte de consiliu şi primar puterea de a decide salariile subordonaţilor. Asta în condiţiile în care posesoarea centurii negre la judo, Olguţa Vasilescu, susţine de câteva zile o tâmpenie, că nu este vorba de ceva politic. Există o minciună mai mare ca asta? Ştiţi voi vreun primar sau şef de consiliu judeţean care nu este şi preşedinte de filială din judeţ sau oraş la PSD?
- nu că aş fi un mare fan al sindicatelor, aş spune din contră chiar, dar cine şi ce îi protejează pe aceşti oameni?
- dacă majoritatea sindicatelor din România spun că legea nu este bună în această formă şi chiar protestează în stradă, nu ar trebui ca Liviu Dragnea să-şi dea seama că e ceva în neregulă cu această lege. Sindicatele au fost aproape întotdeauna partenerul de nădejde al PSD-ului, iar acum primesc lecţie. Unii ar zice meritată.
- este inadmisibil ca în România, 2017, ţară membră UE, un grup de politicieni să încaiere pur şi simplu între ele diverse categorii de angajaţi bugetari! Explicaţia este că de fapt Dragnea şi PSD nu fac această lege pentru oameni ci pentru baronii locali, primari şi preşedinţi de consilii. Doar lor li se dă satisfacţie. Şi atenţie, sunt mulţi primari şi preşedinţi de consilii membri PNL. Trebuie să avem curaj să înţelegem asta.
Se pare că ceea ce era, la început, doar o presupunere a mea, a devenit politică de stat în România. În condiţiile în care guvernul Grindeanu minus, are încasări mai mici, investiţii tăiate şi fonduri UE zero dar planuri mai mari ca americanii, îşi propune un buget mărit pe spinarea celor cărora le măreşte salariile din pix şi aşa speră să-i crească veniturile şi nu pe o creştere economică reală. Amuzant este că ministrul de Finanţe recunoaşte nonşalant aceste lucruri."
Concluziile lui Cîţu
1. PSD şi Liviu Dragnea ar trebui să înţeleagă că această lege nu este o cursă de viteză. Ar trebui să conteze oamenii, nu baronii din teritoriu.
2. Este momentul ca PNL, cu luciditate şi responsabilitate, prin toată atitudinea sa politică să încerce să oprească această formă a legii.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10860
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum