AMINTIRI DESPRE VIITOR-ROMÂNIA DE MÂINE , RrOMANIKA BABANA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

(LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante

In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante

Mesaj Scris de Admin Mier Iun 14, 2017 8:17 pm

Mare istorie și cu PSD-ul ăsta. S-au mai văzut guverne date jos de lovituri de stat, de opoziție,de moțiuni de cenzură, de incendii, de mișcări stradale, dar guvern dat jos de propriul partid care l-a instalat nici dracu nu a mai văzut. Îmi amintesc de o anecdotă privind o    întâmplare de pe timpul Mareșalului. Se spune că murise un popă, nu știu ce grad avea prin Biserică, dar era oarecum cunoscut și își exprimase dorința înainte de moarte, de a fi transportat pe afet de tun, ca generalii, sau marii eroi. Mai marele bisericii la vremea aceea a înaintat o cerere în acest sens către șeful statului și al armatei, Ion Antonescu,singurul care putea acorda derogarea. Ion Antonescu primește cererea, o citește și scrie ceva pe ea și o dă aghiotantului. Toată lumea era încredințată că va fi un refuz care nici nu mai avea măcar nevoie de argumente. Dar spre surpriza tuturor, Antonescu pusese următoarea rezoluție: ”Popă pe tun ? Nici dracu nu a mai văzut. Aprob, ca să se vadă!”. Este cam așa a făcut Dragnea acum cu firea lui cea nebunatică, a forțat  schisma, ca să se vadă ceea ce nu a mai fost văzut până acum.
Demisia guvernului, varianta Livache
Am ascultat o parte din discursul lui privind situația creată de demisia(anunțată de Dragnea) lui Grindeanu și a întregului guvern și îmi curgeau lacrimile pe obraji ca la crocodil. Doamne câtă răbdare, cât sacrificiu, câte intenții bune au pavat drumul guvernului Grindeanu și cât de degrabă călcători în străchini au fost ”o parte” din miniștrii acestuia de nu au reușit ei să implementeze, ba chiar au întârziat, deraiat ditamai locomotiva cu programul de guvernare pe bot. Domnule, te doare bulbul rahidian, când asculți situația expusă de Dragnea. Deci el nu avea nici un gând să îl demită pe Grindeanu, nu avea nimic cu el,  nici chiar cu miniștrii lui, el săracu voia doar să îi lămurească cum e cu programul de guvernare despre care mulți dintre ei nu știau ce cuprinde nici după 6 luni de la investire. Ptiu, ptiu! Ăștia cică sunt oamenii pe care i-a acreditat Dragnea și i-a pus pe listă lui Grindi pentru a merge cu ei la Cotroceni întru investire. Toți specialiști unu și unu, după chipul și asemănarea șefului.
Și eu ca român prost  ce mă crede Livache, ar trebui acum să cumpăr ce îmi vinde el, să mă înduioșez și să constat că el vrea  dar nu poate fi  săracu nici ministru măcar așa că să îi acord credit și să îl las să formeze alt guvern. Prin Martie, tot ca prostu, mă apucasem eu așa nepriceput cum sunt să fac o simplă socoteală matematică privind punerea în aplicare a planului de guvernare pe primele două luni. Nu mai repet ceea ce constatasem dar știu că am fost admonestat de cititori pentru faptul că mă grăbesc, că nu le dau timp să se pună pe picioare, că prea sunt cusurgiu. I-am mai lăsat 4 luni, mă pregăteam să mai fac o evaluare de profan, dar uite că nu mai e cazul. Guvernul și programul sunt la pământ. Nimic nu mai e sigur acum, doar legile privind  salariile mărite ale primarilor și parlamentarilor și prorogarea termenelor de returnare a unor sume unor categorii de oameni printre care și pensionarii militari. Cam acesta este bilanțul după 6 luni de guvernare.
Spune domnul Dragnea că nu a avut în intenție să ceară sau să forțeze demisia lui Grindeanu, ba mai mult, a încercat să aplaneze eventuale neînțelegeri și a cerut calmarea spiritelor. Culmea, tocmai doamna Firea, cea care  nu avea nici în clin nici în mânecă cu guvernul, nu a primit nimic de calmare, cred că nici de cal mic, pentru că de o săptămână țipă ca din gură de șarpe și spune pe toate posturile la care a lucrat sau nu, că ea nu vrea să fie prim – ministru. Pe ea Dragnea nu a reușit să o calmeze, doar să o dirijeze. În fine, domnul Dragnea ne anunță că spre regretul său toți membri guvernului și-au înaintat demisia, dar nu prin hârtiile alea pe care depuseseră la secretariat la investire, ci acum, la ședință. Apropo de demisiile alea, el ditamai șeful de partid habar nu are de hârtiile alea, nici dacă există, nici unde ar fi. Păi nu o puneam de o comisie parlamentară domnule Dragnea, că prea dispar hârtiile astea din sediul PSD? Însărcinați-l pe Fifor cu o anchetă cu final în coadă de pește, cât încă vă mai e fidel. Ne-a mai anunțat domnul Dragnea că spre regretul lui, Grindeanu a plecat anunțându-și demisia. Curg lacrimi.
Demisia guvernului  varianta Sorinache.
Nu trece o oră de la lacrimile lui Livache, că hop și Sorinache pe post cu varianta lui privind disensiunile și demisia.
Mai întâi, tot pentru sensibilizare, domnul Grindeanu ne anunță cât de impresionat a fost el de oamenii care pe toate rețetele  de socializare și comunicare controlate de știm noi cine, l-au încurajat și i-au spus să se țină tare (de scaun). Acum două zile am auzit chestia asta și de la herr Daum când i se cerea demisia. Să mai spună cineva că Daum nu e român.
Domnul Grindeanu a simțit nevoia să mai citeze pe cineva dar mult mai cunoscut și mai neaoș decât Daum.  Zice Sorinel că PSD-ul nu este PCF-ul nimănui, nici al lui, nici al lui Bădălău, nici al altuia, acum și în vecii vecilor. Curgeți lacrimi, curgeți curgeți!
Apoi domnul prim ministru trece la concret și ne anunță că anunțul făcut de Dragnea nu e chiar așa de  fidel realității, că, dacă nu i se cerea  demisia, de ce i se propuneau  alte funcții? Ei domnule Grindeanu, parcă spuneai că ești de douăzeciși de ani în PSD sau mă rog, politică, chiar nu știi chestia cu șutul în cur și promovarea?
Mai are apoi Sorinel o nedumerire: cică dacă lucrurile au mers așa de prost cu implementarea  programului de  guvernare, de ce acum o lună domnul Dragnea lăuda de la tribuna Camerei Deputaților, activitatea guvernului? Chiar așa, de ce domnule Grindeanu ? Păi pentru că mințea, așa cum ați mințit amândoi de când ați bătut palma și ați apărut în fața națiunii după investire, ca doi prieteni și mari ziditori de țară. Ce zidire, ce țară, domniile voastre nu puteți zidi decât pușcării dar nici alea la standarde europene.
În ceea ce privește demisia, Grideanu ne anunță cu o grimasă în colțul gurii, că el nu și-a înaintat demisia, dar e gata să plece atunci când domnul Iohannis va nominaliza un alt prim ministru de la PSD.
Aici Grindeanu a băgat toată politica și toate cărțile lui Machiavelli în ceață. Păi cum să nominalizeze Iohannis alt prim ministru, dacă nu are un prim ministru demisionar? Ce e cu porcăria asta?  Să fie Grindeanu chiar atât de prost să nu știe asta? Nu, nu e prost e parșiv. Chestia cu condiția demisionării este făcută pentru a-și atrage o parte din grangurii PSD de partea lui în lupta cu Dragnea. Văzând ce condiție a pus ( între noi fie vorba înșelătoare, imposibilă, parșivă) o parte din pesediști vor gândi că totuși Grindeanu e om bun, ține la partid, iar o parte din români vor gândi că Grindeanu nu vrea să creeze o criză politică că e un tip echilibrat și bine intenționat. Praf în ochi, de fapt el urmărește deja căderea lui Dragnea. Mai știți pe cineva care vrea lucrul ăsta? Dacă da, atunci știți și cine i-a pus în vorbe chestia cu condiția demisiei.
Adevărul
Adevărul este că atât Dragnea cât și Grindeanu mint de îngheață apele, Grindeanu, de la început a fost cârtița lui Iohannis, omul serviciilor,  iar cel care l-a sugerat( poate citește asta și Liviuț) la fel, așa cum au fost și oamenii lui Ponta care s-au adunat la un eveniment privat la Oprea când cu alegerile. La fel de adevărat este că cine seamănă vânt culege furtună sau cine ridică sabia, de sabie va pieri. Dragnea, cel care a pus serios umărul la căderea lui Geoană, apoi l-a ”sfătuit”pe Ponta să demisioneze de la conducerea partidului ca ”să nu strice imaginea partidului”,  acum culege roadele muncii sale. Mă întreb, să fie groparul  Dragnea atât de naiv să nu îl fi văzut sau recunoscut pe groparul Grindeanu ca unul din aceeași categorie cu el, ca unul care desfășoară aceeași muncă și sub aceleași indicații  ca cele înfăptuite de el contra lui Ponta? Să fie atât de naiv ? Mă mir, pentru că ochii lui Grindeanu, încă de la investire umblau pe alături, nu priveau drept în față. Acum e la fel de adevărat că nici ochii lui Vâlcu nu sunt mai stabili, iar dacă asta e tot ce poate da PSD-ul la vârf, nu vreau să știu ce e sub bărbie. Revenind la caz,  Grindeanu, urmând rețeta deja patentată, i-a propus și el lui Dragnea să își dea demisia din partid. Nu că e de tot râsul? Nu, e de tot plânsul pentru că numai într-o  țară de rahat, cu lideri de partid și de stat de rahat, se pot întâmpla astfel de lucruri. Auzi, să cadă guvernul, sabotat de cei care l-au format. Băăăăăăăăăăăăăăăăăăăă, în ce țară trăim? În fapt asistăm la un nou amestec al ”sistemului”, adică al serviciilor, în problemele politice ale țării. Sunt convins că amestecul în astfel de mânării este considerată de domnul Maior, Helvig, Coldea și cei ca ei, drept ”o activitate privată” de care nu trebuie să dea socoteală nimănui, nici măcar comisiilor parlamentare ,cu atât mai puțin cu cât cei care formează aceste comisii sunt oamenii lor  mascați, dar verificați și plăcut uscați.   Am citit recent un material semnat de Dan Puric, (sper că e chiar scris de el, nu doar pus în spinarea lui), în care povestea cum și-a luat permisul de conducere. Se întreba el retoric, oare când se va sătura românul să mai stea pe locul mortului și de ce nu trece la volan, ca dacă ne lăsăm conduși de toți orbii, riscăm să o mierlim înainte să între mașina în copaci,  ca în cazul Condrea.
http://www.in-cuiul-catarii.info/2017/06/15/o-demisie-doua-variante-12337


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iun 15, 2017 12:31 am, editata de 2 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty (HOP ȘI Ioana Ene Dogioiu , SHI DĂ-I ȘI LUPTĂ ,SHI DĂ-I ȘI LUPTĂ PAC LA RĂZBOIU ):Reinventarea lui Grindeanu. Macel!

Mesaj Scris de Admin Mier Iun 14, 2017 8:30 pm

Daca ar fi sa definesc intr-un cuvant rezultatul primei runde din razboiul Dragnea - Grindeanu acela ar fi macel.
Sorin Grindeanu parca s-ar fi dat de trei ori peste cap si politicianul cam provincial, nesigur si extrem de plicticos s-a transformat intr-un autentic om politic care i-a aplicat lui Liviu Dragnea cateva lovituri teribile, care s-ar putea dovedi chiar letale.
Premierul a iesit in conferinta de presa nu doar ca sa anunte ca nu va demisiona, ceea ce se cam stia, ci si pentru a arata ca este opusul lui Liviu Dragnea.
Dupa un presedinte PSD negru si crispat, care a iesit nervos din sala, sfidand presa, Sorin Grindeanu a aparut zambitor, extrem de relaxat si dispus sa raspunda la orice intrebare mult dincolo de miezul noptii.
Dupa un presedinte PSD dispus sa joace soarta partidului si a guvernarii numai pentru a scapa de un om, premierul a aratat ca prima sa grija este partidul si soarta lui, fiind dispus sa demisoneze numai daca este asigurata mentinerea sefiei Guvernului pentru PSD.
Dupa ce presedintele PSD a dat de masa cu marea evaluare a guvernarii, a venit premierul si a desfiintat "Ceaslovul" cu argumente foarte simple, incepand cu faptul ca a fost realizat de un ne-membru PSD, dl Valcov (cel cu pungile din cimitire si tablourile prin pereti).
Daca ar fi sa luam in serios evaluarea, primul care ar trebui sa-si dea demisia pentru esecul teribil pe care aceasta il descrie este cel care a creat Guvernul, care a garantat pentru el si pentru premier, cel care avea ordonantele scrise inainte de instalarea Guvernului, care pana acum o luna dadea asigurari ca totul e in grafic, ca guvernarea duduie si lucrurile merg perfect. Adica Liviu Dragnea.
In plus, cum sa ii reprosezi, de exemplu, ministrului Justitiei pentru ca nu a indeplinit "eliminarea normelor din legi" sau ca nu a realizat in 4 luni cartierul pentru Justitie? Si sunt multe aceste exemple.
Dupa ce Liviu Dragnea ne-a anuntat ca, practic, nu mai avem Guvern, pentru ca au demisionat ministrii, vine Sorin Grindeanu si ii da cu legea peste degete: demisiile intra in vigoare atunci cand premierul le trimite la presedintie. Deci la loc comanda!
Premierul a dezvaluit chipul de combinator dispus sa ofere mita politica al lui Liviu Dragnea, care ii dadea tot felul de functii ca sa plece. A devoalat minciunile lui Dragnea, care, pe de-o parte, pretinde ca nu avea intentia sa-l schimbe pe premier, pe de alta parte, ii oferea functii ca sa plece.
Tinta pe care urmarit-o dl Grindeanu cu prestatia sa foarte atent calibrata a fost sa se profileze nu doar ca premier, ci in primul rand ca un lider PSD autentic. Unul care s-a adresat bazei partidului, primarilor PSD, inca din prima fraza a expozeului sau si a tot revenit la partid, pe care a avut grija sa-l separe de Liviu Dragnea si de CEx-ul PSD.
Un lider PSD pe stil nou, pro-european, pro-american, in opozitie cu un Dragnea care schimba premierul pentru ca nu a fost intarita relatia cu Federatia Rusa, aspect subliniat de doua ori de dl Grindeanu, pentru ca asocierea sa se vada si din avion si care deschide o explicatie terifianta pentru deciziile lui Liviu Dragnea.
Ce va urma? Este foarte greu, spre imposibil de anticipat, pentru ca ne aflam intr-o criza fara precedent. Se poate intampla orice, inclusiv ruperea PSD.
Deocamdata este clar ca, cel putin 15 zile, nu vom avea nicio demisie activa a niciunui ministru. Si in tot acest timp, Sorin Grindeanu, daca va ramane la fel de calm si de stapan pe el, are toate sansele sa isi mareasca baza de putere si sa inceapa sa ii traga lui Dragnea de sub picioare baza partidului ajutat de cateva grupuri deja vizibile din PSD, in frunte cu cel al lui Victor Ponta.
Avem deja si un partid gata format de Daniel Constantin, Pro Romania, gata sa primeasca tot ce va parasi ALDE sau va fi exclus din PSD. Dl Constantin a declarat deja pentru Ziare.com ca formatiunea sa il va sustine pe Sorin Grindeanu, chiar daca PSD nu-l va mai sprijini.
Si, desigur, stapanul jocului este Klaus Iohannis. Sorin Grindeanu i-a pus in mana cheia demisiei sale, Liviu Dragnea vrea sa ii puna in mana numirea premierului. Pentru presedinte s-au aliniat planetele, totul e ca domnia sa sa le alinieze si pentru Romania.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iun 15, 2017 12:49 am, editata de 4 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty (JACK CRISTOIU DE PE VREJUL DE FASOLE DESPRE CONTRELE LIVACHE-SORINACHE ):Ambiția lui Liviu Dragnea, un Guvern în care miniștrii, în frunte cu premierul, să-l consulte public și cînd vor să meargă la WC

Mesaj Scris de Admin Mier Iun 14, 2017 8:47 pm

Marţi, 13 iunie 2017, seara, la emisiunea România 9, realizată de Ionuţ Cristache la TVR, şapte inşi ne-am bătut capul să dibuim dedesubturile Crizei din PSD, care e şi o criză politică majoră, constînd în presiunile exercitate asupra lui Sorin Grindeanu ca să demisioneze şi în refuzul premierului de a demisiona. Cu excepţia lui Radu F. Alexandru, reprezentantul PNL, nici unul din studio nu eram adversari ai PSD.Eram chiar jurnalişti care luaseră atitudine faţă de TeFeL-ism şi care polemizaseră cu Divizia Presă a Statului Paralel.Dar nu numai atît.
Colegi de studio îmi erau jurnalişti din presa activă, cu acces la culisele vieţii politice.
Nici unul dintre ei nu mi-a putut spune nici în emisiune, nici după, off the record, temeiurile ascunse ale Războiului declanşat de PSD împotriva propriului Guvern, fapt unic în postdecembrism.
Dezbaterea noastră detectivistică, în care s-a implicat redactorul de la Ştiri acreditat pe lîngă PSD, a avut drept punct de plecare o realitate indiscutabilă:
Guvernul Sorin Grindeanu a fost propus şi impus de Liviu Dragnea.
Înainte de învestire, Liviu Dragnea n-a obosit să ne avertizeze într-una că e vorba de un Guvern al Lui.
Începînd cu competenţa şi terminînd cu programul de Guvernare.
Pe 3 ianuarie 2017, preşedintele PSD declara:
„Mi-am asumat şi îmi asum întreaga răspundere pentru echipa guvernamentală.”
În alte intervenţii publice, Liviu Dragnea s-a străduit să prezinte Guvernul Sorin Grindeanu în frunte cu Sorin Grindeanu ca un simplu executant al indicaţiilor sale date sub pretextul Programului de Guvernare.
Preşedintele PSD anunţa că va urmări activitatea fiecărui ministru în parte cu maximă atenţie şi că la primul semn de ieşire din Programul de guvernare, ba chiar din foaia de parcurs care e Programul de Guvernare, va reacţiona prompt.
Fireşte, era o premieră nu numai în plan istoric, dar şi în plan psihologic imaginea propusă de Liviu Dragnea Guvernului Sorin Grindeanu:
23 de oameni, fiecare cu personalitatea sa, cu viaţa sa, mai mult sau mai puţin complexă, urmau să funcţioneze în viziunea lui Liviu Dragnea ca rotiţele unui dispozitiv mecanic al cărui buton se afla sub deştul unui om. Spun o premieră, nu numai istorică dar şi psihologică, întrucît oamenii, fiinţe vii fiind, nu se pot comporta ca nişte mecanisme.
Pînă şi un pisoi, aflat în afara ipostazei de ministru, te zgîrîie dacă-l tragi de coadă.
Dacă ar fi o jucărie, n-ar reacţiona la gestul tău.
Din punct de vedere al unei Guvernări, imaginea propusă şi impusă de Liviu Dragnea era o aberaţie.
În exerciţiul Guvernării, atît premierul, cît şi miniştrii se văd confruntaţi cu necesitatea de a lua decizii pe loc.
Liviu Dragnea propunea şi impunea un întreg Guvern, în frunte cu premierul, care era obligat să-l sune pe el, Liviu Dragnea, şi să-l consulte şi cînd voiau să meargă la WC.
Cum să se şteargă la fund? Începînd cu dreapta sau cu stînga?
Pentru a întări imaginea publică de mecanism aflat la discreţia unui deşt, Liviu Dragnea s-a dedat, după învestirea Guvernului, şi la alte numeroase demonstraţii de autoritate absolută:
A mers cu Sorin Grindeanu pentru a-l instala, în Palatul Victoria, a cerut public unor miniştri, sărind peste premier, să-i îndeplinescă anumite exigenţe, a apărut în emisiuni de casă la televiziuni de casă, în interviuri de casă, pentru a-i judeca în direct pe miniştri.
Timp de cinci luni, cît a activat Guvernul Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea n-a avut în public nici măcar bombăneli faţă de premier şi faţă de Guvern.
Desigur, Guvernul e supus Parlamentului şi, într-un fel, PSD.
Normal ar fi să scriem că timp de cinci luni majoritatea parlamentară n-a avut nici o intervenţie de la tribuna Parlamentului prin care să critice Guvernul, iar PSD, prin organismele sale colective de conducere, n-a avut nici o observaţie în legătură cu premierul şi cu Guvernul.
Cum însă, la ora actuală, ţara se confundă cu PSD şi PSD cu Liviu Dragnea, nu greşim scriind de conflictul Liviu Dragnea – Guvern şi nu de conflictul România – Guvern sau PSD – Guvern.
Culmea e că, excepţie făcînd cîteva site-uri TeFeListe, nici presa n-a atacat Guvernul Sorin Grindeanu.
Excepţie făcînd Ordonanţa 13, şi ea impusă de Liviu Dragnea, Guvernul Sorin Grindeanu n-a provocat nici o criză socială, economică sau politică.
Mai mult liderii PSD s-au lăudat cu performanţele economice ale Guvernului Sorin Grindeanu.
Nu mai departe pe 19 mai 2017, cu nici o lună în urmă, aşadar, Liviu Dragnea declara:
„Mă mulţumesc toate ministerele şi ca cetăţean, şi ca preşedinte de partid, şi ca preşedinte al Camerei Deputaţilor.”
Şi deodată, de vreo săptămînă şi ceva, toată presa a fost invadată de ştiri despre nemulţumirea lui Liviu Dragnea faţă de Sorin Grindeanu.
Concomitent, liderii PSD din camarila lui Liviu Dragnea – Gabriela Firea, Nicolae Bădălău – au început să atace Guvernul şi pe premier.
La interviurile şi în declaraţiile date în această perioadă, Liviu Dragnea a scăldat-o.
Absenţa unei dezminţiri ferme a conflictului, adăugată unor bombăneli ambigue, a fost însă semnul că el e nemulţumit de Sorin Grindeanu şi că el vrea să-l dea jos pe premierul instalat tot de el în urmă cu şase luni.
Pentru a ne făuri o imagine a absurdităţii, să reamintesc că în aceste şase luni, Sorin Grindeanu n-a dat nici un semn că se abate de la politica partidului, nici măcar un semn c-ar fi în ceartă cu Liviu Dragnea.
Abia cînd teza execuţiei sale politice a devenit axiomă, Sorin Grindeanu a dat semn că ştie despre ce-i vorba.
Dar şi în aceste condiţii, el n-a ieşit la atac, n-a zis nimic rău despre Liviu Dragnea.
E normal în aceste condiţii ca noi cei din emisiune să ne întrebăm:
Ce l-a apucat pe Liviu Dragnea pentru a purcede la o asemenea Operaţiune spectaculoasă precum dărîmarea de către PSD a propriului Guvern?
Strădaniile de a afla un minim temei ascuns au dat greş.
Să admitem că ar exista temeiuri ascunse, ştiute doar de Liviu Dragnea, ale deciziei sale de a declanşa campania de răsturnare a Guvernului.
În acest caz, minimele reguli democratice, minimele cerinţe ţinînd de minimul respect pentru opinia publică pretind să cauţi şi să găseşti o explicaţie amplă, convingătoare, fie și de ochii lumii, a acţiunii tale de provocare a unei crize politice majore.
Nu de alta, dar răsturnarea Guvernului nu e o afacere privată a lui Liviu Dragnea, pentru care el nu trebuie să explice.
Pînă şi un divorţ de soţie cere o minimă justificare în faţa celor din bloc şi a amicilor, d-apoi o acţiune precum provocarea unei Crize politice.
Oricît ne-am strădui, nu vom găsi în veci o minimă explicaţie raţională, măcar de ochii lumii, a Războiului angajat împotriva Guvernului.
S-a invocat zilele acestea, în analiza crizei politice, momentul decembrie 1999, cînd Emil Constantinescu a declanşat Operaţiunea de schimbare a lui Radu Vasile.
Nimeni nu şi-a amintit însă că, spre deosebire de Liviu Dragnea, Emil Constantinescu a oferit românilor o explicaţie largă, amănunţită a temeiurilor pentru care socoteşte că Guvernul trebuie schimbat.
Într-un Mesaj adresat românilor pe 12 decembrie 1999, cu prilejul deciziei UE de a invita România la negocierile de aderare, Emil Constantinescu a ţinut să  semnaleze nevoia unei schimbări radicale în activitatea Guvernului ca urmare a faptului că „începînd de mîine vom păşi într-o nouă etapă a istoriei noastre”:
„Miniştrii şi ministerele şi-au îndeplinit în general obligaţiile, nu se poate spune că nu au existat specialişti sau că aceştia nu au vrut să lucreze; ceea ce a lipsit, şi nu poate continua aşa, este coordonarea acestor eforturi. A lipsit o bună organizare. Guvernul trebuie să fie condus şi coordonat astfel încît programele să fie îndeplinite etapă cu etapă, promisiunile care se fac să fie asumate cu seriozitate şi respectate cu consecvenţă. Seriozitatea, coerenţa şi responsabilitatea sunt indispensabile unei etape atît de complexe ca aceea în care am intrat.” Nimic din toate acestea în cazul Crizei politice declanşate de Liviu Dragnea.
N-avea Liviu Dragnea nişte vorbe la îndemînă ca să se justifice măcar de ochii lumii?
Fireşte că avea.
De ce n-a catadicsit să-şi justifice Războiul pentru răsturnarea Guvernului?
Răspunsul e simplu.
Liviu Dragnea vrut să arate poporului român că Guvernul e pentru el ca iobagii de pe vremuri pentru boier.
Face ce vrea cu el.
Noul Guvern va fi trece astfel drept un Guvern şi mai supus lui Liviu Dragnea.
Atît de supus încît practic nu vom avea nici premier, nici miniştri, nici secretari de stat.
Îl vom avea pe Liviu Dragnea.
În toate cele ce sînt.
Ca Partidul de pe vremuri. 


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iun 15, 2017 12:51 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty NISTORECTU DEZLĂNȚUIT , AR FUTE DAR N-A PLĂTIT ) :Dragnea – Grindeanu sau tragedia mediocrilor

Mesaj Scris de Admin Mier Iun 14, 2017 10:00 pm

Nu mă impresionează nici Dragnea, nici Grindeanu! Amîndoi sunt cam de aceeași calitate. Nu prezintă semnele unui calibru deosebit. Ideile lor sunt comune. Un fel de mers pe poteci bătătorite de mediocri. Nu-și dau seama că pot să-și rateze carierele și că întorc România pe dos. Ratează oportunități ca niște începători. Poate că Dragnea este ceva mai viclean decît adversarul său din aceste zile. În rest, amîndoi lunecă printre degete ca niște pești tăvăliți prin vaselină. Ştiți ceva destul de clar, hotărît, tranșant, formulat public de cel desemnat să conducă Guvernul României? Ce mare schimbare s-a petrecut de la instalarea sa în fotoliul de premier? Anotimpurile! Parcă au înlocuit acoperitul cu toleratul! Ce-a făcut Grindeanu în 6 luni de mandat, în afara Ordonanței 13 (de care s-a spălat repede pe mîini) și a legii moșite de Olguța Vasilescu, despre care nici acum nu știm dacă taie lefurile sau le mărește? Nici iezuiții de la Ministerul de Externe nu se pot compara cu acest premier speriat și de umbra lui. Și cu acest președinte care vrea să-și ascundă dorințele în spatele deciziei colegilor săi?
Un om cam de același fel este și Liviu Dragnea. Patinează printre afirmații, lunecă printre judecăți, o freacă și o tot scaldă de parcă așteaptă momentul ca lucrurile să se petreacă de la sine. Sau să-ţi dea două palme cu mîna vecinului de apartament. Vă mai aduceți aminte de candidatura lui Liviu Dragnea la președinția PSD, cînd omul nostru lăsa să se înțeleagă că ar putea să-și dea demisia din partidul pe care îl conduce? Evoluția sa de mai tîrziu, în fruntea PSD-ului, în scaunul de președinte al Camerei Deputaților, ne-a arătat că avem de-a face cu un ins dotat cu nenumărate cotloane și subterane, dar nu cu viziune, cu capacitatea de a juca meciuri hotărîtoare. Liviu Dragnea s-a întrecut pe sine încă din zilele premergătoare desemnării premierului PSD. Tăcutul, ezitantul, iezuitul președinte de partid a început să aibă alura unui mîrlan amenințător. Ca să nu zic de apucăturile unui autoritar periculos. A hotărît singur cine va conduce Guvernul. Mai era puțin pînă cînd Liviu Dragnea își numea calul sau motanul pe același post. După ce-a încasat-o de la colegi și de la presă, Liviu Dragnea a redevenit iezuit și mieros. Cu o transparență de geam de bucătărie, Liviu Dragnea s-a dat străin de Ordonanța 13, cum în aceste zile a încercat să pară străin de nemulțumirile față de premier.
Liviu Dragnea simte că, după victoria răsunătoare din alegerile parlamentare 2016, PSD-ul se dezumflă mai repede decît se aștepta el și decît ne imaginam noi. S-a încurcat prostește la desemnarea premierului, a improvizat nepermis prin desemnarea lui Sorin Grindeanu și, mai apoi, şi-a dat cu stângu-n dreptul la Ordonanța 13 și în toată comunicarea și redactarea legii salarizării unitare. PSD-ul a prestat la putere mai amatoricește decît Uniunea Salvați România, în cazul în care electoratul s-ar fi îmbătat în masă și ar fi trimis-o la putere.
Știe cineva o decizie sau o inițiativă care să arate că PSD-ul respiră acum modernitate, claritate, fermitate? PSD-ul a intrat într-o stare de bîlbîială nu neparat pentru că Grindeanu nu este un om de decizie, ci și pentru că Liviu Dragnea nu are comportamentul unui politician de calibru. Vrea putere, dar n-are direcție. El improvizează din aproape în aproape, pas cu pas, ca să folosim expresia favorită a președintelui Iohannis, și, la urmă, dacă nu iese, o împinge în brațele altuia.
Oricum am lua-o, Liviu Dragnea este principalul responsabil de situația de acum. Dacă a dat România pe mîna unui nechemat, poate fi socotit mai vinovat decît acesta. Dacă Sorin Grindeanu, fără să ne dăm seama, o fi vreo luminăție politică, iar președintele PSD vrea să-l răstoarne, tot el este de vină.
Și cu Grindeanu vinovat, și cu el strălucitor și contracarat de PSD, tot la Liviu Dragnea se decontează. Liviu Dragnea riscă să dea foc la scena politică și să destabilizeze PSD-ul. Căci de la cariera politică, după modesta mea părere, nu mai avem ce aștepta. S-a dus dracului pentru totdeauna. De ce? Dintr-un spirit critic pronunțat? De frică de pușcărie? Din dorința de a-i face un cadou președintelui Iohannis? Sau dintr-o cumplită nepricepere? Un ce care nu merge și nu rezistă la nici o explicație se ascunde în toată nebunia stîrnită de comportamentul acestui baron de Alexandria devenit președintele PSD.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iun 15, 2017 12:54 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty (SPARTACUS REDIVIVUS ! ) A patra putoare în stat

Mesaj Scris de Admin Mier Iun 14, 2017 10:17 pm

Miercuri, 14 iunie: A patra putoare în stat
*În ziarul lui de suflet, Evenimentul Zilei, celebrul licențiat în pui vii și lanterne cu laser Ion Cristoiu dă frâu liber fanteziilor onanis… pardon, voiam să zic oniriste, și își imaginează un scenariu abracadabrant. Dovedind o imaginație de-a dreptul găgeștiană, Cristoiu vine și spune, în editorialul intitulat ”În Războiul împotriva lui Donald Trump, Presa americană folosește arme mediatice de distrugere în masă”, că vizita lui Iohannis în America – și mai ales conferința de presă comună cu președintele Americii – n-au fost decât un truc aranjat de echipa de comunicare de la Casa Albă, ca să-l mai scoată pe Trump din clenciul audierii fostului șef al FBI. Și că doar printr-un mare noroc s-a nimerit ca Iohannis să se afle pe-acolo, fiindcă, la cât era Trump de disperat, l-ar fi invitat și pe președintele din Tuvalu. Vă dați seama? Ni-l și imaginăm pe Trump văzându-l pe Klaus cum se fâțâia pe peluza Casei Albe și zicându-i: ”Coa, ia fii atent încoa! Organizez o conferință de presă, să nu mă mai frece presa ticăloșită la cap, te bagi și tu, my friend?” Și Iohannis, băiat salon, s-a băgat, doar nu era să refuze bunătate de gazdă. Alo, domnu Jack, ați dat-o pe Jack din ăla de contrabandă sau iar ați fumat iarbă proastă, de pe islazul din Găgești? La logica asta nu achiesează nici găina care face ouă, darămite aia care face pui și care e mai mult mai evoluată, cum ar veni. Păi, dacă voia să scape de haitele de hoitari de la CNN și New York Times, care abia așteaptă să-l sfâșie, Trump mai făcea conferință de presă, să-i sară ăia în cap? Că zărghit îl știam, dar nu și masochist! Plus de asta, din cauză că o fi băut, probabil, prin vreun studio de televiziune, apă după Olguța, Firuța sau alte românce mândre și verzi, Cristoiu strecoară în scenariul său și nițică ură antiimperialistă și antioccidentală, susținând că Iohannis ar fi fost măgar la faza cu alocarea de 2% din PIB pentru Apărare, din pricină că nu i-a întrebat pe români dacă sunt de acord să dea banii, căci sunt „bani în favoarea Americii”. Faptul că scutul de la Deveselu apără România și nu Texasul și nici Hawaii nu pare să-i spună nimic Maestrului. Și nici faptul că nu președintele împarte banii din PIB, ci guvernul, nu pare să-l deranjeze pe Cristoiu, care are o singură idee fixă și nu se sfiește s-o folosească: anume că Iohannis e sluga Occidentului și presa americană e o nenorocită care și-a propus să-l dea jos pe Trump cu orice preț. Aștept cu interes viitorul editorial al lui Cristoiu, în care acesta va pune, mucalit și înțelept cum numai el știe să o facă, întrebarea de baraj: ”Dar cine le-a dat jurnaliștilor de la conferința de presă microfoane, nu tot securiștii lui Coldea?”
*Și același ziar, care în curând cred că o să se numească ”Evenimentul Pilei”, nu pierde prilejul de a trage o limbuță discretă celei mai mari născătoare de pui vii din România, doamna Gabriela Firea, scriind admirativ despre sistemul video care urmează să fie implementat (probabil tot odată cu traficul ăla fluidizat în șase luni) de Primăria Capitalei: „BIG SISTER”. Vei fi VĂZUT și FILMAT pe stradă. Mii de CAMERE VIDEO puse de Firea în Capitală”. Spuneam admirativ pentru că, dacă ar fi pus Iohannis, Cioloș sau oricare alt ”vândut soroșist” camere video prin București, Evenimentul sigur ar fi urlat că ne răpesc masonii intimitatea. Așa, fiindcă inițiativa îi aparține noii prietene a domnului fost primar Băsescu, ziarul e tot o gudurătură, povestindu-ne, prin gura Primei Țoape a Orașului, ce frumos va arăta Bucureștiul, cum vor fi intersecțiile semaforizate și semafoarele sincronizate, în așa fel încât va fi plăcere să circuli prin Bucale. Când se vor întâmpla toate astea? Cum când? De hramul sfântului pe care prea dreptcredincioasa ortodoxă Firea îl venerează cel mai mult: Sfântu Așteaptă.
*Ca orice cotidian sportiv care se respectă, sport.ro nu se mulțumește doar să țină scoruri, să numere cornere și să prezinte scheme de joc, ci ne vorbește și despre culisele sportului – cu cine și-a mai pus-o Nadal, ce rasă de cățel și-a luat adevărata amantă a lui Messi sau când va deveni delicata Serena Williams tată. Printre altele, am citit și o știre la care am făcut ochii mari: ”Prețul plătit de Ronaldo pentru gemenii care ajung zilele acestea din SUA! Câți bani i-a dat mamei surogat”. Măi să fie, au început americanii să exporte gemeni, mi-am zis, îi pune cineva la poștă și Ronaldo vine, ridică coletul, vede să nu fie vreun geamăn ciobit sau crăpat și pe urmă pleacă acasă cu ei. De fapt, am citit pe urmă în text, gemenii nu au ajuns din SUA de capul lor, cu bagajele de cală, ci aduși de mama lor, pe care gurnaliștii însă n-au băgat-o în ecuație, că le strica titlul. Judecând după faptul că în curând Ronaldo s-ar putea să ajungă la mititica, pentru frauda de milioane de euroi dată Fiscului spaniol, mă aștept ca nu peste multă vreme să citesc pe site-ul mai sus menționat și un titlu pe măsură: ”Ronaldo, ce-ți mai place evaziunea! Fotbalistul, trimis după gratii, nu mai poate folosi mamele surogat. Borcea e decis să-l ajute!”.
*În România, nu doar oamenii cu ”-oiu” în coadă, gen Cristoiu, Tatoiu etc, se pricep la toate, ci și ăia cu ”-eac”, de exemplu domnul Bogdan Chirieac. Citat de site-ul dcnews.ro, acesta și-a dat și el cu părerea despre scandalul momentului, dintre Grindeanu și Dragnea. Cu o clarviziune uimitoare chiar și pentru o morsă competentă ca dumnealui, musiu Chirieac proclamă, indubitabil ca Pitia: ”Dacă conflictul se adâncește să știți că va fi o chestiune de ori Grindeanu, ori Dragnea. Dacă Dragnea apasă pedala să demisioneze Grindeanu, iar Grindeanu rămâne pe post, cel care pierde foarte mult politic este Dragnea. Dar dacă, după atac, Grindeanu rămâne pe loc, există riscul ca Liviu Dragnea să piardă partidul oricât ar fi de mare.” Carevasăzică, musiu Chirieac zice că ori să se revizuiască primește, dar să nu se schimbe nimic, ori să nu se revizuiască, de asemenea primește, dar să se schimbe pe ici, pe colo, și anume prin părțile esențiale – Grindeanu și ăla de la Justiție, care n-au culisat la poruncile lu Mustăciosu. Când am citit truismele ieftine ale lui Chirieac m-am gândit, involuntar, la Hagi, cu al său celebru dicton ”să fie bine ca să nu fie rău” și mi-am zis: grozav ar fi fost să avem la Națională un antrenor care le știe pe toate, ca Chirieac. Nu de alta, dar la câți dughini cunoaște, ăsta sigur duce la anul, la Cupa Mondială din Rusia nu doar Naționala de fotbal, ci România cu totul și-o lasă acolo!
Miercuri, 15 iunie: A patra putoare în stat
*Bătaia cu pumni în gură și genunchi în instalație încinsă azi-noapte în PSD a făcut presa să uite cu totul de Boureanu și să abordeze problema altor boureni care, beți criță sau mai puțin beți, continuă să se afle la volanul României și nu se lasă până n-o vâră în șanț. Conflictul a izbucnit atât de spontan încât multe ziare nici nu știu cum să se poziționeze, așa că iau păreri, deocamdată, de la ambele părți, și chibițează de pe margini, având grijă să dea titluri cât mai bombastice. Singurul care nu pare să aibă dubii e Evenimentul Zilei, care titrează: ”PSD SE RUPE? Jurnalistul Dan Andronic are informaţii istorice. Breaking news”. Carevasăzică, după ce a descoperit apa caldă, mersul pe jos și găina care-și alăptează puii cu Humana Forte, ziarul udrei mai face o descoperire senzațională: că Grindeanu nu pleacă din fruntea guvernului. ”Am informații clare că Premierul Grindeanu nu demisionează, iar de mâine-poimâine va primi sprijin instituțional! Se lansează colecția vara-toamnă De-NeA cu predominanță roșu PSD… Cred că se rupe și partidul.” Vai, ce noutăți senzaționale! Și cum încearcă Andronic s-o dea cotită, inoculând ideea că Grindeanu nu se lasă dus din fruntea bucatelor fiindcă ar avea sprijinul Codruței, căreia i s-a pus pata roșie pe PSD. Mă mir cum de nu i-a venit lui Andronic ideea să spună că Grindeanu e, de fapt, un tehnocrat soroșist sub acoperire, care a primit sarcina să destrame PSD. Stai liniștit, nenea Dane, și adu-ți aminte de spusele lui Ponta: ”Scapă cine poate!” Partidul ăsta nu destramă. Pesedeii care mai au ceva neuroni în cap și nu le-a luat puterea de tot mințile o să fugă din el chiar acum, iar în rest nu se rupe nimic, stai liniștit: tovii și toavele din preajma lui Dragnea o să meargă cu toții, uniți, la pușcărie!
*Și tot Evenimentul Zilei, intuind în rezistența lui Grindeanu un semn puternic de deviaționism de dreapta, începe să pună tunurile pe el, lăudându-i rivalii. Bunăoară, ziarul preia o declarație a Vulguței Vasilescu, dând următorul titlu: ”Olguța Vasilescu îl lovește decisiv pe Sorin Grindeanu”. Citind așa ceva, la ce te gândești? Că ministresa i-a dat șefului ei din guvern o perversă ca pe Târgu Ocna, lovindu-l sub centură, așa de tare că ăla nu s-a mai sculat (și când zic ăla mă gândesc la Grindeanu, nu la alte alea, să fie clar). De fapt, tot ce a făcut Olguța este să scrie, pe pagina ei de Facebook: ”Se pare că, dintre toți membrii guvernului, numai premierul nu știa că semestrial se face o evaluare a implementării programului de guvernare. Măcar de la tv ar fi aflat, din emisiunile în care a fost prezent Liviu Dragnea. Doar el credea că e pe viață în scaunul acela…” Așa e, Olguțo, Grindeanu e de vină, că nu s-a informat, altfel ar fi știut de acum o lună că e pe făraș. Dar, de, nu toată lumea poate să fie informată la zi, ca tine, sau să știe că nimeni nu stă pe viață pe un scaun. Uite, de pildă, pui cazul tău, Mulguțo: până acum câțiva ani pe scaun stătea Vadim, pe urmă a stat Ponta, acum stă Dragnea, mâine cine știe cine o să stea, numai tu, ambițioasă mică, nu te miști de lângă scaun, până nu găsești pixul ăla pe care l-a scăpat Tribunul prin ’90…
*Nu știu voi ce faceți, dar eu mă uit la Antena 3 doar când sunt alegeri și câștigă Iohannis, să văd moacele plouate ale ciucivilor și gâzilor de acolo în timp ce savurez berea și popcornul. De aceea, am fost foarte emoționat citind, pe site-ul dcnews.ro, un titlu incitant: ”Emisiunea lui Gâdea, ÎNTRERUPTĂ: De ce ne-ați sunat?”. Nu mi-a venit să cred și imediat m-am gândit: aoleo, să știi că, după Grindeanu și Tudorel, a trecut și CNA-ul de partea Poporului și a început să vadă derapajele din presă. Am dat click pe articol, nerăbdător să aflu cum i s-a stins lumina lui Gâdea în platou, dar, surpriză: emisiunea nu fusese întreruptă de niciun CNA, ci Codrin Ștefănescu intervenise telefonic ca să le strice bunătate de cină prezentatorilor și invitaților din platou, care tocmai profitau că la bufetul A3 se adusese rahat proaspăt.
*Deși, de obicei, totul îi pute și-l scârbește, Crucișătorul presei românești, CTP, a dovedit că poate fi și empatic și încă față de cine credeți? Față de Grindeanu, pe care din ”slugă incompetentă” nu l-a scos vreme de șase luni. Aseară, la Digi24, domnul Popescu a făcut ce-a făcut și prietenul dumisale bun, domnul Băsescu: l-a reevaluat pe Grindeanu, despre care a declarat, textual, că „dovedeşte o verticalitate şi o corectitudine în tot ce face şi spune incredibilă”. Maestre Cetepe, dar ăsta deja e coup de poudre, cum ar zice poligloaba Olguța în franceză! Ce verticalitate vizezi, neică? Dacă era vertical, Sorinel nu-i mânca din palmă lui Dragnea șase luni și nici nu stătea ca prostul să-și bată ăla rotula de el, ca să zic așa, să-i ia microfoanele din față, să nu-l lase să scoată un cuvințel și să-i dea doar pixul să se joace, la conferințele de presă! Zi mai bine că Grindeanu e o cutră unsă cu toate alifiile, un fel de Dinu Păturică varianta de mileniul III, care a înghițit toate flegmele când era mic și, când s-a văzut mare, a mușcat mâna care l-a hrănit cu grăunțe, cum o mușcase și pe a popii Ilie Sârbu, la Timiș.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Iun 16, 2017 5:38 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty Grindeanu sau cyborgul bănățean conspirat |

Mesaj Scris de Admin Mier Iun 14, 2017 10:25 pm

După jumătate de an în care și-a jucat cuminte rolul de cățeluș al lui Dragnea, Grindeanu a mâncat jăratec și s-a transformat într-un cyborg ofensiv care a șters podeaua de la Palatul Victoria cu primul teleormănean al țării.
De ce abia acum? Ce s-a întâmplat între premier și șeful PSD astfel încât conflictul să se acutizeze până la punctul de rupere?
Probabil că răspunsul stă în acel moment T1 de după momentul T0 al propunerii lui Sevil Shhaideh pentru funcția de premier. După cum ne amintim, visul cel mai umed al lui Dragnea a fost să se propună pe sine premier. Cum o lege din mandatul Năstase interzice unui condamnat să ocupe un loc în Guvern, Dragnea a trebuit să-și înghită frustrarea și să facă o propunere fără pedigree infracțional. A fost, de fapt, prima propunere oficială, momentul T0 al guvernării PSD: Sevil Shhaideh. După câteva săptămâni de suspans, președintele Iohannis a respins propunerea insinunând că, la mijloc, era o chestiune care ținea de securitate națională, de sirieni rătăciți prin România (ca soțul doamnei Shhaideh, de exemplu), de lucruri prea grave să fie devoalate la televizor. A fost al doilea pumn în plex primit de Dragnea, care - preț de mai multe momente - l-a lăsat fără aer: nu doar că i se refuza șefia Guvernului, deși era șeful partidului câștigător al alegerilor, dar era împiedicat și să-și numească cea mai apropiată slugă.
Așa a apărut în scenă Sorin Grindeanu, momentul T1 al guvernării PSD. Dar de ce Grindeanu? Propunerea acestuia a fost cu totul ilogică: timișoreanul nu era cunoscut nici măcar ca amic al lui Dragnea, darmite ca un apropiat care să preia ceva din intimitățile împărtășite de șeful PSD cu Shhaideh. Practic, Dragnea a făcut o concesie mult prea mare prin propunerea lui Grindeanu: nu doar că nu era el premier, nu doar că nu era nici cea la a cărei căsătorie musulmană fusese naș/martor, dar era un tip fost ministru în guvernul Ponta, fără nici o legătură cu fostul șef al CJ Teleorman. Deci, Grindeanu i-a fost impus lui Dragnea. Dar de către cine? De către Ponta? Cu siguranță nu, Ponta nu mai putea emite nici o pretenție în partid în acel moment: el, Victor Viorel, pierduse prezidențialele și, practic, scosese PSD de la guvernare, în timp ce Dragnea a câștigat parlamentarele și puterea din nou.
Cine a cerut ca Sorin Grindeanu din Banat să devină premier? Cel mai probabil, a fost o dorință a unui conglomerat de putere informală constituit din ceva servicii, cu binecuvântare de la Cotroceni. De ce ar fi acceptat Dragnea această dorință din afara PSD? Pentru că, probabil, a primit (sau i s-a promis) ceva la schimb. Dar ce? Un anume fel de imunitate. Dar nu permanentă, ci temporară, cât să pună guvernarea pe picioare. Practic, i s-a oferit o perioadă de grație în care să se joace de-a șeful PSD, de-a omul care face guverne și decide lucruri în România. Poate că Dragnea a crezut că sistemul va fi mai generos cu el. Sau poate s-a iluzionat. Ori a fost mințit că i se va da mai mult decât i se pregătea, de fapt.
În orice caz, atunci când Dragnea a înțeles că zilele politice îi sunt numărate (din cauza unei presiuni enorme - inclusiv bugetare, generate de promisiuni ultrapopuliste - puse pe Guvern), a încercat să scape de calul bănățean din guvern. Iar calul bănățean a întrebat care e ordinul și ordinul a fost să se proptească pe picioarele din spate, să muște zăbala și să lovească cu copitele frontale. Direct în frunte: la Vâlcov și la Rusia.
Politic vorbind, dacă Dragnea nu pierde nici un om din partid, Grindeanu va dispărea curând din peisaj, adică va pierde funcția de premier. Doar că drumul până acolo îl va seca pe Dragnea de resurse și, chiar dacă pică Grindeanu, lui Dragnea îi va fi aproape imposibil să-și monteze un loial la Palatul Victoria. 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty (GELU VIȘAN FĂCÎND PIPI ÎN LIGHEAN ȘI LA DRAGNEA PE MUIAN): „Dragnea nu și-a dat seama că Grindeanu e mai securist decât el” TEORIE EXPLOZIVĂ despre ceea ce poate fi ADEVĂRATA MIZĂ A RĂZBOIULUI DIN PSD

Mesaj Scris de Admin Mier Iun 14, 2017 10:56 pm

În postarea al cărei titlu este „Securitatea contra Politicului”, fostul deputat PDL (n.r. – în prezent membru PMP) Gelu Vişan a lansat joi dimineaţa mai multe ipoteze incendiare în care arată legăturile pe care premierul Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea – aflaţi în război deschis – le-ar avea cu serviciile secrete din România. „Din Ianuarie tot spun că Grindeanu este numit de Securitate PM. Când am întrebat cine l-a adus, toți au spus că Dragnea. Istoria politică a lui Grindeanu ne arată că i-a strâns de gât pe toți cei care l-au ajutat. A rămas fidel lui Ilie Sârbu, (cum, care Sârbu, socrul lui Ponta, tovarășul care a închis ușile Catedralei în 89) cel care l-a și recrutat.Aseară îmi spunea un fost general că lui Dragnea i l-a adus pe Grindeanu direct Coldea, care e de prin Timiș-Arad. Bineînțeles că Dragnea, cel care juca tenis cu "Florian" și căruia i s-a promis de către Securitate că va scăpa basma curată, a zis : "voia la dumneavoastră, cum dispuneți, Șefu".Să fim clari: Dragnea a făcut înțelegeri cu Securitatea că va fi "spălat", inclusiv de dosarele în curs, iar Securitatea l-a trădat, nimic nou. Liviu Dragnea l-a schimbat pe Grindeanu pentru că Securitatea nu și-a ținut cuvântul față de el. Dragnea a fost atât de prost încât nu și-a dat seama că Grindeanu e mai securist decât el și are gradul mai mare; își merită soarta, mai ales că a făcut ce a vrut în partid. "A apărut o Stea" Azi noapte, Rareș Bogdan și invitații săi (m-am uitat cu atenție să văd dacă e vreunul care nu e la Securitate, n-am găsit) s-au ridicat in picioare și l-au aplaudat pe Grindeanu. Am scris acum două postări că e Ordin pe Unitate: "Salvați-l pe Grindy", dar Rareș Bogdan & comp. au simțit nevoia să-i dea și o limbă în cur lui Grindeanu, pentru a arăta cât sunt de slugi. 
#Grindeanu, noul Slogan al pieții. Grindeanu-Ponta-Daniel Constantin "Salvatorii"; Trei Securiști mici. Chiar au înnebunit? Au uitat cine e Ponta? Dar când e ordin uiți și cine e "mă-ta", c-așa e la Securitate. Cum se va termina? Până la urmă, Grindy va fi târât de picioare afară din Guvern, chiar dacă se va agăța cu ghearele de covoare, de mobilă și de toți tablagiii, iar Dragnea va ieși foarte șifonat din toată povestea, ceea ce nu e rău, că devenise un dictator ce friza cu patologicul.
Fără să vrea, Securitatea, care vrea să-și țină omul, tocmai a făcut două servicii Democrației: a scos la lumină toți derbedeii lor și i-a dat un Grindeanu peste bot lui Dragnea, care o luase razna. Frumusețea Democrației constă și în aceea că până la urmă totul iese la iveală iar Sistemele Parazitare, cum e Securitatea, se auto-demască”, a scris Vişan pe contul lui de Facebook.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iun 15, 2017 12:59 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty De ce nu pleacă Grindeanu (DE KIKI , CRED YO )

Mesaj Scris de Admin Joi Iun 15, 2017 12:05 am



Sorin Grindeanu e un premier dârz. Nu se lasă dus de pe jilțul de premier. Nu îi țin partea lui Liviu Dragnea, cel care nu mai știe cum să scape de premier, dar nu pricep ce îi justifică prezența lui Grindeanu, acolo, la Palatul Victoria, în contextul în care omul ăsta nu e acolo nici din voință populară, a fost ales de cel mult 6000 de cetățeni, dar nici din voință politică (cel puțin oficial). În plus, în șase luni la guvernare nu a realizat mai nimic din programul lui Dragnea sau al PSD. Adică nici nu l-a scăpat definitiv pe Dragnea din ghearele Justiției, impunând pragul pentru abuzul în serviciu, și nici nu a eliminat din legislație interdicția pentru condamnații penali de a fi șefi de guverne.
M-am uitat și eu pe cifrele de la ultimele alegeri, unde, oricum, Grindeanu n-a fost ales direct. Însă ne putem face o idee despre câți l-au votat, dacă ținem cont că PSD a obținut la alegerile pentru CJ Timiș 89.166 de voturi, cu care și-a plasat în CJ 16 consilieri. Unul din ei era Grindeanu. Dacă îl considerăm pe Grindeanu egal în popularitate cu oricare din cei 16 semi-anonimi din grupul care-l includea și pe el, atunci rezultă că Primul Ministru al României a fost ales de 5573 cetățeni, toți din județul Timiș. Asta înseamnă că Grindeanu e ales de 0,0295% din totalul celor 18.881.604 de cetățeni care aveau drept de vot la alegerile din iarnă (cele menite să dea Guvernul). Dacă considerăm că toată lista de consilieri PSD a fost aleasă doar datorită alurii “cu appeal” a lui Grindeanu (pe atunci purtător de alunite), atunci, înseamnă că Primul Ministru al României a fost ales de 89.166 cetățeni, toți din județul Timiș și ceilalți 15 consilieri județeni sunt doar “coada lui”. În această din urmă variantă, înseamnă că Grindeanu a fost ales de 0,472% din totalul românilor cu drept de vot.  Omul care copilotează România a fost ales de doar 0,03-0,5% dintre români (valoare asemănătoare indicelui de alcoolemie) și știe foarte bine că motivul pentru care e premier, e fiindcă partidul din care face parte a obținut majoritatea la alegeri și a putut ridica suficiente mâini în Parlament ca să pună Guvernul.
Omul ăsta nu ar fi fost pus premier dacă Liviu Dragnea (în momentul de offsaid generat de controversele din jurul soțului dnei Sevil și de condamnarea cu suspendare care-l împiedică pe șeful PSD să ajungă el însuși premier) n-ar fi deținut (sau ar fi crezut că deține) un “buton” prin care să-l demisioneze pe Grindeanu la nevoie și un “hăț” prin care să-l strunească dacă deviază de la cărarea impusă. “Butonul” în politică înseamnă cel mai adesea șantaj și arareori asigurări “de onoare” ce ar fi putut fi primite de Dragnea din partea celuilalt grup din PSD din care face parte Grindeanu. Poate nu întâmplător Victor Ponta, care n-are nevoie de publicitate în perioada asta fiindcă i-o oferă oricum fugarul Ghiță în mod gratuit) a simțit nevoia să se declare preocupat de treburile țării și a comentat pe Facebook, așa, într-o doară, demisia lui Grindeanu ca pe o falsă problemă.
Se pare că “demisia în alb” de la partid depusă de Grindeanu și de toți miniștrii Cabinetului, așa cum susține Dragnea, nu e suficientă pentru debarcarea premierului. Un refuz “în spatele ușilor închise” al lui Grindeanu de a demisiona, dublat de o atitudine relaxată în spațiul public, unde susține ideea “stabilității”, îl pune pe Dragnea în situația delicată de a se eroda public și mai mult, dacă ar depune moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern fără motiv. Asta în contextul în care subiectul demiterii a răsărit “din neant” pe agenda publică, fără vreo greșeală vizibilă gravă a lui Grindeanu. Oricum, fără vreo greșeală care măcar să se apropie ca gravitate de cel mai bun motiv de demisie “ever” pentru Guvernul Grindeanu și anume tupeul nocturn de a adopta OUG 13, sfidând românii.
În același timp, obiectiv vorbind, Grindeanu nu a făcut mai nimic pentru țară ca premier. În afară poate de faptul că a reușit să mobilizeze, ca nici un altul înaintea sa, 600.000 de români să iasă în stradă și să protesteze împotriva planurilor de legalizare a hoțiilor politicienilor. În mandatul de 5 luni al Guvernului Grindeanu aflăm totuși că în paralel cu devalorizarea leului, România a ajuns să aibă cea mai mare creștere economică din UE, chiar peste estimările specialiștilor. Însă e firesc să ne întrebăm ce a făcut efectiv acest Guvern (și cât se datorează vizionarelor decizii grindeniene), ca să își poată aroga această lăudată creștere. Specialiștii avertizează că de fapt mărirea salariului minim, care era necesară, nu stimulează economia productivă, ci preponderent consumul, românii de rând având un pic mai mult disponibil în portofel de cheltuit la supermarket. În rest, pachetul de legi pe Justiție e unul care stârnește mari controverse, politicienii încercând la foc continuu să modeleze și remodeleze articolele de lege după chipul lor, iar Legii Salarizării i s-au adus numeroase critici ca fiind nesustenabilă. Mai mult, Cabinetul Grindeanu va rămâne în anale ca primul care a ales să transmită via purtătorul de cuvânt, că premierul și-a extirpat niște alunite. Practic nu există vreun “mare merit” al lui Sorin Grindeanu care să-l recomande mai departe pentru funcția de prim ministru. El totuși zice că nu se gândește la demisie, ci la “stabilitate și predictibilitate”. De parcă țara n-ar fi funcționat înainte și fără el și n-ar putea funcționa și după.
Lupta în PSD din aceste zile se dă doar aparent pe “programul de guvernare” neîmplinit întru totul. Ca și cum ar exista vreun Guvern care și-ar fi îndeplinit la literă programul electoral. Același fals motiv a fost invocat și în iarnă, când celor 600.000 din piață li s-a explicat didactic că OUG 13 trebuia neapărat adoptată noaptea ca hoții, pentru împlinirea aceluiași “program de guvernare”.
Sentimentul e că lațul în jurul încheieturilor mâinilor lui Liviu Dragnea se strange tot mai tare. E de așteptat ca DNA să-i bată la ușă și să-l întrebe cel puțin de proprietățile și afacerile de milioane publicate de Rise Project. Probabil că pe knock-out-ul așteptat să fie dat de DNA lui Dragnea mizează și grupul din jurul lui Grindeanu, caz în care raportul de forte din PSD s-ar coagula firesc în jurul premierului, el fiind figura cocoțată cel mai sus pe vârful grămezii.
Grindeanu joacă “cartea vieții lui”. Dacă pleacă, orice poziție din CV-ul său viitor va fi un diminutiv la ce e acum, ca faimă și ca pârghii de putere. De ce e atât de greu de debarcat, deși Dragnea ține la sertar “demisia în alb” a premierului? Îl are la mână pe șeful PSD? Dacă da, cu ce, de își permite să-l sfideze atât de relaxat pe Dragnea? Ori poate o fi fost informat că lui Dragnea îi ticăie ceasul? Sau mai degrabă în umbra lui sunt oameni grei? Numai aceștia i-ar putea asigura suficientă susținere în partid și ar putea coagula o masa critică de parlamentari de la alte grupări, care să sprijine Cabinetul cu el în frunte.
Cum ar fi putut însă politicianul de provincie Sorin Grindeanu să câștige în mai puțin de jumătate de an, fără a juca în prima ligă pe linie de partid, suportul unei majorități din PSD, ca să nu pice la o eventuală moțiune? Promovat puternic de la Timișoara, e considerat omul aripii Ponta-Sârbu. Tata socru stă în umbra și nu i-am mai auzit glasul, dar e încă influent, din biroul lui de vice din Primăverii. Ilie Sârbu a mai dat un președinte de partid și un premier, așa că e de temut. Și, important, trebuie să cercetăm din ce găoace de ou a scos capul domnul Grindeanu. Fiindcă acolo e una din posibilele  explicații ale benzii dublu adezive care i-a fost lipită de pantaloni atunci când s-a așezat pe fotoliul de premier.
Va reuși Dragnea eliminarea  lui Grindeanu? Dacă da, cel mai probabil, succesorul lui va purta prenumele Gabi.  Dacă nu, Dragnea e istorie. Va avea fix soarta lui Crin Antonescu. Așa cum pe când era președintele interimar al României, Crin și-a jucat cartea cu prilejul referendumului, dar a ratat la mustață. Dragnea și-a jucat cartea lui cu Sevil, apoi cu OUG 13 și acum cu debarcarea premierului. Are deja 3 rateuri strategice la activ, ceea ce e oricum o performanță, dat fiind că în politica mare dacă ratezi o șansă, nu ai niciodată certitudinea că mai vine o a doua. Iar Sorin Grindeanu nu vrea să piardă șansa vieții lui. Noi, românii, suntem doar décor în această intrigă fratricidă.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iun 15, 2017 1:00 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty (Mihai Chirica:OM MARE CU PUȚA MICĂ ) - Dragnea ne aruncă cu toată forța spre Coreea de Nord sau URSS

Mesaj Scris de Admin Joi Iun 15, 2017 12:12 am

Chirica: O decapitare politică, stalinistă, ca în Coreea de Nord. Interviuri, târziu în noapte, cu primarul şi şeful CJ
Criza politică de la nivel central din PSD împarte filiala ieşeană în două tabere. Cei doi lideri ai fac­ţiunilor, Maricel Popa (şeful Consiliului Judeţean) şi Mihai Chirica (primarul Iaşului) s-au poziţionat diferit faţă de criza guvernamentală declanşată de Liviu Dragnea. Cei doi au avut ieri şi un schimb tăios de replici. Despre retragerea sprijinului politic lui Sorin Grindeanu, Chirica a enumerat trei motivaţii ale lui Dragnea, iar în primul rând a vorbit despre problemele din justiţie ale liderului PSD. În schimb, Maricel Popa a justificat demersul prin neîndeplinirea unor măsuri prevăzute în programul de guvernare al PSD. 
Liderul de facto al organizaţiei municipale a PSD Iaşi, Mihai Chirica, a catalogat drept „jocuri staliniste“ lucrurile ce au dus la încercarea lui Dragnea de a-l demite pe Grindeanu. „Oponenţa domnului Grin­deanu de a accelera pachetul de legi privind reforma în justiţie. Este prima motivaţie. Apoi, faptul că domnul Grindeanu a început să aibă puncte de vedere personale fără a-l consulta, ceea ce a adus o gravă jignire personalităţii domnului Dragnea. În al treilea rând, este vorba despre influenţa nefastă care se manifestă permanent din partea unui număr foarte restrâns de membri“, a apreciat primarul Iaşului motivaţiile lui Dragnea. Mihai Chirica i-a amintit în acest sens pe Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea sau Codrin Ştefănescu despre care a spus că singurul lor gând este de „a distruge PSD“ şi „detronarea fiecărui lider care are o părere diferită faţă de liderul «maximo», Liviu Dragnea“. Potrivit lui Chirica, prin demersul său, Dragnea încearcă să ascundă toate eşecurile pe care le-a înregistrat după câştigarea alegerilor de către PSD în decembrie 2016. „Este începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea. (...) Eu voi urmări în continuare politica social-democrată până la capăt. Nu mă interesează aceste jocuri staliniste pe care le-am urmărit pe parcursul acestei zile. (...) Prin acel raport s-a urmărit o decapitare politică, nedreaptă, după principii staliniste folosite în momentul de faţă în Coreea de Nord. Ceea ce nu înţelege domnul Dragnea este că această nouă generaţie de politicieni încercăm să ancorăm România în Europa. Ceea ce încearcă domnul Dragnea şi o face cu toată forţa este să ne arunce spre Coreea de Nord sau fosta Uniunea Sovietică“, a precizat Mihai Chirica. 
În schimb, preşedintele PSD Iaşi a subliniat aseară că s-a luat decizia retragerii sprijinului politic întrucât prin neîndeplinirea unor obiective s-a pus „în pericol implementarea programului de guvernare“. „Decizia a fost luată în unanimitate. Trebuie o nouă abordare, mai pragmatică. Drumul este bun, dar unii miniştri nu au implementat programul“, a declarat Popa. Şeful PSD Iaşi a apreciat că nu va fi o criză în PSD, precizând că în partid „există unii care sunt frustaţi“. 
Schimb de replici Popa - Chirica
Poziţionarea diferită a celor doi lideri social-democraţi ieşeni a dus şi la un schimb de replici între ei. Popa i-a reproşat lui Chirica că a dat publicităţii un comunicat prin care organizaţia municipală a PSD Iaşi şi-a arătat susţinerea pentru Grindeanu, cu toate că filiala judeţeană nu a fost consultată. „A făcut foarte mult rău locuitorilor judeţului şi ai municipiului Iaşi. Aş dori să se abţină de la comentarii“, a men­ţionat Popa. Anterior, şeful CJ l-a catalogat pe Chirica drept „un farsor“. 
În schimb, Chirica a precizat că acel comunicat a fost dat de către organizaţie, nu de el. „Eu cu domnul Popa nu ne putem da replici decât dacă m-aş coborî la nivelul lui şi chiar nu vreau să fac acest lucru. Pentru mine, domnul Popa este un eşec al judeţului Iaşi, cu un sfârşit lamentabil din punct de vedere politic. Ceea ce nu ştie domnul Popa este că acest partid are lideri la nivelul tuturor organizaţiilor. Când va învăţa ierarhia asta, va ştii despre ce vorbeşte“, a comentat Mihai Chirica. În replică, Popa a menţionat că primarul Iaşului îl atacă continuu „de patru luni“. „Pe mine mă interesează proiectele Iaşului. S-ar părea că Iaşul este condamnat ca cele două instituţii (Primăria şi CJ, n.r.) să aibă opinii diferite. Dar, domnul Chirica este un membru simplu al PSD“, a conchis Maricel Popa. 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty ( AFLATĂ ÎN BORA BORA , CU CÂRNATUL DIN DOTARE , SCRIE AZI ANDREEA PORA ) - Cum l-a facut Dragnea erou pe Grindeanu

Mesaj Scris de Admin Joi Iun 15, 2017 9:19 am

Ce ghinion pe partidul asta sa ajunga sa fie condus de unul ca Dragnea! Dupa Ponta e ca saritul din lac in put.Daca cineva le-ar fi spus liderilor din garda veche- Iliescu, Nastase- ca PSD va ajunge intr-o buna zi sa-si devoreze propria guvernare intr-un spectacol de un grotesc desavirsit, l-ar fi trimis la balamuc. Si pe buna dreptate. Ceea ce se intimpla zilele astea e inimaginabil pentru un partid care a cistigat zdrobitor alegerile, are o majoritate mai mult decit confortabila in parlament si care pina deunazi era mindru foc de realizarile guvernarii sale, despre care insusi Dragnea spunea ca sunt unice si vor ramine in istorie.  Nimic din ceea ce se vedea cu ochiul liber si despre care ne povestea PSD, nu justifică grava criza politica in care Dragnea si camarila au aruncat partidul si tara.
 
Care sunt ratiunile (?) acestei porniri distrugatoare? Speculatii sunt destule- de la frustrarea ca Grindeanu si Toader au refuzat sa mai dea vreo Ordonanta de modificare a Codului Penal, in special pe abuzul in serviciu, la polul de putere care incepea sa se creioneze in jurul premierului si pina la bunele relatii pe care acesta le cultiva in plan extern (surse sustin ca vorbea despre Dragnea in termeni de ”penal”). Totusi, nimic din toate astea nu era chiar atit de important incit sa justifice saltul in gol pe care il face Dragnea.
 
Multa lume se intreabă ce l-a apucat, ce e in capul lui, dar nimeni nu are un raspuns logic. De un autoritarism aproape patalogic, obsedat de control si putere, Dragnea nu este prea inteligent. E un smecheras de provincie, un abil jucator pe spatii modeste, iar de cind a ajuns la putere s-a inconjurat de personaje aidoma lui. Sfatuitorii din campania electorala l-au abandonat pe rind.  Din pacate pentru el, Dragnea nu are capacitatea perspectivei, pentru că acolo ar fi putut sa vada marile greseli ale actiunii de darimare a propriului  guvern.
 
 
1.A reusit sa faca din Grindeanu un erou. De abia acum Grindeanu se contureaza ca un pol  de putere, ca o alternativa si capata profilul unui lider.  E o performanta al carei artizan este insusi Dragnea. El l-a facut premier si tot el il cocoata pe acest postament la baza caruia roiesc suficient de multi nemultumiti care nu-si gaseau curajul si azimutul.
 
Grindeanu este singurul care, din motive asupra carora putem specula mult si bine, face opozitie la Dragnea, spune clar ceea ce stiu si gindesc multi– ”Dragnea vrea puterea totala, e un pericol”-si care  are sanse sa creeze o bresa in zidul de de oportunism, frica si interese obscure de care s-a inconjurat seful PSD.  Conferinta de presa de presa de mieruri seara a aratat  un alt Grindeanu, sau, in tot cazul, unul care si-a intrat bine in rol. Ofensiv,  vorbind liber, lovind in Dragnea si ai lui in puncte nevralgice, spunind lucrurilor pe nume, a dat satisfactie si a razbunat multe frustrari. E un nou profil, aura razboinicului impotriva dictatorului de Teleorman este una de succes.
 
Deja se stie ca Ponta, Constantin, grupul de la Cluj si o parte din filialele din Banat il sustin-  nu atit pentru ceea ce este pe fond Grindeanu, cit pentru ca a devenit adversarul lui Dragnea. Era mare nevoie de asa ceva si e cam singurul atu a lui Grindeanu.
Nu e clar unde vor  duce toate astea, dar e clar ca Grindeanu a fost impins spre aceasta atitudine. De cine, vom afla probabil. Dar fara toata tevatura declasata de fandaxia care l-a lovit pe Dragnea, Grindeanu nu ar fi avut oportunitatea metamorfozei. Noul Grindeanu e in buna masura opera lui  Dragnea.
 
 
2.Dragnea il reactiveaza pe Klaus  Iohannis, il transforma iar in  jucator. Momentul nu e insa bine ales, pentru ca presedintele e pe cai mari, si-a conturat  un bun profil pe plan extern-succesul vizitei  in SUA si prestatia buna la intilnirea cu Trump, intilnirile de saptamina viitoare cu Merkel  si  Macron. Toate sunt in favoarea sa si l-au revigorat si pe plan intern. Pina acum confruntarile Iohannis- Dragnea au fost cistigate de presedinte, care are  suficient spatiu de manevra si in ce priveste viitorul  premier.
 
Ca dovada, joi  dimineata presedintele a anuntat ca  va declansa  procedurile constitutionale pentru  ”desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru” doar atunci cind functia ”va deveni vacanta fie ca urmare a demisiei primului –ministru, fie prin adoptarea in parlament a unei motiuni de cenzura”. Sah. Iohannis nu are niciun interes sa-i faca pe plac lui  Dragnea, asa ca ii lasa se lupte intre ei, asistind de pe margine si bagind batul prin gard.
Prima lectie umilitoare a fost deja aplicata: a pus PSD in situatia sa depuna o motiune de cenzura impotriva propriului premier. Era insa o lectie privizibila.
 
 
3. In loc de Grindeanu si-ar putea rupe gitul Dragnea la motiunea de cenzura. E de risul curcilor si o premiera absoluta in acesti 27 de ani, ca partidul care a zdrobit totul in cale nu mai departe de acum sase luni sa ajunga sa depuna o motiune de cenzura impotriva propriului guvern.  Insusi Dragnea a recunoscut ca ”nu se astepta la asta”. Asa se intimpla cind vezi doar pina la virful nasului si cind siguranta de sine iti ia mintile.
 
 Fascinant in acest spectacol este că motiunea are sanse, nu prea multe, e drept, sa pice. Grindeanu, Ponta, Constantin si, probabil, altii de care nu stim acum, dar ii putem banui, negociaza de zor la noul pol de putere de care vorbeam ceva mai devreme. Unul care ar putea da majoritatea PSD-ALDE peste capIn aceasta ipoteza, Dragnea e terminat si nu cred ca va mai avea zile multe in fruntea PSD. Oricum, acestea nu vor fi cele mai fericite din viata lui.
 
Dar chiar daca reuseste sa-si treaca motiunea de cenzura, sa scape de Grindeanu si sa impuna un alt guvern de subordonati, asta nu inseamna ca a cistigat partida. Bresa in monopolul de putere pe care il detine s-a creat deja si pe masura ce trece timpul ea se va largi. Chiar daca vor fi exclusi din PSD toti cei care l-au sprijinit pe Grindeanu, in frunte cu Ponta. Sunt ani buni de cind PSD-ului nu i-a mai crescut o ”aripioara”. Evenimentele se indreapta in directia asta, ceea ce i se datoreaza lui Dragnea care a fortat lucrurile.
 
 
4. Dragnea a gresit major facind acel rechizitoriu impotriva propriului guvern. Practic, a desfiintat cu evaluarea iesita din pixul penalului Vilcov tot ce a facut pina acum guvernul pe care chiar el l-a girat si condus de facto. Pe fondul unor nemultumiri sociale care doar au intrat in stand-by din cauza crizei politice, dar care au sanse mari sa reintre in linie dreapta la toamna, Dragnea a scos in evidenta lucruri care au fost reprosate si criticate de opozitie, economisti,  presa. Nicio bagheta magica, nicio Olguță nu va reusi, de exemplu, sa umple golul din vistieria statului. Aminarea maririi salariilor a fost doar primul pas pe care Dragnea l-a facut spre cascada Niagara.
 
Criticindu-si propriul guvern asa cum a facut-o, liderul PSD a ridicat iarasi stacheta asteptarilor, dar a facut totodata publicul mai atent la ceea ce se intimpla. E o capcana din care nu va iesi prea usor.
 
Un esec al noului guvern pe care ar reusi sa-l impuna si pe care il va gira exclusiv, il va face direct raspunzator pe viitor. Nu va mai putea repeta niciodata ceea ce a face acum, nu se va mai putea deroba niciodata de responsabilitate. A doua oara nu-i va mai merge. Urmatorul guvern va cadea o data cu el, ceea ce ar trebui sa inteleaga pina si Dragnea. PSD sigur intelege.
 
 
E complicat in plina desfasurare a unei crize politice atit de atipice sa fie luate in calcul toate ipotezele si scenariile, dar un lucru este totusi limpede: Dragnea e un artizan de neeglat al sabotarii propriului partid. Cum spuneam, PSD nu a mai avut ghinionul unui astfel de lider. In doar sase luni a aruncat PSD in doua conflicte majore. A reusit sa retrezeasca societatea civila si sa construiasca un lider alternativa in propriul partid. Mai ramine sa arunce PSD in opozitie si se poate spune ca si-a incheiat misiunea de demolator. 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty *( BĂ, SĂ MORI TU ? ) Operațiunea ”Sauron” de destructurare a PSD

Mesaj Scris de Admin Joi Iun 15, 2017 11:59 pm

Operațiunea ”Sauron” de destructurare a PSD   
În aceste momente suntem victimele unei ample operațiuni de dezinformare pusă la cale de elemente din serviciile de informații care încearcă să destructureze cel mai mai mare partid din România.
Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Dna-sri

Fie că ne place sau nu, trebuie să recunoaștem că PSD a câștigat alegerile într-un mod covârșitor. După victoria din alegeri, coaliției PSD-ALDE i-au fost  puse tot felul de piedici, fie de către adversari, fie de membri din cele două partide. Singurul actor care are de câștigat din acest scandal intern al PSD și din haosul general creat în țară este Iohannis.
Operațiunea ”Sauron” a început imediat după victoria PSD în alegeri. Acest plan, creat în subsolurile UM0195,  prevedea un premier al PSD care să poată fi controlat de servicii și care, la nevoie,  să îi fie folositor lui Iohannis în lupta cu PSD. Refuzul numirii lui Sevil Shaideh a făcut parte din joc. Sistemul nu avea nevoie de un om fidel PSD, astfel a apărut din pălărie soluția Sorin Grindeanu.
Operațiunea ”Sauron”, concepută de divizia de dezinformare, are succes. Modul în care Grindeanu își îngropă cariera politică arată că este teleghidat. Singurul motiv pentru care un băiat necunoscut de la Timiș a ajuns premierul României este pentru că serviciile îl controlează și îi ghidează mișcările politice.
Discursul de aseară al lui Grindeanu este un declanșator pentru ruperea PSD. Statul paralel a început lupta cu cel mai mare partid din România. Ceea ce vedem acum la TV nu este o luptă politică, este o confruntare între cetățeni și structuri ascunse care au acaparat statul.
Fiecare secundă în care Sorin Grindeanu rămâne premier fără susținere politică, adică fără sprijin popular, înseamnă un nou pas făcut de statul paralel  pentru acapararea puterii absolute în România.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty INTREBAREA ZILEI: CIND A MINTIT PSD? CIND L-A PREAMARIT PE GRINDEANU ORI CIND L-A DESFIINTAT?

Mesaj Scris de Admin Vin Iun 16, 2017 1:08 am

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante 19105981_242450039575732_7412891766666059714_n

Ieri, a fost ziua Apocalipsei în PSD. Nu e opinia noastră; ea rezultă indubitabil din însăși evaluarea guvernării după șase luni și din cuvîntarea președintelui PSD, Liviu Dragnea. Nu doar că realizările se învîrt în jurul dezastruosului procent de 13%, dar, mult mai grav, sunt miniștri care nici măcar nu au luat guvernarea în serios. Ciudat, însă, datele și afirmațiile de mai sus sunt contrazise vehement, cu alte date, extrem de concrete, și cu declarații ferm asumate. Nu ale premierului Grindeanu, nu ale presei, ci ale politicienilor de vîrf ai PSD, după cum vom demonstra în cele ce urmează.

Să o luăm metodic.
Am aflat aseară, după ședința Comitetului Executiv al PSD, că Guvernul Sorin Grindeanu nu a îndeplinit cc.66% din măsurile prevăzute în programul de guvernare al PSD, în fapt, 236 de obiective din totalul de 393 nu au fost realizate, potrivit raportului privind stadiul realizării programului de guvernare.
Concluziile raportului menționează lipsa coordonării între ministere și între ministere și prim-ministru, neînțelegerea viziunii programului de către majoritatea celor împuterniciți cu implementarea sa, ritm de implementare precar a măsurilor prezentate în programul de guvernare și lipsa unui control strict, zilnic al implementării măsurilor din partea persoanei desemnate de coaliție să conducă echipa ministerială.
Totodată, raportul arată, între concluzii, conform Agerpres, și abandonarea în totalitate a aplicării principalelor măsuri de reformă, întârzieri majore în implementarea calendarului de investiții, adoptarea unor măsuri contrare celor din programul de guvernare, precum și “senzația de abandonare a luptei cu marea evaziune”.
Liviu Dragnea a fost, și el, extrem de dur:

“Analizând acest document, majoritatea colegilor au tras concluzia, inclusiv eu, că o parte din membrii Guvernului și, din păcate, nu o parte mică, n-au luat foarte în serios programul de guvernare, unii nu l-au luat deloc, nu au reușit să se coordoneze, n-au reușit să stabilească o relație de colaborare strânsă între miniștri și prim-ministru, niște relații care să fluidizeze circuitul documentelor intre ministere, n-a fost o abordare strategică”.

Să spui că o parte a cabinetului nu a luat deloc în serios programul de guvernare e ca și cum ai spune că unii membri ai Sfîntului Sinod fac mișto de Biblie.

Adică extrem de grav.

Situația României, blagoslovită cu un asemenea guvern-catastrofă e de neinvidiat.
Și trebuie luate măsuri neîntîrziate, pentru a se salva ceea ce mai e de salvat.

Există, însă, un fenomen care ține de dosarele X: pînă foarte recent, guvernul Grindeanu era lăudat, punctual ori per ansamblu, în zeci de declarații politice susținute în parlament de către aleșii PSD, adică oameni responsabili, ei înșiși, de buna administrare a țării.

Am spune chiar că niciun guvern de pînă acum nu a întrunit atîtea laude, în doar 5-6 luni de activitate, precum cabinetul Grindeanu.

Iată o scurtă selecție de luări de poziție, doar de la Camera Deputaților și doar din ultimele 3 luni:

Mihaela Huncă: ”Toate promisiunile pentru primul trimestru au fost realizate de echipa PSD-ALDE din Guvern şi Parlament. Pentru trimestrul I din 2017 trebuiau îndeplinite 54 de promisiuni angajate de PSD în faţa cetăţenilor prin programul prezentat în timpul campaniei electorale. Dintre acestea au fost realizate toate măsurile şi, mai mult, au fost deja devansate anumite obiective care aveau ca termen trimestrul al II-lea. În domeniul educaţiei, Coaliţia de guvernare, împreună cu parlamentarii social-democraţi şi cu cei de la ALDE au luat cele mai importante măsuri din ultimii ani privind finanţarea şi dezvoltarea învăţământului”.

Răzvan Ilie Rotaru: ”Executivul condus de Sorin Grindeanu este primul Guvern care a realizat un pachet complet pentru sprijinirea externă a companiilor româneşti. Cred că este cel mai important pentru antreprenorii noştri să fie stimulaţi şi ajutaţi să se extindă atât la nivel local, cât şi în alte state din Uniunea Europeană. Avem specialişti bine pregătiţi şi cu experienţă, care pot să realizeze produse care să fie exportate pe pieţele financiare europene şi internaţionale(…)Oamenii sunt încrezători în situaţia actuală a ţării noastre, vor să se dezvolte aici, nu se mai gândesc să plece în străinătate să muncească, pentru că au văzut că ne ţinem de promisiuni şi în fiecare săptămână adoptăm măsuri prin care creştem nivelul de trai al fiecărui român”.

Florinel Stancu: “Programul de guvernare al PSD îşi spune cuvântul în economie. Primele luni ale anului 2017 au adus un avans de 5,7% pentru economia României, conform datelor prezentate de INS. Ritmul de creştere economică este evident, pentru că ţara este condusă cu multă responsabilitate şi pricepere. Scepticismul şi declaraţiile corului de analişti economici nu pot împiedica o creştere atât de semnificativă pentru noi. Am promis bunăstare românilor şi asta vom face în următorii ani. Vom aduce bunăstarea în casele oamenilor”.

Laurenţiu Nistor: ”România, ţara cu cea mai mare creştere economică din UE. Ţara noastră a înregistrat cel mai semnificativ avans dintre statele membre ale UE, cu o creştere a PIB-ului de 5,6% în primul trimestru din 2017, comparativ cu perioada similară din 2016. Estimarea a fost publicată săptămâna trecută de Oficiul European pentru Statistică, Eurostat. Cel mai important este însă faptul că această creştere economică nu a avut loc doar pe hârtie, ci este reală şi se simte în buzunarele românilor, mai ales în urma majorărilor :de venituri şi a reducerilor de taxe. România este pe drumul cel bun. Nu sunt doar vorbe, o confirmă cifrele, iar Programul de guvernare al PSD-ALDE produce rezultate spectaculoase şi, o dată în plus, dovedeşte cât de nefondate sunt criticile partizane şi răuvoitoare”.

Corneliu-Florin Buicu: ”Pentru PSD sănătatea este o prioritate asumată, nu numai declarată. Alături de investiţia în oameni, prin creşterea veniturilor, creşterea numărului de români din clasa de mijloc, investiţiile în infrastructura medicală au loc în sfârşit. Guvernul Grindeanu a decis bugetarea finalizării dezvoltării reţelei de bănci de ţesuturi şi organe, prin patru centre de ţesuturi care vor fi construite în România – la Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Târgu Mureş. Iată că se poate! Am îndrăznit să credem şi iată că se poate!”

Costel Lupaşcu: ”Cabinetul condus de Sorin Grindeanu şi-a îndeplinit promisiunile asumate pentru prima parte a acestui an. În primul trimestru, Guvernul PSD a reuşit să aducă mai mulţi bani în buzunarele românilor, aşa cum a promis în campania electorală. Creşterea economică poate fi simţită direct de foarte mulţi cetăţeni. Este o percepţie falsă că Guvernul Grindeanu este preocupat doar de măriri de pensii şi salarii. Se acordă o atenţie deosebită şi încurajării mediului de afaceri, care poate susţine creşterea economică. Investitorii americani au apreciat că echipa premierului Grindeanu este Guvernul din Europa de Est care sprijină în cea mai mare măsură mediul de afaceri. Cu toate criticile din partea opoziţiei, colegul nostru social-democrat, Sorin Grindeanu, şi-a intrat total în rolul de prim-ministru şi conduce cu autoritate şi echilibru echipa de guvernare. Premierul Sorin Grindeanu s-a transformat rapid într-un lider autentic, care reprezintă cu succes PSD”.

Mihaela Huncă: ”Guvernul condus de prim-ministrul Sorin Grindeanu şi-a propus să realizeze o strategie concretă, pentru a dezvolta sportul de masă şi pentru a atrage tinerii să facă mişcare. În acelaşi timp, actualul Executiv a adoptat măsuri clare pentru susţinerea sportivilor de performanţă şi a dezvoltării infrastructurii sportive din fiecare judeţ al ţării. Aşadar, se constată un interes real din partea coaliţiei de guvernare PSD-ALDE pentru susţinerea şi dezvoltarea sportului din ţara noastră”.

Mihăiţă Găină: ”Programul “Prima chirie” este încă un succes repurtat de Cabinetul Grindeanu. Cu toate că a fost una dintre temele contestate de opoziţie, Guvernul nu doar că şi-a ţinut şi această promisiune, dar a şi emis deja normele de aplicare ale programului prin care se acordă o primă de relocare şomerilor înregistraţi la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, care îşi schimbă domiciliul la o distanţă mai mare de 50 de km pentru a se reangaja”.

Cristina-Elena Dinu: ”Sugestiile care cer restrângeri bugetare sau revenirea la politica de austeritate nu sunt deloc justificate, deoarece Programul de guvernare şi-a arătat eficienţa după primul trimestru, când România a înregistrat cea mai mare creştere economică din UE, o creştere de 5,7% şi care este o creştere în termeni reali. Şi FMI avertiza Guvernul Grindeanu, la începutul acestui an, pentru tăierile de taxe şi creşterile de salarii, şi s-a dovedit că nu avea dreptate. Toate estimările care s-au făcut în ceea ce priveşte România, de Comisia Europeană sau de FMI, până acum au fost greşite”.

Marius-Constantin Budăi: ”În primele trei luni ale anului 2017 s-au înregistrat cu 44.000 mai multe contracte de muncă faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. Aceste salarii vor fi însoţite de contribuţii plătite la buget. 1,9 miliarde sunt contribuţiile aferente creşterii nivelului salariilor în mediul privat cu 5%, altele decât salariul minim. 4 miliarde rezultă din măsurile de reformare a legislaţiei muncii, prin reducerea muncii la negru, în total avem 17,5 miliarde de lei, deci peste 16 miliarde necesare pentru creşterea pensiilor şi salariilor. Ultimele date statistice arată că economia ţării merge bine. O atestă cifrele reale, care au infirmat prognozele, inclusiv cele ale FMI şi ale Comisiei Europene”.

Ştefan Muşoiu: ”Încă unul din marile obiective ale PSD anunţate în toamna anului trecut a fost definitivat şi este gata de pus în aplicare. Strategia de dezvoltare teritorială a României, documentul-cadru care însumează planurile sectoriale naţionale, precum şi orientările strategice pe termen lung, fundamentând planurile pe termen scurt şi mediu, cum ar fi exerciţiile bugetare ale UE, a fost aprobată de Guvern”.

Maricela Cobuz: ”PSD a realizat şi continuă să-şi îndeplinească promisiunile din Programul de Guvernare. În domeniul sănătăţii, Guvernul României a realizat tot ceea ce şi-a propus pentru primul trimestru. Încă de la început au fost alocate fonduri pentru programele de sănătate publică, incluzând şi segmentul de boli rare, şi a fost extins Programul naţional de Hepatită C, în baza căruia sunt sprijiniţi şi pacienţii cu gradul de fibroză F4. De asemenea, au fost eliminate comisiile de specialitate la nivelul CNAS, în vederea accesului mai rapid al pacienţilor la tratament. A fost actualizată lista cu medicamentele compensate şi a fost adoptată Legea privind stabilirea preţurilor la medicamente, în baza Ordinului ministrului sănătăţii nr. 368 din 28 martie 2017”.

Mihăiţă Găină: ”Guvernul oferă noi stimulente pentru elevii merituoşi. Încă o premieră pentru învăţământul românesc vine din partea Cabinetului Grindeanu şi trebuie salutată! Vorbesc despre faptul că tinerii absolvenţi de liceu cu rezultate deosebite la învăţătură pot primi granturi de cercetare, potrivit unei hotărâri adoptate de Executiv. Programul “Grantul pentru tinerii cercetători Regele Carol I” este destinat absolvenţilor care, pe parcursul celor 4 ani de liceu, au avut rezultate deosebite la diverse olimpiade naţionale şi internaţionale”.

Marius-Constantin Budăi: ”Actuala coaliţie de guvernare şi parlamentarii PSD-ALDE şi-au respectat toate promisiunile pentru prima parte a anului 2017. Rata şomajului în România este la cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani. În primele patru luni ale acestui an şomajul a scăzut continuu, ajungând la 470.887 de persoane la nivel naţional. Este un nou indicator economic, obiectiv care demontează previziunile apocaliptice ale celor care au criticat majorările de salarii şi măsurile de reducere a taxelor şi impozitelor introduse de la începutul anului în guvernarea PSD-ALDE”.

Laurenţiu Nistor: ”România a înregistrat cel mai mare export lunar din istorie. Măsurile luate de Executivul României, în acord cu Programul de guvernare pe care PSD îl are, au produs deja primele rezultate palpabile. Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, săptămâna trecută, că exporturile româneşti au o rată, în aceste luni, de trei ori mai mare faţă de 2016 şi cele mai ridicate, ca sumă, din 2012 şi până acum. În luna martie exporturile de bunuri au fost în valoare de 5,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă cel mai mare export lunar din istorie. Aşadar, un semnal extrem de bun, dar mai ales încurajator. Astfel, alături de măsurile adoptate de Guvern în sprijinul firmelor româneşti, dar şi prin programele europene sau acordurile de finanţare existente, se fac paşi importanţi pentru asigurarea unui mediu cât mai propice unei economii sănătoase”.

Bianca-Miruna Gavriliţă: ”Rujeola poate fi prevenită printr-o vaccinare care oferă imunitate pe tot parcursul vieţii, iar vaccinul care ar putea salva vieţile copiilor este ROR-ul. O doză din acest vaccin oferă protecţie de peste 93 de procente împotriva rujeolei, iar o a doua doză are o eficacitate de 97%. Ministerul Sănătăţii este într-un plin proces de achiziţie de vaccin ROR. Vor fi date Direcţiilor de Sănătate Publică peste 110.000 de doze. Deci, din acest punct de vedere, statul român şi Guvernul Grindeanu şi-au făcut datoria”.

Mihaela Huncă: ”Guvernul Grindeanu este primul Executiv care a luat măsuri concrete pentru susţinerea şi creşterea vizibilităţii activităţilor ştiinţifice ale tinerilor cercetători. Guvernul a alocat resurse financiare pentru asigurarea accesului naţional nediscriminatoriu al tinerilor cercetători la resurse electronice de informare şi documentare, ca sprijin în vederea realizării proiectelor de cercetare la nivel academic. Aşadar, în urma măsurilor pe care vi le-am enumerat, este evident că echipa Guvernului Grindeanu a luat cele mai multe măsuri, concrete într-o perioadă scurtă de timp, pentru susţinerea şi creşterea vizibilităţii activităţilor ştiinţifice ale tinerilor cercetători români”.

Silviu Nicu Macovei: ”Actualul Guvern PSD este singurul care şi-a propus ca prioritate bunăstarea românilor şi este singurul care urmăreşte acest obiectiv pas cu pas”.

Marius-Constantin Budăi: ”Datele Barometrului Industrial pentru luna martie confirmă avansul puternic al industriei. Activitatea din acest sector a crescut, în martie, pentru a doua lună consecutiv, pe fondul comenzilor solide de la export, iar producţia a atins un nivel maxim al ultimelor 12 luni. Performanţele guvernării PSD se văd în dezvoltarea industriei şi în creşterea exporturilor. După un an 2016 dezastruos, industria românească începe să se dezvolte, iar creşterea exporturilor va duce automat la creşterea economiei.Cu siguranţă, FMI îşi va modifica estimările în favoarea Guvernului României, aşa cum a făcut-o de mai multe ori, în ultimii ani şi chiar recent”.

Mihăiţă Găină: ”PSD şi ALDE şi-au îndeplinit promisiunile încă din primele 3 luni de guvernare. Bilanţul primelor trei luni de guvernare şi al activităţii noastre, a deputaţilor şi a senatorilor PSD şi ALDE, în Parlament, demonstrează că ne-am îndeplinit promisiunile faţă de români, făcute în campania electorală de toamna trecută. Oricine poate constata că ne-am ţinut de cuvânt şi am pus în aplicare proiectele din Programul de guvernare, fie că vorbim de actele normative aprobate de Executiv, fie că luăm în considerare legile adoptate de Parlament. Vreau să-i asigur pe toţi românii, în special pe ialomiţenii pe care îi reprezint în Parlament, că vom continua să ne facem treaba bine! PSD Ialomiţa şi-a asumat misiunea de a promova măsuri prin care să crească nivelul de trai al ialomiţenilor, iar măsurile adoptate în primele 3 luni de guvernare demonstrează clar că PSD este interesat de problemele reale ale oamenilor!”

Costel Lupaşcu: ”Primele 100 de zile de guvernare PSD-ALDE au pus sistemul de sănătate în slujba pacientului. În calitate de membru al Comisiei pentru sănătate şi familie vreau să vă prezint principalele măsuri adoptate de actuala echipă de guvernare condusă de prim-ministrul Sorin Grindeanu, prin care am început să avem un sistem de sănătate ce are ca primă prioritate pacientul, şi nu alte lucruri”.

Subliniem: constrîngerile de ordin editorial ne împiedică să publicăm mai mult de o parte infimă a declarațiilor politice entuziaste la adresa activității guvernului Grindeanu, de la validare pînă în ultimele zile.

Leit-motivul este îndeplinirea cu vîrf și îndesat a tuturor promisiunilor guvernamentale, relansarea spectaculoasă a economiei, redeșteptarea interesului marilor investitori străini, grija față de cetățean, umilirea guvernului precedent, de tehnocrați șamd.

Nu o spune presa ori alte voci, ci înșiși parlamentarii PSD.

Aseară, am aflat, brusc, că lucrurile sunt exact pe dos, și că guvernul Grindeanu e un campion al rămînerilor în urmă, al eșecurilor, al dezamăgirilor, un dezastru pentru țară.

A dovedit-o unanimitatea votului privind retragerea sprijinului politic pentru premier.

Din zecile de membri ai Comitetului Executiv, nici măcar UN SINGUR politician nu a apreciat pozitiv activitatea propriului guvern, cît să voteze în favoarea acestuia. Unul singur!

De aici o întrebare fundamentală.

Cînd a fost sincer PSD?

Atunci cînd l-a periat cu patimă și în mod repetat, prin cei mai de seamă reprezentanți ai săi, pe premierul așa-zis super-competent, demonstrînd cu cifre și date concrete modul în care a repus România pe linia de plutire în doar 2-3 luni?

Ori cînd a demonstrat, tot cu cifre și date, cum acesta nu a făcut mai nimic la Palatul Victoria, în aceeași perioadă?

Pe cine ar trebui să creadă cetățenii României, în acest caz?
Ori, poate, PSD ne ia de proști pe toți? (Bogdan Tiberiu Iacob)
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty ( Securistul SRS despre Livache Teleormaneanu si Sorinache Secureanu ) :Scenariul cel mai rau pentru PSD

Mesaj Scris de Admin Vin Iun 16, 2017 4:01 am

Cel mai rau scenariu pentru PSD, un veritabil cosmar, va fi daca Dragnea nu va strange suficiente voturi pentru trecerea automotiunii de cenzura. In aceasta situatie, umilinta va fi maxima, iar infrangerea sa va fi atat de crunta, incat, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa demisioneze. Exista insa si un al doilea cel mai rau scenariu. Ca motiunea sa treaca si totusi sa ramana, la Palatul Victoria, Guvernul Grindeanu 2.
Simplul calcul aritmetic nu are nicio valoare atunci cand analizam sansele PSD de a-si trece automotiunea de cenzura. In primul rand, e bine sa introducem in ecuatie faptul ca, saptamana viitoare, urmeaza sa se produca, in Parlamentul Romaniei, un eveniment fara precedent la nivel mondial. O automotiune de cenzura. Faptul ca o majoritate parlamentara isi zdrobeste propriul Guvern si solicita un vot in acest sens poate crea nu numai confuzie, ci si o stare de nemultumire. De aceasta nemultumire vor profita, cu singuranta, toti adversarii PSD. Sau, pentru a face o diferenta necesara, adversarii lui Liviu Dragnea. Dintre acestia, cel mai important este Victor Ponta. Victor Ponta dispune de o baterie redutabila de tovarasi, acoperiti sau neacoperiti, dar, in orice caz, fosti parteneri de-ai sai. Deputati si senatori care nutresc speranta ca, prin eliminarea lui Dragnea, ar putea veni sau ar putea reveni la butoanele celui mai important partid din Romania. Iar numarul voturilor de care dispune, aritmetic vorbind, in acest moment PSD, este doar cu 7 mai mare decat este necesar pentru trecerea motiunii de cenzura. Este evident ca absolut toti adversari lui Liviu Dragnea, din interiorul si din afara PSD, vor fi interesati sa cumpere voturi impotriva lui. Iar teoretic este posibil sa reuseasca. La randul sau, insa, Liviu Dragnea are posibilitatea de a recurge la voturile UDMR, in schimbul aducerii maghiarilor la guvernare. Parca ii si aud declarand ritos ca ei voteaza pentru stabilitate.
Un alt cosmar este, insa, asa cum am precizat la inceputul acestei analize, ca motiunea sa treaca, dar, pana la instalarea unui nou Guvern, la Palatul Victoria, sa vedem functionand un hibrid, numit Grindeanu 2. Si care poate da peste cap multe dintre calculele viitoare ale PSD. Cum s-ar produce acest lucru?
Pentru a se intampla asa ceva, ar fi necesar ca presedintele Klaus Iohannis sa actioneze in consecinta. Primul lucru pe care l-ar face acesta ar fi omologarea nominalizarilor pe care Grindeanu le va face la inceputul saptamanii viitoare. Sorin Grindeanu a anuntat ca formeaza o noua echipa guvernamentala si stim ca, in acest sens, el beneficiaza de sustinerea lui Victor Ponta, care ar fi preluat secretariatul general al Guvernului. In ideea ca, pana luni, Grindeanu va avea pregatita o lista completa a noului cabinet, el urmeaza sa o prezinte presedintelui Romaniei, care va constata ca sunt intrunite conditiile constitutionale si de alta natura in vederea numirii viitorilor ministri. In acest scop, echipa Grindeanu-Ponta va trebui sa aiba grija ca noua echipa de la Palatul Victoria sa nu insemne o compozitie politica diferita de cea a Guvernului Grindeanu 1. Pentru a nu mai fi necesar si un vot in Parlament. Acest lucru este simplu de realizat atata timp cat se produce cu maxima discretie, iar PSD nu are timpul necesar pentru ca, procedand statutar, sa ii dea afara din partid pe toti cei care i se alatura lui Grindeanu. Ce urmeaza?
In timp ce noul Guvern preia administrarea statului, in Parlament, la mijlocul saptamanii viitoare, este votata automotiunea de cenzura a PSD. In principiu, aceasta automotiune de cenzura duce la caderea Guvernului Grindeau, indiferent daca, intre timp, s-a schimbat componenta acestuia. Dar pentru ca schimbarea sa devina efectiva, mai este necesara parcurgerea unor etape.
Prima etapa este organizarea de catre presedintele Klaus Iohannis a unor consultari cu partidele parlamentare. Stim de data trecuta ca acesta poate amana momentul consultarilor. Vor mai trece, deci, in functia de aceste amanari, dar si de programul extern incarcat al presedintelui, un anumit numar de zile pana cand vor avea loc consultarile. In urma consultarilor, presedintele Iohannis ar nenumarate posibilitati. Cea mai soft este sa insarcineze o persoana din PSD cu formarea viitorului Guvern. In principiu, poate fi orice persoana. Daca presedintele vrea sa arate ca este extrem de corect, va tine cont de vointa majoritatii parlamentare PSD+ALDE si va nominaliza persoana indicata de aceasta majoritate. Dar nominalizarea nu va avea loc instantaneu. Presedintele se poate gandi aproape o luna. Cum s-a intamplat si data trecuta. Apoi, persoana nominalizata va forma, in urma negocierilor, noua echipa de la Palatul Victoria. Aceasta noua echipa va trebui invitata la Cotroceni pentru a depune juramantul. In eventualitate in care Klaus Iohannis are obiectii fata de unii sau altii dintre viitorii ministri, vor avea loc din nou negocieri si se vor produce noi desemnari.
Toata aceasta tevatura, care ar trebui sa se sfarseasca printr-un vot in Parlament in eventualitatea in care va fi cooptat la guvernare si UDMR, schimbandu-se astfel componenta politica a Guvernului, si tinand cont ca, in scurt timp, vine vacanta parlamentara, va putea impinge departe, spre toamna, momentul plecarii de la Palatul Victoria a Guvernului Grindeanu 2. In tot acest interval de timp, Grindeanu le va provoca lui Liviu Dragnea si PSD-ului maximum de deranj posibil. Iar cel mai grav este ca programul de guvernare va fi compromis. Acesta este un cosmar cat se poate de posibil.
Sursa: CorectNews
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty Comedia neagră a mascotelor guvernului Grindeanu

Mesaj Scris de Admin Vin Iun 16, 2017 7:16 am

Următoarea frază a fost spusă în mod public astăzi – și are importanța ei (zilele următoare vom arăta pe cifre și cât ne costă, ca bani, vorbele astea) :
Nimeni nu i-a dat domnului Grindeanu o foaie de hârtie și un pix și a spus notează niste nume care vor fi miniștri. Nimeni nu l-a oprit să spună părerea, poziția atât în cazul CEx-ului pe care nu îl recunoaște cât și în cadrul oficial care ține de Palatul Victoria” . Declarația îi aparține dnei. Carmen Dan – ministrul de Interne, și face parte din atacul declanșat la adresa premierului Grindeanu în tentativa președintelui Liviu Dragnea de-a schimba tactica de luptă.
Ce ne spune, de fapt, dna. Carmen Dan? Ne spune că dl. Grindeanu și-a ales echipa după cele mai profesionale criterii. Dacă ar fi să credem ce spune dna. în chestiune, nu există niciun alt scenariu fezabil decât următorul :
1-, În noaptea de după ce a acceptat să fie premier, Sorin Grindeanu nu a dormit :
căuta un om pentru ministerul de Interne, care să acopere următoarea plajă de competență și responsabiliate :
să aibă experiență nemijlocită la Interne, să fie cunoscut și respectat de Poliție, de Jandarmerie de de ”Doi ș-un sfert”, să cunoască ca pe propriul buzunar mecanismele de contrabandă de la Vamă, să aibă distincție, autoritate și – atenție! – să aibă în tefefon câteva nume și numere de la Bruxelles la care să i se răspundă pentru vreun JAI, că tot e speranța asta cu Schengen măcar cu aroporturile – că aici la marginea Europei e muult mai complicat și trebuie competență mai mare decât la Praga.
După o noapte de nesomn, Sorin Grindeanu a decis : cel care întrunește toate condițiile de mai sus e dna Carmen Dan:
din Teleorman, care a crescut de la postul de secretară de școală până la cel de prefect al unui județ aflat în plin sclavagism, cărându-i geanta și comițând lucrurile pe care dl. Dragnea nu-și permitea să le comită: traseul banilor de la guvern la Teleorman și apoi către firmele de casă ale Președintelui.
Și dna. Carmen Dan a ajuns ministru și va ajunge orice vrea Liviu Dragnea – cu o excepție: nu va fi absolut niciodată ministru pe bune într-o țară europeană, iar norocul ei e că nu va înțelege niciodată cât de grav e că a scăpat la semnătură și politici.
2-, Altă noapte, alt minister, alt nesomn pentru nominalizatul Grindeanu :
O țară care ar putea hrăni alte 3-4, cumpără alimente pentru că agricultura e profund defazată și de politicile europene și de trendurile de producție și investiții. Toată noaptea s-a frământat Grindeanu pentru a găsi un Cioloș mai mic .
Și l-a găsit :
cum cunoștea foarte bine debaralele sinistre ale Agriculturii din anii 80 (când porumbul era cules de studenți și elevi scoși de la școală) , Sorin Grindeanu și l-a ales de-acolo pe dl. Petre Daea : profesionalism, experiență în politicile europene și PAC, cu autoritate în piață, respectat de mediul de afaceri și, mai ales, cu o viziune devastatoare pentru salvarea acestui uriaș izvor de PIB.
Era un mic neajuns: dl. Petre Daea vorbește de parcă a intrat în sală de pe balcon după un joint – dar dl. Sorin Grindeanu a insistat și l-a convins pe Liviu Dragnea : ăsta e omul potrivit, marile sale merite atenuează puseele de inconștiență patologică pe care le are ziua, ăsta va pune România pe harta agricolă mondială.
Așa l-a făcut Sorin Grindeanu ministru la agricultură pe dl. Petre Daea.
3-,Cea mai grea noapte pentru Sorin Grindeanu a fost, însă, numirea într-un domeniu în care românia își joacă și securitatea, și viitorul economic, și forța la masa negocierilor europene : ENERGIA.
Aici, Sorin Grindeanu i-a umilit pe toți realiștii și pragmaticii din istoria politicii și administrației de la Adam încoace :
pentru prezumția de creativitate, a ales un un tânăr tabula rasa ; pentru impulsia de adrenalină a ales pe un om care afirmă răspicat e absolut lipsit de logică economică; pentru a împiedica orice înțelegere cu masoneria internațională a ales un om pe care nu-l cunoștea nimeni nici în industrie nici în Europa.
”Mi-a zis mie un profesor de la facultatea de matematică că cei mai creativi sunt copiii sub 5 ani” – i-ar fi sfidat (spun sursele noastre) Sorin Grindeanu pe durii lideri ai coaliției PSD-ALDE.
Degeaba au încercat Dragnea și Tăriceanu să-l convingă pe Grindeanu să nu lase politica energetică a României pe mâna mafiei PSD din Parlament – care prin tot ce face o subordonează intereselor rusești :
Sorin Grindeanu a ținut-o una și bună : Toma Petcu.
Abia mai târziu s-a văzut că Sorin Grindeanu era văr cu cumnatul lui asociatul în afaceri al lui fratele lui cuscrul lui Iulian Iancu – când a explodat în ianuarie prețul energiei peste cel maxim din Europa, de s-a speriat mafia siciliană de atâta profesionalist legislativ.
Astfel încât dnii. Liviu Dragnea și C.P.Tăriceanu au fost nevoiți, pentru a ține sub control interesele geopolitice ale lui Grindeanu din Energie, să-l cableze pe ministrul Toma Petcu la telefonul lui Daniel Chițoiu.
Păi decât să fure americanii, nu mai bine furăm noi, românii – că doar de ce-am mai murit la Revoluție? ” – ar fi fost argumentul patriotic care a pus capăt dezbaterii democratice și planului pentru Dezvoltarea României.
4- Aici încep interesele personale ale PSD-istului Sorin Grindeanu – în buna tradiție a partidului lui Iliescu, Năstase, Hrebenciuc și alți stângiști care trăiesc din sângele mediului de afaceri :
Cum Sorin Grindeanu avea pe rol nu mai puțin de 5 (cinci!) dosare penale sau condamnări efective (exact cât Grindeanu, Tăriceanu și Darius Vâlcov la un loc!) , el a gândit un mecanism foarte pervers prin care a blocat programul de guvernare și a întors toată energia României către interesul său personal-penal :
Inițial, la facerea guvernului, Grindeanu pusese o condiție :
”discutăm pe orice minister, vă dau voie să faceți propuneri și să vă dați cu părerea pe echipa mea, cu o condiție : la Justiție nu mă întrebați nimic, nu cereți exlicații, aflați numele, înghițiți și gata. Justiția e-o chestie indiscutabilă și nenegociabilă” – ar fi tunat Grindeanu în fața salafiștilor de la PSD și a comuniștilor de la ALDE.
În perversiunea sa, Grindeanu se gândise: ”decât să-l conving pe Dragnea, nu mai bine-l pun ministru pe șeful lui ? Iar lui Dragnea îi bag eu că și ăsta-i sudist de-al lui și vechi pucist, doar fac naveta împreună” – suna planul diabolic al premierului.
Așa a ajuns Florin Iordache ministru – iar experința, pe care i-o cunoscuseră doar infractorii de la București – i-a fost folosită în mod cinic de cinicul Grindeanu :
Liber la abuz, asta e ordonanța, dați-i numărul 13 ca să se cace de frică pe ei Soros-istii, ia și o semnează, începând de azi e liber fix ca-n America: fură care unde are locul de muncă și putere de decizie – scoateti din închisoare pe Voiculescu, cu care de 20 de ani de când sunt PSD-ist mă văd la șprițuri și negociez guverne ” – l-ar fi intimidat, presat, șantajat și manipulat Grindeanu pe onorabilul, onestul și inocentul parlamentar Florin Iordache.
(Se zice chiar că Florin Iordache și-ar fi dat de câteva ori demisia pentru a nu promova Ordonanța 13 – dar noi socotim că asta e o exagerare, iar acel ”Altă întrebare!” era de fapt o compulsie de om presat psihic, care-și întoarce întrebarea în sine însuși pentru a evita puseele suicidare).
Aici a intervenit, însă, o mică și neașteptată (pentru Sorin Grindeanu) opoziție :
cum dl. Florin Iordache citise în presă că americanii îl cunosc de la atacul asupra Constituției de la demiterea lui Băsescu, spun sursele noastre că el ar fi îngăimat : ”Păi nu-i fix ca-n America, că dl. Soros m-a sunat să-mi spună să iubesc statul de drept, așa că nu mai înțeleg nimic”.
Sorin Grindeanu i-ar fi tăiat-o scurt: ”America Colt-urilor, boule: așa a început democrația. Trebuie s-o începem de undeva și noi – if iu nou uat ai min…”.
5-, Dincolo de violentele interesele personale, de om care nu se mai satură de bani, de vile, de cocotieri și de putere,  planul lui Sorin Grindeanu a avut și o componentă horror: agresiunea populistă care să destabilizeze echilibrul macroeconomic și să ne lase la mâna multinaționalelor.
Mai diabolică lipsă de transperență nu se poate : prin interpuși și agenți acoperiți a căror unealtă este, Sorin Grindeanu s-a interesat informativ mai întâi dacă dl. Darius Vâlcov poate fi vizitat, în mod legal, acasă. După care a acționat operativ.
Am nevoie de un premier din umbră, un premier de facto, de o minte desăvârșit de anostă, mediocră și calată pe tot ce e slăbiciune omenească – care să-mi construiască cel mai populist și devastator program de guvernare.
Vreau să-i învingem, îi vreau pe toți în genunchi, cu a făcut Liviu la Teleorman – vreau un Timiș la nivelul Teleormanului!
Eu sunt un matematician – la mine-n cap sunt doar integrale, sigmauri, epsilonuri, derivate și deducții logice. Vreau un dușman al matematicii, un agresor violent al aritmeticii, un violator pervers al logicii, un prestigitator, un escroc genial, un … – să mă scuze doamna – un futător de mamă. Te bagi? Și ce-mi ceri pentru asta ?” – și-ar fi încheiat cererea Grindeanu în crucea nopții, iar în delirul personalității sale sigur s-a închipuit că e Ștefan cel Mare la ceas de sfat cu Daniil Sihastru în acel ceas de taină.
Cu cât vrei să le-o tragi?” – ar fi întrebat dl. Vâlcov, mângăindu-și, în lumina difuză reflectată dintr-o sticlă de … , pisica.
Cu vreo 2% din PIB” – s-a lăcomit Grindeanu. ”2% peste limita maximă – vreau să facem deranj în Europa – să știe ăștia că Victor Orban și polonejii lui sunt niște popoare fără demnitate. Vreau mai mult!”.
Ești mic” – i-ar fi răspuns Darius Vâlcov după ce și-a lăsat pisica din brațe și a privit un minut gânditor prin fereastră în ninsoarea nopții. ”O povară suplimentară de 2% nu sperie nici investitorii – că mediul de afaceri muncește de-o acoperă, tu nu-ți dai seama cât pot boii ăstia ăștia să rabde și să plătească – și nici nu-ți compromite viitorul. Dacă vrei să treci neobservat prin cartea de istorie – și abia asta e marea miză a anonimului care lasă în urmă ceva pe lumea asta: fute-i total. Dar reține: ești mic…”.
Și cum să măi măresc?” – l-ar fi întrebat cu disperare Grindeanu.
Îți cer 3 lucruri.
Primul: Mizeria pe care o să o concep – nu mă obosesc să-i pun titlu, i-l puneți voi. Program de guvernare, strategie de țară, revoluția bunăstării, o golăneală din asta …  – sau invers – muie România, fac pipăl, enciclopedia subdezvoltării și așa mai departe.
Al doilea : faci lege, ordonanță, hotărâre sau ce vrei tu și mă scapi de pușcărie.
Al treilea: nu lucrez cu tine, că ești mic. Lucrez cu Dragnea.” – ar fi pus ordine în discuție Darius Vâlcov.
Da Dragnea iubește România, uită-te ce prosperitate se pregătește să verse peste țară, se ia în serios, vrea bine și lumină, ne urăște pe noi amândoi pentru că suntem corupți și cică sugem sângele poporului” – ar fi strigat, disperat, Sorin Grindeanu.
Lumea e relativă – a filosofat Vâlcov: uite – serviciile mi-au instrumentat 3 dosare penale pentru că am fumat în mașina personală. E clar că sunt vânat pe nedrept, iar binomul și Soros vor capul meu pentru a-și justifica lupta anticorupție.
Convinge-l pe Dragnea să spună că el mi-a cerut să fac programul de guvernare și strategia de țară.
Și acum lasă-mă. Se apropie miezul nopții și trebuie să merg la cimitir: mă taie pișarea să-mi văd Picasso-ul”.
6-, Dincolo de dimensiunile strategice ale structurii guvernului, Sorin Grindeanu a mai avut de rezolvat ceva : Problema comunicării.
”Doru, mă auzi? Ce faci?”.
”Da, șefule, sunt pe femeie”.
”Coboară și vino încoace. Mai avem de ales pe cineva”.
Doru a ajuns imediat – nici nu se făcuse 3 dimineața.
Vreau o… – la dracu, că poate am pe-aici microfoane și mă dau ăștia la televizor la antidiscriminare … – o cață, o pupăză, o … ceva:
fișa postului: să nu știe să facă nimic, să nu înțelegeagă nimic din the big picture, da să măcăne, să guițe, să hămăie când i se cere. Da fii atent, repet: să nu știe să facă nimic”.
”Stimate domnule prim-ministru, cred că avem o soluție, dar și o problemă. Olguța?”.
”Și dacă înțelege ceva?”
”Pot să mă jur că nu”.
”Adică o să fie în stare să zică că creștem salariile de 2 ori?”
”Zice, dom. prim-ministru, zice chiar și mai mult..”
”…sau că le creștem de 3 ori?”
”Zice, zice… . Zice că are priză, cică, la pulime. Eu cred că zice și mai mult. Că dup-aia vorbește la antenă cu Găbița lu Varanu și dă tot ea o dezmințire. Că de ce să nu zici dacă poți să dezminți și după-aia pulimea să te aleagă tot pe tine.. ”
Dacă problema e faptul că Liviu Dragnea nu o vrea, lasă că aranjez eu cu el: în definitiv, eu sunt premierul eu fac echipa, eu conduc executivul. Mă-nțelegi? La o adică, îi bag și lui că-i o sudistă de-a lui, că dacă nici ăștia nu știu cum se ține în mână poporul… ”.
”Să trăiți”.
***
Așa trebuie să se fi petrecut lucrurile cu formarea guvernului Grindeanu – poate cu mici variații de decor. Și …, mă rog, cu mici variații de limbaj.
Și nici măcar Sorin Grindeanu n-a prevăzut chiar totul, astfel că, în cele 5 luni, i-au scăpat 2 puncte strategice în planul său diabolic de-a salva penalii și de-a mitui populația.
Alea au fost Finanțele și Justiția după retragerea lui Florin Iordache.
Dușmanii bunăstării generale s-au numit Viorel Ștefan – la Finanțe, și Tudorel Toader, la Justiție.
Primul, Viorel Toader, cu insistența lui paranoidă – că mutăm niște datorii nesustenabile de la dezvoltare către consum, care, dacă se vor suprapune cu depășirea deficitului, tăierea aproape totală a investițiilor ca să avem bani de salarii și dezechilibrarea dură a balanței de plăți care sparge tavanul cursului – i-a blocat planul diabiloc al lui Grindeanu de-a aduce România la nivelul Teleormanului.
Domnule ministru Viorel Ștefan: să ne uităm la domnul președinte Liviu Dragnea și la cum face el de ține județul ăla pe ultimul loc! Cum puteți guverna cu o asemenea mentalitate!
În definitiv, cine v-a propus în cabinetul meu! Dacă nu sunteți competent, sunati-o pe doamna Carmen Dan – care-i chiar de la Teleorman – o distină doamnă – ea a implementat viziunea și procedura domnului Președinte Dragnea – știe cum conservi sărăcia și cum te opui eficient oricărui semn de eficiență.
Eu recunosc, vin de la Timiș – îmi fac autocritica, mai am multe de învățat, la noi capitaliștii ne-au învins: sclavagia salvează România – să ne uităm la sudiști. La sudiști, domnule ministru, la sudiști!” – l-ar fi amenințat Sorin Grindeanu pe ministrul Finanțelor, într-o noapte de ședință netransparentă și ascunsă de ochii presei.
Viorel Ștefan nu s-a lăsat : ignorând amenințările premierului, s-a dus la însuși Liviu Dragnea”Domnule președinte, toate calculele arată că punem povara acestor măsuri  ca datorie nu doar pe economie, ci pe înșiși copiii noștri!”.
Ei, hai că exagerezi! Cum copiii noștri? El la al meu i-am dat prin TelDrum fermă de porci, facilități fiscale guvernamentale – că am vorbit cu Daea de i-a trecut și CNP-ul în lege, un braț de Dunăre, jumate din curtea mea de un hectar, bașca cocotierii din Brazilia. Și mai dă-i în p…. mea de copii, să muncească, că prea s-au învățat cu binele. La muncă, nu la întins mâna la ajutoare sociale sau la coadă la bilete la aeroport.”
La Justiție a fost mai simplu :
abia ultima amenințare a lui Sorin Grindeanu la adresa lui Valer Dorneanu s-a dovedit, în sfârșit eficientă :
Sunteți Curte Constituțională – nu de aia te-am pus aici să-mi spui că-i neconstituțional – am niște obligații față de Liviu, îi scapi nevasta și pe el la pachet cu ea” – s-ar fi răstit Sorin Grindeanu la Valer Dorneanu, în timp ce-și spărgea nucile cu ciocanul de judecată pe telefonul mobil al Președintelui Curții.
Telefon de 600 de euro … . Ce vrei ceva mai convingător?…
Și când, după ce te ștergi la cur cu roba lui Dorneanu mai rău decât te-ai șters cu legitimația lui de Avocat al Poporului, vine un mărunțel ca ministrul Justiției și nu pune prag la abuz … .
Păi în ce țară trăim? Cum mai respectăm instituțiile statului de drept? Cum să vrea un premier de țară europeană ceva și să nu-i apară instantaneu în farfurie? Așa nu se mai poate!
*
Deci, cun să nu aibă dreptate dna. Carmen Dan:
Adevărul e că nu se mai putea! Acum putem să-l înțelegem și pe dl. Liviu Dragnea : cum să nu sacrifici România prezentului, de dragul României viitoare?
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty Noul Ponta upgraded lansat de PSD se numeşte Sorin Grindeanu

Mesaj Scris de Admin Vin Iun 16, 2017 10:50 am

Când vorbim despre noul Ponta – Sorin Grindeanu, trebuie să fim atenţi despre ce anume discutăm. Ce ne face să credem că a apărut din spuma zorilor, fără nici o legătură cu mafiile PSD? Din contră, el e o esenţă de spumă pesedistă. A spus-o chiar el.

Mai ales că vechiul Ponta (mai ţineţi minte, de-abia ce scăparăm de el  prin 2014, apoi prin 2015) este cu noul Ponta. Ni se părea simpatic Victor Ponta când a apărut la Tatulici în emisiune, pe la finalul anilor 90? Ni se părea.
La fel, simpatic pare acum şi acest Grindeanu, în comparaţie cu dihorii diformi ce-i sunt colegi de partid. Îi admir stilul, care este complet diferit de al tuturor liderilor pesedişti lemnoşi din ultimii 27 de ani, dar îl privesc cu răceală şi luciditate. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi şi să ne spunem: Doamne, ce rai va pogorî peste noi dacă Grindeanu îl ejectează pe Dragnea! Nu este aşa. Grindă e om politic vero, dar nu e de-ajuns.

Noul Ponta şi mândria de a fi pesedist

Mesajul central din prima conferinţă de presă a lui Sorin Grindeanu a fost: „Eu vreau ca PSD să rămână la guvernare”. În al doilea speech, Grindeanu spune de trei ori, răspicat, acelaşi lucru – că e pesedist:
Oricât ar încercat Dragnea să scape de mine, pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt şi voi fi PSD-ist.
Voi rămâne PSD-ist indiferent câte CEX-uri de excludere a mea va organiza domnul fost PDL-ist Dragnea.
A: Eu sunt PSD-ist, nu tehnocrat, indiferent de câte excluderi face Dragnea, fost PDL-ist.
Aşadar, din misiunea „să restaurăm mândria de a fi pesedist”, am avut capitolul dăltuit de noul Ponta.

Vechile Mafii, Clanul Sudiştilor şi noul Ponta

Vechile Mafii, aşadar, sunt trimise la mantinelă, prin cele judeţe. Tata Sîrbu e pe sinecură la Curtea de Conturi. Bombonel e la pensie. Iliescu, nu mai vorbim, e nomine odiosa. Miron Mitrea e la bulău, Hrebe tocmai ce-a ieşit. Ş.a.m.d..
Acestea sunt doar câteva nume Lista e lungă. La centru, domină Clanul Sudiştilor. De ce? Pentru că mâna lungă a procurorilor încă nu le-a retezat elanul. Dar las’ că o ajutăm noi să le-o reteze, dându-le timp în plus. Cum? Simplu: mai scoatem din rezerva de cadre încă un produs propriu.
O răfuială între ei, pesediştii. Cine să fie omul nostru de legătură? Desigur, vechiul produs propriu, expirat acum, pe care l-am trimis pe centura politicii, să elucubreze erdoganisme şi putinisme.

Revenind, mândria de a fi pesedist are dublu rol…

Unul cu cheie internă. În ultima vreme, inclusiv în rândul pesediştilor, a devenit cumplit să fii pesedist, adică coleg de partid cu Flauşatul, Alcoluţa, neasta lui Pandele şi toţi ai lor. Dar, prin onoare, bărbăţie şi eroism, putem restaura această mândrie de partid.
Este, aşa, un film american, realizat în Coreea de Nord, cu specialişti în efecte vizuale din Coreea de Sud. Cu actori care vorbesc limba română. Al doilea aspect este marketarea la nepesedişti. Vechile Mafii din PSD s-au gândit că Sorin Buze Moi, acest băiat necunoscut la publicul nepesedist, va fi un şoc. Întâi apare mut şi umil lângă Daddy Dragnea. Apoi începe să vorbească, iar efectul va fi de trăsnet electoral. Marketing.
De ce această tentaţie? De 13 ani, Stânga Reacţionară românească nu a mai reuşit să dea preşedintele. Nici măcar cu vechiul Ponta. De fiecare dată, s-a izbit de aceeaşi problemă: nu e acceptată de votanţii Dreptei. Buze Moi ar putea realiza acest lucru. E un semnal de pericol, nu de bucurie!

Ultrareacţionarii, reacţionarii şi moderaţii proeuropeni

De fapt, în afară de accidentul Iliescu din 2000, din 96 fostul PCR nu a mai avut preşedintele statului.Iar acum, din cauza lui Daddy Dragnea, partidul e aproape gata să se rupă-n două bucăţi. Aşa că Vechile Mafii încearcă să castreze Clanul Sudiştilor, să ia puterea şi să-i trimită la colţ pe defectori.
Aceştia formează un grup care, ca la atletism, a evadat din pluton. Aşa ceva e de nepermis. Brusc, noul Ponta a descoperit lucruri. Că Lia Olguţa Vasilescu e peremistă. Că Dragnea e pedelist. Oare Gabriella Firea Vrânceanu Pandele ot Voluntari-Vale ce o fi, fostă antenistă? De ce nu a spus nimeni nimic despre asta până acum?
În burta mare a PSD şi în afara acestuia există ultrareacţionari ca Victor Ponta sau Liviu Dragnea. Sunt reacţionari ca Adrian Năstase, Ilie Sârbu sau Nicolae Văcăroiu. Ori moderaţi proeuropeni, ca Tudor Chirica sau Ioan Rus.
PSD se poate rupe în aceste zile în toate aceste bucăţi sau nu. Dar nu s-ar rupe după aceste categorii de membri, ci după interese meschine. Apoi, vom avea două sau trei nevoi, nu una singură. Dacă Dragnea îşi impune omul la Palatul Victoria, centrifuga PSD va deveni vertiginoasă şi căderea lui Daddy va fi mai aproape. Nu va fi însă atins punctul de rupere.

Punctul de rupere a toxinei

Punctul de rupere va fi atins atunci când PSD va pierde puterea. Aşadar, ideal ar fi acum ca noul Ponta să fie demis prin moţiune, apoi preşedintele Iohannis să ia premierul de la alde PSD. Aşa cum a atras atenţia noul Ponta.
Eu vreau ca PSD să rămână la guvernare. Să nu trimitem mingea în terenul lui Klaus Iohannis.
Astfel, punctul de rupere va fi mai aproape. Am spus şi afirmăm în continuare: PSD (fost FSN, FDSN şi PDSR) este o toxină care trebuie eliminată. Altfel, România va fi mereu ţinută în loc. Păcatele PSD sunt vechi şi nu au început cu Dragnea, aşa cum sugerează pesedistul Grindeanu.
Acestor domni le suntem datori cu şase mineriade, alegeri trucate, corupţie endemică. Cu devastarea şi devalizarea ţării după 1990. Cu pervertirea partidelor politice istorice. Pe care, încet-încet, le-au făcut să fie nişte clone mai mici ale PSD. Cu două lovituri de stat. PSD trebuie să dispară politic, nu să se multiplice.

Să nu ne lăsăm păcăliţi de noul Ponta

În PSD sunt tot felul de oameni. Buni şi răi. Frumoşi şi urâţi. Bine sau rău intenţionaţi. Ei sunt una dacă îi iei pe persoană fizică şi alta dacă analizezi grupurile de interese ce îi motorizează. Este imposibil ca Grindeanu să aibă acest comportament fără să ştie că are spate.
Dacă PSD păcăleşte România acum, va mai primi un mandat moral pe mulţi ani. Acest lucru nu trebuie să se întâmple. Membrii Politbiuro-ului lui Stalin erau executaţi după ce îi cereau scuze lui Stalin pentru faptele lor. Comunismul a continuat.
Hrusciov a făcut destalinizarea, demascând crimele predecesorului. Comunismul a continuat. Gorbaciov a făcut perestroika, demascând crimele comunismului, şi sistemul a continuat. Pe ruinele sistemului comunist fără doctrină, a puit Vova Putin. Să nu ne lăsăm păcăliţi de sistemul ce îl propune pe noul Ponta.
Din el poate să nască un nou monstru, mai periculos. Să-l urmărim cu atenţie, răceală şi luciditate. Acest om e reprezentantul unui sistem. Sistemul trebuie să demantelat şi ţara să meargă mai departe. Perestroika nu ajunge.



Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty Re: (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante

Mesaj Scris de Admin Vin Iun 16, 2017 4:08 pm

Ce ghinion pe partidul asta sa ajunga sa fie condus de unul ca Dragnea! Dupa Ponta e ca saritul din lac in put.
Daca cineva le-ar fi spus liderilor din garda veche- Iliescu, Nastase- ca PSD va ajunge intr-o buna zi sa-si devoreze propria guvernare intr-un spectacol de un grotesc desavirsit, l-ar fi trimis la balamuc. Si pe buna dreptate. Ceea ce se intimpla zilele astea e inimaginabil pentru un partid care a cistigat zdrobitor alegerile, are o majoritate mai mult decit confortabila in parlament si care pina deunazi era mindru foc de realizarile guvernarii sale, despre care insusi Dragnea spunea ca sunt unice si vor ramine in istorie.  Nimic din ceea ce se vedea cu ochiul liber si despre care ne povestea PSD, nu justifică grava criza politica in care Dragnea si camarila au aruncat partidul si tara.
Care sunt ratiunile (?) acestei porniri distrugatoare? Speculatii sunt destule- de la frustrarea ca Grindeanu si Toader au refuzat sa mai dea vreo Ordonanta de modificare a Codului Penal, in special pe abuzul in serviciu, la polul de putere care incepea sa se creioneze in jurul premierului si pina la bunele relatii pe care acesta le cultiva in plan extern (surse sustin ca vorbea despre Dragnea in termeni de ”penal”). Totusi, nimic din toate astea nu era chiar atit de important incit sa justifice saltul in gol pe care il face Dragnea.
Multa lume se intreabă ce l-a apucat, ce e in capul lui, dar nimeni nu are un raspuns logic. De un autoritarism aproape patalogic, obsedat de control si putere, Dragnea nu este prea inteligent. E un smecheras de provincie, un abil jucator pe spatii modeste, iar de cind a ajuns la putere s-a inconjurat de personaje aidoma lui. Sfatuitorii din campania electorala l-au abandonat pe rind.  Din pacate pentru el, Dragnea nu are capacitatea perspectivei, pentru că acolo ar fi putut sa vada marile greseli ale actiunii de darimare a propriului  guvern.

1.A reusit sa faca din Grindeanu un erou. De abia acum Grindeanu se contureaza ca un pol  de putere, ca o alternativa si capata profilul unui lider.  E o performanta al carei artizan este insusi Dragnea. El l-a facut premier si tot el il cocoata pe acest postament la baza caruia roiesc suficient de multi nemultumiti care nu-si gaseau curajul si azimutul.
Grindeanu este singurul care, din motive asupra carora putem specula mult si bine, face opozitie la Dragnea, spune clar ceea ce stiu si gindesc multi– ”Dragnea vrea puterea totala, e un pericol”-si care  are sanse sa creeze o bresa in zidul de de oportunism, frica si interese obscure de care s-a inconjurat seful PSD.  Conferinta de presa de presa de mieruri seara a aratat  un alt Grindeanu, sau, in tot cazul, unul care si-a intrat bine in rol. Ofensiv,  vorbind liber, lovind in Dragnea si ai lui in puncte nevralgice, spunind lucrurilor pe nume, a dat satisfactie si a razbunat multe frustrari. E un nou profil, aura razboinicului impotriva dictatorului de Teleorman este una de succes.
Deja se stie ca Ponta, Constantin, grupul de la Cluj si o parte din filialele din Banat il sustin-  nu atit pentru ceea ce este pe fond Grindeanu, cit pentru ca a devenit adversarul lui Dragnea. Era mare nevoie de asa ceva si e cam singurul atu a lui Grindeanu.
Nu e clar unde vor  duce toate astea, dar e clar ca Grindeanu a fost impins spre aceasta atitudine. De cine, vom afla probabil. Dar fara toata tevatura declasata de fandaxia care l-a lovit pe Dragnea, Grindeanu nu ar fi avut oportunitatea metamorfozei. Noul Grindeanu e in buna masura opera lui  Dragnea.

2.Dragnea il reactiveaza pe Klaus  Iohannis, il transforma iar in  jucator. Momentul nu e insa bine ales, pentru ca presedintele e pe cai mari, si-a conturat  un bun profil pe plan extern-succesul vizitei  in SUA si prestatia buna la intilnirea cu Trump, intilnirile de saptamina viitoare cu Merkel  si  Macron. Toate sunt in favoarea sa si l-au revigorat si pe plan intern. Pina acum confruntarile Iohannis- Dragnea au fost cistigate de presedinte, care are  suficient spatiu de manevra si in ce priveste viitorul  premier.
Ca dovada, joi  dimineata presedintele a anuntat ca  va declansa  procedurile constitutionale pentru  ”desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru” doar atunci cind functia ”va deveni vacanta fie ca urmare a demisiei primului –ministru, fie prin adoptarea in parlament a unei motiuni de cenzura”. Sah. Iohannis nu are niciun interes sa-i faca pe plac lui  Dragnea, asa ca ii lasa se lupte intre ei, asistind de pe margine si bagind batul prin gard.
Prima lectie umilitoare a fost deja aplicata: a pus PSD in situatia sa depuna o motiune de cenzura impotriva propriului premier. Era insa o lectie privizibila.

3. In loc de Grindeanu si-ar putea rupe gitul Dragnea la motiunea de cenzura. E de risul curcilor si o premiera absoluta in acesti 27 de ani, ca partidul care a zdrobit totul in cale nu mai departe de acum sase luni sa ajunga sa depuna o motiune de cenzura impotriva propriului guvern.  Insusi Dragnea a recunoscut ca ”nu se astepta la asta”. Asa se intimpla cind vezi doar pina la virful nasului si cind siguranta de sine iti ia mintile.
 Fascinant in acest spectacol este că motiunea are sanse, nu prea multe, e drept, sa pice. Grindeanu, Ponta, Constantin si, probabil, altii de care nu stim acum, dar ii putem banui, negociaza de zor la noul pol de putere de care vorbeam ceva mai devreme. Unul care ar putea da majoritatea PSD-ALDE peste capIn aceasta ipoteza, Dragnea e terminat si nu cred ca va mai avea zile multe in fruntea PSD. Oricum, acestea nu vor fi cele mai fericite din viata lui.
Dar chiar daca reuseste sa-si treaca motiunea de cenzura, sa scape de Grindeanu si sa impuna un alt guvern de subordonati, asta nu inseamna ca a cistigat partida. Bresa in monopolul de putere pe care il detine s-a creat deja si pe masura ce trece timpul ea se va largi. Chiar daca vor fi exclusi din PSD toti cei care l-au sprijinit pe Grindeanu, in frunte cu Ponta. Sunt ani buni de cind PSD-ului nu i-a mai crescut o ”aripioara”. Evenimentele se indreapta in directia asta, ceea ce i se datoreaza lui Dragnea care a fortat lucrurile.

4. Dragnea a gresit major facind acel rechizitoriu impotriva propriului guvern. Practic, a desfiintat cu evaluarea iesita din pixul penalului Vilcov tot ce a facut pina acum guvernul pe care chiar el l-a girat si condus de facto. Pe fondul unor nemultumiri sociale care doar au intrat in stand-by din cauza crizei politice, dar care au sanse mari sa reintre in linie dreapta la toamna, Dragnea a scos in evidenta lucruri care au fost reprosate si criticate de opozitie, economisti,  presa. Nicio bagheta magica, nicio Olguță nu va reusi, de exemplu, sa umple golul din vistieria statului. Aminarea maririi salariilor a fost doar primul pas pe care Dragnea l-a facut spre cascada Niagara.
Criticindu-si propriul guvern asa cum a facut-o, liderul PSD a ridicat iarasi stacheta asteptarilor, dar a facut totodata publicul mai atent la ceea ce se intimpla. E o capcana din care nu va iesi prea usor.
Un esec al noului guvern pe care ar reusi sa-l impuna si pe care il va gira exclusiv, il va face direct raspunzator pe viitor. Nu va mai putea repeta niciodata ceea ce a face acum, nu se va mai putea deroba niciodata de responsabilitate. A doua oara nu-i va mai merge. Urmatorul guvern va cadea o data cu el, ceea ce ar trebui sa inteleaga pina si Dragnea. PSD sigur intelege.

E complicat in plina desfasurare a unei crize politice atit de atipice sa fie luate in calcul toate ipotezele si scenariile, dar un lucru este totusi limpede: Dragnea e un artizan de neeglat al sabotarii propriului partid. Cum spuneam, PSD nu a mai avut ghinionul unui astfel de lider. In doar sase luni a aruncat PSD in doua conflicte majore. A reusit sa retrezeasca societatea civila si sa construiasca un lider alternativa in propriul partid. Mai ramine sa arunce PSD in opozitie si se poate spune ca si-a incheiat misiunea de demolator. 
SURSA  
&
pe blog AICI
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty GELU VIȘAN SE MIRĂ :Increeedibil !! Victor Viorel Ponta la Guvern!

Mesaj Scris de Admin Vin Iun 16, 2017 4:12 pm

Increeedibil !! Victor Viorel Ponta la Guvern!
După 1989, nu a existat un personaj mai nociv pentru România decât Victor Ponta. Nici Iliescu, nici Adrian Năstase, nici Dragnea, Hrebengiuc și cine mai vreți dumneavoastră nu se pot compara cu Victor Ponta. Oricare dintre ei mai crede în ceva, bun sau rău, mai are o brumă de caracter politic, fiecare a construit ceva politic, bun sau rău. Victor Viorel Ponta este un boschetar adunat și recrutat de pe sub poduri de ofițeri SIE, îl are pe conștiință pe procurorul Panait, a furat România împreună cu Ilie Sârbu-același care l-a inventat pe Grindeanu și care a închis ușile Catedralei pentru a fi măcelăriți tinerii revoluționari, a compromis ideea tinerilor în politică, confidentul și partenerul din vie al Laurei Codruța Koveși, o combinație între hienă, șarpe și stârv a cărui duhoare pestilențială a acoperit prea mult timp România. 
Lăudat de presa securistă din România, susținut de #Rezistenți

!!! De necrezut! 
Ponta și Grindeanu au pus mâna pe Guvernul României! Unul de la SIE și altul de la SRI.
Se mai îndoiește cineva că artizanul acestei "Chile 1973", adică "România 2017" este opera Serviciilor Secrete și a lui Victor Ponta? 
Părerea mea despre Dragnea și tâmpenia pe care a făcut-o, despre felul autocratic în care face politică nu se schimbă; dar pe lângă Victor Ponta, Dragnea este un pionier. Nu există o jivină mai lipsită de orice urmă de caracter și de orice urmă de ceva uman decât Ponta. Mi se zbârlește pielea pe mine numai la gândul că aceast personaj lugubru este în sediul Guvernului României! 
Pur și simplu mi-este scârbă!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 10765
Data de înscriere : 05/11/2012

https://amintiridespreviitor.forumgratuit.ro

Sus In jos

Dragnea - (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante Empty Re: (LIVACHE -SORINACHE : WIN -WIN )O demisie, două variante

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum